Quantcast
Channel: ערב רב Erev Rav
Viewing all 4030 articles
Browse latest View live

ללא כותרת

$
0
0
untitled 2014 60x70 cm oil on Formica board

Untitled, Oil on Formica board, 60×70 cm, 2014

 

מיכל גבע, פרויקט מיוחד לדימוי היומי, אוצרת:יעל רביד.

המוטיב המרכזי בעבודות שלי בשנים האחרונות הוא צורות של התפרקות (forms of distraction) – מצבים של קריסה וחוסר יציבות, אדריכלות בנוף חסר קרקע, עם הקשרים למציאות המקומית והפוליטית והתייחסות ליצירות שונות מתולדות האמנות. בשנה האחרונה אני לומדת בתוכנית ה-MFA ב-School of Visual Arts בניו-יורק. בעבודות אלה הולכת ומתפרקת גם השלמות של הפורמט; פורמט הציור הקונבנציונלי נפתח למערך מקוטע של חלקים שמתחברים זה לזה במעין קולאז'/אסמבלז'.

www.michalgevaart.com

מיכל גבע, מרץ 2016.

הפוסט ללא כותרת הופיע ראשון בערב רב Erev Rav


זהות תמיד תאכל אותך

$
0
0

הביאנלה השישית במרקש, שתינעל ב-8 במאי 2016, נפתחת בשתי הצהרות פוליטיות בומבסטיות: העבודה הפותחת את התערוכה היא פסל של האמן הבלגי אריק ואן-הובה[1], המשחזר את מנוע הדחפור D-9 שהרג את האקטיביסטית האמריקאית רייצ'ל קורי בעודה חוצצת בינו לבין בית פלסטיני ברפיח ב-2003[2]. ואן-הובה נעזר בכ-40 בעלי מלאכה מרוקאים ליצירת אובייקט מנצנץ, מכוסה במוזאיקה, נחושת, גילופי עץ, שיש מבריק ועיטורי צבע ידניים. הביאנלה עצמה מוקדשת לזכרה של אקטיביסטית אחרת, הצלמת הצרפתייה-מרוקאית ליילה אלאוי[3], שנרצחה בהתקפת טרור בבורקינה-פאסו שבמערב אפריקה בינואר השנה, בעודה במשימת צילום בנושא זכויות נשים מטעם אמנסטי.

אריק ואן-הובה

מיצב של אריק ואן-הובה

לאחר שתי הקדשות כאלו, קשה להתמסר לצפייה בנאלית וביאנלית בעבודות אמנות. אך נראה שאוצרת הביאנלה, רם פאדאה הפלסטינית, אוצרת שותפה בפיתוח השלוחה המגלומנית של הגוגנהיים באבו-דאבי ולשעבר המנהלת של האגודה הפלסטינית לאמנות בת-זמננו (PACA) וממייסדי האקדמיה הבינלאומית לאמנות פלסטין, היתה מודעת לקושי. במקום לנסח אג'נדה אוצרותית יומרנית ומלאכותית, היא איגדה אוסף של עבודות אינטליגנטיות, רובן מינוריות, שתוהות על היכולת, או אי-היכולת, לגשר בין המערב לאפריקה, לעולם המוסלמי ולמזרח התיכון, בתקופה שבה נראה כי היבשות והתרבויות מתרחקות זו מזו עוד ועוד.

"Not New Now", שמה הקופירייטרי של הביאנלה, מרמז על עיסוק בזמנים, על "רצון לעקוף את האוריינטציה התרבותית" שהביאה לצריכה קפיטליסטית חלולה, בלשון האוצרת, ולהביאה "לכיוון חדש". אך למעשה הביאנלה עצמה עוסקת הרבה יותר במרחב גיאוגרפי – היא מבקשת לבחון את שאריות החלום המודרניסטי, לצד זה הקולוניאליסטי, בטריטוריות לא-מערביות. הביטוי הטמפורלי מתממש בקווים העדינים שנמתחים בין עבודות היסטוריות לעכשוויות, דרך מסורות פאן-אפריקאיות-ערביות, למה שהאוצרת מכנה "הדרום הגלובלי".

מוחמד מלחי - ללא כותרת, 1971

מוחמד מלחי – ללא כותרת, 1971

בהתאם להימנעות מהצהרה כוללנית, ואולי גם לדרישות התקציב, הביאנלה אינה מלווה בקטלוג. כל עבודה מלווה בחוברת צבעונית קטנה, שבשער האחורי שלה מופיע מידע בסיסי מטעם הביאנלה על האמן והעבודה. שאר התוכן נתון לבחירתו של האמן. כך, גם עוברי אורח מקריים יכולים לצפות באופן פרגמנטרי בתערוכה, ועדיין לקבל מידע חיוני על העבודה שמולם.

אקט נדיב אחר שיזם צוות הביאנלה הוא ה-Parallel Projects. בשונה מה-Partner Projects – שיתופי פעולה עם מוסדות שונים ברוח האוצרותית של הביאנלה – ה-Parallel Projects הם כ-30 פרויקטים שנבחרו בתהליך של קריאה פתוחה, במטרה לפתוח את הבמה הבינלאומית שמספקת הביאנלה למגוון רחב יותר של אמנים, בעיקר מקומיים. כמו כן, זו הפעם הראשונה, מאז שנוסדה ב-2004, שהביאנלה נמשכת כ-11 שבועות (הביאנלות הקודמות ארכו כחודש בלבד), והכניסה אליה חינם (למעט אגרת הכניסה לאתרי המורשת, כדולר אחד).

ברצוני להתמקד בתערוכת הביאנלה המרכזית, שכוללת כ-50 אמנים, כמחציתם ממוצא אפריקאי או מזרח-תיכוני. רוב אתרי הביאנלה הם ארמונות ואתרי מורשת היסטוריים, שרידים להיסטוריה המרוקאית המורכבת מבליל של מסורות ברבריות, אנדלוסיות, יהודיות ומוסלמיות. כמעט בכל החללים הללו ההתערבות האוצרותית היתה מינימלית – העבודות ממלאות את החדרים הריקים, ומפני שהאתרים נסגרים כבר בשעות אחר הצהריים, רוב העבודות מוארות רק באור טבעי. גם במובן זה פעל הצוות האוצרותי באופן צנוע ומינורי.

סאם גיליאם

מיצב של סאם גיליאם בארמון אל-באהייה

המנוע של ואן-הובה מוצג בחלל מסוף המאה ה-19, ארמון אל-באהייה[4], אחד האתרים המרכזיים של הביאנלה, המתהדר בחדרים קרירים המוקפים חצרות וגנים. הוא גדוש בקבוצות תיירים עם מדריכים מקומיים, שעוברים חדר-חדר ומצלמים את הקירות מכוסי הפסיפס, החלונות המעוטרים והתקרות המרשימות, ומתעלמים מהסרטים, המיצבים והציורים שממלאים את החדרים. באי הביאנלה, לעומת זאת, מתעלמים מהחלל התיירותי-קישוטי ומצלמים את האמנות. המתח הזה בין אומנות לאמנות, או במלים אחרות, בין אסתטיקה לפוליטיקה, מופיע שוב ושוב לאורך הביאנלה, ובמובן מסוים מתנקז לאותו מנוע נוצץ של ואן-הובה.

גם בביאנלה הקודמת במרקש, ב-2014, שיחזר האמן מנוע בשיטה דומה. אז היה זה מנוע מרצדס שפורק לגורמים. סמל למאבק אקטיביסטי-פוליטי וסמל לקפיטליזם צרכני זוכים אצלו לטיפול זהה. האם זוהי אסתטיזציה קולוניאליסטית של הפוליטי של אמן שנולד באלג'יריה, זכה לחינוך אירופי, פתח סטודיו במרקש ומעסיק את ה"מקומיים", או אקט התנגדותי-פואטי, שבו המוחלש מעכל, מנכס ומעקר את כלי המלחמה המכני באמצעות תרגום ידני? הרפליקה נותרת פרובוקטיבית ובעייתית.

לצדה יצירתו של ואן-הובה מוצגות גם רוב העבודות ההיסטוריות בביאנלה. בראשן עבודות של תנועה מודרניסטית מרוקאית נשכחת שיצאה מבית-הספר לאמנות בקזבלנקה, שנוסד על-ידי הרשויות הצרפתיות ב-1945 ושינה את אופיו לאחר כ-20 שנה, כשמרוקו זכתה לעצמאות. שלושה אמנים מרוקאים, כולם למדו באירופה או בארה"ב לפני ששבו לקזבלנקה, מציגים ציורים צבעוניים משנות ה-60–70, בסגנון מופשט גיאומטרי, אורגני או אקפרסיוניסטי. אלה מוצגים לצד מניפסט הקבוצה, שליווה את תערוכתם בכיכר המרכזית במרקש ב-1969 והכריז על שאיפתם להציג אמנות במרחב הציבורי ללא תיווך, עבור הקהל הרחב. בקונטקסט של ארמון אל-באהייה גדוש התיירים, טענות אלו נראות רלבנטיות מתמיד. עבודות אלו מוצאות להן הקשר גלובלי והיסטורי מרתק לצד עבודות של מודרניסטים אפרו-אמריקאים ידועים יותר, כגון קרעי הבדים הצבעוניים של אל לובינג[5] והקנבסים הענקיים הצבועים של סאם גיליאם[6].

פאתחי זמורי - מוגנים... משום דבר, 2016

פטיחה זמורי – מוגנים… משום דבר, 2016

מחווה היסטורית מקומית אחרת היא מיני-תערוכה שאצר עומר בראדה, ובה אמנים מגיבים למורשתו של הסופר והקולנוען המרוקאי הנשכח אחמד בואנאני[7], לצד ארכיון של כתבי-יד ותסריטים שמעולם לא פורסמו קודם לכן. גם להקרנת סרטיו של הבמאי הסנגלי ג'יבריל דיופ ממבטי[8] חשיבות היסטורית פאן-אפריקאית. ממבטי יצר סרטים על חיי היום-יום בסנגל, כמה מהם במסורת הריאליזם המאגי, אחרים מטיחים ביקורת חברתית קשה על הפיכתה של סנגל לחברה ניאו-קולוניאליסטית לאחר עצמאותה.

אך מכל העבודות בארמון אל-באהייה, המיצבים של האמנית הדרום-אפריקאית דיינו ששה בופאפ[9] מתייחסים לחלל הדומיננטי בצורה המוצלחת ביותר. אלו מעין קונסטרוקציות אסמבלז' עדינות, עשויות מחוטי מתכת דקים, קופסאות עור עגולות, כפות עץ, קערות ובקבוקי פלסטיק הנושאים חול ואבנים מרחבי אפריקה[10]. בתיאור קולוניאליסטי ולא פוליטיקלי-קורקט בעליל, ניתן לומר שבופאפ היא שרה זי האפריקאית. בדומה למיצב של זי בגינה נשכחת בביאנלה האחרנה בוונציה, גם המיצבים של בופאפ יוצרים מרחבים חומריים הרמוניים, שבהם האובייקט האמנותי, החומר שממנו הוא עשוי והחלל שבו הוא מוצג מתמזגים זה בזה. העבודות הושפעו משיר מחאה של תנועת השחרור האפריקאי Azania, הקושר את המרחב האפריקאי יחד.

אתר מרכזי נוסף של הביאנלה הוא ארמון אל-באדי[11] עצום הממדים, שנבנה בימי הביניים וכעת נראה כאתר ארכיאולוגי עזוב. כמעט כל העבודות כאן הופקו במיוחד לביאנלה, רובן מוצבות בחוץ ויוצרות מעין גן פסלים מדברי. הפסלים האינטליגנטיים של ג'ומאנה מאנה – יציקות טיח לבנות וקונסטרוקציות מופשטות עשויות עצמות – מחקות אלמנטים אדריכליים או משחזרות כוריאוגרפיה של הריסות במרחב הארמון[12]. כמה מהן מוצגות על פיגומי מתכת ומזכירות גופים נכים או נסיונות כושלים לרסטורציה, זרים בחומריותם וצבעוניותם לקירות החימר שמקיפים אותם.

אל אנצוי קינדרד, 2016

אל אנטסוי, 2016

גם פטיחה זמורי[13] יצרה הזרה בחלל ההיסטורי – סלע ענק, עשוי קלקר וטיח, הנדחס בין שני קירות מעל ראשי הצופים, ונראה כאשליה הוליוודית חסרת משקל שהופכת את הארמון כולו לסט של דימויים קולוניאליסטיים תפוחים ומרוקנים[14]. למטה, במערות התת-קרקעיות של הארמון, מציגה האמנית היפנית מגומי מטסוברה[15] יציקות ברונזה של פסלי חימר קטנים שיצרה יחד עם ילדים עיוורים בפס שבמרוקו, מקום מגוריה. הם מוצגים בוויטרינות קטנות ונראים כמוצגים היסטוריים, ארטיפקטים מחיי הארמון[16]. באותן מערות הוצגו גם אובייקטים מסורתיים מציאותיים: אחמד מאטר[17], רופא מערב-הסעודית, אסף עשרות ארטיפקטים אסלאמיים היסטוריים ממכה, שנזרקים כלאחר יד בעיר שעוברת תהליכי אורבניזציה והפרטה מואצים[18]. האובייקטים, רובם חלונות ויטראז' יפהפיים במסגרות עץ, מסודרים כנגד הקירות כאילו היו סחורות בשוק או עבודות אמנות למכירה במחסן של גלריה, מוכנות לדפדוף – מזכרת לתייר.

את אחת מחומותיו של הארמון מכסה מצנח לבן ענק[19], מעבודותיה האופייניות של האמנית רדיקה קימג'י[20], שנולדה באומן. המצנח משמש כאן מטפורה ברורה מדי להגירה ודיסלוקציה. בעיית הפליטים העכשווית מוצגת באופן מעניין הרבה יותר ופואטי לא פחות בעבודת הווידיאו החדשה של הקולקטיב הדני Superflex, המוצגת במערות התת-קרקעיות של מסגד קוטוביה העתיק. הסרט, "Kwassa Kwassa" ("סירה לא יציבה" בקומורונית), עוקב אחר תהליך הכנת ספינת מהגרים שמיועדת לצאת מהאי אנג'ואן לכיוון האי מוהלי בדרום-מזרח אפריקה. מוהלי, אחד מארבעת איי קומורו, חזר ב-2014 להיות קולוניה צרפתית בעקבות משאל עם, וכך הפך למעשה לנקודה הקיצונית ביותר של האיחוד-האירופי, המושכת אליה מהגרים משאר איי קומורו והחוף המזרחי של אפריקה. הסרט מלווה בקולו של אדם המדבר קומורונית ומסביר בטקסט כמו-מיתולוגי כי "הים אוכל זהות… זהות תמיד תאכל אותך", משפט שרק מדגיש את האבסורד בשרירותן של הגדרות לאומיות המנסות לתחום ימים ולחלק יבשות ואת השלכותיהן הטרגיות.

לצד הסרט מוצגת עבודה המדגישה דווקא את המשותף האורגני לנפש האדם. בכמה מסכים מוצגים ראיונות שונים שערך קאדר עטיה[21] עם פסיכולוגים, הילרים, אתנוגרפים, פילוסופים, רופאים, חולים והיסטוריונים בנושא פסיכיאטריה ופתולוגיות נפשיות בחברות מערביות ולא-מערביות[22]. הראיונות מרתקים ושזורים זה בזה בעריכה מתוחכמת, המציגה ערב רב של אמונות ותפיסות. באופן אבסורדי, דרך מחשכי הנפש הפתולוגיים מצליח עטיה לתווך איזו מתקתקות מודעות לעצמה בנוסח it’s a small world after all.

האוצרת לא פסחה כמובן גם על כמה עבודות בלוקבסטר של אמני ביאנלות מוכרים, כגון אוסקר מורילו או אל אנטסוי[23], המציג עוד אחד מכיסויי הענק שלו, עשוי מחתיכות מתכת קטנטנות. אך דווקא אלו נראות כמנותקות מהקונטקסט הפוליטי-גיאוגרפי, כמחוות ריקות או ליטרליות מדי. מונה חאטום, לדוגמה, מציגה את אחת מעבודות מפות העולם המפורסמות שלה, משורטטת על שטיח, לפי עקרון ה-Peter’s Projection, המייצג את היבשות הלא-מערביות ביחס לגודלן האמיתי, ולא מנקודת מבט מערבית המקטינה אותן[24]. לצד המפה היא מציגה גם כיסא עץ ירוק וישן שחלקו מחורר[25] ומזוודת מהגרים[26]. מקבילה קונספטואלית וחזותית לעבודות הללו אפשר למצוא בעבודותיו של האמן הפלסטיני חליל ראבה[27], שמציג כמה סרטים קצרים שבהם הוא מבצע מחוות גופניות במטע זיתים, אוכל את נעלו או משחק בגומייה, וכן מראה אובייקטים כגון מזוודה ובתוכה כיסא, שניהם מכוסים בפלסטרים, וזוג נעליים ימניות. לעבודות חשיבות היסטורית בקונטקסט הפלסטיני, אך הן כה ליטרליות שאין טעם להוסיף עליהן מלים.

סנדי הילל ו... The Book of Exile, 2016

סנדי הילל ואלסנדרו פטי The Book of Exile, 2016

מעניין לראות כי אף שהביאנלה עוסקת ישירות בנושאים פוליטיים בוערים, היא נמנעת כמעט לחלוטין מעבודות אקטיביסטיות, מעורבות חברה או קהילה. יוצאת דופן היא עבודתו של האדריכל הסורי חאלד מאלאס[28], שבנה, יחד עם צלם ונפח לבנונים, טחנת רוח המספקת חשמל לתושבים בגוטה, דמשק, כאקט של התנגדות לאוזלת היד של הממשל הסורי המושחת[29].

פאדאה הפלסטינית התייחסה לעבודות בביאנלה כ"Living Art", הבחנה כביכול מפתיעה בהתחשב בעובדה שרוב העבודות מייצרות אובייקטים. לצד עבודתו של מאלאס מוצגת עבודה נוספת העוסקת בחוויית הפליטות, "The Book of Exile" (2016). זוג האדריכלים הפלסטינים סאנדי הילל ואלסנדרו פטי[30] הזמינו אמן קליגרפיה מקומי לכתוב בספר כרוך עור את סיפוריהם של פליטים במחנות פלסטיניים מאז 1948. הכתיבה נעשתה במסגרת פרפורמנס מתמשך בשבוע הפתיחה, במסגד קוטוביה, ברחבה שישמשה בעבר אתר של סוחרי ספרים. דווקא הנצחת הסיפורים בתוך אובייקט דומם מפיחה בהם חיים: התרגום לערבית-מרוקאית וכתב הקליגרפיה כורכים יחד מסורות, גיאוגרפיות וזמנים שונים לכדי נזילות הומנית, אוניברסלית. בדומה לכך, רוב העבודות בביאנלה מייצרות מערך חי ונושם, חוצה זמנים וגיאוגרפיות, של מסורות אמנותיות, נרטיבים סובייקטיביים והיסטוריות פוליטיות. נותר רק לפלל שמערך זה יהיה חזק דיו כדי למנוע מות מרטירים והצהרות פתיחה בומבסטיות לזכרם.

***

הערות שוליים:

[1] Eric Van Hove

[2] "DT9 Rachel’s Tribute", 2015

[3] Leila Alaoui

[4] Palais El Bahia

[5] Al Loving

[6] Sam Giliam

[7] Ahmed Bouanani

[8] Djibril Diop Mambéty

[9] Dineo Seshee Bopape

[10] The name which escapes me now (in its whole as well as in numerous specific laces), 2016

[11] Palais El Badii

[12] The Contractor’s Heel, 2016

[13] Fatiha Zemmouri

[14] Sheltered… From Nothing, 2016

[15] Megumi Matsubara

[16] A Proposal for a text book to learn Braille, English, and other languages, 2016

[17] Ahmed Matar

[18] Songs of Cyanosis, 2016

[19] Stay Safe, 2016

[20] Radhika Khimji

[21] Kader Attia

[22] Reason's Oymorons, 2015

[23] El Anatsui

[24] Baluchi (blue and orange), 2008

[25] Green Chair, 2006

[26] Case, 2006

[27] Khalil Rabah

[28] Khaled Malas

[29] Current Power in Syria, 2016

[30] Sandi Hilal and Alessandro Petti

הפוסט זהות תמיד תאכל אותך הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

המדריך, 31.1.16–6.4.16

$
0
0

* גרסת בטא
** המדריך נוצר בשיתוף עם המדור "גלריה" בעיתון "הארץ"

***

נפתחות

יום חמישי (31.3)

  • בית האמנים. תל-אביב (אלחריזי 9). שלל תערוכות ייפתחו הערב: התערוכה הקבוצתית "כל הנותר”. אוצרות: ורדה גינוסר ודליה דנון; התערוכה "פוליג ובידרמן" של איוי פוליג ועמוס בידרמן. אוצרת: כילי קורן; התערוכה "Favourite Works of Art" של דב אור-נר ואביבית בלס. אוצרת: רבקה בקלש; "ספר הסובלנות" של ד"ר דורית קידר. אוצרים: אריה ברקוביץ ואירית לוין; תערוכת היחיד "אשתי" של רויטל לסיק. אוצרת: רותי חינסקי-אמיתי; "הסוד שבניחוח" של אודליה אלחנני. אוצרת: דנה גילרמן; התערוכה "מי לא משוגע" של שרון גרשמן. אוצרת: ורה פלפול; והתערוכה "מודלים" של יגאל פולקמן. אוצרת: איריס נדל.
  • מוזיאון תל-אביב. תל-אביב (שאול המלך 27). "מבנים חסרי אונים", תערוכה ראשונה בארץ לצמד האמנים אלמגרין ודראגסט, שיציגו הצבה המתפרשת על פני חללים שונים במוזיאון ובגן הפסלים, תיפתח הערב. אוצרת: רותי דירקטור.
  • גלריה ג'ינא. תל-אביב (דיזנגוף 255). 30 אמנים נאיביים מברזיל וארגנטינה יציגו בתערוכה "תזמורת של צבעים", שתיפתח הערב.
  • מקום לאמנות בקריית-המלאכה. תל-אביב (שביל-המרץ 6). התערוכה רבת המשתתפים "החשכה ברורה כשמש" תיפתח הערב. בין המציגים: גלעד אופיר, יעל גבריאלי, לי ינור ועוד. אוצר: שמחה שירמן.
  • גלריה אינדי. תל-אביב (שביל-המרץ 5). במסגרת יריד ספרי הצילום שיתקיים במהלך סוף-השבוע תיפתח הערב התערוכה "יוצא לאור", הצצה לספרים שנמצאים בתהליך עבודה, בהשתתפות פראנס לבה-נדב, רמי מימון וחיים דעואל לוסקי.
  • גלריה פינברג פרוג׳קטס. תל-אביב (שביל-המפעל 3). ארבע עבודות וידיאו הממשיכות את העיסוק של הילה בן-ארי בזהות נשית ובסוגיות של גוף יוצגו בתערוכה "פונמה", שתיפתח הערב.
  • מוזיאון לאמנות ישראלית. רמת-גן (אבא הלל 146). תערוכת בוגרי המחזור השביעי של בית-מדרש לאמנות – התכנית לאמנים פעילים תיפתח הערב. אוצרת: מוניקה לביא.
  • תיאטרון יפו. יפו (מפרץ שלמה 10). "תמונה מגדרית", תערוכת צילום של ג'מילה אבו-סווי בלובי התיאטרון, תיפתח הערב. אוצר: עטא עוויסאת.
  • בית המידות. תל-אביב (לילינבלום 23). ארנסט ארנוב יפתח הערב את התערוכה "Urban Reflections". אוצרת: הדס רפאל.
  • גלריית קסטיאל As is. תל-אביב (משה מאור 2). תערוכת יחיד תיפתח הערב לאמן בזוקה ג'ו.

יום שישי (1.4)

  • גלריה רוזנבך. ירושלים (דוד המלך 16). בצהריים תיפתח "טאצ' מי", תערוכת יחיד של האמן אלון קדם, שבה יוצגו שתי סדרות ציור, המונות יחדיו כ-12 ציורים.
  • מוזיאון לאמנות ישראלית. רמת-גן (אבא הלל 146). ציורים גזורים ומיצבי קרמיקה יוצגו בתערוכה "צביונת" של יעל אורן-סופר, שתיפתח בצהריים. אוצרת: איילת השחר-כהן.
  • סלון יפו לאמנות. יפו (מחסן 2). בתצוגה החדשה של הסלון שתיפתח בצהריים מוצגות עבודותיהם של האמנים גלית ראוכוורגר, רענן חרל"פ, תמיר שפר, ורד טרי, פואד אגבריה, שרון רשב"ם-פרופ, כארים אבו-שקרה ועוד.
  • גלריה הקיבוץ. תל-אביב (דב הוז 25). תערוכת היחיד "בת בית" של תכלת רם, שתיפתח בצהריים, תורכב ממיצב תלוי מקום, שייבנה עבור חלל התצוגה וחצר הגלריה. אוצרת: יעל קיני.
  • מכון המים. גבעתיים (השומר 7). "מפרש בודד", תערוכה קבוצתית בהשראת הנובלה של ארנסט המינגווי "הזקן והים", תיפתח בצהריים. אוצרת: אורה גולדנברג.
  • גלריה משרד. תל-אביב (זמנהוף 6). בצהריים תיפתח התערוכה "פשר הזכרונות" של קרני נס. אוצרת: רחל סוקמן.

יום שבת (2.4)

  • גלריה טל. כפר-ורדים (חצב 74). תערוכת אמני כפר ורדים "התחדשות", בהשתתפות 45 אמנים תושבי כפר-ורדים, תיפתח בצהריים.

***

נסגרות

  • הצימר: ורד שילוני, "פישוק", עד 2.4.
  • אגריפס 12: גבי יאיר, "דוקרב". עד 4.4.
  • אינדי, גלריה שיתופית לצילום: פראנס לבה-נדב, רמי מימון וחיים דעואל לוסקי, "יוצא לאור". עד 2.4.
  • אלפרד: "ביות". עד 1.4.
  • גלריה חזי כהן: דרורה דומיני, " פ נ פועל נופל"; מדלן בושאן, " in which its gaze, bent merely on itself, upholds and gleams". עד 2.4.
  • גלריה צדיק: יגאל זמר, "הדרכים הסמויות מהעין". עד 2.4.
  • טובה אוסמן: ורדה יתום, "שקיפות אטומה". עד 6.4.
  • בית האמנים באר-שבע: דוידוביץ שולמית, "משנה מקום". עד 2.4.
  • גלריה כברי: אריה ברקוביץ, "רוח צפונית". עד 2.4.
  • גלריית עין-הוד: דינה מרחב, פיסול בברזל. עד 3.4.
  • הגלריה העירונית הרצליה, בית האמנים: נתן ברקאי, "ממעמקים"; מאיר שטיינר, "חיים חדשים"; אילנה בן-אריה, "געגוע". עד 2.4.
  • חנינא: "להיות זה להיפרד". עד 6.4.
  • מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן: יוסף-ז'וזף דדון, "למי נועדו הנחשים הלוחשים שעל ראשיכם?". עד 2.4.
ורד שילוני, ללא כותרת, 2015. שמן וטמפרה על בד, 157X160 ס"מ. הצימר, תל-אביב, עד 2.4

ורד שילוני, ללא כותרת, 2015. שמן וטמפרה על בד, 157X160 ס"מ. הצימר, תל-אביב, עד 2.4

***

אירועים

  • אינדי, גלריה שיתופית לצילום: יריד ספרי צילום. ו', 1.4, 15:00-10:00, שבת, 2.5, 16:00-10:00; שיחה עם נועה בן-שלום. שבת, 2.4, 12:00; פאנל עם משתתפי היריד. שבת, 2.4, 14:00.
  • בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית: שיח גלריה בתערוכה של אודי אבן, "קדר". ו', 1.4, 11:30.
  • אלפרד: שיח גלריה בתערוכה "ביות". ו', 1.4, 12:00.
  • נגא: שיח גלריה בתערוכה של מוש קאשי, "A Cappella". ו', 1.4, 12:00.
  • בית האמנים ע"ש שאגאל (חיפה): שיח גלריה בתערוכה של אביבה שמר, "אדוםכתום". שבת, 2.4, 11:00.
  • בית האמנים ירושלים: שיח גלריה בתערוכה "בין-סינפסות". שבת, 2.4, 12:00.
  • מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית: שיח וסיור בתערוכות המוזיאון. מדי שבת, 12:00.
  • Raw Art: שיח גלריה בתערוכה של יערה צח, "לאור יום". שבת, 2.4, 12:00.
  • צבע טרי 8: בסימן מחווה ליריד המזרח, היריד הבינלאומי הראשון בישראל בשנת 1932. יריד המזרח, נמל תל-אביב. פרטים באתר www.freshpaint.co.il. 45-39 שקל. ג'-ה', 7.4-5.4, 22:00-17:00, ו', 8.4 18:00-10:00, שבת, 9.4, 21:00-10:00.
  • מוזיאון ישראל: מפגש עם רלי אברהמי. ג', 5.4, 19:00; שיח גלריה בתערוכה "הדריאנוס". הרשמה בטל' 02-6771302. ד', 6.4, 12:00.
  • הגלריה האוניברסיטאית ע"ש גניה שרייבר: שיח גלריה בעקבות התערוכה "אנשים". והפעם על מיניות וזקנה. ד', 6.4, 18:00.
  • מוזיאון תל-אביב לאמנות: מפגש בסדרה "8X8". והפעם עם ניר עברון. 65 שקל. ה', 7.4, 20:00.
  • שנקר: פרויקט ארגמן: סטודנטים מעצבים טקסטיל בהשראת ספרי הנביאים. ידע העם 8, רמת-גן. א'-ה', 20:00-16:00. עד 14.4.
  • גלריית פספורט: "מילת נשים". עבודות של תלמידי אמנות בסמינר הקיבוצים. בית ירין שחף, בית הלל 10, תל-אביב. א'-ה', 18:00-10:00, ו', 13:00-10:00. פתיחה: א', 13.3. עד 18.4.
  • גלריה ליזה גרשוני: מידד אליהו, "תיבת תעודות". הצבת ציור. בן-אביגדור 20, קומה 3, תל-אביב. א', ג', 19:00-13:00, ב', 18:00-12:00, ד', 22:00-17:00, ו', 15:00-10:00. עד 14.4.
  • גלריה נמל יפו: ILLU:ART". תערוכת איור. רציף העלייה השנייה 20, יפו. ד'-שבת, 18:00-11:00. פתיחה: ו', 1.4. עד 30.4.
  • האוניברסיטה המורמונית: "צופים בלילה". עבודות של בוגרי אמנות בבצלאל. א', 21:30-19:00, ד'- ו', 11:30-10:00, 15:30-14:00. עד 5.6.

***

גלריות לאמנות

  • אגריפס 12

גבי יאיר, "דוקרב". עד 4.4.

אגריפס 12, ירושלים, טל' 077-5404897. ב'-ה', 19:30-16:30, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • אינדי, גלריה שיתופית לצילום

פראנס לבה-נדב, רמי מימון וחיים דעואל לוסקי, "יוצא לאור". הצצה לספרים בתהליך עבודה. עד 2.4.

שביל-המרץ 5, בניין 7, קומה 3, תל-אביב. ג'-ה', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • אלפרד

שלומי ללוש ואמיר תומשוב, "ונתתי את הארץ שממה". עבודות בטכניקה מעורבת (תומשוב) וציור נוף בראשיתי (ללוש). פתיחה: ה', 7.4, 20:00. עד 6.5; "ביות". תערוכה קבוצתית העוסקת באנושי. עד 1.4.

סמטת שלוש 5, תל-אביב. ג'-ה', 21:00-17:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-11:00.

  • אנגל     

משה אל-נתן מלך הפלאפל, "חלומות שלום ונבואות מלחמה". ציורים 1969-1937. עד 22.5.

בן-יהודה 100, תל-אביב, טל' 03-5225637. א'-ה', 20:00-10:00, ו', 14:00-10:00.

  • ברוורמן

ראובן ישראל, "פורמולה". פיסול. עד 28.4.

השרון 12ב', תל-אביב. טל' 03-5666162. ג'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • גבעון

שלישיית אותו עולם, "הופעה חיה" עד 30.4.

גורדון 35, תל-אביב, טל' 03-5225427. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • גורדון

לארי אברמסון, "חובבי ציון". ציור. עד 9.4.

בן-יהודה 95, טל' 03-5240323. ב'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-10:00.

  • גלריה בנימין

"קצוות מפוצלים". שאלות של זהות ומקום. עד 9.4.

שביל-המרץ 5, תל-אביב. ד'-ה', 19:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • גלריה ג'ינא לאמנות נאיבית

"תזמורת של צבעים: האמנים הנאיבים מברזיל ומארגנטינה". עד 27.5.

דיזנגוף 255, תל-אביב, טל' 03-5444150. ב'-ה', 21:00-12:00, ו', 14:00-10:00.

  • גלריה חזי כהן

דרורה דומיני, " פ נ פועל נופל"; מדלן בושאן, " in which its gaze, bent merely on itself, upholds and gleams". עד 2.4.

וולפסון 54, תל-אביב, טל' 03-6398788. ב'-ה', 19:00-10:30, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • גלריה ליאונרדו

ענבל דינור-זאבי, "במבט ישיר". ציור. עד 9.5.

בית הקיבוצים, ליאונרדו דה-וינצ'י 13, קומה 2-, תל-אביב, טל' 054-6747446. א'-ה', 20:00-08:00, ו', 13:00-08:00.

  • גלריה צדיק

יגאל זמר, "הדרכים הסמויות מהעין". ציור. עד 2.4.

שמעון הצדיק 16, יפו, טל' 054-5956981. ב'-ה', 17:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00 (רק לתערוכה של יגאל זמר).

  • גלריה רוזנבך גלריה

אלון קדם, "טאצ' מי". שתי סדרות ציור. פתיחה: ו', 1.4, 11:00. עד 15.5.

דוד המלך 16 פינת הס, ירושלים, טל' 050-7516091. א'-ה', 19:00-11:00, ו', 13:00-10:00 או בתיאום מראש.

  • גלריה שרה ארמן

"אז ועכשיו". תערוכה קבוצתית. עד 16.4.

גורדון 29, תל-אביב, טל' 050-3740020. ו'-שבת, 13:00-11:00.

  • דביר

אריאל שלזינגר, "11 HOURS FORWARD"; פבל וולברג, "Tropical Garten". עד 7.5.

ראשית חוכמה 14, תל-אביב. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 13:00-10:00.

  • הקיבוץ

תכלת רם, "בת בית". מיצב. פתיחה: ו', 1.4, 12:00. עד 7.5.

דב הוז 25, תל-אביב, טל' 03-5232533. ב'-ה', 15:00-11:00, 18:00-16:00; ו', 14:00-11:00.

  • זימאק

יונתן גולדמן, "בחזרה לחוף". מחקר בין סאונד, צורה וחומר. עד 8.4.

ה' באייר 68, תל-אביב, טל' 03-6915060. א'-ה', 20:00-09:30, ו', 15:00-09:30.

  • טובה אוסמן

אורלי דרובל, דב דרובל, ענבל דרובל, "טריטוריה". צילום, טכניקה מעורבת. פתיחה: ה', 7.4, 19:00. עד 4.5; ורדה יתום, "שקיפות אטומה". עד 6.4.

בן-יהודה 100, תל-אביב, טל' 03-5227687. ג'-ה', 13:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-11:00.

  • יאיר

אוזיאש הופשטטר, ירמי עדני ואסף רהט, תערוכה העוסקת במהות האדם וקיומו באופני ביטוי אקספרסיביים וסימבוליים. עד 22.4.

אבן-גבירול 6, תל-אביב, טל' 03-6956927. ב'-ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00.

  • מקום לאמנות

"החשכה ברורה כשמש". עד 16.4.

שביל-המרץ 6, תל-אביב, טל' 03-6725124. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-10:30.

  • נגא

מוש קאשי, "A Cappella". רישום וציור. עד 8.4.

אחד-העם 60, תל-אביב, טל' 03-5660123. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • נ&נ אמן (נלי אמן)

"אוסף אביבי". עד 8.4.

גורדון 21, תל-אביב, טל' 03-5232003. ב'-ה', 14:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 14:00-11:00, שבת, 13:0-11:00.

  • פינברג פרוג'קטס

הילה בן-ארי, "פונמה". מיצב. עד 21.5.

שביל-המפעל 3, בניין 5, קומה 2, טל' 077-3452115. ד'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • רוזנפלד

אלעד רוזן, "החלום של אבא תות ובנו". ציור; בחלל הפרויקטים: כרם נאטור, "Following No Mythologies". רישום דיגיטלי. עד 9.4.

שביל-המפעל 1, בניין 6, קומה 1, תל-אביב, טל' 03-5229044. ג'-ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.

  • רוטשילד אמנות

עידו מרקוס, "גליץ'". ציור. ללא מועד סיום.

יהודה לוי 48, תל-אביב, טל' 052-8729490. ב'-ה', 18:30-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • שלוש

פנחס צינוביץ, "שיר אהבה". ללא מועד סיום.

מזא"ה 7, תל-אביב, טל' 03-6200068. ב'-ה', 19:00-11:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.

  • Contemporary by Golconda

רוני טהרלב, "בתולות וחוחיות". ציור; איתן בוגנים, "האריסטוקרטית". רישומים. עד 30.4.

הרצל 117, תל-אביב, טל' 03-6822777. ב'-ה', 19:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • Tempo Rubato

נדיה חוסיין, "אינטרים". עד 30.4.

סגולה 9, תל-אביב, טל' 2150302־072. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • Raw Art

יערה צח, "לאור יום". עד 23.4.

שביל-המרץ 3, בניין 8, קומה 4, תל-אביב, טל' 03-6832559. ג'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

***

חללי תצוגה

  • אטליה code2hope

עפר שרנקה-אלוני, "מרד גטו ורשה, הסיפור האנושי ולא הפוליטי". ספר, ציור וקולנוע. ללא מועד סיום.

בוסתנאי 22, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 052-8576401​. א'- ו', 18:00-10:00, שבת, 11:00-18:00.

  • אטליה שמי

אפרת קליפשטיין, "לא מאוחר מדי". אמנות רב-מדיומלית. עד 18.6.

כברי, טל' 04-9952709. ב'-ה', שבת, 15:00-11:00 או בתיאום מראש בטל' 052-8840215.

  • בית אוסף קופפרמן

"מונוכרום". עד אפריל; משה קופפרמן, עבודות. תערוכת קבע.

קיבוץ לוחמי-הגטאות, טל' 04-9933792. ו'-שבת, 15:00-10:00.

  • בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית

אודי אבן, "קדר". עד 9.4.

העמל 17, תל-אביב, טל' 03-5182257. ב'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים אשדוד

"שבת אחים". תערוכה המתמקדת בכיסא. עד 15.5.

יאיר 2, אשדוד. טל' 08-9221883. א'-ה', 17:00-07:30.

  • בית האמנים באר-שבע

דוידוביץ שולמית, "משנה מקום". עד 2.4.

האבות 55, באר-שבע. ב'-ה', 17:00-09:00, ו', 13:30-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים ירושלים

"בין-סינפסות". דיאלוג במרחבי מדעי המוח והאמנות; מארק ינאי, "נוכח". ציור. דיוקנאות עצים ואנשים; עידו גורדון, "שתי נשמות מסריחות". מיצב. עד 30.4.

שמואל הנגיד 12, ירושלים, טל' 02-6253653. א'-ה', 13:00-10:00, 19:00-16:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי (תל-אביב)

"כל הנותר". תערוכה קבוצתית; איוי פוליג ועמוס בידרמן, "פוליג ובידרמן"; דב אור נר ואביבית בלס, "Favourite Works of Art"; ד"ר דורית קידר, "ספר הסובלנות"; רויטל לסיק, "אשתי"; אודליה אלחנני, "הסוד שבניחוח"; שרון גרשמן, "מי לא משוגע"; יגאל פולקמן, "מודלים". עד 23.4.

אלחריזי 9, תל-אביב, טל' 03-5246685. ב'-ה', 13:00-10:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים ע"ש שאגאל (חיפה)

אביבה שמר, "אדוםכתום". עד 25.4.

שדרות הציונות 24, חיפה. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 13:00-10:00, 19:00-16:00, ו'-שבת, 13:00-10:00.

  • גבעון פורום לאמנות

"מי מרוצה וחי?". תערוכה קבוצתית. ללא מועד סיום.

אלרואי 3 פינת שלוש 22, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-9490999. ו'-שבת, 15:00-11:00.

  • גלריה 10

דביר כהן קידר, רויטל לסיק, עדי עוז ארי, "הלא מוכר, השונה והמוזר". עד 26.6.

בית מיכל, הגר"א 10, רחובות, טל' 08-9467998. א', ג', ה', 19:00-16:00, ב', ד', 12:00-09:00, ד', 22:00-17:00.

  • גלריה בית דרור

שוקא שפירא, עבודות חדשות. ציור. פתיחה: ו', 1.4, 11:00. עד 30.4.

קיבוץ עינת, טל' 052-3952222. ו'-שבת, 13:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • גלריה בסיס

"הפרדת צבעים". עד 22.4.

המדע 14, הרצליה פיתוח. ג'-ד' 18:00-12:00, ה', 20:00-12:00, ו', 14:00-10:00 (סגור בערבי חג).

  • גלריה דואק

אסתר כהן, "פיליגרן ומיני בשמים". עד 15.5.

מרכז הכנסים ע"ש אדנאואר, משכנות-שאננים, ימין-משה, ירושלים, טל' 02-6292200. כל השבוע 20:00-10:00.

  • גלריה חנקין

אסתי לוי, "מתוקה שלי שקופה". מיצב. עד 9.4.

חנקין 109, חולון. א'-ה', 12:30-10:00, 19:00-16:00, ו', 12:00-10:00, שבת, 14:00-10:00.

  • גלריה טל

"התחדשות". אמני כפר ורדים. פתיחה: שבת, 2.4, 12:00. עד 25.6.

חצב 74, כפר ורדים, טל' 054-7542699. ג', 19:00-17:00, שבת וחג, 14:00-11:00 ובתיאום מראש.

  • גלריה כברי

אריה ברקוביץ, "רוח צפונית". עד 2.4.

כברי, טל' 04-9952537. ד', 20:00-19:00, ה', 18:00-16:00, ו', 14:00-11:00, שבת וחג, 15:00-11:00.

  • גלריה משרד בתל-אביב

קרני נס, "פשר הזכרונות". פתיחה: ו', 1.4, 12:00. עד 28.4.

זמנהוף 6, תל-אביב, טל' 03-5254191. ב'-ה', 18:00-11:00; ו', 14:00-11:00.

  • גלריית החווה

"נרקוד". עיצוב תלבושות מחול. עד 21.5.

הנחושת פינת המלאכה, אזור התעשייה חולון, טל' 03-5596590. ב', 16:00-13:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • גלריית עין-הוד

תמרה תורג'מן, "ארץ מולדת והרים אחרים". פתיחה: ו', 1.4, 12:00. עד 20.4; דינה מרחב, פיסול בברזל. בשיתוף אמנים נוספים. עד 3.4.

עין-הוד, טל' 04-9842548. א', ג'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-11:00.

  • גםגלריה

שירלי גולדשטיין, ציורים. עד 23.4.

מאפו 27, תל-אביב, טל' 03-5229250. ב', 20:00-17:00, ה', 21:30-19:30, שבת, 14:00-12:00.

  • הגלריה בבארי

"רעידות משנה". אמניות מגיבות לעשות להתנתקות מגוש קטיף. ללא מועד סיום.

בארי, טל' 054-7918049, 054-7918464. ה', 20:00-17:00, ו', 13:00-09:00, שבת, 14:30-11:30 או בתיאום מראש.

  • הגלריה במכללת אורנים

דרורה דומיני, "הרוח בפיגומים". מיצב. עד 8.5; במרכז קשר עין: "גלגולו של חפץ". עד 30.12.

מכללת אורנים, קריית-טבעון, טל' 04-9838751. א'-ה', 17:00-08:00, שבת, 14:00-11:00.

  • הגלריה האוניברסיטאית ע"ש גניה שרייבר

"אנשים". עבודות מאוסף יגאל אהובי. עד 6.5.

אוניברסיטת תל-אביב, טל' 03-6408860. א'-ד', 19:00-11:00, ה', 21:00-11:00, ו', 14:00-10:00.

  • הגלריה החדשה, סדנאות האמנים אצטדיון טדי

"היכרות: פרק א'". עד 18.4.

אגודת הספורט בית"ר 1, אצטדיון טדי, שער 22, ירושלים, טל' 02-5834272. ג', ה', 14:00-10:00, ב', ה', 19:30-16:30 או בתיאום מראש.

  • הגלריה העירונית הרצליה, בית האמנים

"חופש". תערוכה קבוצתית. פתיחה: ה', 7.4, 19:30. עד 28.4; נתן ברקאי, "ממעמקים"; מאיר שטיינר, "חיים חדשים"; אילנה בן-אריה, "געגוע". עד 2.4.

בן-גוריון 7, הרצליה, טל' 09-9589986. א', ג'-ה', 13:00-10:00, 19:00-13:00, ו', 13:00-10:00.

  • הגלריה העירונית לאמנות, רחובות

עודד בן-חפץ, ערן גילת, "סיפורי בדים". עד 24.4.

יעקב 32, רחובות, טל' 08-9390390. א'-ה', 13:00-09:00, א', ג', 18:00-16:00, יום ו', 12:00-09:00

  • גלריה לאמנות ישראלית, טבעון

אוריאל מירון, הילה בן-ארי, מאיה אטון, "נטה צפון על תוהו"; באכסדרה: נוגה יודקוביק- עציוני, "חצי עיגול שלם". עד 14.5.

מרכז ההנצחה, רחוב המגדל 2, קריית-טבעון, טל' 04-9835506. א'-ה', 13:00-08:00, 19:00-16:00, ו', 12:00-08:00 (בתיאום מראש), שבת, 13:00-11:00.

  • הגלריה לאמנות רמות-מנשה

סימה לוין, "פואטיקה". מיצב רישומי. עד 30.4.

רמות-מנשה, טל' 052-3864955, 052-6261069. שבת, 13:00-11:00.

  • הגלריה ע"ש אפטר

לארי אברמסון, "מרגל". ציור. עד 19.5.

בן-גוריון 15, מעלות, טל' 04-9977150. א'-ב', ד', 13:00-10:00, 19:00-16:00, ג', ה', 15:00-10:00, שבת, 13:00-11:00.

  • הגלריה ע"ש מורל דרפלר, ויצו חיפה

"זהות וזיכרון". במסגרת הסדנה לאוצרות במחלקה למדיה, צילום וקולנוע. פתיחה: ה', 7.4. עד 5.5.

הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-8562540. א'-ה', 17:00-08:00.

  • הירקון 19 (המדרשה)

דגנית ברסט, " The Making of שיר של תדיאוש רוז'ביץ"; ציבי גבע, "ארכיאולוגיה של ההווה". האמנים חוזרים ליצירות קודמות ובוחנים תהליכי יצירה. עד 9.4.

הירקון 19, תל-אביב, טל' 03-6203129. ב'-ה', 20:00-13:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • הלובי

טל יזרעאל, "היכל הכלים". מדיה מעורבת/וידיאו/פיסול/מיצב. פתיחה: ה', 7.4, 20:00. עד 20.5.

ארלוזורוב 6, תל-אביב, טל' 052-8330675. ו'-שבת, 14:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • המכון הטכנולוגי חולון HIT

"Say Street". תערוכה בינלאומית של צילום. עד 19.5.

גולומב 52, חולון, טל' 03-5026666‏. א'-ה', 20:00-09:00, ו', 13:00-09:00.

  • המרכז האקדמי ויצו חיפה

קאו פיי (Cao Fei), "אובך וערפל". וידיאו; יעל אפרתי, "עין הים". בין פיסול לצילום. עד 14.5.

הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-8562555. א'-ה', 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00.

  • המרכז לאמנות עכשווית

"רשימות סרוגות". מקבץ עבודות העוסקות באמנות הסריגה. עד 27.7.

קלישר 5 פינת צדוק הכהן 2, תל-אביב, טל' 03-5106111. ב'-ה', 19:00-14:00, ו'-שבת, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.

  • המשכן לאמנות בית מאירוב

דליה עשת, "שמה פס". פרויקט אמנות ועיצוב אישי. עד 30.4.

הרצפלד 31, חולון, טל' 03-6516851. ג'-ה', 20:00-17:00; ו'-שבת, 13:00-10:00.

  • הקצה

יעוז ריבנזון, "בארצות יצורי הפרא". ציור ומגזרות קרטון. עד 9.4.

לוחמי הגטאות 34, נהריה, טל' 04-9926819. ב', 19:00-16:30, ה', 13:00-10:30, ו', 15:00-12:00, שבת, 13:00-11:00.

  • ויטרינה, המכון הטכנולוגי חולון

"שירת חפצים". שירי משוררים מוצגים על חפצים ואובייקטים. עד 21.4.

גולומב 52, בניין 6, חולון, טל' 03-5026666‏. א'-ה', 20:00-09:00, ו', 13:00-09:00.

  • חנינא

"להיות זה להיפרד". רישום, ציור, צילום, קולאז', וידיאו, סאונד, פיסול ושירה. עד 6.4.

שביל-המפעל 3, קומה 1, קריית-המלאכה, תל-אביב. ג'-ה', 19:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • מוסררה, הגלריה החברתית

דן גלשר, "החדר האחרון". תצלומים. עד 5.5.

הע"ח 9, מוסררה, ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.

  • מוסררה, הגלריה החדשה

"אי סדר הדברים". היחס בין תצלומים, הקשרם והצגתם. עד 10.5.

הע"ח 9, מוסררה, ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.

  • מוסררה, הגלריה ע"ש דרפלר

"זהב שחור לבן". זהות-מזרחיות-שורשים-ממסד. עד 10.5.

הע"ח 9, מוסררה, ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.

  • מינוס אחת

"Space Time". וידיאו ומיצב מאוסף "הארץ". ללא מועד סיום.

שוקן 18, תל-אביב, טל' 03-5121732. ו', 14:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • מרכז גוטסמן לתחריט

עפר ללוש, חיתוכי עץ ופיסול בעץ. ללא מועד סיום.

קיבוץ כברי, טל' 04-9952713. א'-ה', 16:00-07:30 (מומלץ לתאם), שבת וחג, 15:00-10:30 או בתיאום מראש.

  • מנשר

דור אבן-חן, "נקמת המשטח". עד 21.4.

דוד חכמי 18, תל-אביב, טל' 03-6887090. א'-ה', 19:00-11:00.

  • פריסקופ

ענת נגב, "חותם". אמנות אורבנית הלקוחה ממכסי ביוב: כלי חרס, שולחנות וקמיעות. עד 9.4.

בן-יהודה 176, תל-אביב, טל' 03-5226815. ב'-ה', 20:00-17:00, שבת, 13:00-11:00.

***

מוזיאונים לאמנות

  • בית ראובן

ציורי ראובן מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע; תצוגה ביוגרפית, סדנת האמן, סרט דוקומנטרי.

ביאליק 14, טל' 03-5255961. ב', ד'-ו', 15:00-10:00; ג', 20:00-10:00; שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לילדים.

  • ביתן הלנה רובינשטיין

"פורצלן מייסן"; "אירוסים, נרקיסים, פרפרים: כלי הזכוכית של אמיל גאלה". תצוגת קבע.

שדרות תרס"ט 6, תל-אביב, טל' 03-5287146. ב', ד', שבת, 16:00-10:00; ג', ה', 22:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.

  • המוזיאון הגיאולוגי

איתמר בגליקטר, "נוזל שחור". מיצב בהשראת דליפת הנפט בשמורת עברונה. עד 14.7.

הפלמ"ח 12, רמת-השרון, טל' 03-5497185. א'-ה', 13:00-08:30, ד', 18:00-16:00.

  • המוזיאון הימי הלאומי

מיכה בר־עם, "חוף". צילום; "כלי חרס מעוטרים מיוון ומדרום איטליה". עד 23.4.

דרך אלנבי 198, חיפה, טל' 04-8536622. א'-ה', שבת, 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00. כניסה: 30-10 שקל.

  • המוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס

פרידל שטרן, "עלי תאנה"; "בקיצור ישראלית". 3 דורות של יוצרות קומיקס; תערוכת המיטב של התחרות ע"ש פרידל שטרן; איה גורדו-נוי, "איורים מפטפטים". השפעת הקומיקס על קולאז'. עד 27.8;"פצעי בגרות". קומיקס בעברית 1995-1975; "קריקטוריסט פובליציסט עברי"; "מה, למה, איפה ואיך". תצוגות קבע.

ויצמן 61, חולון, טל' 03-6521849. ב', ד', ו', 13:00-10:00, ג', ה', 20:00-17:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 15 שקל.

  • המוזיאון הפתוח בעומר

ז'אן דוד, "עבודות על ניר". עד 30.4.

עומר, טל' 08-9908121/5. ב'-ה', 16:00-09:00כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לחיילים.

  • המוזיאון הפתוח בתפן

ארדין הלטר, "ציורים-הדפסים". עבודות ציור והדפס. עד 5.5.

תפן, טל' 04-9109600. ב'-ה', 16:00-09:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 35-25 שקל.

  • המוזיאון הפתוח לצילום

עבודות בוגרי קורס צילום מתקדמים. פתיחה: ב', 4.4. עד 9.5; "שדות הצבע". עד מרץ; דוד עדיקא, "אור אחרון". עד יוני 2016.

גן התעשייה תל-חי, טל' 04-6816702. ב'-ה', 16:00-08:00; שבת וחג, 16:00-10:00. כניסה: 22–13 שקל, כניסה חופשית לחיילים.

  • המוזיאון לאמנות האסלאם

תערוכות קבע: אמנות האסלאם, שעונים עתיקים.

הפלמ"ח 2, ירושלים, טל' 02-5661291. ב'-ד' 15:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן

"בית-מדרש לאמנות, תערוכת בוגרים". ללא מועד סיום; יוג'ין למאי, "בין זהויות: טראומה ומוסר". עד 24.5; הילי גרינפלד, "הבריטיש מיוזיאום". ללא מועד סיום; "שישי ראשון, אחרי". עבודות של אמנים שהציגו בסדרה בשנים 2014-2013". ללא מועד סיום; רוני סומק, "שריטה במרפק השירה". ציור; עבודות מאוסף המוזיאון, עבודות של אוזיאש הופשטטר וליאון אנגלסברג. ללא מועד סיום.

דרך אבא הלל סילבר 146, רמת-גן, טל' 03-7521876. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-09:00. כניסה: 20 שקל.

  • מוז"א, מוזיאון ארץ ישראל

רולנד פישר, "דיון ישראלי קבוצתי". מיצב ווידיאו. ללא מועד סיום; "בר-כוכבא, זיכרון היסטורי ומיתוס הגבורה". עד 18.6; "טקסים שצילמתי". ללא מועד סיום; יוסי גיורא, "פריפריה במרחק נגיעה". צילום. עד 30.4; "דבש מלכים". ארכיאולוגיה. עד 31.10.

חיים לבנון 2, רמת-אביב, תל-אביב, טל' 03-6415244. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 20:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 52-26 שקל, כניסה חופשית עד גיל 18 (כניסה לפלנטריום בתוספת תשלום).

  • מוזיאון ארצות המקרא

משה צברי, "רטרוספקטיבה". עד 1.5; "על נהרות בבל". עד 15.5.

סטפן וייז 21, ירושלים, טל' 02-5611066. א'-ג', ה', 17:30-09:30, ד', 21:30-09:30, ו'-שבת, 14:00-10:00. כניסה: 40-20 שקל (כניסה חופשית לילדים בשבת ובימי ד' אחר הצהריים).

  • מוזיאון אשדוד לאמנות

"מרחק נגיעה". ציור, צילום, וידיאו, פיסול; לנה גומון, "ריצה בכיוון הנגדי". צילום; טליה ישראלי, "מולדת 1 ב'". ציור. עד 14.5.

דרך-ארץ 8, אשדוד, טל' 08-8545180/1. ג', ד'-ה', 16:00-10:00, ב', 20:00-10:00, ו'-שבת, 13:30-10:30.

  • מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן

יוסף-ז'וזף דדון, "למי נועדו הנחשים הלוחשים שעל ראשיכם?". ארבע סדרות של תצלומים ורישומי דיות לצד מצגת שיקופיות. עד 2.4.

קיבוץ אשדות-יעקב מאוחד, טל' 04-6757737. ב'-ה', 15:00-10:00, ו' וערבי חג, 13:00-10:00, שבת וחג, 14:00-10:00.

  • מוזיאון בר-דוד לאמנות ויודאיקה

"מתחת לעור". עד 30.4; "פופ ארט-ציור של צעצוע". בעקבות אנדי וורהול. עד נובמבר; רחל רבינוביץ, "מרמתוק". עד מרץ; "הפשטה והאינסופי". מאוסף המוזיאון. עד 17.4; גן פסלים של יגאל תומרקין. תערוכת קבע; אוסף היודאיקה. תערוכת קבע.

קיבוץ ברעם, טל' 04-6988295. א'-ה', 16:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.

  • מוזיאון הכט

תערוכות קבע: ציור צרפתי, אמנות יהודית (אמצע המאה ה-19 עד תחילת המאה ה-20), ארכיאולוגיה.

אוניברסיטת חיפה, שדרות אבא חושי 199, חיפה, טל' 04-8240308. א'-ב', ד'-ה', 16:00-10:00, ג', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-10:00. כניסה חופשית.

  • מוזיאון הנגב לאמנות

פבל וולברג, "רודינה מאט/מולדת". צילום. עד 30.4.

העצמאות 60, באר-שבע, טל' 08-6993535. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • מוזיאון הרמן שטרוק

פנחס כהן-גן ודורון פישביין, "נוסחת הקיום האנושית". בעקבות שאלת הרציונליות המדעית של האמנות; "אונורה דומייה: בין פאתוס רומנטי לביקורת חברתית". יצירות של הקריקטוריסט הפוליטי-חברתי. עד 5.8.

ארלוזורוב 23, חיפה, טל' 04-6359962. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 21:00-10:00, ו', 13:00-10:00.

  • מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית

רן סלוין, "עולם 5". מיצבי וידיאו-סאונד-אור; אמיר נווה-, "עד אפס מקום". ציורים גדולי ממדים; טליה לינק, "Talialink.com". סרטוני הדרכה; לי אורפז, "ההווה מתמשך". וידיאו וצילום; יוליאן רוזפלדט, "Asylum". סרט; אורית בן-שטרית, "Onomono". הקרנת וידיאו; "מחברות פתוחות". הצצה למחברות רישום של 12 אמנים ואמניות; "זמן אמת' Makers". עד 30.4.

הבנים 4, הרצליה, טל' 09-9551011. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 20 שקל.

  • מוזיאון העיצוב חולון

חיימה חיון, "פאנטסטיקו". מיצבי עיצוב. עד 30.4.

פנחס אילון 8, חולון. טל' 2151500־073. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 18:00-10:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 18:00-10:00. כניסה: 35 שקל.

  • מוזיאון העיר חיפה

"אדריכלות ערבית: חיפה". דפוסים וצורות בנייה בסוף המאה ה-19. עד 14.5; "אנשי התחתית: חמודי ג'נאם". מקומות ואנשים שאינם נראים. צילום. עד 1.4.

שדרות בן-גוריון 11, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-9115888. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-16:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00.

  • מוזיאון חיפה לאמנות

"מאנדי וורהול ועד היום: התרבות, הצבע, הגוף". מקבץ תערוכות על היעדר האותנטיות בעידן הטכנולוגי. עד 1.5; במרכז האמנויות: "מטרופוליס/החוויה העירונית". לכל המשפחה. העיר כגוף מורכב. ללא מועד סיום.

שבתאי לוי 26, חיפה, טל' 04-9115991. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 21:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל; מרכז האמנויות: שבתאי לוי 24. ה', 17:00-10:00, שבת, 14:00-10:00. כניסה: 20 שקל למבוגר, 25 שקל לילד כולל סדנה.

  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית

"נישיאורה-יאקי". קרמיקת נישיאורה; קיהאצ'ירו נישיאורה, "מוזיקה דוממת. קליגרפיה; "גרפיקה בהדפס יפני מודרני"; "פומיזוקאי". סרט אנימציה. עד 29.5.

שדרות הנשיא 89, חיפה, טל' 04-8383554. א'-ה', 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.

  • מוזיאון ינקו-דאדא

"תגידי, זה אמנות?". עד 16.6.

כפר האמנים עין-הוד, טל' 04-9842350. א'-ה', 15:00-10:00, ו' וערבי חג, 14:00-10:00, שבת וחג, 15:30-10:00. כניסה: 24-12 שקל.

  • מוזיאון ישראל

"פרעה בכנען: הסיפור שלא סופר". מוצגים ושחזורי של שלטון האימפריה המצרית על ישראל הקדומה. עד 25.10; "קסם הספינקס". מצרים העתיקה באמנות אירופה. עד 25.10; ז'ורז' אדאגבו, "אפריקה בירושלים". מיצב. עד 18.6; חגית לאלו, עבודות. ציור. ללא מועד סיום; "הדריאנוס: שובו של הקיסר". פיסול. עד 30.6; פיטר יעקב מלץ, "יום בא ויום הולך". עבודת קיר מפוסלת. ללא מועד סיום; "לילה יורד על ברלין". יצירות מופת מהגלריה הלאומית בברלין 1905-1945 עד 7.6; "דפוסים משתנים". מלאכת העיצוב של משה שפיצר, פרנציסקה ברוך והנרי פרידלנדר. עד 13.6; "סלון צרפתי". עד אפריל; "תערוכה בקופסה". עד 26.3; "יומולדת". לכל המשפחה. עד 26.3; רלי אברהמי, "יומן". צילום. עד 12.4; "ויהי ננו, התנ"ך הזעיר בעולם". עד 31.12; "Dailydoodlegram". מהאינסטגרם למוזיאון ובחזרה. עד 4.6; "אמנות ישראלית". תערוכת קבע.

שדרות רופין 11, ירושלים, טל' 02-6708811. א'-ב', ד'-ה', 17:00-10:00, ג', 21:00-16:00, ו' וערבי חג, 14:00-10:00, שבת, 17:00-10:00. כניסה: 54-27 שקל.

  • מוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח

"מאיזניק לירושלים: קרמיקה במפגש בין-תרבותי". עד ספטמבר.

העצמאות 60, באר-שבע, טל' 08-6993535. ב', ג', ה', 16:00-10:00, ד', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • מוזיאון משה שק

יצירות של משה שק. ללא מועד סיום.

קיבוץ בית-ניר. כל השבוע 17:00-11:00, יש לתאם מראש בטל' 054-6874701 או 08-6874368.

  • מוזיאון נחום גוטמן לאמנות

"דבר לילדים, לגדל קורא חושב". תערוכה לכל המשפחה. ללא מועד סיום.

רוקח 21, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-5161970. ב'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 24-12 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18).

  • מוזיאון תל-אביב לאמנות

"דרומית לסהרה: אורבניזם מואץ באפריקה". עד 27.8; מרסל אודנבך, "פנים־חוץ". עד 16.7; "סיפור רוסי". דיוקנאות בציורי ילידי רוסיה וברית המועצות. עד 5.6; בן הגרי, "רצונו של קדר". וידיאו ומיצב פיסולי. עד 2.7; בועז אהרונוביץ', "נקודה כחולה חיוורת". חקר פעולת הצילום. עד 28.5; רועי רוזן, "תערוכה קבוצתית". מגוון מדיות. עד 30.4; "בשיחה 2". מבחר יצירות עכשוויות. עד 14.4; תצוגת אוסף סוזן ואנטון רולנד-רוזנברג. ללא מועד סיום; "אני והסלפי שלי". תערוכה לכל המשפחה. ללא מועד סיום.

שדרות שאול המלך 27, תל-אביב, טל' 03-6077020. ב', ד', שבת, 18:00-10:00; ג', ה', 21:00-10:00; ו', 14:00-10:00. כניסה: 50-25 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18).

  • משכן לאמנות עין-חרוד

"אופק חדש לאופקים חדשים". עד 30.8; יצחק דנציגר, "מקום קדוש". עד 30.8; הסטודיו לזכרו של דודו גבע. תערוכת קבע.

עין-חרוד מאוחד, טל' 04-6485701. א'-ה', 16:30-09:00, ו' וערבי חג, 13:30-09:00, שבת וחג, 16:30-10:00. כניסה: 30-15 שקל.

  • Amoca, המוזיאון הערבי לאמנות עכשווית

"Hiwar, חיוואר". שיח חזותי ותוכני. ללא מועד סיום.

דוחא 100, סחנין, טל' 04-8235789. א'-ה', 16:00-10:00.

הפוסט המדריך, 31.1.16–6.4.16 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

Senecio –סביון

קול קורא מסדנת קומיקס מישושי

$
0
0

אילן מנוח, הוא אמן יווני-בלגי לא ישראלי, כוכב עולה בשמי האמנות בעולם. הוא מגיע מתחום הקומיקס, אבל הוא גם מוזיקאי (ג'אז אקספרימנטלי, כלי נשיפה). הפרויקטים שלו הם קונספטואליים לחלוטין, והוא זכה לכינוי קנת' גולדסמית' של הקומיקס.

הסדנה שהוא יעביר בישראל מבוססת על פרויקט שהוא מפעיל ברחבי העולם בשם (SHAPEREADER) קורא צורות. מוזמנים לגגל ולראות פה.
הפרויקט עוסק בקומיקס מישושי. בקומיקס "רגיל" יש מימד טקסטואלי ומימד ויזואלי שמתכתבים זה עם זה, אבל בקומיקס מישושי אנו בונים קומיקס שגם עיוורים יוכלו לראות – הטקסט יתכתב עם טקסטורה שאפשר למשש. ראו וידאו מפסטיבל אנגולם: https://www.youtube.com/watch?v=2dWuEZYk4TA

הסדנה מיועדת הן לאמנים רואים, והן לעיוורים וללקויי-ראיה, מתוך הנחה שהם יודעים לספר סיפור א-ויזואלי טוב מאתנו. ההשתתפות בסדנה היא חינם, אבל דורשת התחייבות להגיע לשלושת הימים.

18.4-20.4

16:00-19:00

בגלריה בנימין, שביל המרץ 5 ת"א.

מספר המקומות מוגבל. ניתן להגיש מועמדות בכתובת הבאה: http://eranhadas.com/ilan
הבאתו של אילן מנוח לישראל וקיום הסדנה נתמכים על ידי Arts Asylum המעודדת אומנות יהודית  בינלאומית עכשווית. הפרויקט הוא חלק מסדרת אירועים במסגרת מינויו של ערן הדס למשורר הבית  לשנת 2016.

גלריה בנימין

רחוב שביל המרץ 5 בנין 7 קומה 3, קריית המלאכה, תל אביב

שעות פתיחה: רביעי וחמישי 16:00-19:00 שישי ושבת 11:00-14:00

לפרטים נוספים: איריס 052-3531456

  Binyamin.artgallery@gmail.com   www.binyamin-gallery.com

הפוסט קול קורא מסדנת קומיקס מישושי הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

סביון – Senecio

$
0
0
Video Extract - Senecio By Revital Ray-V Elkayam

Video Extract – Senecio
By Revital Ray-V Elkayam

רויטל Ray-V אלקיים.
פרויקט מיוחד לדימוי היומי, אוצרת: יעל רביד.

בפרויקט המיוחד של רויטל Ray-V אלקיים ל"דימוי היומי" יש ניסיון לעבור ממדיום למדיום. Ray-V מציגה עבודות
וידיאו-ארט בחללים מוזיאליים ומופיעה עם עבודותיה בלייב-וידיאו באירועי אמנות, מוזיקה ופסטיבלים. הקפאת
דימויים מתוך עבודות הווידיאו שלה במסגרת "הדימוי היומי" מאפשרת בנייה של נרטיב שונה ומעניקה לדימויים
קונטקסט חדש.

ray-v.com/wordpress
https://www.facebook.com/RayV.Visuals

 

הפוסט סביון – Senecio הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

רב ערב 5.4.2016

$
0
0
השבוע ברב ערב:

אלון קדם, "אין מקום למשמעות", 2015, שמן על בד, 160X170 ס"מ

"מחשבות על ציור בעולם רווי דימויים דיגיטליים"
רב-שיח במסגרת התערוכה "היכרות: פרק א'"
הגלריה החדשה, סדנאות האמנים, אצטדיון טדי, ירושלים

רביעי, 6.4.16, ב-20:00

משתתפים: יונתן אמיר, מבקר אמנות ועורך שותף של כתב-העת "ערב רב", נטליה זורבוב, ציירת, חברת קבוצת הברביזון-החדש, מתן בן-טולילה, שרה בנינגה, אלה כהן-ונסובר, אילה פוקס, אלון קדם, יונתן רון,  מקס אפשטיין, אמני סדנאות טדי. אוצרת: תמר גיספאן-גרינברג.

ביום זה הגלריה תיפתח לקהל ב-19:00. הכניסה חופשית.

הגלריה החדשה, סדנאות האמנים, טדי, אגודת הספורט בית"ר 1 (אצטדיון טדי, שער 22), ירושלים. שעות פתיחה: ג', ה', 10:00–14:00, ב', ה', 16:30–19:30 (בתיאום מראש).

מרכז ההנצחה בקריית-טבעון, צילום: אור שגב

שתי תערוכות חדשות בגלריה לאמנות ישראלית במרכז ההנצחה בקריית-טבעון:

"נטה צפון על תוהו" – אוריאל מירון, הילה בן-ארי, מאיה אטון
12.03.16–14.5.16
אוצרת: מיכל שכנאי-יעקבי
שיח גלריה עם האמנים המשתתפים: שישי, 15.4.16, ב-10:30

בעבודותיהם של הלה בן-ארי, מאיה אטון ואוריאל מירון הכל כמו תלוי על בלימה, מושלם על גבול הפרימה, הפרעה קטנה ולא מתוכננת, והאיזון שנבנה בעבודה קשה יימחה מיד. במלאכת כפיים עמלנית, תוך שימוש מוקפד בטכניקה, בחומר ובקו הרישומי, בוחנים שלושת האמנים מושגים של יציבות, שיווי משקל, מתח ורפיון, באמצעות שימוש בדימויים, בטכניקות ובחומרים שונים.התערוכה מפגישה עבודות מתקופות שונות, מפגש מרגש המדגיש את העדינות, את עבודת הכפיים ואת האסתטיקה המוקפדת של שלושת האמנים.

"חצי עיגול שלם" – נגה יודקוביק-עציוני
ערב עיון ושיח בסוגיות של זיכרון והנצחה באמנות בעקבות התערוכה: שני, 9.5.16, ב-20:00
נעילה: 15.5.16
נגה יודקוביק-עציוני, בת למשפחה שכולה, מציגה בחלל האכסדרה של מרכז ההנצחה תערוכה ראשונה מתוך סדרה של תערוכות שינהלו דיאלוג עם החלל הטעון ועם תכנים של זיכרון והנצחה. על עבודתה "אותות" זכתה האמנית בפרס היצירה של משרד החינוך והתרבות בתחום הציונות לשנת 2015. עציוני משחקת עם ייצוגים של זיכרון והנצחה. היא נוהגת להעביר את החפצים המטופלים שלה תהליכים של פירוק ובנייה מחדש, תוך מעבר מהעיסוק במימד התוכני שלהם למימד צורני מופשט שמתקיימת בו אינטראקציה בין עיגולים, קווים וחלל.

שעות פתיחה: א'–ה', 08:00–13:00; 16:00–19:00; יום ו', 08:00–12:00 (בתיאום מראש); שבת, 11:00–13:00. בחול-המועד פסח הגלריה סגורה.
לפרטים נוספים
טל' 04-9835506

"دليل – Evidence – רְאָיָה"

دليل |Evidence  | רְאָיָה
בית התרבות והאמנות, העיר העתיקה נצרת

שיח גלריה: שבת, 9.4.16, ב-17.00, בנוכחות האמניות והסופר רג'י בטחיש
העבודות בתערוכה "دليل | Evidence | רְאָיָה" משמשות מעין ראיה למצבו החשוף של הקיום האנושי. הן מביאות לידי ביטוי שבריריות, פגיעות וחוסר יציבות של חיינו ושל אנשים רבים כאן ובמקומות אחרים בעולם. בתערוכה עבודת וידיאו בשם "חומה" (קדחת) של מנאר זועבי ותיעוד של המיצג שנערך בפתיחת התערוכה; עבודותיה של ברבל רוטהר – פסלים, קולאז'ים, וידיאו ומחברות עם סיפורים אישיים של פליטים החיים כיום בברלין; תצלומים מהפרויקט "אדמה" של אסנת בר-אור.

בית התרבות והאמנות של המועצה האורתודוקסית בנצרת שוכן במבנה פלסטיני עתיק עם חצר פנימית ומשמש מרכז תרבות גלריה ופעילות ענפה של שיעורי מוזיקה וערבי תרבות.

התערוכה פתוחה עד חודש יוני.בית התרבות והאמנות, העיר העתיקה נצרת, טל' 04-657622. שעות פתיחה: ב', ג', ד', ו', 10:00–18:00, חמישי, שבת, 10:00–15:00.

סדנת ציור מהתבוננות בהנחיית חברות קבוצת הברביזון-החדש

סדנת ציור מהתבוננות בהנחיית חברות הברביזון-החדש
מנחות: אולגה קונדינה ואסיה לוקין

שבת, 9.4.16, ב-10:00
סדנת ציור עם חברות קבוצת הברביזון-החדש בפארק הסובב את המוזיאון. במהלך הסדנה יציירו המשתתפים מתוך התבוננות, תוך הדרכה והנחיה של חברות הקבוצה אולגה קונדינה ואסיה לוקין, המציגות כעת במובי כחלק מתערוכה הראשונה בסבב התערוכות השנתי "הילדים רוצים קומוניזם".
הסדנה מיועדת לקהל הרחב ואין צורך בניסיון קודם.
20 שקל למשתתף. ההרשמה מראש. "הילדים רוצים קומוניזם"
אוצר: יהושע סימון
25.2.2016–14.5.2016

מובי – מוזיאוני בת-ים, רח' סטרומה 6, בת-ים, טל' 03-6591140. שעות פתיחה: שלישי, חמישי, 16:00–20:00, שישי, שבת, 10:00–14:00.

מידד אליהו, "זר", שמן על בד, 2016

תערוכת יחיד של מידד אליהו, "תיבת תעודות"
גלריה ליזה גרשוני 

אירוע נעילה ושיח גלריה: חמישי, 14.4.16, ב-18:30

מידד אליהו הוא בן לאב יליד קוצ'ין שבהודו. בתערוכה זו עוסק אליהו ברשמים ממסע לקוצ'ין, מחקר מקיף על אודות אופן ההגירה הפתלתל והמורכב של הקהילה היהודית של קוצ'ין לארץ וחבלי קליטתם בה – נושא שמעטים מכירים, אם בכלל. אליהו פועל רבות בסצינת האמנות האלטרנטיבית של ירושלים, בפרויקטים ופעולות אמנותיות במרחב הציבורי, ועוסק תדיר בנרטיבים היסטוריים מודחקים ונשכחים. בשנים האחרונות אף הקים גלריה וספרייה בשם קטמונה בשכונת קטמונים בירושלים, שעוסקת בגילוי ותיעוד של ביטויים אמנותיים חתרניים בשכונה.
לאחרונה הוזמן אליהו להשתתף בביאנלה לאמנות עכשווית של קוצ'ין 2016, אחד מאירועי האמנות החשובים באסיה ובעולם כולו. בביאנלה ייצור האמן פרויקט אמנות ציבורית שיכלול שיתוף של חברי קהילה קוצ'ינים ישראלים לצד תושבי קוצ'ין בתיעוד ויצירה בעקבות הנוכחות היהודית הנעלמת בקוצ'ין בעבר ובהווה.
התערוכה "תיבת תעודות" היא פרק הפתיחה במסעו המחקרי והאמנותי של האמן.

גלריה "ליזה גרשוני", רח' בן-אביגדור 20, קומה 3, תל-אביב.

***
המודעות ב"רב ערב" מתפרסמות בתשלום. מעוניינים/ות לפרסם בניוזלטר?
צרו קשר: raverev@gmail.com

הפוסט רב ערב 5.4.2016 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

המדריך, 7–13 באפריל 2016

$
0
0

* גרסת בטא
** המדריך נוצר בשיתוף עם המדור "גלריה" בעיתון "הארץ"

 ***

נפתחות

יום חמישי (7.4)

  • הגלריה ע"ש מורל דרפלר. חיפה (הגנים 21). במסגרת הסדנה לאוצרות של המרכז האקדמי ויצו חיפה תיפתח היום התערוכה הקבוצתית "זכרונות גנוזים". (דימוי לכרוניקה: נועה צדקה, ארקדיוש ורומקה, תל-אביב, 2014)
  • גלריה הצימר. תל-אביב (הגדוד העברי 5). התערוכה הקבוצתית "הנהר" תיפתח הערב. בין המציגים: נעמי יצחקי, יונתן גירון, אסתר סקין, ליילה רוז-ברי ועוד.
  • הלובי. תל-אביב (ארלוזורוב 6). בתערוכה "היכל הכלים" שתיפתח הערב תציג טל יזרעאל עבודות וידיאו, צילומים ומיצבים פיסוליים. אוצרת: עדיה פורת.
  • גלריה אינדי. תל-אביב (שביל-המרץ 5). בתערוכה "מתחת לעור" שתיפתח הערב ממשיכה מירי מור את עיסוקה בבחינת אופני ייצוג של עיצוב זיכרון קולקטיבי. אוצרת: סאלי הפטל-נוה.
  • במת מיצג. תל-אביב (לוינסקי 116). הפרמיירה החגיגית של המופע החדש של אנסמבל 209, "מספרות", יצירה משותפת של תמר רבן וארנסטו לוי, תתקיים הערב.
  • גלריה חנינא. תל-אביב (שביל-המפעל 3). הערב יושקו הספר "שטנה" ותערוכת ציורים מתוכו, פרי עטם של קובי ניב ועמוס בידרמן. אוצרת: טלי בן-נון.
  • ללא שם. תל-אביב (נחלת-בנימין 139). שמעון פינטו ויורם בלומנקרנץ יציגו עבודות מן השנים האחרונות בתערוכה שתיפתח הערב, "שניים אוחזין".
  • גלריה צדיק. יפו (שמעון הצדיק 16). "שויתי", תערוכתו של דן בירנבוים הכוללת ציורי נוף ארצישראלי, תיפתח הערב. אוצרת: חנה קומן.
  • גלריית יד לבנים. הרצליה (אחד-העם 20). צילום חדריהם של חללים ממבצע "צוק איתן" יופיעו בתערוכת היחיד "חללים" של נעה קסטל. אוצרת: קרן ויסהוז.
  • הגלריה העירונית. תל-אביב (בן-גוריון 7). הערב תיפתח התערוכה הקבוצתית "חופש". אוצרת: אורית לוטרינגר.
  • גלריה טובה אוסמן. תל-אביב (בן-יהודה 100). אורלי, דב וענבל דרובל יפתחו הערב את התערוכה ”טריטוריה". במקביל ייפתח מיצב החלון "Rrose Selavy" של האמן משה וולך.
  • Art & About. פארק תעשיות עמק-חפר (צבי-הנחל 7). התערוכה "6:6" של הצלם זיו קורן, שתיפתח הערב, מרכזת בתוכה שש תערוכות שהוצגו בארץ בשש השנים האחרונות.
  • מוזיאון ראשון-לציון. ראשון-לציון (אחד-העם 2). התערוכה הקבוצתית "שייכים", שתיפתח הערב, בוחנת את תחושת השייכות של הפרט אל החברה הישראלית. אוצרת: כרמל גופר.
נועה צדקה, "ארקדיוש ורומקה", תל-אביב, 2014. הגלריה ע"ש מורל דרפלר. חיפה (הגנים 21)

נועה צדקה, "ארקדיוש ורומקה", תל-אביב, 2014. הגלריה ע"ש מורל דרפלר. חיפה (הגנים 21)

יום שישי (8.4)

  • גלריה בזל. תל-אביב (השל"ה 1). בצהריים תיפתח "ראשית דעת", תערוכת יחיד של האמן צבי טולקובסקי.
  • סדנאות האמנים. ירושלים (האומן 26). "המסע בעקבות האיש על החמור הלבן", תערוכת היחיד של יעקב ישראל, תיפתח בצהריים. אוצרת: מעין שלף. במקביל יושק קיר אמן של עירית תמרי.
  • גלריה ברבור. ירושלים (שיריזלי 6). בצהריים תיפתח התערוכה "השוואת משתנים" של אורית סימן-טוב וגליה גור-זאב, תערוכה משותפת בעקבות שיחות על צילומי נוף. אוצרת: יעל מוריה.

יום שבת (9.4)

  • סדנאות האמנים. תל-אביב (קלישר 5). בערב ייפתחו שתי תערוכות: בגלריה המרכזית יציגו עדן בנט וחיה רוקין. אוצרת: ורד זפרן-גני. בסטודיו אמן אורח תציג האמנית הצעירה לי נבו את התערוכה "מועדון הלהבות".
  • גלריה אגריפס 12. ירושלים (אגריפס 12). האמנית רות שרייבר תפתח בערב את תערוכתה "ורחק מפנינים מכרה". אוצרת: לנה זידל.
  • מתחם שרונה. תל-אביב (דוד אלעזר 12). תערוכת הצילומים "Food Processor III", העוסקת בנושא המזון כאמצעי להעברת מסר, תיפתח בערב. אוצרת: דלית מרחב.

***

נסגרות

  • גורדון: לארי אברמסון, "חובבי ציון". עד 9.4.
  • גלריה בנימין: "קצוות מפוצלים". עד 9.4.
  • זימאק: יונתן גולדמן, "בחזרה לחוף". עד 8.4.
  • נגא: מוש קאשי, "A Cappella". עד 8.4.
  • נ&נ אמן (נלי אמן): "אוסף אביבי". עד 8.4.
  • רוזנפלד: אלעד רוזן, "החלום של אבא תות ובנו"; כרם נאטור, "Following No Mythologies". עד 9.4.
  • בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית: אודי אבן, "קדר". עד 9.4.
  • גלריה חנקין: אסתי לוי, "מתוקה שלי שקופה". עד 9.4.
  • הירקון 19 (המדרשה): דגנית ברסט, "The Making of שיר של תדיאוש רוז'ביץ"; ציבי גבע, "ארכיאולוגיה של ההווה". עד 9.4.
  • הקצה: יעוז ריבנזון, "בארצות יצורי הפרא". עד 9.4.
  • פריסקופ: ענת נגב, "חותם". עד 9.4.
  • מוזיאון ישראל: רלי אברהמי, "יומן". עד 12.4.
  • מוזיאון תל-אביב לאמנות: "בשיחה 2". עד 14.4.

***

אירועים

  • צבע טרי 8: בסימן מחווה ליריד המזרח, היריד הבינלאומי הראשון בישראל בשנת 1932. יריד המזרח, נמל תל-אביב. פרטים כאן. 45-39 שקל. ו', 8.4, 18:00-10:00, שבת, 9.4, 21:00-10:00.
  • הגלריה האוניברסיטאית ע"ש גניה שרייבר: שיח גלריה בעקבות התערוכה "אנשים". והפעם על ציור, צילום ודומות; סיור מודרך בתערוכה בדגש על פורטר. ו', 8.4, 11:00.
  • מוז"א, מוזיאון ארץ ישראל: שיח גלריה בתערוכה "בר-כוכבא, זיכרון היסטורי ומיתוס הגבורה". ו', 8.4, 11:00.
  • גלריה בנימין: שיח גלריה בתערוכה "קצוות מפוצלים". ו', 8.4, 12:00.
  • מקום לאמנות: שיח גלריה בתערוכה "החשכה ברורה כשמש". שבת, 9.4, 11:00.
  • בית האמנים ירושלים: שיח גלריה בתערוכה של עידו גורדון, "שתי נשמות מסריחות". שבת, 9.4, 12:00; שיח גלריה בתערוכה "בין-סינפסות". ה', 14.4, 17:00.
  • הקצה: מפגש בעקבות התערוכה של יעוז ריבנזון, "בארצות יצורי הפרא". על העצמה והחלשה של החריג. שבת, 9.4, 12:00.
  • מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית: שיח וסיור בתערוכות המוזיאון. מדי שבת, 12:00.
  • מוזיאון ישראל: שיח גלריה באנגלית בתערוכה "לילה יורד על ברלין". ג', 12.4, 18:00; שיח גלריה בתערוכה "הדריאנוס". ג', 12.4, 19:00; שיח גלריה בתערוכה "בצאת ישראל". ד', 13.4, 12:00.
  • בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי (תל-אביב): הרצאה בתערוכה של ד"ר דורית קידר, "ספר הסובלנות". ד', 14.4, 19:00.
  • שנקר: פרויקט ארגמן: סטודנטים מעצבים טקסטיל בהשראת ספרי הנביאים. ידע-העם 8, רמת-גן. א'-ה', 20:00-16:00. עד 14.4.
  • גלריית פספורט: "מילת נשים". עבודות של תלמידי אמנות בסמינר הקיבוצים. בית ירין שחף, בית הלל 10, תל-אביב. א'-ה', 18:00-10:00, ו', 13:00-10:00. פתיחה: א', 13.3. עד 18.4.
  • גלריה ליזה גרשוני: מידד אליהו, "תיבת תעודות". הצבת ציור. בן-אביגדור 20, קומה 3, תל-אביב. א', ג', 19:00-13:00, ב', 18:00-12:00, ד', 22:00-17:00, ו', 15:00-10:00. עד 14.4.
  • גלריה נמל יפו: ILLU:ART". תערוכת איור. רציף העלייה השנייה 20, יפו. ד'-שבת, 18:00-11:00. עד 30.4.
  • האוניברסיטה המורמונית: "צופים בלילה". עבודות של בוגרי אמנות בבצלאל. א', 21:30-19:00, ד'-ו', 11:30-10:00, 15:30-14:00. עד 5.6.

***

גלריות לאמנות

  • אגריפס 12

רות שרייבר, "ורחוק מפנינים מכרה". פיסול, צילום, וידיאו ארט. פתיחה: שבת, 9.4, 20:30. עד 7.5.

אגריפס 12, ירושלים, טל' 077-5404897. ב'-ה', 19:30-16:30, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • אינדי, גלריה שיתופית לצילום

מירי מור, "מתחת לעור". צילום ועבודות וידיאו. עד 7.5.

שביל-המרץ 5, בניין 7, קומה 3, תל-אביב. ג'-ה', 19:00-12:00, ו-שבת, 14:00-11:00.

  • אלפרד

שלומי ללוש ואמיר תומשוב, "ונתתי את הארץ שממה". עבודות בטכניקה מעורבת (תומשוב) וציור נוף בראשיתי (ללוש). עד 6.5.

סמטת שלוש 5, תל-אביב. ג'-ה', 21:00-17:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-11:00.

  • אנגל     

משה אל-נתן מלך הפלאפל, "חלומות שלום ונבואות מלחמה". ציורים 1969-1937. עד 22.5.

בן-יהודה 100, תל-אביב, טל' 03-5225637. א'-ה', 20:00-10:00, ו', 14:00-10:00.

  • ברוורמן

ראובן ישראל, "פורמולה". פיסול. עד 28.4.

השרון 12ב', תל-אביב. טל' 03-5666162. ג'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • גבעון

שלישיית אותו עולם, "הופעה חיה", עד 30.4.

גורדון 35, תל-אביב, טל' 03-5225427. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • גורדון

יאן ראוכוורגר, "צורה שאבדה". ציור ופיסול. פתיחה: ה', 14.4, 19:30. עד 14.5; לארי אברמסון, "חובבי ציון". ציור. עד 9.4.

בן-יהודה 95, טל' 03-5240323. ב'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-10:00.

  • גלריה בנימין

"קצוות מפוצלים". שאלות של זהות ומקום. עד 9.4.

שביל-המרץ 5, תל-אביב. ד'-ה', 19:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • גלריה ג'ינא לאמנות נאיבית

"תזמורת של צבעים: האמנים הנאיביים מברזיל ומארגנטינה". עד 27.5.

דיזנגוף 255, תל-אביב, טל' 03-5444150. ב'-ה', 21:00-12:00, ו', 14:00-10:00.

  • גלריה ליאונרדו

ענבל דינור-זאבי, "במבט ישיר". ציור. עד 9.5.

בית הקיבוצים, ליאונרדו דה-וינצ'י 13, קומה 2-, תל-אביב, טל' 054-6747446. א'-ה', 20:00-08:00, ו', 13:00-08:00.

  • גלריה צדיק

דן בירנבוים, "שויתי". ציור נוף. עד 7.5.

שמעון הצדיק 16, יפו, טל' 054-5956981. ב'-ה', 17:00-11:00, ו', 14:00-11:00.

  • גלריה רוזנבך גלריה

אלון קדם, "טאצ' מי". שתי סדרות ציור. עד 15.5.

דוד המלך 16 פינת הס, ירושלים, טל' 050-7516091. א׳-ה׳ 19:00-11:00, ו׳ 13:00-10:00 או בתיאום מראש.

  • גלריה שרה ארמן

"אז ועכשיו". תערוכה קבוצתית. עד 16.4.

גורדון 29, תל-אביב, טל' 050-3740020. ו'-שבת, 13:00-11:00.

  • דביר

אריאל שלזינגר, "11 Hours Forward"; פבל וולברג, "Tropical Garten". עד 7.5.

ראשית-חוכמה 14, תל-אביב. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 13:00-10:00.

  • הקיבוץ

תכלת רם, "בת בית". מיצב. עד 7.5.

דב הוז 25, תל-אביב, טל' 03-5232533. ב'-ה', 15:00-11:00, 18:00-16:00; ו', 14:00-11:00.

  • זימאק

יונתן גולדמן, "בחזרה לחוף". מחקר בין סאונד, צורה וחומר. עד 8.4.

ה', באייר 68, תל-אביב, טל' 03-6915060. א'-ה', 20:00-09:30, ו', 15:00-09:30.

  • טובה אוסמן

אורלי דרובל, דב דרובל, ענבל דרובל, "טריטוריה". צילום, טכניקה מעורבת; משה וולך, מיצב חלון. עד 4.5.

בן-יהודה 100, תל-אביב, טל' 03-5227687. ג'-ה', 13:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-11:00.

  • יאיר

אוזיאש הופשטטר, ירמי עדני ואסף רהט, תערוכה העוסקת במהות האדם וקיומו באופני ביטוי אקספרסיביים וסימבוליים. עד 22.4.

אבן-גבירול 6, תל-אביב, טל' 03-6956927. ב'-ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00.

  • מקום לאמנות

"החשכה ברורה כשמש". מפגש בין יצירות אמנות, שירה, חומר וגוף מתבונן. עד 16.4.

שביל-המרץ 6, תל-אביב, טל' 03-6725124. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-10:30.

  • נגא

מוש קאשי, "A Cappella". רישום וציור. עד 8.4.

אחד-העם 60, תל-אביב, טל' 03-5660123. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • נ&נ אמן (נלי אמן)

"אוסף אביבי". עד 8.4.

גורדון 21, תל-אביב, טל' 03-5232003. ב'-ה', 14:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 14:00-11:00, שבת, 13:0-11:00.

  • עינגע גלריה

שי אזולאי, "DOS". ציור. פתיחה: ה', 14.4, 20:00. עד 21.5.

בר-יוחאי 7, תל-אביב, טל' 03-5181812. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • פינברג פרוג'קטס

הילה בן-ארי, "פונמה". מיצב. עד 21.5.

שביל-המפעל 3, בניין 5, קומה 2, טל' 077-3452115. ד'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • רוזנפלד

אלעד רוזן, "החלום של אבא תות ובנו". ציור; בחלל הפרויקטים: כרם נאטור, "Following No Mythologies". רישום דיגיטלי. עד 9.4.

שביל-המפעל 1, בניין 6, קומה 1, תל-אביב, טל' 03-5229044. ג'-ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.

  • רוטשילד אמנות

עידו מרקוס, "גליץ'". ציור. ללא מועד סיום.

יהודה לוי 48, תל-אביב, טל' 052-8729490. ב'-ה', 18:30-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • שלוש

פנחס צינוביץ, "שיר אהבה". ללא מועד סיום.

מזא"ה 7, תל-אביב, טל' 03-6200068. ב'-ה', 19:00-11:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.

  • Contemporary by Golconda

רוני טהרלב, "בתולות וחוחיות". ציור; איתן בוגנים, "האריסטוקרטית". רישומים. עד 30.4.

הרצל 117, תל-אביב, טל' 03-6822777. ב'-ה', 19:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • Tempo Rubato

נדיה חוסיין, "אינטרים". עד 30.4.

סגולה 9, תל-אביב, טל' 2150302־072. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • Raw Art

יערה צח, "לאור יום". עד 23.4.

שביל-המרץ 3, בניין 8, קומה 4, תל-אביב, טל' 03-6832559. ג'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

***

חללי תצוגה

  • אטליה code2hope

עפר שרנקה-אלוני, "מרד גטו ורשה, הסיפור האנושי ולא הפוליטי". ספר, ציור וקולנוע. ללא מועד סיום.

בוסתנאי 22, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 052-8576401​. א'-ו', 18:00-10:00, שבת, 11:00-18:00.

  • אטליה שמי

אפרת קליפשטיין, "לא מאוחר מדי". אמנות רב מדיומלית. עד 18.6.

כברי, טל' 04-9952709. ב'-ה', שבת, 15:00-11:00 או בתיאום מראש בטל' 052-8840215.

  • בית אוסף קופפרמן

"מונוכרום". עד אפריל; משה קופפרמן, עבודות. תערוכת קבע.

קיבוץ לוחמי-הגטאות, טל' 04-9933792. ו'-שבת, 15:00-10:00.

  • בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית

אודי אבן, "קדר". עד 9.4.

העמל 17, תל-אביב, טל' 03-5182257. ב'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים אשדוד

"שבת אחים". תערוכה המתמקדת בכיסא. עד 15.5.

יאיר 2, אשדוד. טל' 08-9221883. א'-ה', 17:00-07:30.

  • בית האמנים ירושלים

"בין-סינפסות". דיאלוג במרחבי מדעי המוח והאמנות; מארק ינאי, "נוכח". ציור. דיוקנאות עצים ואנשים; עידו גורדון, "שתי נשמות מסריחות". מיצב. עד 30.4.

שמואל הנגיד 12, ירושלים, טל' 02-6253653. א'-ה', 13:00-10:00, 19:00-16:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי (תל-אביב)

"כל הנותר". תערוכה קבוצתית; איוי פוליג ועמוס בידרמן, "פוליג ובידרמן"; דב אור נר ואביבית בלס, "Favourite Works of Art"; ד"ר דורית קידר, "ספר הסובלנות"; רויטל לסיק, "אשתי"; אודליה אלחנני, "הסוד שבניחוח"; שרון גרשמן, "מי לא משוגע"; יגאל פולקמן, "מודלים". עד 23.4.

אלחריזי 9, תל-אביב, טל' 03-5246685. ב'-ה', 13:00-10:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים ע"ש שאגאל (חיפה)

אביבה שמר, "אדוםכתום". עד 25.4.

שדרות הציונות 24, חיפה. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 13:00-10:00, 19:00-16:00, ו'-שבת, 13:00-10:00.

  • גבעון פורום לאמנות

"מי מרוצה וחי?". תערוכה קבוצתית. ללא מועד סיום.

אלרואי 3 פינת שלוש 22, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-9490999. ו'-שבת, 15:00-11:00.

  • גלריה 10

דביר כהן קידר, רויטל לסיק, עדי עוז-ארי, "הלא מוכר, השונה והמוזר". עד 26.6.

בית מיכל, הגר"א 10, רחובות, טל' 08-9467998. א', ג', ה', 19:00-16:00, ב', ד', 12:00-09:00, ד', 22:00-17:00.

  • גלריה בזל

צבי טולקובסקי, "ראשית דעת". פתיחה: ו', 8.4, 11:00. ללא מועד סיום.

רח' השל"ה 1, תל-אביב, 03-6024957. א'-ה', 19:00-10:00, ו', 14:00-10:00.

  • גלריה בית דרור

שוקא שפירא, עבודות חדשות. ציור. עד 30.4.

קיבוץ עינת, טל' 052-3952222. ו'-שבת, 13:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • גלריה בסיס

"הפרדת צבעים". עד 22.4.

המדע 14, הרצליה פיתוח. ג'-ד', 18:00-12:00, ה', 20:00-12:00, ו', 14:00-10:00 (סגור בערבי חג).

  • גלריה דואק

אסתר כהן, "פיליגרן ומיני בשמים". עד 15.5.

מרכז הכנסים ע"ש אדנאואר, משכנות שאננים, ימין משה, ירושלים, טל' 02-6292200. כל השבוע, 20:00-10:00.

  • גלריה חנקין

אסתי לוי, "מתוקה שלי שקופה". מיצב. עד 9.4.

חנקין 109, חולון. א'-ה', 12:30-10:00, 19:00-16:00, ו', 12:00-10:00, שבת, 14:00-10:00.

  • גלריה טל

"התחדשות". אמני כפר-ורדים. עד 25.6.

חצב 74, כפר-ורדים, טל' 054-7542699. ג', 19:00-17:00, שבת וחג, 14:00-11:00 ובתיאום מראש.

  • גלריה טרומפלדור

"המגדירים". מגדירי החי והצומח בראי האמנות העכשווית בישראל. התערוכה מוצגת גם באוניברסיטת בן-גוריון. פתיחה: ג', 12.4. עד 9.6.

טרומפלדור 19, העיר העתיקה באר-שבע, טל' 08-6247706. ד'-ה', 17:00-10:00, ו', 13:00-09:00.

  • גלריה לאמנות ישראלית, טבעון

אוריאל מירון, הילה בן-ארי, מאיה אטון, "נטה צפון על תוהו"; באכסדרה: נוגה יודקוביק-עציוני, "חצי עיגול שלם". עד 14.5.

מרכז ההנצחה, רחוב המגדל 2, קריית-טבעון, טל' 04-9835506. א'-ה', 13:00-08:00, 19:00-16:00, ו', 12:00-08:00 (בתיאום מראש), שבת, 13:00-11:00.

  • גלריה משרד בתל-אביב

קרני נס, "פשר הזכרונות". עד 28.4.

זמנהוף 6, תל-אביב, טל' 03-5254191. ב'-ה', 18:00-11:00; ו', 14:00-11:00.

  • גלריית החווה

"נרקוד". עיצוב תלבושות מחול. עד 21.5.

הנחושת פינת המלאכה, אזור התעשייה חולון, טל' 03-5596590. ב', 16:00-13:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • גלריית עין-הוד

תמרה תורג'מן, "ארץ מולדת והרים אחרים". עד 20.4.

עין-הוד, טל' 04-9842548. א', ג'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-11:00.

  • גלריית לוחמי הגטאות

רנה קמחי, "פני פנים". עבודות בחומר קרמי. פתיחה: שבת, 9.4, 12:30. עד 14.5.

קיבוץ לוחמי-הגטאות, טל' 054-4993737. ו', 14:00–19:00, שבת, 15:00-10:00 או בתיאום טלפוני.

  • גםגלריה

שירלי גולדשטיין, ציורים. עד 23.4.

מאפו 27, תל-אביב, טל' 03-5229250. ב', 20:00-17:00, ה', 21:30-19:30, שבת, 14:00-12:00.

  • הגלריה בבארי

"רעידות משנה". אמניות מגיבות לעשות להתנתקות מגוש קטיף. ללא מועד סיום.

בארי, טל' 054-7918049, 054-7918464. ה', 20:00-17:00, ו', 13:00-09:00, שבת, 14:30-11:30 או בתיאום מראש.

  • הגלריה במכללת אורנים

דרורה דומיני, "הרוח בפיגומים". מיצב. עד 8.5; במרכז קשר עין: "גלגולו של חפץ". עד 30.12.

מכללת אורנים, קריית-טבעון, טל' 04-9838751. א'-ה', 17:00-08:00, שבת, 14:00-11:00.

  • הגלריה האוניברסיטאית ע"ש גניה שרייבר

"אנשים". עבודות מאוסף יגאל אהובי. עד 6.5.

אוניברסיטת תל-אביב, טל' 03-6408860. א'-ד', 19:00-11:00, ה', 21:00-11:00, ו', 14:00-10:00.

  • הגלריה החדשה, סדנאות האמנים אצטדיון טדי

"היכרות: פרק א'". עד 18.4.

אגודת הספורט בית"ר 1, איצטדיון טדי, שער 22, ירושלים, טל' 02-5834272. ג', ה', 14:00-10:00, ב', ה', 19:30-16:30 או בתיאום מראש.

  • הגלריה העירונית הרצליה, בית האמנים

"חופש". תערוכה קבוצתית. עד 28.4.

בן-גוריון 7, הרצליה, טל' 09-9589986. א', ג'-ה', 13:00-10:00, 19:00-13:00, ו', 13:00-10:00.

  • הגלריה לאמנות אום-אלפחם

"זהות האמן הפלסטיני". תרבות, מודרנה וגלובליזציה. פתיחה: שבת, 9.4, 14:00. עד 19.11.

אום-אלפחם, טל' 04-6315257. א'-ה', שבת, 16:00-09:00.

  • הגלריה העירונית לאמנות, רחובות

עודד בן-חפר, ערן גילת, "סיפורי בדים". עד 24.4.

יעקב 32, רחובות, טל' 08-9390390. א'-ה', 13:00-09:00, א', ג', 18:00-16:00, יום ו', 12:00-09:00.

  • הגלריה לאמנות רמות-מנשה

סימה לוין, "פואטיקה". מיצב רישומי. עד 30.4.

רמות-מנשה, טל' 052-3864955, 052-6261069. שבת, 13:00-11:00.

  • הגלריה ע"ש אפטר

לארי אברמסון, "מרגל". ציור. עד 19.5.

בן-גוריון 15, מעלות, טל' 04-9977150. א'-ב', ד', 13:00-10:00, 19:00-16:00, ג', ה', 15:00-10:00, שבת, 13:00-11:00.

  • הגלריה ע"ש מורל דרפלר, ויצו חיפה

"זהות וזיכרון". במסגרת הסדנה לאוצרות במחלקה למדיה, צילום וקולנוע. עד 5.5.

הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-8562540. א'-ה', 17:00-08:00.

  • הירקון 19 (המדרשה)

דגנית ברסט, " The Making of שיר של תדיאוש רוז'ביץ"; ציבי גבע, "ארכיאולוגיה של ההווה". האמנים חוזרים ליצירות קודמות ובוחנים תהליכי יצירה. עד 9.4.

הירקון 19, תל-אביב, טל' 03-6203129. ב'-ה', 20:00-13:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • הלובי

טל יזרעאל, "היכל הכלים". מדיה מעורבת/וידיאו/פיסול/מיצב. עד 20.5.

ארלוזורוב 6, תל-אביב, טל' 054-5482482. ו'-שבת, 14:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • המכון הטכנולוגי חולון HIT

"Say Street". תערוכה בינלאומית של צילום. עד 19.5.

גולומב 52, חולון, טל' 03-5026666‏. א'-ה', 20:00-09:00, ו', 13:00-09:00.

  • המרכז לאמנות עכשווית

קאו פיי (Cao Fei), "אובך וערפל". וידיאו; יעל אפרתי, "עין הים". בין פיסול לצילום. עד 14.5.

קלישר 5 פינת צדוק הכהן 2, תל-אביב, טל' 03-5106111. ב'-ה', 19:00-14:00, ו'-שבת, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.

  • המשכן לאמנות בית מאירוב

דליה עשת, "שמה פס". פרויקט אמנות ועיצוב אישי. עד 30.4.

הרצפלד 31, חולון, טל' 03-6516851. ג'-ה', 20:00-17:00; ו'-שבת, 13:00-10:00.

  • הסדנה ברמת-אליהו

"איקס X". בעקבות מחאת יוצאי אתיופיה. פתיחה: שבת, 9.4, 20:30. ללא מועד סיום.

שאול המלך 5, ראשון-לציון. ב'-ג', 14:00-10:00, ד'-ה', 14:00-10:00, 19:30-17:30, ו', 14:30-11:30.

  • הקצה

יעוז ריבנזון, "בארצות יצורי הפרא". ציור ומגזרות קרטון. עד 9.4.

לוחמי-הגטאות 34, נהריה, טל' 04-9926819. ב', 19:00-16:30, ה', 13:00-10:30, ו', 15:00-12:00, שבת, 13:00-11:00.

  • ויטרינה, המכון הטכנולוגי חולון

"שירת חפצים". שירי משוררים מוצגים על חפצים ואובייקטים. עד 21.4.

גולומב 52, בניין 6, חולון, טל' 03-5026666‏. א'-ה', 20:00-09:00, ו', 13:00-09:00.

  • זהזהזה

"עדין בבנייה. וינשטין ועדיה אדריכלים". עד 22.4.

מבנה 21, נמל תל-אביב, טל' 03-5444261. ב'-ה', 18:00-12:00, ו', 15:00-10:00, שבת, 19:00-12:00.

  • חנינא

ורד אהרונוביץ, "ליל הסדר". פיסול. פתיחה: ה', 14.4, 20:00. עד 7.5.

שביל-המפעל 3, קומה 1, קריית-המלאכה, תל-אביב. ג'-ה', 19:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • מוסררה, הגלריה החברתית

דן גלשר, "החדר האחרון". תצלומים. עד 5.5.

הע"ח 9, מוסררה, ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.

  • מוסררה, הגלריה החדשה

"אי סדר הדברים". היחס בין תצלומים, הקשרם והצגתם. עד 10.5.

הע"ח 9, מוסררה, ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.

  • מוסררה, הגלריה ע"ש דרפלר

"זהב שחור לבן". זהות-מזרחיות-שורשים-ממסד. עד 10.5.

הע"ח 9, מוסררה, ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.

  • מינוס אחת

"Space Time". וידיאו ומיצב מאוסף "הארץ". ללא מועד סיום.

שוקן 18, תל-אביב, טל' 03-5121732. ו', 14:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • מרכז גוטסמן לתחריט

עפר ללוש, חיתוכי עץ ופיסול בעץ. ללא מועד סיום.

קיבוץ כברי, טל' 04-9952713. א'-ה', 16:00-07:30 (מומלץ לתאם), שבת וחג, 15:00-10:30 או בתיאום מראש.

  • מנשר

דור אבן-חן, "נקמת המשטח". עד 21.4.

דוד חכמי 18, תל-אביב, טל' 03-6887090. א'-ה', 19:00-11:00.

  • סדנאות האמנים

חיה רוקין/עדן בנט, עבודות והצבה; לי נבו, "מועדון הלהבות". מיצב. פתיחה: שבת, 9.4, 20:00. עד 21.5.

קלישר 5, תל-אביב, טל' 03-6830505. ג'-ה', 19:00-15:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • סדנאות האמנים ירושלים

יעקב ישראל, "המסע בעקבות האיש על החמור הלבן". פרויקט צילומי. פתיחה: ו', 8.4, 11:00. עד 1.7.

האומן 26, קומה 4, אזור תעשייה תלפיות, ירושלים, טל' 02-6797508. ב', ד', 16:00-10:00, ה', 20:00-12:00, ו', 14:00-10:00 או בתיאום מראש.

  • פלורנטין 45

"מרחקים מתקרבים". תערוכה קבוצתית. פתיחה: ה', 14.4. עד 28.5.

פלורנטין 45 פינת השוק, תל-אביב, טל' 050-2763249. ב'-ה', 13:00-11:00, 18:00-16:00, ו'-שבת, 13:00-11:00.

  • פריסקופ

ענת נגב, "חותם". אמנות אורבנית הלקוחה ממכסי ביוב: כלי חרס, שולחנות וקמיעות. עד 9.4.

בן-יהודה 176, תל-אביב, טל' 03-5226815. ב'-ה', 20:00-17:00, שבת, 13:00-11:00.

  • קו 16

איתן בוגנים, "המזרחית". מיצב וידיאו רב-ערוצי. ללא מועד סיום.

מרכז קהילתי נווה-אליעזר, שדרות ששת-הימים 6, תל-אביב, טל' 03-7300360. ג', 13:00-10:00, ד'-ה', 20:00-17:00.

***

מוזיאונים לאמנות

  • בית העיר

"בקרוב אגיע רחוק", תערוכה להשקת הספר "האיש ההולך". פתיחה: ה', 14.4, 20:00. עד 1.6.

ביאליק 27, תל-אביב, טל' 03-7240311. ב'-ה', 17:00-09:00, ו', 14:00-10:00. כניסה: 20 שקל.

  • בית ראובן

ציורי ראובן מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע; תצוגה ביוגרפית, סדנת האמן, סרט דוקומנטרי.

ביאליק 14, טל' 03-5255961. ב', ד'-ו', 15:00-10:00; ג', 20:00-10:00; שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לילדים.

  • ביתן הלנה רובינשטיין

"פורצלן מייסן"; "אירוסים, נרקיסים, פרפרים: כלי הזכוכית של אמיל גאלה". תצוגת קבע.

שדרות תרס"ט 6, תל-אביב, טל' 03-5287146. ב', ד', שבת, 16:00-10:00; ג', ה', 22:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.

  • המוזיאון הגיאולוגי

איתמר בגליקטר, "נוזל שחור". מיצב בהשראת דליפת הנפט בשמורת עברונה. עד 14.7.

הפלמ"ח 12, רמת-השרון, טל' 03-5497185. א'-ה', 13:00-08:30, ד', 18:00-16:00.

  • המוזיאון הימי הלאומי

מיכה בר־עם, "חוף". צילום; "כלי חרס מעוטרים מיוון ומדרום איטליה". עד 23.4.

דרך אלנבי 198, חיפה, טל' 04-8536622. א'-ה', שבת, 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00. כניסה: 30-10 שקל.

  • המוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס

פרידל שטרן, "עלי תאנה"; "בקיצור ישראלית". 3 דורות של יוצרות קומיקס; תערוכת המיטב של התחרות ע"ש פרידל שטרן; איה גורדו-נוי, "איורים מפטפטים". השפעת הקומיקס על קולאז'. עד 27.8;"פצעי בגרות". קומיקס בעברית 1995-1975; "קריקטוריסט פובליציסט עברי"; "מה, למה, איפה ואיך". תצוגות קבע.

ויצמן 61, חולון, טל' 03-6521849. ב', ד', ו', 13:00-10:00, ג', ה', 20:00-17:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 15 שקל.

  • המוזיאון הפתוח בעומר

ז'אן דוד, "עבודות על ניר". עד 30.4.

עומר, טל' 08-9908121/5. ב'-ה', 16:00-09:00כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לחיילים.

  • המוזיאון הפתוח בתפן

ארדין הלטר, "ציורים-הדפסים". עבודות ציור והדפס. עד 5.5.

תפן, טל' 04-9109600. ב'-ה', 16:00-09:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 35-25 שקל.

  • המוזיאון הפתוח לצילום

עבודות בוגרי קורס צילום מתקדמים. עד 9.5; "שדות הצבע". עד מרץ; דוד עדיקא, "אור אחרון". עד יוני 2016.

גן התעשייה תל-חי, טל' 04-6816702. ב'-ה', 16:00-08:00; שבת וחג, 16:00-10:00. כניסה: 22-13 שקל, כניסה חופשית לחיילים.

  • המוזיאון לאמנות האסלאם

תערוכות קבע: אמנות האסלאם, שעונים עתיקים.

הפלמ"ח 2, ירושלים, טל' 02-5661291. ב'-ד', 15:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן

יעל אורן-סופר, "צביונת". ציורים גזורים ומודבקים ומיצבי קרמיקה. עד 28.4; "בית מדרש לאמנות, תערוכת בוגרים". ללא מועד סיום; יוג'ין למאי, "בין זהויות: טראומה ומוסר". עד 24.5; רוני סומק, "שריטה במרפק השירה". ציור; עבודות מאוסף המוזיאון, עבודות של אוזיאש הופשטטר וליאון אנגלסברג. ללא מועד סיום.

דרך אבא הלל סילבר 146, רמת-גן, טל' 03-7521876. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-09:00. כניסה: 20 שקל.

  • המוזיאון לאמנות רוסית ע"ש צטלין

יבגני שישקו/איליה הרשברג, "תצלומים כטקסטים של הזמן הסובייטי". עד 4.6.

חיבת ציון 18, רמת-גן, טל' 03-6188243. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-10:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.

  • מוז"א, מוזיאון ארץ ישראל

"טבע עולמי, טבע מקומי 3". צילומי טבע. פתיחה: ה', 14.4. עד 31.8; רולנד פישר, "דיון ישראלי קבוצתי". מיצב ווידיאו. ללא מועד סיום; "בר-כוכבא, זיכרון היסטורי ומיתוס הגבורה". עד 18.6; "טקסים שצילמתי". ללא מועד סיום; יוסי גיורא, "פריפריה במרחק נגיעה". צילום. עד 30.4; "דבש מלכים". ארכיאולוגיה. עד 31.10.

חיים לבנון 2, רמת-אביב, תל-אביב, טל' 03-6415244. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 20:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 52-26 שקל, כניסה חופשית עד גיל 18 (כניסה לפלנטריום בתוספת תשלום).

  • מוזיאון ארצות המקרא

משה צברי, "רטרוספקטיבה". עד 1.5; "על נהרות בבל". עד 15.5.

סטפן וייז 21, ירושלים, טל' 02-5611066. א'-ג', ה', 17:30-09:30, ד', 21:30-09:30, ו'-שבת, 14:00-10:00. כניסה: 40-20 שקל (כניסה חופשית לילדים בשבת ובימי ד', אחר הצהריים).

  • מוזיאון אשדוד לאמנות

"מרחק נגיעה". ציור, צילום, וידיאו, פיסול; לנה גומון, "ריצה בכיוון הנגדי". צילום; טליה ישראלי, "מולדת 1 ב'". ציור. עד 14.5.

דרך-ארץ 8, אשדוד, טל' 08-8545180/1. ג', ד'-ה', 16:00-10:00, ב', 20:00-10:00, ו'-שבת, 13:30-10:30.

  • מוזיאון בר דוד לאמנות ויודאיקה

"מתחת לעור". עד 30.4; "פופ ארט-ציור של צעצוע". בעקבות אנדי וורהול. עד נובמבר; רחל רבינוביץ, "מרמתוק". עד מרץ; "הפשטה והאינסופי". מאוסף המוזיאון. עד 17.4; גן פסלים של יגאל תומרקין. תערוכת קבע; אוסף היודאיקה. תערוכת קבע.

קיבוץ ברעם, טל' 04-6988295. א'-ה', 16:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.

  • מוזיאון הכט

תערוכות קבע: ציור צרפתי, אמנות יהודית (אמצע המאה ה-19 עד תחילת המאה ה-20), ארכיאולוגיה.

אוניברסיטת חיפה, שדרות אבא חושי 199, חיפה, טל' 04-8240308. א'-ב', ד'-ה', 16:00-10:00, ג', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-10:00. כניסה חופשית.

  • מוזיאון הנגב לאמנות

פבל וולברג, "רודינה מאט/מולדת". צילום. עד 30.4.

העצמאות 60, באר-שבע, טל' 08-6993535. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • מוזיאון הרמן שטרוק

פנחס כהן-גן ודורון פישביין, "נוסחת הקיום האנושית". בעקבות שאלת הרציונליות המדעית של האמנות; "אונורה דומייה: בין פתוס רומנטי לביקורת חברתית". יצירות של הקריקטוריסט הפוליטי-חברתי. עד 5.8.

ארלוזורוב 23, חיפה, טל' 04-6359962. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 21:00-10:00, ו', 13:00-10:00.

  • מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית

רן סלוין, "עולם 5". מיצבי וידיאו-סאונד-אור; אמיר נוה, "עד אפס מקום". ציורים גדולי ממדים; טליה לינק, "Talialink.com". סרטוני הדרכה; לי אורפז, "ההווה מתמשך". וידיאו וצילום; יוליאן רוזפלדט, "Asylum". סרט; אורית בן-שטרית, "Onomono". הקרנת וידיאו; "מחברות פתוחות". הצצה למחברות רישום של 12 אמנים ואמניות; "זמן אמת- Makers". עד 30.4.

הבנים 4, הרצליה, טל' 09-9551011. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 20 שקל.

  • מוזיאון העיצוב חולון

חיימה חיון, "פאנטסטיקו". מיצבי עיצוב. עד 30.4.

פנחס אילון 8, חולון. טל' 2151500־073. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 18:00-10:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 18:00-10:00. כניסה: 35 שקל.

  • מוזיאון העיר חיפה

"אדריכלות ערבית: חיפה". דפוסים וצורות בנייה בסוף המאה ה-19. עד 14.5.

שדרות בן-גוריון 11, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-9115888. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-16:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00.

  • מוזיאון חיפה לאמנות

"מאנדי וורהול ועד היום: התרבות, הצבע, הגוף". מקבץ תערוכות על היעדר האותנטיות בעידן הטכנולוגי. עד 1.5; במרכז האמנויות: "מטרופוליס/החוויה העירונית". לכל המשפחה. העיר כגוף מורכב. ללא מועד סיום.

שבתאי לוי 26, חיפה, טל' 04-9115991. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 21:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל; מרכז האמנויות: שבתאי לוי 24. ה', 17:00-10:00, שבת, 14:00-10:00. כניסה: 20 שקל למבוגר, 25 שקל לילד כולל סדנה.

  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית

"נישיאורה-יאקי". קרמיקת נישיאורה; קיהאצ'ירו נישיאורה, "מוזיקה דוממת. קליגרפיה; "גרפיקה בהדפס יפני מודרני"; "פומיזוקאי". סרט אנימציה. עד 29.5.

שדרות הנשיא 89, חיפה, טל' 04-8383554. א'-ה', 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.

  • מוזיאון ינקו-דאדא

"תגידי, זה אמנות?". עד 16.6.

כפר האמנים עין-הוד, טל' 04-9842350. א'-ה', 15:00-10:00, ו' וערבי חג, 14:00-10:00, שבת וחג, 15:30-10:00. כניסה: 24-12 שקל.

  • מוזיאון ישראל

"בצאת ישראל". איורים בכתבי יד עבריים. ללא מועד סיום; "פרעה בכנען: הסיפור שלא סופר". מוצגים ושחזורי של שלטון האימפריה המצרית על ישראל הקדומה. עד 25.10; "קסם הספינקס". מצרים העתיקה באמנות אירופה. עד 25.10; ז'ורז' אדאגבו, "אפריקה בירושלים". מיצב. עד 18.6; חגית לאלו, עבודות. ציור. ללא מועד סיום; "הדריאנוס: שובו של הקיסר". פיסול. עד 30.6; פיטר יעקב מלץ, "יום בא ויום הולך". עבודת קיר מפוסלת. ללא מועד סיום; "לילה יורד על ברלין". יצירות מופת מהגלריה הלאומית בברלין 1905-1945 עד 7.6; "דפוסים משתנים". מלאכת העיצוב של משה שפיצר, פרנציסקה ברוך והנרי פרידלנדר. עד 13.6; "סלון צרפתי". עד אפריל; רלי אברהמי, "יומן". צילום. עד 12.4; "ויהי ננו, התנ"ך הזעיר בעולם". עד 31.12; "Dailydoodlegram". מהאינסטגרם למוזיאון ובחזרה. עד 4.6; "אמנות ישראלית". תערוכת קבע.

שדרות רופין 11, ירושלים, טל' 02-6708811. א'-ב', ד'-ה', 17:00-10:00, ג', 21:00-16:00, ו' וערבי חג, 14:00-10:00, שבת, 17:00-10:00. כניסה: 54-27 שקל.

  • מוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח

"מאיזניק לירושלים: קרמיקה במפגש בין-תרבותי". עד ספטמבר.

העצמאות 60, באר-שבע, טל' 08-6993535. ב', ג', ה', 16:00-10:00, ד', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • מוזיאון משה שק

יצירות של משה שק. ללא מועד סיום.

קיבוץ בית-ניר. כל השבוע 17:00-11:00, יש לתאם מראש בטל' 054-6874701 או 08-6874368.

  • מוזיאון נחום גוטמן לאמנות

"דבר לילדים, לגדל קורא חושב". תערוכה לכל המשפחה. ללא מועד סיום.

רוקח 21, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-5161970. ב'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 24-12 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18).

  • מוזיאון תל-אביב לאמנות

"דרומית לסהרה: אורבניזם מואץ באפריקה". עד 27.8; מרסל אודנבך, "פנים־חוץ". עד 16.7; "סיפור רוסי". דיוקנאות בציורי ילידי רוסיה וברית המועצות. עד 5.6; בועז אהרונוביץ', "נקודה כחולה חיוורת". חקר פעולת הצילום. עד 28.5; רועי רוזן, "תערוכה קבוצתית". מגוון מדיות. עד 30.4; "בשיחה 2". מבחר יצירות עכשוויות. עד 14.4; תצוגת אוסף סוזן ואנטון רולנד-רוזנברג. ללא מועד סיום; "אני והסלפי שלי". תערוכה לכל המשפחה. ללא מועד סיום.

שדרות שאול המלך 27, תל-אביב, טל' 03-6077020. ב', ד', שבת, 18:00-10:00; ג', ה', 21:00-10:00; ו', 14:00-10:00. כניסה: 50-25 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18).

  • משכן לאמנות עין-חרוד

"אופק חדש לאופקים חדשים". עד 30.8; יצחק דנציגר, "מקום קדוש". עד 30.8; הסטודיו לזכרו של דודו גבע. תערוכת קבע.

עין-חרוד מאוחד, טל' 04-6485701. א'-ה', 16:30-09:00, ו' וערבי חג, 13:30-09:00, שבת וחג, 16:30-10:00. כניסה: 30-15 שקל.

  • Amoca, המוזיאון הערבי לאמנות עכשווית

"Hiwar, חיוואר". שיח חזותי ותוכני. ללא מועד סיום.

דוחא 100, סחנין, טל' 04-8235789. א'-ה', 16:00-10:00.

הפוסט המדריך, 7–13 באפריל 2016 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav


Senecio –סביון

$
0
0
Video Extract - Senecio By Revital Ray-V Elkayam

Video Extract – Senecio By Revital Ray-V Elkayam

רויטל Ray-V אלקיים.
פרויקט מיוחד לדימוי היומי, אוצרת: יעל רביד.

בפרויקט המיוחד של רויטל Ray-V אלקיים ל"דימוי היומי" יש ניסיון לעבור ממדיום למדיום. Ray-V מציגה עבודות
וידיאו-ארט בחללים מוזיאליים ומופיעה עם עבודותיה בלייב-וידיאו באירועי אמנות, מוזיקה ופסטיבלים. הקפאת
דימויים מתוך עבודות הווידיאו שלה במסגרת "הדימוי היומי" מאפשרת בנייה של נרטיב שונה ומעניקה לדימויים
קונטקסט חדש.

ray-v.com/wordpress
https://www.facebook.com/RayV.Visuals

הפוסט Senecio – סביון הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

Senecio –סביון

$
0
0
Video Extract - Senecio By Revital Ray-V Elkayam

Video Extract – Senecio
By Revital Ray-V Elkayam

רויטל Ray-V אלקיים.
פרויקט מיוחד לדימוי היומי, אוצרת: יעל רביד.

בפרויקט המיוחד של רויטל Ray-V אלקיים ל"דימוי היומי" יש ניסיון לעבור ממדיום למדיום. Ray-V מציגה עבודות
וידיאו-ארט בחללים מוזיאליים ומופיעה עם עבודותיה בלייב-וידיאו באירועי אמנות, מוזיקה ופסטיבלים. הקפאת
דימויים מתוך עבודות הווידיאו שלה במסגרת "הדימוי היומי" מאפשרת בנייה של נרטיב שונה ומעניקה לדימויים
קונטקסט חדש.

ray-v.com/wordpress
https://www.facebook.com/RayV.Visuals

 

הפוסט Senecio – סביון הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

War Test Slices

$
0
0
Video Extract - War-Test-Slices By Revital Ray-V Elkayam

Video Extract – War-Test-Slices
By Revital Ray-V Elkayam

רויטל Ray-V אלקיים.
פרויקט מיוחד לדימוי היומי, אוצרת: יעל רביד.

בפרויקט המיוחד של רויטל Ray-V אלקיים ל"דימוי היומי" יש ניסיון לעבור ממדיום למדיום. Ray-V מציגה עבודות
וידיאו-ארט בחללים מוזיאליים ומופיעה עם עבודותיה בלייב-וידיאו באירועי אמנות, מוזיקה ופסטיבלים. הקפאת
דימויים מתוך עבודות הווידיאו שלה במסגרת "הדימוי היומי" מאפשרת בנייה של נרטיב שונה ומעניקה לדימויים
קונטקסט חדש.

ray-v.com/wordpress
https://www.facebook.com/RayV.Visuals

 

הפוסט War Test Slices הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

קול קורא לתערוכת התרמה

רב ערב 12.4.2016

$
0
0
השבוע ברב ערב:

אברהם אילת, "שיגור", 2016. צילום: רן ארדה

אברהם אילת, "מלא כלום לייתכן"
הגלריה העירונית כפר-סבא
אוצרת: מאירה פרי-להמן

פתיחה: 14.4.16
שיחי גלריה: ימי שלישי, 3.5.16, 7.6.16, ב-19:00.
הכניסה חופשית

אברהם אילת, יליד כפר-סבא ותושב עין-הוד, מציג גוף עבודות הומוגני בשתי טכניקות המזוהות עם תנועת הדאדא, החוגגת השנה 100 שנה לקיומה: קולאז' ואסמבלאז'. עבודות אלה, שביצירתן התמקד האמן בשלוש השנים האחרונות, נבנו מקרטונים ששימשו לאריזת ירקות ופירות ונחתכו בעזרת סכין יפנית. גוף העבודות מודולרי; האמן נע קדימה ואחורה בזמן, ודמויות מיצירות העבר שלו מגיחות מתוך הקרטונים, שכמה מהם צבעוניים ואחרים נושאים מלים ואותיות המעידות על שימושיהם המקוריים של הארגזים. לעתים מתייחס האמן לעבודות כאל פרטים שמהם הוא מרכיב עבודות אחרות, והיצירה צומחת לכל עבר כפטרייה. כתוצאה מכך, התערוכה מציגה בעת ובעונה אחת את תהליך העבודה ואת היצירה שהיא תוצאתו.
אילת, אמן רב-תחומי, יוצר בכמה מדיומים במקביל – ציור, רישום, הדפס, צילום, פיסול, וידיאו ועוד. אילת הציג תערוכות רבות במוזיאונים ובגלריות ברחבי העולם, ובהן תערוכות יחיד במוזיאון ישראל ובמוזיאון תל אביב.

הגלריה העירונית כפר-סבא, בית התרבות ע"ש רייזל, רח' גאולה 12, כפר-סבא. טל' 09-7649303. ראשון עד חמישי, 09:00–20:00, שישי, 09:00–12:00.

רני גילת, מתוך שישי בוקר בבית בנימיני, סדרת הרצאות והדגמות

שישי בוקר בבית בנימיני – סדרת הרצאות והדגמות
מפגש חמישי: בעקבות החומר 

15.4.16, ב-10:30

"רב חומרית"
שירה קרת יוצרת אובייקטים שימושיים במגוון חומרים וטכניקות. היא חותכת שיש באמצעות סילוני מים ליצירת כלי הגשה, יוצקת פורצלן ליצירת אגרטלים דמויי שקיות טרופית, ובפרויקט האחרון שלה יצרה סדרת גופי תאורה מקוריאן. בהרצאתה תציג קרת את עבודותיה ותדבר על תהליכי עבודתה ומקורות השראתה. קרת היא מעצבת תעשייתית, חברת ארבע-וחמישה, קבוצה לעיצוב, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל.

"רואים רחוק, רואים שקוף"
רני גילת, אמן קדר, יוצר על האובניים כלים פיסוליים ושימושיים השואבים השראה מגוף האדם. מתמחה בעבודה עם פורצלן, חומר לבן הנחשב ליוקרתי שבחומרים בתחום הקרמי. במפגש עימו ידגים גילת יצירת בקבוקי פורצלן וידבר על מקורותיו ההיסטוריים של החומר ועל האתגר שבעבודה איתו.

כניסה: 50 שקל. הרשמה מראש: 03-5182257 או במייל.
בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית, רח' העמל 17, תל-אביב.

"סיפור.עם מרוקו" בבית אבי חי, ירושלים

"סיפור.עם מרוקו" בבית אבי חי
מוזיקה, קולנוע, קולינריה, חברה, אמנות          

שלישי ורביעי, 19-20.4.16​

שמעון בוסקילה במופע מיוחד לכבוד המימונה
רביעי, י"ב בניסן, 20.4.16, ב-20:30
כרטיס: 60 שקל. סטודנטים: 30 שקל

"איש וכינור"
שלישי, י"א בניסן, 19.4.16, ב-22:00
חיים אוליאל, איש שדרות ומנהיג להקת שפתיים, פוגש את יואב קוטנר לשיחה אישית. במהלך הערב יבצע אוליאל את שיריו המוכרים מתקופת שפתיים ומאלבומי הסולו שלו.
כרטיס: 60 שקל. סטודנטים: 30 שקל

"ציפור בין יבשות", ערב לכבודו של המשורר ארז ביטון
שלישי, י"א בניסן, 19.4.16, ב-20:00
עורכת ומנחה: דינה ברדיצ'בסקי
משתתפים: ארז ביטון, אלמוג בהר, חדוה הרכבי, פרופ' יוחאי אופנהיימר
מוזיקה: נטע אלקיים, אלעד לוי ועמית חי כהן
הכניסה ללא תשלום

"נביאים", הקרנת הסדרה ודיון
רביעי, י"ב בניסן, 20.4.16, ב-18:00
בתוכנית: הקרנת הסדרה "נביאים" (10 פרקים ברצף, כ-60 דקות בסך-הכל). שיחה בעקבות ההקרנה עם יוצר הסדרה אלעד בן-אלול ועם כרמן אלמקייס-עמוס, פעילה חברתית ואחת ממשתתפות הסדרה.
מנחה: אריאל הורביץ
הכניסה ללא תשלום

"החג המתוק בעולם", סדנה קולינרית
שלישי ורביעי, י"א-י"ב בניסן, 19-20.4, ב-18:00
סדנה קולינרית על המתוקים של המימונה ועל שורשיהם: המופלטה, הריבות, המרציפן, הז'בן ועוד.
בהנחיית אבי לוי, מאסטר שף, מסעדת המוציא
כרטיס: 50 שקל. הסדנה כוללת טעימות
בית אבי חי, רח' המלך ג'ורג' 44, ירושלים.

***

יום עיון של תוכנית האוצרות של הטכניון, בשיתוף מוזיאון תל-אביב לאמנות
קריאות חדשות ומטא-קריאות באמנות ישראלית:
נרטיבים חלופיים, סיפורים אחרים ומבטים רחוקים
בעקבות השינויים באוספים הישראליים של מוזיאון תל-אביב ומוזיאון ישראל

אולם קאופמן, הבניין הראשי, מוזיאון תל-אביב
שישי, 15.4.16, בשעות 09:30–14:30

יום העיון, ביוזמת תוכנית האוצרות לאמנות עכשווית של הטכניון, בשיתוף ובאירוח של מוזיאון תל-אביב לאמנות, ינהל דיון בעקבות השינויים שנעשו במהלך 2015 בשני האוספים של אמנות ישראלית במוזיאונים המרכזיים בישראל: מוזיאון ישראל בירושלים ומוזיאון תל-אביב לאמנות. שני האוצרים, אלן גינתון בתל-אביב ואמיתי מנדלסון בירושלים, תלו וערכו מחדש את האוסף המייצג של האמנות הישראלית וכללו בו אמנים ונושאים שמעולם לא הופיעו על קירות המוזיאון: נפתלי בזם, רות שלוס, מאיר לבבי, יוחנן סימון, משה מטוסובסקי ואחרים. השאלות שיעלו לדיון יעסקו בשאלת מעמדו המשתנה של המוזיאון כקובע נרטיב מכונן, יבחן את הסוכנים האחרים הפעילים בעיצוב הנרטיבים השונים ויעקוב אחרי דרכים ליצירת מפגש ביניהם, תוך חציית קווים בין "מרכז" ו"פריפריה" ויצירת מצב של השראה והקשבה. לצדם של גינתון ומנדלסון, שיציגו את השינוי וידונו בשיקולים שהובילו אותו, יוצגו נרטיבים ועמדות אוצרותיות ממקומות אחרים, רחוקים יותר או פחות מהמרכז, אך מרכזיים בעיני עצמם – מוזיאון בת-ים, מוזיאון ברעם, מוזיאון אשדוד, מוזיאון פתח-תקווה, מוזיאון עין-חרוד, גלריה בארי ועוד.

דברי פתיחה: סוזן לנדאו, מנכ"לית ואוצרת ראשית מוזיאון תל אביב; הנחיה: טלי תמיר, מנהלת תוכנית האוצרות מטעם לימודי החוץ של הטכניון; בהשתתפות: אלן גינתון, אוצרת אוסף האמנות הישראלית, מוזיאון תל-אביב לאמנות; אמיתי מנדלסון, אוצר אוסף האמנות הישראלית, מוזיאון ישראל, ירושלים; סטודנטים בתוכנית: מחקר והצגות-מקרים; סעיד אבו-שקרה, מנהל גלריה לאמנות אום-אלפחם; הילה כהן-שניידרמן, אוצרת עצמאית, לשעבר אוצרת משנה במוזיאון פתח-תקווה; דליה מנור, מנהלת מוזיאון הנגב לאמנות, באר-שבע; יהושע סימון, מנהל מוזיאון בת-ים; אבי איפרגן, מנהל מוזיאון בר-עם; יעלה חזות, אוצרת בית הגפן, חיפה; זיוה ילין, אוצרת גלריה בארי; זויה צ'רקסקי, אמנית; גליה בר-אור, אוצרת לשעבר של משכן האמנות בעין-חרוד; יניב שפירא, אוצר המשכן לאמנות בעין-חרוד.
דיון פתוח עם הקהל.

הכניסה כלולה בעלות כניסה למוזיאון תל-אביב לאמנות. כרטיסים בקופות. 03-6077020.

מוזיאוני חיפה

דרוש למוזיאוני חיפה:
מכרז לתפקיד אוצר/ת המוזיאון הימי-לאומי

התפקיד:
גיבוש התוכנית והתפיסה המוזיאלית והאסטרטגית של המוזיאון.
המשך ביסוסו של המוזיאון הימי הלאומי כמוזיאון חדשני ומוביל בתחומו.
גיבוש תוכנית התערוכות המתחלפות והוצאתה לפועל בסיוע מחלקות הרישום והחינוך של המוזיאון, תוך בקרה שוטפת של האטרקטיביות ומידת התאמתם לקהלי היעד השונים של התערוכות.
יישום בשלבים של פרוגרמה לחידוש תצוגות הקבע של המוזיאון הימי-לאומי.דרישות סף:
השכלה אקדמית מוכרת בלפחות אחד מהתחומים: ארכיאולוגיה, ציביליזציות ימיות או בתחומי עיסוקיו של המוזיאון.
יתרון ללימודים נוספים: תואר שני בתחומים הרלבנטיים ולימודי מוזיאולוגיה.
לפחות חמש שנות ניסיון כאוצר בתחומי עיסוקיו של המוזיאון.
כושר ארגון וניהול צוות, ניהול הפקת תערוכות, תכנון פרויקטים, הפקת אירועי גדולים יחד עם מחלקת אירועים ויכולת ביטוי גבוהה בעברית ובאנגלית.
התמצאות וידע בנושאי ארכיאולוגיה, חפירות ימיות, תרבויות הים התיכון, אמנות עתיקה וקשר עם מוזיאונים ואספנים.

מידע נוסף:
המוזיאון רשאי לערוך מיון ראשוני של המועמדים/ות, אינו מתחייב לזמן את כולם לוועדת המכרזים, רשאי לשלוח לבדיקות התאמה את המועמדים/ות שייבחרו.
ועדת המכרזים שומרת על זכותה לפנות למועמדים פוטנציאליים ולהציע להם להגיש מועמדותם.
בעלי כישורים מתאימים, נשים וגברים, העונים על כל דרישות המשרה, מוזמנים להגיש מועמדות בצירוף רשימת ממליצים והעתקי תעודות המעידות על ההשכלה ועל ניסיון קודם.
על טופס הבקשה להגיע עד ליום שלישי, 10.5.16, ב-12:00, לדוא"ל: director@hms.org.il
מידע נוסף באינטרנט
תינתן עדיפות לתושב חיפה, או למי שיוכיח מעבר מגורים לחיפה.

***
המודעות ב"רב ערב" מתפרסמות בתשלום. מעוניינים/ות לפרסם בניוזלטר?
צרו קשר: raverev@gmail.com

הפוסט רב ערב 12.4.2016 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

War Test Slices

$
0
0
Video Extract - War-Test-Slices By Revital Ray-V Elkayam

Video Extract – War-Test-Slices
By Revital Ray-V Elkayam

רויטל Ray-V אלקיים.
פרויקט מיוחד לדימוי היומי, אוצרת: יעל רביד.

בפרויקט המיוחד של רויטל Ray-V אלקיים ל"דימוי היומי" יש ניסיון לעבור ממדיום למדיום. Ray-V מציגה עבודות
וידיאו-ארט בחללים מוזיאליים ומופיעה עם עבודותיה בלייב-וידיאו באירועי אמנות, מוזיקה ופסטיבלים. הקפאת
דימויים מתוך עבודות הווידיאו שלה במסגרת "הדימוי היומי" מאפשרת בנייה של נרטיב שונה ומעניקה לדימויים
קונטקסט חדש.

ray-v.com/wordpress
https://www.facebook.com/RayV.Visuals

 

הפוסט War Test Slices הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

קול קורא למוכר/ת בויטרינה

$
0
0

השבוע תיפתח במוזיאון תל אביב לאמנות חנות של ׳ויטרינה׳. ויטרינה, המנוהלת על ידי דנה גילרמן ושי רוזן, היא מיזם המשתף פעולה עם אמנים ישראלים מובילים במטרה לייצר אובייקטים ומוצרים לאוהבי אמנות. לצד יצירות אמנות, תציע החנות מוצרים שימושיים כגון חולצות, מגשים, צלחות, פלייסמנטים ועוד, שילוו תערוכות של אמנים המציגים במוזיאון. בין היתר אפשר למצוא בה תחתיות של רועי רוזן עם ציורים מתערוכתו ״רועי רוזן: תערוכה קבוצתית״, חולצות של אלמגרין ודראגסט המלווה את תערוכתם ״מבנים נטולי כוח״, וצלחות פורצלן עם צברים מתערוכתו של דוד טרטקובר, שתיפתח במאי. מטרת המיזם להפיץ את האמנות הישראלית ולאפשר לכל אחד ואחת לחיות עם אמנות בבית, כחלק מהיום יום. החנות החדשה במוזיאון תל אביב מתווספת לחנות שהוקמה לפני כשנה במוזיאון הרצליה ולחנות האינטרנטית בכתובת: www.vitrinart.co.il.

החנות תפעל בשעות הפתיחה של המוזיאון, ומחפשת מוכרים/מוכרות אוהבי אמנות בעלי נסיון במכירה. לפרטים נוספים: דנה גילרמן, 0507649417

תחתיות לספלים בעיצוב רועי רוזן

תחתיות לספלים בעיצוב רועי רוזן

הפוסט קול קורא למוכר/ת בויטרינה הופיע ראשון בערב רב Erev Rav


המדריך, 17–20 באפריל 2016

$
0
0

* גרסת בטא
** המדריך נוצר בשיתוף עם המדור "גלריה" בעיתון "הארץ"

***

נסגרות

  • גלריית עין-הוד: תמרה תורג'מן, "ארץ מולדת והרים אחרים". עד 20.4.
  • הגלריה החדשה, סדנאות האמנים אצטדיון טדי: "היכרות: פרק א'". עד 18.4.
  • ויטרינה, המכון הטכנולוגי חולון: "שירת חפצים". עד 21.4.
  • מנשר: דור אבן-חן, "נקמת המשטח". עד 21.4.
  • מוזיאון בר-דוד לאמנות ויודאיקה: "הפשטה והאינסופי". עד 17.4.
  • מוזיאון ישראל: רלי אברהמי, "יומן". עד 16.4.

***

דור אבן-חן, "נקמת המשטח". מנשר: תל-אביב, עד 24.4.16

דור אבן-חן, "נקמת המשטח". מנשר: תל-אביב, עד 24.4.16

אירועים

  • מוזיאון ישראל: שיח גלריה בתערוכה "יציאת מצרים השנייה". ד', 20.4, 12:00.
  • זהזהזה: מפגש בסדרה על אמנות במרחב הציבורי. והפעם על טאגינג, גרפיטי וציורי מערות. 20 שקל. ג', 19.4, 19:00.
  • גבעון: שיחה מוזיקלית במסגרת התערוכה של שלישיית אותו עולם, "הופעה חיה". ג', 19.4, 20:00.
  • גלריית פספורט: "מילת נשים". עבודות של תלמידי אמנות בסמינר הקיבוצים. בית ירין שחף, בית הלל 10, תל-אביב. א'-ה', 18:00-10:00, ו', 13:00-10:00. עד 18.4.
  • גלריה נמל יפו: ILLU:ART". תערוכת איור. רציף העלייה השנייה 20, יפו. ד'-שבת, 18:00-11:00. עד 30.4.
  • האוניברסיטה המורמונית: "צופים בלילה". עבודות של בוגרי אמנות בבצלאל. א', 21:30-19:00, ד'-ו', 11:30-10:00, 15:30-14:00. עד 5.6.

***

גלריות לאמנות

  • אגריפס 12

רות שרייבר, "ורחוק מפנינים מכרה". פיסול, צילום, וידיאו-ארט. עד 7.5.

אגריפס 12, ירושלים, טל' 077-5404897. ב'-ה', 19:30-16:30, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • אינדי, גלריה שיתופית לצילום

מירי מור, "מתחת לעור". צילום ועבודות וידיאו. עד 7.5.

שביל-המרץ 5, בניין 7, קומה 3, תל-אביב. ג'-ה', 19:00-12:00, ו-שבת, 14:00-11:00.

  • אלפרד

שלומי ללוש ואמיר תומשוב, "ונתתי את הארץ שממה". עבודות בטכניקה מעורבת (תומשוב) וציור נוף בראשיתי (ללוש). עד 6.5.

סמטת שלוש 5, תל-אביב. ג'-ה', 21:00-17:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-11:00.

  • אנגל     

משה אל-נתן מלך הפלאפל, "חלומות שלום ונבואות מלחמה". ציורים 1969-1937. עד 22.5.

בן-יהודה 100, תל-אביב, טל' 03-5225637. א'-ה', 20:00-10:00, ו', 14:00-10:00.

  • ברוורמן

ראובן ישראל, "פורמולה". פיסול. עד 28.4.

השרון 12ב', תל-אביב. טל' 03-5666162. ג'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • גבעון

שלישיית אותו עולם, "הופעה חיה". עד 30.4.

גורדון 35, תל-אביב, טל' 03-5225427. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • גורדון

יאן ראוכוורגר, "צורה שאבדה". ציור ופיסול. עד 14.5.

בן-יהודה 95, טל' 03-5240323. ב'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-10:00.

  • גורדון 2

ארז אהרון, " חוט העירוב: ציורים 2015-2016". עד 14.5.

נתן החכם 4, תל-אביב, טל' 03-5290011. ב'-ד', 14:00-11:00, ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-10:00.

  • גלריה ג'ינא לאמנות נאיבית

"תזמורת של צבעים: האמנים הנאיבים מברזיל ומארגנטינה". עד 27.5.

דיזנגוף 255, תל-אביב, טל' 03-5444150. ב'-ה', 21:00-12:00, ו', 14:00-10:00.

  • גלריה ליאונרדו

ענבל דינור-זאבי, "במבט ישיר". ציור. עד 9.5.

בית הקיבוצים, ליאונרדו דה-וינצ'י 13, קומה 2-, תל-אביב, טל' 054-6747446. א'-ה', 20:00-08:00, ו', 13:00-08:00.

  • גלריה צדיק

דן בירנבוים, "שויתי". ציור נוף. עד 7.5.

שמעון הצדיק 16, יפו, טל' 054-5956981. ב'-ה', 17:00-11:00, ו', 14:00-11:00.

  • גלריה רוזנבך

אלון קדם, "טאצ' מי". שתי סדרות ציור. עד 15.5.

דוד המלך 16 פינת הס, ירושלים, טל' 050-7516091. א'-ה', 19:00-11:00, ו', 13:00-10:00 או בתיאום מראש.

  • גלריה שרה ארמן

"אז ועכשיו". תערוכה קבוצתית. עד 16.4.

גורדון 29, תל-אביב, טל' 050-3740020. ו'-שבת, 13:00-11:00.

  • גלריית משונע

"על קידוש הגוף" הגוף כיסוד פוליטי. עד 15.5.

הרצל 112, תל-אביב. ג'-ה', 22:00-18:00, ו'-שבת, 15:00-11:00.

  • דביר

אריאל שלזינגר, "11 Hours Forward"; פבל וולברג, "Tropical Garten". עד 7.5.

ראשית-חוכמה 14, תל-אביב. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 13:00-10:00.

  • הקיבוץ

תכלת רם, "בת בית". מיצב. עד 7.5.

דב הוז 25, תל-אביב, טל' 03-5232533. ב'-ה', 15:00-11:00, 18:00-16:00; ו', 14:00-11:00.

  • טובה אוסמן

אורלי דרובל, דב דרובל, ענבל דרובל, "טריטוריה". צילום, טכניקה מעורבת; משה וולך, מיצב חלון. עד 4.5.

בן-יהודה 100, תל-אביב, טל' 03-5227687. ג'-ה', 13:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-11:00.

  • יאיר

אוזיאש הופשטטר, ירמי עדני ואסף רהט, תערוכה העוסקת במהות האדם וקיומו. עד 22.4.

אבן-גבירול 6, תל-אביב, טל' 03-6956927. ב'-ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00.

  • מקום לאמנות

"החשכה ברורה כשמש". מפגש בין יצירות אמנות, שירה, חומר וגוף מתבונן. עד 16.4.

שביל-המרץ 6, תל-אביב, טל' 03-6725124. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-10:30.

  • נגא

יוסף קריספל, "MAKE UP". פתיחה: שבת, 16.4, 20:00. עד 4.6.

אחד-העם 60, תל-אביב, טל' 03-5660123. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • נ&נ אמן (נלי אמן)

"סמלים למכירה". ערעור על מקומו של הסמל בחברה. פתיחה: ה', 21.4, 19:00. עד 27.5.

גורדון 21, תל-אביב, טל' 03-5232003. ב'-ה', 14:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 14:00-11:00, שבת, 13:0-11:00.

  • עינגע גלריה

שי אזולאי, "DOS". ציור. עד 21.5.

בר-יוחאי 7, תל-אביב, טל' 03-5181812. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • פינברג פרוג'קטס

הילה בן-ארי, "פונמה". מיצב. עד 21.5.

שביל-המפעל 3, בניין 5, קומה 2, טל' 077-3452115. ד'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • רוזנפלד

אלעד רוזן, "החלום של אבא תות ובנו". ציור; בחלל הפרויקטים: כרם נאטור, "Following No Mythologies". רישום דיגיטלי. עד 16.4.

שביל-המפעל 1, בניין 6, קומה 1, תל-אביב, טל' 03-5229044. ג'-ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.

  • רוטשילד אמנות

עידו מרקוס, "גליץ'". ציור. ללא מועד סיום.

יהודה לוי 48, תל-אביב, טל' 052-8729490. ב'-ה', 18:30-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • שלוש

מלני דניאל, "קדחת בקתה". עבודות על נייר, וידיאו ומיצב. פתיחה: שבת, 16.4, 11:00. ללא מועד סיום.

מזא"ה 7, תל-אביב, טל' 03-6200068. ב'-ה', 19:00-11:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.

  • Contemporary by Golconda

רוני טהרלב, "בתולות וחוחיות". ציור; איתן בוגנים, "האריסטוקרטית". רישומים. עד 30.4.

הרצל 117, תל-אביב, טל' 03-6822777. ב'-ה', 19:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • Tempo Rubato

נדיה חוסיין, "אינטרים". עד 30.4.

סגולה 9, תל-אביב, טל' 2150302־072. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • Raw Art

יערה צח, "לאור יום". עד 23.4.

שביל-המרץ 3, בניין 8, קומה 4, תל-אביב, טל' 03-6832559. ג'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

***

חללי תצוגה

  • אטליה code2hope

עפר שרנקה אלוני, "מרד גטו ורשה, הסיפור האנושי ולא הפוליטי". ספר, ציור וקולנוע. ללא מועד סיום.

בוסתנאי 22, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 052-8576401​. א'-ו', 18:00-10:00, שבת, 11:00-18:00.

  • אטליה שמי

אפרת קליפשטיין, "לא מאוחר מדי". אמנות רב מדיומלית. עד 18.6.

כברי, טל' 04-9952709. ב'-ה', שבת, 15:00-11:00 או בתיאום מראש בטל' 052-8840215.

  • ארטפורט

"נקודת מגוז". דרכי הבנייה של נרטיבים לאומיים. עד 21.5.

דרך בן-צבי 55, תל-אביב, טל' 03-5182599. ה', 20:00-12:00, ו'-שבת, 16:00-11:00, או בתיאום מראש.

  • בית אוסף קופפרמן

"מונוכרום". עד 31.5; משה קופפרמן, עבודות. תערוכת קבע.

קיבוץ לוחמי-גטאות, טל' 054-4993851. ו'-שבת, 15:00-10:00 או בתיאום מראש.

  • בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית

"פועל יוצא, ייצור קרמי מקומי היום". אירוע פתיחה ביום ב', 18.4, 19:00 (התערוכה נפתחה ב-14.4). עד 4.6.

העמל 17, תל-אביב, טל' 03-5182257. ב'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים אשדוד

"שבת אחים". תערוכה המתמקדת בכיסא. עד 15.5.

יאיר 2, אשדוד. טל' 08-9221883. א'-ה', 17:00-07:30.

  • בית האמנים ירושלים

"בין-סינפסות". דיאלוג במרחבי מדעי המוח והאמנות; מארק ינאי, "נוכח". ציור. דיוקנאות עצים ואנשים; עידו גורדון, "שתי נשמות מסריחות". מיצב. עד 30.4.

שמואל הנגיד 12, ירושלים, טל' 02-6253653. א'-ה', 13:00-10:00, 19:00-16:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי (תל-אביב)

"כל הנותר". תערוכה קבוצתית; איוי פוליג ועמוס בידרמן, "פוליג ובידרמן"; דב אור נר ואביבית בלס, "Favourite Works of Art"; ד"ר דורית קידר, "ספר הסובלנות"; רויטל לסיק, "אשתי"; אודליה אלחנני, "הסוד שבניחוח"; שרון גרשמן, "מי לא משוגע"; יגאל פולקמן, "מודלים". עד 23.4.

אלחריזי 9, תל-אביב, טל' 03-5246685. ב'-ה', 13:00-10:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים ע"ש שאגאל (חיפה)

אביבה שמר, "אדוםכתום". עד 25.4.

שד', הציונות 24, חיפה. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 13:00-10:00, 19:00-16:00, ו'-שבת, 13:00-10:00.

  • גבעון פורום לאמנות

"מי מרוצה וחי?". תערוכה קבוצתית. ללא מועד סיום.

אלרואי 3 פינת שלוש 22, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-9490999. ו'-שבת, 15:00-11:00.

  • גלריה 10

דביר כהן-קידר, רויטל לסיק, עדי עוז ארי, "הלא מוכר, השונה והמוזר". עד 26.6.

בית מיכל, הגר"א 10, רחובות, טל' 08-9467998. א', ג', ה', 19:00-16:00, ב', ד', 12:00-09:00, ד', 22:00-17:00.

  • גלריה בזל

צבי טולקובסקי, "ראשית דעת". ללא מועד סיום.

רח' השל"ה 1, תל-אביב, 03-6024957. א'-ה', 19:00-10:00, ו', 14:00-10:00.

  • גלריה בית דרור

שוקא שפירא, עבודות חדשות. ציור. עד 30.4.

קיבוץ עינת, טל' 052-3952222. ו'-שבת, 13:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • גלריה בסיס

"הפרדת צבעים". עד 22.4.

המדע 14, הרצליה פיתוח. ג'-ד', 18:00-12:00, ה', 20:00-12:00, ו', 14:00-10:00 (סגור בערבי חג).

  • גלריה דואק

אסתר כהן, "פיליגרן ומיני בשמים". עד 15.5.

מרכז הכנסים ע"ש אדנאואר, משכנות-שאננים, ימין-משה, ירושלים, טל' 02-6292200. כל השבוע, 20:00-10:00.

  • גלריה חנקין

מזל כרמן, "קערות פעורות". עבודות מנייר שעווה. עד 14.5.

חנקין 109, חולון. א'-ה', 12:30-10:00, 19:00-16:00, ו', 12:00-10:00, שבת, 14:00-10:00.

  • גלריה טל

"התחדשות". אמני כפר-ורדים. עד 25.6.

חצב 74, כפר-ורדים, טל' 054-7542699. ג', 19:00-17:00, שבת וחג, 14:00-11:00 ובתיאום מראש.

  • גלריה טרומפלדור

"המגדירים". מגדירי החי והצומח בראי האמנות העכשווית בישראל. התערוכה מוצגת גם באוניברסיטת בן-גוריון. עד 9.6.

טרומפלדור 19, העיר העתיקה באר-שבע, טל' 08-6247706. ד'-ה', 17:00-10:00, ו', 13:00-09:00.

  • גלריה לאמנות ישראלית, טבעון

אוריאל מירון, הילה בן-ארי, מאיה אטון, "נטה צפון על תוהו"; באכסדרה: נוגה יודקוביק-עציוני, "חצי עיגול שלם". עד 14.5.

מרכז ההנצחה, רחוב המגדל 2, קריית-טבעון, טל' 04-9835506. א'-ה', 13:00-08:00, 19:00-16:00, ו', 12:00-08:00 (בתיאום מראש), שבת, 13:00-11:00.

  • גלריה משרד בתל-אביב

קרני נס, "פשר הזיכרונות". עד 28.4.

זמנהוף 6, תל-אביב, טל' 03-5254191. ב'-ה', 18:00-11:00; ו', 14:00-11:00.

  • גלריית החווה

"נרקוד". עיצוב תלבושות מחול. עד 21.5.

הנחושת פינת המלאכה, אזור התעשייה חולון, טל' 03-5596590. ב', 16:00-13:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • גלריית עין-הוד

"עגל הזהב". תערוכה קבוצתית. פתיחה: שבת, 16.4, 12:00. עד 25.6; תמרה תורג'מן, "ארץ מולדת והרים אחרים". עד 20.4.

עין-הוד, טל' 04-9842548. א', ג'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-11:00.

  • גלריית לוחמי-גטאות

רנה קמחי, "פני פנים". עבודות בחומר קרמי. עד 14.5.

קיבוץ לוחמי-גטאות, טל' 054-4993737. ו', 14:00-19:00, שבת, 15:00-10:00 או בתיאום טלפוני.

  • גםגלריה

שירלי גולדשטיין, ציורים. עד 23.4.

מאפו 27, תל-אביב, טל' 03-5229250. ב', 20:00-17:00, ה', 21:30-19:30, שבת, 14:00-12:00.

  • הגלריה במכללת אורנים

דרורה דומיני, "הרוח בפיגומים". מיצב. עד 8.5; במרכז קשר עין: "גלגולו של חפץ". עד 30.12.

מכללת אורנים, קריית-טבעון, טל' 04-9838751. א'-ה', 17:00-08:00, שבת, 14:00-11:00.

  • הגלריה האוניברסיטאית ע"ש גניה שרייבר

"אנשים". עבודות מאוסף יגאל אהובי. עד 6.5.

אוניברסיטת תל-אביב, טל' 03-6408860. א'-ד', 19:00-11:00, ה', 21:00-11:00, ו', 14:00-10:00.

  • הגלריה החדשה, סדנאות האמנים אצטדיון טדי

"היכרות: פרק א'". עד 18.4.

אגודת הספורט בית"ר 1, אצטדיון טדי, שער 22, ירושלים, טל' 02-5834272. ג', ה', 14:00-10:00, ב', ה', 19:30-16:30 או בתיאום מראש.

  • הגלריה העירונית הרצליה, בית האמנים

"חופש". תערוכה קבוצתית. עד 28.4.

בן-גוריון 7, הרצליה, טל' 09-9589986. א', ג'-ה', 13:00-10:00, 19:00-13:00, ו', 13:00-10:00.

  • הגלריה העירונית כפר-סבא

אברהם אילת, "מלא כלום לייתכן". קולאז' ואסמבלאז'. עד 30.6.

גאולה 12, כפר-סבא, טל' 09-7649303. א'-ה', 20:00-09:00, ו', 12:00-09:00.

  • הגלריה לאמנות אום-אלפחם

"זהות האמן הפלסטיני". תרבות, מודרנה וגלובליזציה. עד 19.11.

אום-אלפחם, טל' 04-6315257. א'-ה', שבת, 16:00-09:00.

  • הגלריה העירונית לאמנות, רחובות

עודד בן-חפר, ערן גילת, "סיפורי בדים". עד 24.4.

יעקב 32, רחובות, טל' 08-9390390. א'-ה', 13:00-09:00, א', ג', 18:00-16:00, יום ו', 12:00-09:00.

  • הגלריה השיתופית בכברי

שהד זועבי, "בת הנחל". רישומים בטבק ופסלי זכוכית קטנים. עד 14.5.

כברי, טל' 04-9952252. ה', 19:00-16:00, ו', 14:00-11:00, שבת וחג, 15:00-11:00.

  • הגלריה לאמנות רמות-מנשה

סימה לוין, "פואטיקה". מיצב רישומי. עד 30.4.

רמות-מנשה, טל' 052-3864955, 052-6261069. שבת, 13:00-11:00.

  • הגלריה ע"ש אפטר

לארי אברמסון, "מרגל". ציור. עד 19.5.

בן-גוריון 15, מעלות, טל' 04-9977150. א'-ב', ד', 13:00-10:00, 19:00-16:00, ג', ה', 15:00-10:00, שבת, 13:00-11:00.

  • הגלריה ע"ש מורל דרפלר, ויצו חיפה

"זהות וזיכרון". במסגרת הסדנה לאוצרות במחלקה למדיה, צילום וקולנוע. עד 5.5.

הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-8562540. א'-ה', 17:00-08:00.

  • החנות

פולינה טייף ושנון גרדן-סמית– "Everything Must Go". פרויקט צילומי. עד 12.5.

העלייה 31, טל' 5341223־052. כל השבוע, 24 שעות (התצוגה בחלון הראווה).

  • הלובי

טל יזרעאל, "היכל הכלים". מדיה מעורבת/וידיאו/פיסול/מיצב. עד 20.5.

ארלוזורוב 6, תל-אביב, טל' 054-5482482. ו'-שבת, 14:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • המכון הטכנולוגי חולון HIT

"Say Street". תערוכה בינלאומית של צילום. עד 19.5.

גולומב 52, חולון, טל' 03-5026666‏. א'-ה', 20:00-09:00, ו', 13:00-09:00.

  • המרכז לאמנות עכשווית

קאו פיי (Cao Fei), "אובך וערפל". וידיאו; יעל אפרתי, "עין הים". בין פיסול לצילום. עד 14.5.

קלישר 5 פינת צדוק הכהן 2, תל-אביב, טל' 03-5106111. ב'-ה', 19:00-14:00, ו'-שבת, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.

  • המשכן לאמנות בית מאירוב

דליה עשת, "שמה פס". פרויקט אמנות ועיצוב אישי. עד 30.4.

הרצפלד 31, חולון, טל' 03-6516851. ג'-ה', 20:00-17:00; ו'-שבת, 13:00-10:00.

  • הסדנה ברמת-אליהו

"איקס X". בעקבות מחאת יוצאי אתיופיה. ללא מועד סיום.

שאול המלך 5, ראשון-לציון. ב'-ג', 14:00-10:00, ד'-ה', 14:00-10:00, 19:30-17:30, ו', 14:30-11:30.

  • ויטרינה, המכון הטכנולוגי חולון

"שירת חפצים". שירי משוררים מוצגים על חפצים ואובייקטים. עד 21.4.

גולומב 52, בניין 6, חולון, טל' 03-5026666‏. א'-ה', 20:00-09:00, ו', 13:00-09:00.

  • זהזהזה

"עדין בבנייה. וינשטין ועדיה אדריכלים". עד 22.4.

מבנה 21, נמל תל-אביב, טל' 03-5444261. ב'-ה', 18:00-12:00, ו', 15:00-10:00, שבת, 19:00-12:00.

  • חנינא

ורד אהרונוביץ, "ליל הסדר". פיסול. עד 7.5.

שביל-המפעל 3, קומה 1, קריית-המלאכה, תל-אביב. ג'-ה', 19:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • מוסררה, הגלריה החברתית

דן גלשר, "החדר האחרון". תצלומים. עד 5.5.

שבטי-ישראל 22 (בית קנדה, קומה ג'), ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.

  • מוסררה, הגלריה החדשה

"אי סדר הדברים". היחס בין תצלומים, הקשרם והצגתם. עד 10.5.

הע"ח 9, מוסררה, ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.

  • מוסררה, הגלריה ע"ש דרפלר

"זהב שחור לבן". זהות-מזרחיות-שורשים-ממסד. עד 10.5.

הע"ח 9, מוסררה, ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.

  • מינוס אחת

"Space Time". וידיאו ומיצב מאוסף "הארץ". ללא מועד סיום.

שוקן 18, תל-אביב, טל' 03-5121732. ו', 14:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • מרכז גוטסמן לתחריט

עפר ללוש, חיתוכי עץ ופיסול בעץ. ללא מועד סיום.

קיבוץ כברי, טל' 04-9952713. א'-ה', 16:00-07:30 (מומלץ לתאם), שבת וחג, 15:00-10:30 או בתיאום מראש.

  • מנשר

דור אבן-חן, "נקמת המשטח". עד 21.4.

דוד חכמי 18, תל-אביב, טל' 03-6887090. א'-ה', 19:00-11:00.

  • סדנאות האמנים

חיה רוקין/עדן בנט, עבודות והצבה; לי נבו, "מועדון הלהבות". מיצב. עד 21.5.

קלישר 5, תל-אביב, טל' 03-6830505. ג'-ה', 19:00-15:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • סדנאות האמנים ירושלים

יעקב ישראל, "המסע בעקבות האיש על החמור הלבן". פרויקט צילומי. עד 1.7.

האומן 26, קומה 4, אזור תעשייה תלפיות, ירושלים, טל' 02-6797508. ב', ד', 16:00-10:00, ה', 20:00-12:00, ו', 14:00-10:00 או בתיאום מראש.

פלורנטין 45, "מרחקים מתקרבים". תערוכה קבוצתית. עד 28.5.

פלורנטין 45 פינת השוק, תל-אביב, טל' 050-2763249. ב'-ה', 13:00-11:00, 18:00-16:00, ו'-שבת, 13:00-11:00.

  • פריסקופ

"מאבדים את לוס, קישוט בעיצוב עכשווי". דקורציה בעיצוב עכשווי. פתיחה: שבת, 16.4, 11:30. עד 28.5.

בן-יהודה 176, תל-אביב, טל' 03-5226815. ב'-ה', 20:00-17:00, שבת, 13:00-11:00.

  • קו 16

איתן בוגנים, "המזרחית". מיצב וידיאו רב-ערוצי. ללא מועד סיום.

מרכז קהילתי נווה-אליעזר, שד', ששת הימים 6, תל-אביב, טל' 03-7300360. ג', 13:00-10:00, ד'-ה', 20:00-17:00.

***

מוזיאונים לאמנות

  • בית העיר

"בקרוב אגיע רחוק", תערוכה להשקת הספר "האיש ההולך". עד 1.6.

ביאליק 27, תל-אביב, טל' 03-7240311. ב'-ה', 17:00-09:00, ו', 14:00-10:00. כניסה: 20 שקל.

  • בית ראובן

ציורי ראובן מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע; תצוגה ביוגרפית, סדנת האמן, סרט דוקומנטרי.

ביאליק 14, טל' 03-5255961. ב', ד'-ו', 15:00-10:00; ג', 20:00-10:00; שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לילדים.

  • ביתן הלנה רובינשטיין

סגור עד 26.5.

שד', תרס"ט 6, תל-אביב, טל' 03-5287146. ב', ד', שבת, 16:00-10:00; ג', ה', 22:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.

  • המוזיאון הגיאולוגי

איתמר בגליקטר, "נוזל שחור". מיצב בהשראת דליפת הנפט בשמורת עברונה. עד 14.7.

הפלמ"ח 12, רמת-השרון, טל' 03-5497185. א'-ה', 13:00-08:30, ד', 18:00-16:00.

  • המוזיאון הימי הלאומי

מיכה בר־עם, "חוף". צילום; "כלי חרס מעוטרים מיוון ומדרום איטליה". עד 23.4.

דרך אלנבי 198, חיפה, טל' 04-8536622. א'-ה', שבת, 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00. כניסה: 30-10 שקל.

  • המוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס

פרידל שטרן, "עלי תאנה"; "בקיצור ישראלית". 3 דורות של יוצרות קומיקס; תערוכת המיטב של התחרות ע"ש פרידל שטרן; איה גורדו-נוי, "איורים מפטפטים". השפעת הקומיקס על קולאז'. עד 27.8;"פצעי בגרות". קומיקס בעברית 1995-1975; "קריקטוריסט פובליציסט עברי"; "מה, למה, איפה ואיך". תצוגות קבע.

ויצמן 61, חולון, טל' 03-6521849. ב', ד', ו', 13:00-10:00, ג', ה', 20:00-17:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 15 שקל.

  • המוזיאון הפתוח בעומר

ז'אן דוד, "עבודות על ניר". עד 30.4.

עומר, טל' 08-9908121/5. ב'-ה', 16:00-09:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לחיילים.

  • המוזיאון הפתוח בתפן

עפרה צימבליסטה, "המופע הגדול". פיסול, ציור, תבליטים. התערוכה בליווי ספר. עד מרץ 2017; ארדין הלטר, "ציורים-הדפסים". עבודות ציור והדפס. עד 5.5.

תפן, טל' 04-9109600. ב'-ה', 16:00-09:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 35-25 שקל.

  • המוזיאון הפתוח לצילום

עבודות בוגרי קורס צילום מתקדמים. עד 9.5; "שדות הצבע". עד מרץ; דוד עדיקא, "אור אחרון". עד יוני 2016.

גן התעשייה תל חי, טל' 04-6816702. ב'-ה', 16:00-08:00; שבת, וחג, 16:00-10:00. כניסה: 22-13 שקל, כניסה חופשית לחיילים.

  • המוזיאון לאדריכלות ע"ש מוניו גיתאי וינרויב

"דיור ציבורי". הרלבנטיות של דיור ציבורי דרך פרויקטים היסטוריים ועכשוויים. פתיחה: ו', 15.4, 12:00. עד 21.8.

שד', הנשיא 135, חיפה. ד'-ה', 13:00-10:00, ו'-שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל.

  • המוזיאון לאמנות האסלאם

תערוכות קבע: אמנות האסלאם, שעונים עתיקים.

הפלמ"ח 2, ירושלים, טל' 02-5661291. ב'-ד', 15:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן

יעל אורן-סופר, "צביונת". ציורים גזורים ומודבקים ומיצבי קרמיקה. עד 28.4; "בית מדרש לאמנות, תערוכת בוגרים". ללא מועד סיום; יוג'ין למאי, "בין זהויות: טראומה ומוסר". עד 24.5; רוני סומק, "שריטה במרפק השירה". ציור; עבודות מאוסף המוזיאון, עבודות של אוזיאש הופשטטר וליאון אנגלסברג. ללא מועד סיום.

דרך אבא הלל סילבר 146, רמת-גן, טל' 03-7521876. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-09:00. כניסה: 20 שקל.

  • המוזיאון לאמנות רוסית ע"ש צטלין

יבגני שישקו/איליה הרשברג, "תצלומים כטקסטים של הזמן הסובייטי". עד 4.6.

חיבת ציון 18, רמת-גן, טל' 03-6188243. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-10:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.

  • מוז"א, מוזיאון ארץ ישראל

"טבע עולמי, טבע מקומי 3". צילומי טבע. עד 31.8; רולנד פישר, "דיון ישראלי קבוצתי". מיצב ווידיאו. ללא מועד סיום; "בר-כוכבא, זיכרון היסטורי ומיתוס הגבורה". עד 18.6; "טקסים שצילמתי". ללא מועד סיום; יוסי גיורא, "פריפריה במרחק נגיעה". צילום. עד 30.4; "דבש מלכים". ארכיאולוגיה. עד 31.10.

חיים לבנון 2, רמת-אביב, תל-אביב, טל' 03-6415244. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 20:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 52-26 שקל, כניסה חופשית עד גיל 18 (כניסה לפלנטריום בתוספת תשלום).

  • מוזיאון ארצות המקרא

משה צברי, "רטרוספקטיבה". עד 1.5; "על נהרות בבל". עד 15.5.

סטפן וייז 21, ירושלים, טל' 02-5611066. א'-ג', ה', 17:30-09:30, ד', 21:30-09:30, ו'-שבת, 14:00-10:00. כניסה: 40-20 שקל (כניסה חופשית לילדים בשבת ובימי ד', אחר הצהריים).

  • מוזיאון אשדוד לאמנות

"מרחק נגיעה". ציור, צילום, וידיאו, פיסול; לנה גומון, "ריצה בכיוון הנגדי". צילום; טליה ישראלי, "מולדת 1 ב'". ציור. עד 14.5.

דרך-ארץ 8, אשדוד, טל' 08-8545180/1. ג', ד'-ה', 16:00-10:00, ב', 20:00-10:00, ו'-שבת, 13:30-10:30.

  • מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן

נתן טל, "אסיף". מגוון טכניקות; שלומית לביא, "אנשים אחים". ציור. פתיחה: שבת, 16.4, 12:00. עד 30.7.

קיבוץ אשדות-יעקב מאוחד, טל' 04-6757737. ב'-ה', 15:00-10:00, ו' וערבי חג, 13:00-10:00, שבת וחג, 14:00-10:00.

  • מוזיאון בר-דוד לאמנות ויודאיקה

"מתחת לעור". עד 30.4; "פופ ארט-ציור של צעצוע". בעקבות אנדי וורהול. עד נובמבר; רחל רבינוביץ, "מרמתוק". עד מרץ; "הפשטה והאינסופי". מאוסף המוזיאון. עד 17.4; גן פסלים של יגאל תומרקין. תערוכת קבע; אוסף היודאיקה. תערוכת קבע.

קיבוץ ברעם, טל' 04-6988295. א'-ה', 16:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.

  • מוזיאון הכט

תערוכות קבע: ציור צרפתי, אמנות יהודית (אמצע המאה ה-19 עד תחילת המאה ה-20), ארכיאולוגיה.

אוניברסיטת חיפה, שדרות אבא חושי 199, חיפה, טל' 04-8240308. א'-ב', ד'-ה', 16:00-10:00, ג', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-10:00. כניסה חופשית.

  • מוזיאון הנגב לאמנות

פבל וולברג, "רודינה מאט/מולדת". צילום. עד 30.4.

העצמאות 60, באר-שבע, טל' 08-6993535. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • מוזיאון הרמן שטרוק

פנחס כהן-גן ודורון פישביין, "נוסחת הקיום האנושית". בעקבות שאלת הרציונליות המדעית של האמנות; "אונורה דומייה: בין פאתוס רומנטי לביקורת חברתית". יצירות של הקריקטוריסט הפוליטי-חברתי. עד 5.8.

ארלוזורוב 23, חיפה, טל' 04-6359962. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 21:00-10:00, ו', 13:00-10:00.

  • מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית

רן סלוין, "עולם 5". מיצבי וידיאו-סאונד-אור; אמיר נוה, "עד אפס מקום". ציורים גדולי ממדים; טליה לינק, "Talialink.com". סרטוני הדרכה; לי אורפז, "ההווה מתמשך". וידיאו וצילום; יוליאן רוזפלדט, "Asylum". סרט; אורית בן-שטרית, "Onomono". הקרנת וידיאו; "מחברות פתוחות". הצצה למחברות רישום של 12 אמנים ואמניות; "זמן אמת, Makers". עד 30.4.

הבנים 4, הרצליה, טל' 09-9551011. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 20 שקל.

  • מוזיאון העיצוב חולון

חיימה חיון, "פאנטסטיקו". מיצבי עיצוב. עד 30.4.

פנחס אילון 8, חולון. טל' 2151500־073. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 18:00-10:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 18:00-10:00. כניסה: 35 שקל.

  • מוזיאון העיר חיפה

"אדריכלות ערבית: חיפה". דפוסים וצורות בנייה בסוף המאה ה-19. עד 14.5.

שד', בן-גוריון 11, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-9115888. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-16:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00.

  • מוזיאון חיפה לאמנות

"מאנדי וורהול ועד היום: התרבות, הצבע, הגוף". מקבץ תערוכות על היעדר האותנטיות בעידן הטכנולוגי. עד 1.5; במרכז האמנויות: "מטרופוליס/החוויה העירונית". לכל המשפחה. העיר כגוף מורכב. ללא מועד סיום.

שבתאי לוי 26, חיפה, טל' 04-9115991. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 21:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל; מרכז האמנויות: שבתאי לוי 24. ה', 17:00-10:00, שבת, 14:00-10:00. כניסה: 20 שקל למבוגר, 25 שקל לילד כולל סדנה.

  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית

"נישיאורה-יאקי". קרמיקת נישיאורה; קיהאצ'ירו נישיאורה, "מוזיקה דוממת. קליגרפיה; "גרפיקה בהדפס יפני מודרני"; "פומיזוקאי". סרט אנימציה. עד 29.5.

שדרות הנשיא 89, חיפה, טל' 04-8383554. א'-ה', 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.

  • מוזיאון ינקו-דאדא

"תגידי, זה אמנות?". עד 16.6.

כפר האמנים עין-הוד, טל' 04-9842350. א'-ה', 15:00-10:00, ו' וערבי חג, 14:00-10:00, שבת וחג, 15:30-10:00. כניסה: 24-12 שקל.

  • מוזיאון ישראל

"מרחק של יום". פתיחה: ד', 20.4. עד 19.11; אפרת נתן, "סיד וזפת". שחזור המיצב "עבודה על הגג". פתיחה: ד', 20.4. עד 19.11; "יציאת מצרים השנייה". ללא מועד סיום; "בצאת ישראל". איורים בכתבי יד עבריים. ללא מועד סיום; "פרעה בכנען: הסיפור שלא סופר". עד 25.10; "קסם הספינקס". מצרים העתיקה באמנות אירופה. עד 1.12; ז'ורז' אדאגבו, "אפריקה בירושלים". מיצב. עד 18.6; חגית לאלו, עבודות. ציור. עד 14.5; "הדריאנוס: שובו של הקיסר". פיסול. עד 25.6; פיטר יעקב מלץ, "יום בא ויום הולך". עבודת קיר מפוסלת. ללא מועד סיום; "לילה יורד על ברלין". יצירות מופת מהגלריה הלאומית בברלין 1905-1945. עד 7.6; "דפוסים משתנים". מלאכת העיצוב של משה שפיצר, פרנציסקה ברוך והנרי פרידלנדר. עד 7.6; "סלון צרפתי". עד 2.5; רלי אברהמי, "יומן". צילום. עד 16.4; "ויהי ננו, התנ"ך הזעיר בעולם". עד 31.12; "Dailydoodlegram". מהאינסטגרם למוזיאון ובחזרה. עד 15.6; "אמנות ישראלית". תערוכת קבע.

שדרות רופין 11, ירושלים, טל' 02-6708811. א'-ב', ד'-ה', 17:00-10:00, ג', 21:00-16:00, ו' וערבי חג, 14:00-10:00, שבת, 17:00-10:00. כניסה: 54-27 שקל.

  • מוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח

"מאיזניק לירושלים: קרמיקה במפגש בין-תרבותי". עד ספטמבר.

העצמאות 60, באר-שבע, טל' 08-6993535. ב', ג', ה', 16:00-10:00, ד', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • מוזיאון מאנה כץ

"מוטיב חוזר". כלי קודש ואמנות עכשווית. פתיחה: שבת, 16.4. עד 24.9.

שדרות יפה נוף 89, חיפה, טל' 04-9119372. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.

  • מוזיאון משה שק

יצירות של משה שק. ללא מועד סיום.

קיבוץ בית-ניר. כל השבוע, 17:00-11:00, יש לתאם מראש בטל' 054-6874701 או 08-6874368.

  • מוזיאון נחום גוטמן לאמנות

"דבר לילדים, לגדל קורא חושב". תערוכה לכל המשפחה. ללא מועד סיום.

רוקח 21, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-5161970. ב'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 24-12 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18).

  • מוזיאון פתח-תקווה לאמנות

"מדהים! מהמם! מופלא!". מדע דמיוני כז'אנר ספרותי, אמנותי וקולנועי; רוני וייס, "ימי ביניים". שיבוש עבודות ממרתפי האוסף באמצעות תעתועי ראייה, שעתוקים ועוד. עד 20.8.

ארלוזורוב 30, פתח-תקווה, טל' 03-9286300. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 20 שקל, בשבת חינם.

  • מוזיאון תל-אביב לאמנות

מאיה ז"ק, "אור נגדי". וידיאו, מיצב פיסולי, דימויים יצירי מחשב ורישומים. פתיחה: ד', 20.4. עד 20.8; יסקי ושות', "אדריכלות ישראלית על־פי אברהם יסקי". פתיחה: שבת, 16.4. עד 27.8; אלמגרין ודראגסט, "מבנים נטולי כוח". פסלים והצבה. עד 27.8; "דרומית לסהרה: אורבניזם מואץ באפריקה". עד 27.8; מרסל אודנבך, "פנים־חוץ". עד 16.7; "סיפור רוסי". דיוקנאות בציורי ילידי רוסיה וברית המועצות. עד 5.6; בועז אהרונוביץ', "נקודה כחולה חיוורת". חקר פעולת הצילום. עד 28.5; רועי רוזן, "תערוכה קבוצתית". מגוון מדיות. עד 30.4; "בשיחה 2". מבחר יצירות עכשוויות. ללא מועד סיום; בן הגרי, "רצונו של קדר. מיצב וידיאו. עד 2.7; תצוגת אוסף סוזן ואנטון רולנד-רוזנברג. ללא מועד סיום; "אני והסלפי שלי". תערוכה לכל המשפחה. ללא מועד סיום.

שד', שאול המלך 27, תל-אביב, טל' 03-6077020. ב', ד', שבת, 18:00-10:00; ג', ה', 21:00-10:00; ו', 14:00-10:00. כניסה: 50-25 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18).

  • משכן לאמנות עין-חרוד

"אופק חדש לאופקים חדשים". עד 30.8; יצחק דנציגר, "מקום קדוש". עד 30.8; הסטודיו לזכרו של דודו גבע. תערוכת קבע.

עין-חרוד מאוחד, טל' 04-6485701. א'-ה', 16:30-09:00, ו' וערבי חג, 13:30-09:00, שבת וחג, 16:30-10:00. כניסה: 30-15 שקל.

  • Amoca, המוזיאון הערבי לאמנות עכשווית

"Hiwar, חיוואר". שיח חזותי ותוכני. ללא מועד סיום.

דוחא 100, סחנין, טל' 04-8235789. א'-ה', 16:00-10:00

הפוסט המדריך, 17–20 באפריל 2016 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

חתונה מעוקרת

$
0
0

אתמול (שישי, 15.4.16) התקיים במוזיאון תל-אביב יום העיון "קריאות חדשות באוספים המוזיאליים של אמנות ישראלית". האירוע נערך ביוזמת התוכנית ללימודי אוצרות של הטכניון, אורגן והונחה על-ידי ראשת התוכנית והאוצרת טלי תמיר, וכלל הרצאות של 11 אוצרים/ות ממוסדות שונים ברחבי הארץ שדיברו על עבודתם וארבעה סטודנטים/ות שהציגו תוכניות אוצרותיות בכמה מוזיאונים בחו"ל.

המניע לארגון יום העיון הוא החלפת שתי תערוכות הקבע של האמנות הישראלית בשני המוזיאונים הגדולים בשנה שעברה. המהלך, שאצרו אמיתי מנדלסון במוזיאון ישראל ואלן גינתון במוזיאון תל-אביב, תואר ביום העיון במושגים מהפכניים ממש, אם בדיבור מדוד על חשיבה מחודשת של מנדלסון וגינתון, שנזהרו מלהעיד על עיסתם, ואם כ"זיע באמות הספים" על-ידי תמיר, שחקרה והציגה בעבר כמה מן האמנים שחזרו לתצוגה בתערוכות החדשות. מקור הזיע המהפכני הוא הכללת יצירותיהם של אמנים כמו נפתלי בזם, יוחנן סימון, רות שלוס, משה מטוסובסקי ומאיר לבבי בתצוגות הקבע לצדם של אמני הציור הארץ-ישראלי, אופקים-חדשים וזרמים מרכזיים אחרים – מהפכה כה דרמטית עד שהיא מאפילה אפילו על המהפכה הקודמת שנערכה בשני המוסדות בתחילת העשור, כשאוצריהם הוציאו את ציוריו של מרדכי ארדון מן הארגזים.

נפתלי בזם - לעזרת הימאים, 1952 צבעי-שמן על עץ לבוד שאילה ארוכת-טווח מאוסף קרן חבצלת - מוסדות תרבות וחינוך של השומר הצעיר

נפתלי בזם – לעזרת הימאים, 1952, צבעי-שמן על עץ לבוד. שאילה ארוכת-טווח מאוסף קרן חבצלת – מוסדות תרבות וחינוך של השומר הצעיר

במאמרה "יוסף זריצקי ורפי לביא: אמנים כמנהיגים", מתארת ד"ר דליה מנור כיצד באמצע שנות ה-70 ביקשו האוצר יונה פישר והצייר יאן ראוכוורגר להציג במוזיאון ישראל תערוכה של הצייר הרוסי ולדימיר וייסברג. משסוכם העניין בישר ראוכוורגר לחברו הצייר אהרון גלעדי על התערוכה הצפויה, אך שמע ממנו להפתעתו ש"עד שזריצקי לא יראה – לא יהיה כלום. לא יהיה אמן רוסי במוזיאון ישראל בלי שהוא יגיד או.קיי".

על רקע המציאות הטוטליטרית שאיפיינה את שדה האמנות באותן שנים ומתוארת במאמר, אפשר להבין את ההתרגשות שאחזה באוצרים אחדים מן השינויים בתערוכות הקבע החדשות. ואולם, עם כל הכבוד לגילוים מחדש של אמני עבר טובים וחשובים שנדחקו ונשכחו (ומי ייתן שגם אמנים נהדרים כמשה גת, גרשון קניספל, ציונה שמשי ואחרים יזכו יום אחד לכבוד הראוי), כמו גם לעבודה כפוית הטובה ועתירת האילוצים שכרוכה באצירת תצוגת קבע של אמנות ישראלית – יותר משהמהלכים האוצרותיים מעידים על תפיסה חדשנית באוצרות של אמנות ישראלית, הם מעידים על רמת הציפיות הנמוכה שיש ממנה. רמה שבעטייה יותר מחצי מאה אחרי שהמחלוקות האמנותיות, הפוליטיות והאישיות שהובילו לדחיקתם של זרמים אמנותיים לשוליים הסתיימו, ו-30 שנים נוספות אחרי שאוצרים כמו גדעון עפרת, גליה בר-אור ותמיר עצמה החלו במחקר ואוצרות מחודשת של אותם זרמים, מתבקשים מבקרי המוזיאונים הגדולים להתרגש מן האומץ של אוצרים בני-זמננו להציג מלנכוליה בתקופת העלייה השלישית (בציוריו של לבבי), מאבקים כלכליים ופוליטיים משנות ה-50 (בציוריהם של בזם ושלוס), או סתם מעצם היכולת לתלות ציורים של סימון וארדון באותו חדר עם זריצקי בלי שהאחרון יסיר את ציורו מן הקיר בזעם. בשעת הביקור בתערוכות עצמן, דיבורי המהפכה מצטיירים לפתע כאותה ועדה למלחמה במחירי הדיור הנפתחת בתרועות והצהרות על רפורמה חסרת תקדים בשוק הנדל"ן, ומסיימת את עבודתה עם המלצות להקלה בנהלי סגירת מרפסות בבתים תלת-קומתיים באזור פתח-תקווה.

מיכאל גרוס - טרקטור בשדה (דיפטיכון), 1969-1984, שמן על בד. אוסף חברת הפניקס

מיכאל גרוס – טרקטור בשדה (דיפטיכון), 1969-1984, שמן על בד. אוסף חברת הפניקס

אני חושב על שתי אפשרויות – שתיים מני רבות – של אוצרות חדשה באוסף היסטורי. שני מהלכים דיאלקטיים של פירוק ובנייה. האחד באמצעות מבט ביקורתי על מהלכי האמנות הישראלית לדורותיה (תהליך שנולד בתנופה תיאורטית בשנות ה-90, אך טרם קיבל ביטוי אוצרותי מרכזי ראוי), והשני בהצגה אוצרותית של נרטיב חלופי, סוחף, גדול, לעומתי, אינקלוסיבי, רב-תרבותי. סקירת שתי תערוכות הקבע החדשות מגלה ששני המוזיאונים בחרו בדרך האמצע, ובמקום להציע פירוק או בנייה – התמקדו בתחזוקה. כך במקום שבר קיבלנו אישוש עצמי. במקום פריצה – חנופה. במקום שידוד מערכות – תיקונים. במקום מפץ אוצרותי שימוטט צירי סידור ומחשבה מקובלים – הזזה קלה של קווי הגבול הקיימים.

דוגמה לכך היא החיבור, שמנדלסון הצביע עליו בהרצאתו, בין עבודתו של מיכאל גרוס "טרקטור בשדה" לציורו הידוע של בזם "לעזרת הימאים". אצל גרוס הצופה נעטף על-ידי השדה הצהוב המשתרע כמעט על פני כל הבד, מעורסל בין שיבוליו המדומיינות כטרקטוריסט ברגע התגלות הגואל-בועל את אדמתו. אצל בזם, שהודר עד כה, מופיע בן הקיבוץ הלובש את מעילו בדרכו לסייע לחבריו הימאים השובתים במחאה על תנאי העסקתם. מנדלסון הציג את השניים כניגודים, ולפני כמה עשרות שנים זה אכן היה כך, אולם כיום החיבור ביניהם – ובמיוחד כשמתבוננים בו מבעד לפסל "נמרוד" של דנציגר, המוצב בין השניים וקושר את האמנות הישראלית המודרנית לארכיאולוגיה של המזרח התיכון הקדום – מעיד דווקא על קרבה משפחתית חנוקה משהו. אם להשתמש במוטיב החתונה שמופיע בציורו של א"מ ליליין בקיר הסמוך, יותר ממלחמות אמנותיות ופוליטיות מציגים הציורים דווקא שידוך והשלמה. גרוס הנרגש מסנוור מיפייה של הכלה, בעוד בזם מסתודד בצד עם המחותנים ומתמקח על התנאים לחופה.

צודקת טלי תמיר בתהייתה אם האיחור האוצרותי הניכר עלול "לבטל את האפקטיביות של השינוי" ולהפוך אותו ל"אסתטיזציה של סגנונות המאפסת עמדות עקרוניות". לכך התכוונתי בדוגמה של גרוס ובזם. אולם בקריאה בין השורות, נדמה שיש מחלוקות שעודן מבעבעות מתחת לפני השטח. יעידו על כך דבריה של גינתון, שהראתה בהרצאתה כמה ציורים של ראובן שהוצגו במוזיאון (בעיקר נופי הארץ בשנות ה-20 וה-30), לעומת ציורים ש"כמובן שלא נציג", שבהם מופיעים עולים המגיעים לארץ ומנשקים את האדמה. כך מתברר שבמוזיאון אפשר להתמודד עם רובין החלוץ, עם רובין האוריינטליסט ואפילו עם רובין הספק-ישועי, אבל רובין החסידי? המיסטיקן? בנו של זליקוביץ׳ החזן מהעיירה הנידחת ברומניה? במוזיאון תל-אביב?! אותו "כמובן שלא נציג". ניתן להניח שעל סדרת ההדפסים ״מבקשי אלוהים״ משנות ה-20 וציורי ירושלים העתיקה של רובין מסוף שנות ה-60 נגזר גורל דומה, שכן משיחיות, אומרים לנו דבריה של גינתון, אפשר להציג פה מנקודת מבטו של הטרקטוריסט בלבד.

ראובן רובין - קידוש לבנה. מתוך הסדרה ״מבקשי אלוהים״. הדפס עץ 35.3/52.1 ס״מ, 1923. אוסף מוזיאון ישראל

ראובן רובין – קידוש לבנה. מתוך הסדרה ״מבקשי אלוהים״. הדפס עץ 35.3/52.1 ס״מ, 1923. אוסף מוזיאון ישראל

הבעיה שעולה מהדוגמה של רובין אינה עצם הסלקציה בין עבודותיו של האמן – פעולה הכרחית בכל תערוכה – אלא הקו האוצרותי המרכזי, המאשר את עצמו מתוך עצמו, נמנע מסתירות ומתרחק מעימותים פנימיים. כך גם כותרת פרובוקטיבית כמו "פוסט-מינימליזם פוסט-ציוני", שניתנה לחלקה השני של תערוכת הקבע הנוכחית במוזיאון תל-אביב, מוצגת כשהיא מרוקנת את המושג "פוסט-ציונות" מכל מטען אינטלקטואלי ופוליטי המזוהה איתו במשך למעלה מ-20 שנה, מוותרת על כל דיון אוהד או ביקורתי בהיבטים אמנותיים של התופעה, והופכת אותה לתיוג הגובל בציון זמן ותו לא.

כמו במקרה של רובין, גם כאן הבעיה אינה עצם הלגיטימיות של הפקעת מושג מהקשרו, אלא התוצאה החלבית של המעשה. כך אפשר לדבר על חברתיות ופוליטיקה בלי לעשות חברה ופוליטיקה, ואת תוצאות היאיר לפידיזציה המושכלת הזו אפשר לחוש בכל רחבי התערוכות. האיחור האוצרותי הניכר, כמו גם אופני ההתייחסות, מעידים כי מאחורי הצהרות על חשיבה מחדש מסתתרות תערוכות שעוקבות באדיקות מעוררת השתאות אחרי הנרטיב הציוני השגור, המשלב בין תחושת צדקת הדרך להכאה מתענגת על חטא הכיבוש (אבל של 67' ולא 48') ואי-הצדק החברתי. בסופ"ש שבו אפילו שר ימני קיצוני כמו אורי אריאל מתלונן על סבלם של פלסטינים הנאלצים לעבור במחסומי ביטחון ישראליים, קשה להתרשם מן התעוזה האמנותית שבדבר.

אנג'לה קליין, נ' 1975, Back to Blue, 2010 פיגמנט נוזלי וצבע תעשייתי על ברזל, פרס ישראכרט ומוזיאון תל אביב לאמנות לאמן ישראלי, 2014.

אנג'לה קליין, Back to Blue, 2010, פיגמנט נוזלי וצבע תעשייתי על ברזל, פרס ישראכרט ומוזיאון תל אביב לאמנות לאמן ישראלי, 2014

על כן לא דיבור על פוליטיקה נחוץ בתערוכות האמנות הישראלית, כי אם פוליטיזציה. פוליטיזציה לא כעיסוק מפלגתי, אלא כהבנה שההיסטוריה רלבנטית כשהיא נחווית כעניין הנוגע להווה, כעימות ישיר וכתסיסה שמסוגלת להיות עתיקה ועכשווית גם יחד. לשם כך דרושה אוצרות שאינה מבקשת לייצג (representing), אלא לשלב בין הצגה (presenting) לביצוע (perform), ובכך ״להניע דבר-מה בכאן ועכשיו במקום רק למפות אותו ׳שם ואז׳", כפי שכתבה האוצרת השבדית מריה לינד במאמרה "האוצרותי" שהוזכר ע״י תמיר [1], אוצרות שכפי שהגדירה זאת גליה בר-אור בהרצאתה, נוצרת מחשיבה על העבר דרך תחושה עכשווית של מצב חירום.

מנדלסון ותמיר הזכירו את העדרו של דיון עיתונאי או פנים-אמנותי בתערוכות החדשות. הדבר קשור מן הסתם בהימנעות כללית מעיסוק באמנות ברוב כלי התקשורת, אך ייתכן שהוא מעיד גם על חוסר הרלבנטיות של תערוכות הקבע – ואולי של אמנות חזותית בכלל – לדיון הציבורי בימינו. אפשר לייחס זאת לשטחיות של התקשורת ולבורות של הציבור הרחב, ולמצער למצבה של קהילת אמנות שמתייחסת להצגה משותפת של כמה ציירים-יריבים שנפטרו לפני שנים כאל חידוש.

בסופו של דבר, עם כל ההערכה לגיוון הסגנוני של התערוכות החדשות, בשתיהן נרטיב-העל נשמר ואף טאבו לא הופר. זריצקי, לביא, סימון וארדון כבר לא פה, וגם תלמידיהם כבר פרשו לגמלאות. המאבקים בין מחנה "האמנות החברתית" ליריביו שדגלו ב"אמנות לשם אמנות" ובין ה"מקומיים" ל"אוניברסליסטים" נראים מיושנים בכמה אופנים, וכך, יותר משהניסיון לפתור את מלחמות התרבות הישנות מעיד על מהפכה, חזון, מעוף וזיע, הוא מטיל ספקות רציניים ביכולתם של המוזיאונים הגדולים להתמודד עם השלכותיה הרחבות של מלחמת התרבות של ימינו.

עוד על תערוכות הקבע ב״ערב רב״:

שברים וטלטלות? לא במוזיאון ישראל – דוד שפרבר

הוראת קבע – יונתן אמיר

קאנון בשלושה קולות – שיחה עם אמיתי מנדלסון

[1] The Curatorial. in Selected Maria Lind Writing, edited by Brian Kuan Wood, Sternberg Press, 2010

הפוסט חתונה מעוקרת הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

War Test Slices

$
0
0
Video Extract - War-Test-Slices By Revital Ray-V Elkayam

Video Extract – War-Test-Slices
By Revital Ray-V Elkayam

רויטל Ray-V אלקיים.
פרויקט מיוחד לדימוי היומי, אוצרת: יעל רביד.

בפרויקט המיוחד של רויטל Ray-V אלקיים ל"דימוי היומי" יש ניסיון לעבור ממדיום למדיום. Ray-V מציגה עבודות
וידיאו-ארט בחללים מוזיאליים ומופיעה עם עבודותיה בלייב-וידיאו באירועי אמנות, מוזיקה ופסטיבלים. הקפאת
דימויים מתוך עבודות הווידיאו שלה במסגרת "הדימוי היומי" מאפשרת בנייה של נרטיב שונה ומעניקה לדימויים
קונטקסט חדש.

ray-v.com/wordpress
https://www.facebook.com/RayV.Visuals

 

הפוסט War Test Slices הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

זמן מלחמה

$
0
0

ברגע הראשון נראה שההצעה הגלומה בתערוכה החדשה של ארז אהרון היא חירות גמורה ממשמעות שמחוץ לעצם הדבר. ואולי היא אף מרחיקה לכת מזה: דומה שהציורים לועגים – בחיבה אמנם – לאפשרויות הסימבול המתבקשות. מסמרים נעוצים על עץ, חוט אדום נמתח מראש מסמר לראש מסמר, משרטט צורה סתמית הממוקמת במרכז הבד על רקע צהבהב חלק, משק שערות המכחול על הבד מורגש בקושי כרוח. בציור אחר שיבולת יחידה מרחפת לפני קיר ירוק-אפרפר, גם היא נעוצה לקיר במסמר, חוט אדום – אותו חוט שני המזדחל ברבות מהיצירות – מלופף על גבעולה השביר. ממרכזו של בד שלישי שוצף עלה מצהיב למחצה בחומים וירוקים, קשור גם הוא בחוט אדום, מעין כולא-רוחות צפוד.

העין רוקדת מבד לבד כמעט בחדווה; המלה "דימוי" נדחקת מחוץ למקבץ העבודות, מותירה את המרחב כולו למבט המתענג בלבד. עכשיו אפשר לצלול, כמעט בלי מלים, ליחסים השדוניים הנרקמים בין האובייקט המצויר לצִלו; לציור האחר, כביכול, שמסתתר במרחב הצִלי, מרמז על קיומו של עולם חתרני העונה לאובייקטים בכתם טובעני, בולעני, מכסה ולא מגלה, תמיד כמעט "נכון", משטה מעט בהגיונו של האורצל ה"טבעי".

חוט העירוב 11

חוט העירוב2ארז אהרון, "חוט העירוב 1-2", 20X20X2 ס"מ, שמן על קנבס מוצמד לעץ, 2016

אלא שכל הזמן מנקר החשד שמישהו כאן שולח מורס עדין. העין, יש להודות, מתקשה להיפרד מהחירות המשחקית של האובייקט-שאינו-דימוי. הנה חמישה כדורי כותנה שובבים מודבקים לנתיב הַשָּׁנִי המוכר בסלוטייפ מצוי, שבתחתיתו אטב כביסה ששום דבר אינו תלוי ממנו. העין אינה שבעה מהעדינות המופלגת של המכחול, מתקרבת ושוב מתרחקת רק כדי לגלות שהדקדקנות ההיפר-ריאליסטית לכאורה, הכמו-צילומית, היא לא פעם נגיעת מכחול וירטואוזית אחת, גלויה, חשופה עד אחרונת שערות המכחול.

ואכן באחד הציורים הוא מככב ממש, המכחול. הצחוק בוקע מהציור אילם ונוקב: הנה המברשת, היאה יותר לפידור לחייה של מטרונית מאשר למוך הפורץ משוליו של החוט הדק, והיא תלויה כצלוב, הטורסו שלה עוטה עלה משונן ויבש כשמלה מתפוררת. זה מהלך ארס-פואטי מתפקע ממודעות עצמית, מציין לעצמו הצופה בשביעות רצון, אבל מבט שני בציור מתעקש שאולי במשחק ילדים ממש מדובר כאן, מהזמן שהמיינד עוד היה מסור כולו לדברים עצמם, ליכולת הראשונית פשוט להניח אותם זה ליד זה, זה על זה.

או אז קמים ובאים שמות הציורים. "מלאך", קורא אהרון למברשת הפידור הצלובה שלו. "שושנה והזקנים" לציור אחר. "תחת תאנתו". "טפיל". "חוט העירוב". "מסכת מוות 2". "ארץ זבת 2". שם אחר שם הם מפקיעים את הציורים מחיוכם התמים, החף ממסר, המסור למכחול, לאור, לחגיגת הגילוי האינטימית. הטריפטיך המשוגע, שבו שני עלים מרקדים כשיכורים לעומתה של בטטה פצועה, שלושתם תלויים על בלימה בחוט דָּמי, הם עכשיו כתב אשמה אקטואלי נוקב נגד בבואותיהם העכשוויות של אנשי השררה הזקנים אחאב וצדקיה, נביאי שקר בימיו של ירמיהו, המנסים לאנוס את שושנה בת חלקיהו, אשת איש, ומאוחר יותר טופלים עליה אשמת ניאוף בניסיון לחלץ את עצמם.

ארז אהרון, "המלאך", 46X60 ס"מ, שמן על קנבס מוצמד לעץ, 2016

ארז אהרון, "המלאך", 46X60 ס"מ, שמן על קנבס מוצמד לעץ, 2016

"חוט העירוב", צמד ציורים קטנים שבכל אחד חוט אדום הנמשך ממסמר למסמר מסמן צורה כמו-סתמית, שנדמה כי התריסה כנגד עולם ה"קומפוזיציה" כולו, מתברר כסימונם הטופוגרפי של עזה והגדה המערבית, ובאחת הגטו היהודי מועתק אל מעבר לגבול, מרסק על הדרך סוגיות של קדושה ומצוות קלות כחמורות ואיתן את שאלת האתה-בחרתנו כולה. כמעט כל ציור בסדרה הזאת מחזיק בירכתיו דיבור מורכב, ספרותי ומנוסח, סימבולי במפגיע, והצופה מוזמן להכריע למי להתמסר, לצורות העדינות, הזהירות, האילמות, או למשאן החכם של משמעויותיהן, המרומז בשמות.

ארז אהרון, "שושנה והזקנים", שמן על קנבס מוצמד לעץ, 75X45 ס"מ, 2016

ארז אהרון, "שושנה והזקנים", שמן על קנבס מוצמד לעץ, 75X45 ס"מ, 2016

מן הבחינה הזאת ציורי התערוכה מחזיקים "זמן מלחמה". מחד גיסא – שיקוף חרישי ומאופק אמנם, אבל כואב ורואה נכוחה, של ימי המלחמה שאנו חיים בתוכם בישראל היום; מלחמה פנימית, על ערכים של כבוד אדם ואשה למשל, ומלחמה "חיצונית" מושתקת עם מי שמעבר לגבול העירוב, הפלסטינים. מאידך גיסא, הציורים מקיימים מלחמה פרטית משלהם, בין הציור עצמו, חומריותו, בחירותיו הילדיות, צלליו מחרחרי הצחוק, משיחות המכחול הנחבאות ונגלות חליפות – לבין שמות הציורים, שכמו באו מעולם אחר, של מאמרי דעה ונאומי תוכחה. אין מנצחים במלחמה הזו, וגם לא בראשונה.

ארז אהרון, "חוט העירוב: ציורים 2015–2016". גורדון 2, תל-אביב. נעילה: 14.5.16.

הפוסט זמן מלחמה הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

נבחרו אמני המחזור החמישי של ארטפורט תל אביב

$
0
0

גילי אבישר, דרור דאום, יערה צח, גבי קריכלי, פאטמה שנאן וליהי תורג'מן נבחרו להשתתף בתוכנית השנתית של ארטפורט, שתתחיל בספטמבר 2016. השישה יקבלו סטודיו, מלגת קיום חודשית וליווי אוצרותי.

ועדת האיתור של התוכנית כללה את טסה ג׳קסון (אוצרת בריטית, ועד לאחרונה מנהלת איניבה בלונדון), קרינה קוטובה (אוצרת צ'כית ומנהלת פרס ג'ינדריץ' צ'אלופסקי לאמן צעיר), רותי דירקטור (אוצרת לאמנות עכשווית במוזיאון תל אביב) ואמיתי מנדלסון (אוצר לאמנות ישראלית במוזיאון ישראל), ונפגשה בנוכחות ורדית גרוס, מנהלת ארטפורט.

תכנית הרזידנסי, שמסיימת את שנת פעילותה הרביעית, כוללת חלל עבודה אישי (סטודיו), ליווי אוצרותי, מפגשים שבועיים, סדנאות, ביקורי סטודיו ומלגת קיום חודשית לכל אחד מן האמנים הישראליים למשך שנה. לצידם פועלים גם אמנים ואוצרים המגיעים מחו"ל לתקופות קצרות יותר. המרכז מקיים לצד תכנית הרזידנסי תערוכות, שיחי אמן, סדנאות מקצועיות, יריד ספרי אמן וקבוצות קריאה ודיון, במטרה לחזק ולהשמיע קולם של אמנים במרחב הציבורי ולקדם קשרים בין אמנות וחברה.

גילי אבישר - לוויתן, 2015

גילי אבישר – לוויתן, 2015

על האמנים הנבחרים:

גילי אבישר, יליד חיפה, 1980, אמן העוסק בפיסול, וידאו, עבודות מיצב ומיצג, יצירותיו של אבישר עשויות מבדים, ניירות, קרטונים וחומרי פלסטיק. העבודות על פרטיהן מזכירות מצבי ארעיות ונוודות, דוגמת קרקסים נודדים או אתרי מגורים של הומלסים, ומשמשות כחומר גלם לעבודות הווידיאו שלו. בוגר התואר הראשון והשני של בצלאל באמנות. אבישר הציג בתערוכות בארץ ובעולם וכן עבודות הווידאו שלו שלרב מכילות עיבוד מחודש של פסליו הוצגו, בארה"ב, אנגליה, גרמניה, צרפת ועוד. אבישר זכה בפרסים ומלגות; קרן רבינוביץ לאמנות (2010,2012), פרס אמן צעיר(2012), פרס ישראכרט ומוזיאון תל אביב (2010), ומלגות שהות בדיסלדורף, לייפציג ופריז. עבודותיו נמצאות באוספים בארץ ובגרמניה; מוזיאון תל אביב לאמנות, מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית, סמולנג פילרה, דיסלדורף ועוד.

דרור דאום, יליד תל אביב, 1970, עבודותיו של דאום עוסקות בהצבות צילום, פיסול ווידאו, כאשר הבסיס התימטי בעבודותיו עוסקות בחרדות קיום, אכזבה, ואבדן תשוקה בחברה מערבית מודרנית. דאום בוגר המחלקה לצילום בצלאל (2000), למד במדרשה לאמנות בבית ברל (2001), בוגר תואר שני באמנות בצלאל (2008) בהצטיינות יתרה, הציג מספר תערוכות יחיד בארץ ובחו"ל, ביניהן ב במוזיאון ישראל, בגלריה נגא לאמנות עכשווית, מוזיאון הרצליה לאמנות, גלריה אלון שגב ועוד.

יערה צח, ילידת חיפה, 1984, אמנית פיסול ואינסטליישן, בעבודותיה יוצרת סביבות פיסוליות מחפצים וחומרים יומיומיים, שעוברים פירוק והרכבה מחדש. עבודותיה מתאפיינות במתח בין ערכים צורניים מופשטים, לבין נוכחות ריאליסטית ופיזיות טעונה. צח בוגרת תואר ראשון ושני מבצלאל. עבודותיה הוצגו בתערוכות יחיד וקבוצתיות בין השאר במוזיאון תל אביב, מוזיאון אשדוד,מוזיאוןן חיפה, מוזיאון ינקו דאדא, גלריה רו-ארט, גלריית התואר השני של בצלאל בתל אביב, גלריה בסיס, הגלריה של המחלקה לאמנות רב תחומית בשנקר, גלריה 39 ועוד.

גבי קריכלי, יליד ירושלים, 1979, אמן ומוסיקאי, עבודותיו עסוקות בין הקשר של פנים וסביבה ובפעולות משתנות הקשורות במרחב הציבורי, דרך עבודות פיסול, ציור, הצבה ומוזיקה. הדמיון הפוסט מודרני של קריכלי, מגשר על פערים של תרבות זמן ומקום. בתוכן ההצבות בחללים מוזיאליים גדולים ובחללים חוץ מוזיאליים ניתן לראות אובייקטים קטנים העשויים בעבודת יד, מגולפים, מעוטרים בקישוטים, לצד פסלים גדלים ומתועשים. קריכלי בוגר המחלקה לאמנות בצלאל (2006). מלמד בשנקר ובבית הספר לתיאטרון חזותי. הציג מספר תערוכות יחיד, ביניהן בסדנאות האמנים ת"א (2013), בגלריה 39 לאמנות עכשווית (2011), ביפו 23 (2011) ועוד. השתתף בתערוכות קבוצתיות רבות במוזיאונים וגלריות מובילים כגון מרטין גרופיוס באו, ברלין, מוזיאון פתח תקווה, מוזיאון חיפה ומוזיאון בת-ים. קריכלי זכה בפרס בנק לאומי (2006), פרס אמן צעיר (2011), וקיבל תמיכה בפרויקטים מקרן רבינוביץ' וממפעל הפיס. חבר במספר הרכבים מוסיקליים: חנה+חסיבה, להקת ישראל ואותו עולם. הלחין פסקולים לסרטים ומופעים רבים ביניהם ליסמין גודר, מאיה לוי וקבוצת זיק עמה גם עבד והופיע.

פאטמה שנאן דרע, ילידת ג'וליס, 1986. עבודותיה מושפעות ממעגלי קרבה שונים כגון בני משפחה, שכנים, בני נוער ועוד, הציור של שנאן דרע מושפע מזרם הציור האימפרסיוניסטי, הפוסט אימפרסיוניסטי והאקספרסיבי, פעולת הציור שלה נאחזת במידיום הציור המערבי הריאליסטי ובו בעת חותרת לפירוק המצע הציורי על ידי כתמיות מופשטת. שנאן דרע בוגרת המכון לאמנות באורנים ולימודיים פרטיים בסטודיו האמן אלי שמיר. השתתפה במספר תערוכות קבוצתיות ויחיד ובירידים בארץ ובחו"ל ביניהן תערוכת יחיד בגלריה זימאק, תערוכת יחיד בגלריה לאמנות אום אל פחם ועוד. שנאן דרע זוכת מספר פרסים ומלגות ביניהם פרס קרן התרבות אמריקה ישראל,  קרן רבינוביץ, פרס אמן בקהילה של משרד התרבות, שהות אמן  בתכנית "Home Base" ועוד.

ליהי תורג'מן, ילידת פתח תקווה, 1985. עוסקת בחלל בהקשריו המרובים תוך התייחסות רבה למקום בו נוצרו העבודות ולמרחב בו הן מוצבות. הטיפול בבדים והחומריות בעבודותיה מגלה עיסוק במיפוי אינטנסיבי בפני השטח. מרבית מעבודותיה כוללות תהליכי עבודה ארוכי זמן ומתקיימים על מצעי בד גדולים, הדימויים בעבודותיה לקוחים משדות מחשבה שונים כגון: מדע, גיאוגרפיה, היסטוריה ומיתולוגיה ומבליטות תנועה בין הפיגורטיבי למופשט ובין המקרי למדעי. תורג'מן בוגרת תואר ראשון ושני מבצלאל. מאז 2011 הציגה כחמש תערוכות יחיד: בגלריה ג'ולי מ', בגלריה רוטשילד 69 ובגלריה זומר, והשתתפה בתערוכות קבוצתיות רבות  ביניהן במוזיאון פ"ת, מוזיאון מאנה-כץ בחיפה, בית האמנים בירושלים. בשנת 2015  שהתה בקרית האמנים "הסיטה" בפריס, שם הציגה את התערוכה 'מכתוב'. זוכת פרס אמן צעיר מטעם משרד התרבות.

הפוסט נבחרו אמני המחזור החמישי של ארטפורט תל אביב הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

Viewing all 4030 articles
Browse latest View live