Quantcast
Channel: ערב רב Erev Rav
Viewing all 4031 articles
Browse latest View live

רום

$
0
0
רום 2013 צבעי מים ועפרון על נייר 52X35 ס"מ

רום 2013
צבעי מים ועפרון על נייר
52X35 ס"מ

www.nimaktalav.com

***

נימה קטלב | אמנית אוגוסט בדימוי היומי | אוצרת: יעל רביד

קטלב יוצרת במגוון מדיומים: ציור, רישום, מגזרות נייר ופיסול. בעבודותיה היא משלבת בין חומרים וטכניקות של עבודות יד מסורתיות לבין עיבודים במחשב והדפסות של הדימוי המצויר, וזאת בקולאז'ים ובכמה מעבודות הרישום והציור. קטלב נעה במתח שנוצר בין הפעולה האינטימית של עבודת היד, פעולה המעידה על עולם הולך ונעלם ומכילה בתוכה כמיהה נוסטלגית וזכרונות עמומים, לבין פעולה חדשה הנגזרת מן הראשונה ומשכפלת את עצמה שוב ושוב. 

בעבודותיה חוקרת קטלב את הסמליות הדתית של עולם החי והצומח ואת הייצוג שלו באתוס הציוני. קטלב גם משתמשת בציור וברישום כבסיס לעבודה בצילומי דיוקנאות מבוימים היטב של מכרים וחברים קרובים. היא מתחקה אחר המכנה המשותף ביניהם ואחר התבניות הקולקטיביות והמסורתיות של מדיום הצילום, ומעלה שאלות בנוגע לזיכרון אמיתי או בדוי ואופני הבנייתו.

הצילום הופך לחומר גלם ואז מעובד בפעולה עמלנית לכדי דימוי רווי בפרטים, צבעוני באופן חריג, הנוגע לפעמים בסוריאליזם.


קול קורא מ״עדות מקומית״

$
0
0

המערכת המקוונת לשליחת צילומים לעדות מקומית 2014, תערוכת צילומי העיתונות והתיעוד השנתית, נפתחה ב-15 באוגוסט ותקלוט צילומים  עד חצות יום א' ה-31 באוגוסט. את תערוכת השנה אוצרת הצלמת ורדי כהנא. עם חבר השיפוט נמנים:
דגנית ברסט – אמנית ומורה
יאיר ברק – אמן ומורה
נעם גל – אוצר הצילום של מוזיאון ישראל, ירושלים
חנוך מרמרי – עורך העין השביעית
יון פדר – עורך ראשי, ידיעות אינטרנט
אבי קורן – צלם קולנוע ומורה
מיכה קירשנר – אמן ומורה
צחי בקר – סמנכ"ל מוזיאון ארץ-ישראל, תל-אביב
מורן שוב – חברת מערכת עדות מקומית, צלמת ואוצרת עדות מקומית 2012–2013

מדי שנה שולחים צלמות וצלמים, פלסטינים, ישראלים וצלמים זרים הפועלים בארץ שלוש שנים לפחות, קרוב לעשרת אלפים תצלומים לבחירת צוות השיפוט.  עדות מקומית רואה בצילום התיעודי, בצילום העיתונות ובסיפור המצולם, מקור משמעותי לביטוי בעל ערך אמנותי והיסטורי שנובע ממחויבות ומעורבות חברתית.

תחומי התערוכה הם: חדשות, דת וקהילה, אורבניזם ותרבות, טבע וסביבה, ספורט, הסיפור המצולם ועבודות ווידאו קצרות של עד ארבע דקות. בעקבות הלחימה בעזה, ומתוך הבנת השלכותיה על סדר היום העכשווי והעתידי, יוקדש ללחימה תחום מיוחד.

רשאים לשלוח תצלומים צלמי עיתונות מחזיקי תעודת עיתונאי, צלמים שפרסמו במדיה המודפסת והמקוונת במהלך השנה האחרונה או צלמים אמנים אשר הציגו בתערוכת יחיד או קבוצתית במוזיאונים בגלריות או בתערוכות עכשוויות במהלך שלוש השנים האחרונות.

הרשמה ופרטים באתר עדות מקומית: http://www.edutmekomit.co.il

התערוכה תיפתח במוזיאון ארץ ישראל, תל-אביב, ביום שלישי ה-16 לדצמבר לצד תערוכת הוורלד פרס פוטו, תערוכת צילומי העיתונות העולמית השנתית.

בברכה,

דנה וולפיילר, מנהלת עדות מקומית, info@edutmekomit.co.il

ללא כותרת

$
0
0
ללא כותרת 2011 דיו, עפרונות צבעוניים וצבעי מים על נייר 42X30 ס"מ

ללא כותרת
2011
דיו, עפרונות צבעוניים וצבעי מים על נייר
42X30 ס"מ

www.nimaktalav.com

***

נימה קטלב | אמנית אוגוסט בדימוי היומי | אוצרת: יעל רביד

קטלב יוצרת במגוון מדיומים: ציור, רישום, מגזרות נייר ופיסול. בעבודותיה היא משלבת בין חומרים וטכניקות של עבודות יד מסורתיות לבין עיבודים במחשב והדפסות של הדימוי המצויר, וזאת בקולאז'ים ובכמה מעבודות הרישום והציור. קטלב נעה במתח שנוצר בין הפעולה האינטימית של עבודת היד, פעולה המעידה על עולם הולך ונעלם ומכילה בתוכה כמיהה נוסטלגית וזכרונות עמומים, לבין פעולה חדשה הנגזרת מן הראשונה ומשכפלת את עצמה שוב ושוב. 

בעבודותיה חוקרת קטלב את הסמליות הדתית של עולם החי והצומח ואת הייצוג שלו באתוס הציוני. קטלב גם משתמשת בציור וברישום כבסיס לעבודה בצילומי דיוקנאות מבוימים היטב של מכרים וחברים קרובים. היא מתחקה אחר המכנה המשותף ביניהם ואחר התבניות הקולקטיביות והמסורתיות של מדיום הצילום, ומעלה שאלות בנוגע לזיכרון אמיתי או בדוי ואופני הבנייתו.

הצילום הופך לחומר גלם ואז מעובד בפעולה עמלנית לכדי דימוי רווי בפרטים, צבעוני באופן חריג, הנוגע לפעמים בסוריאליזם.

עלייתו ועלייתו של הרייב הלא-חוקי, חלק 2

$
0
0

בנות-לילית: "הרגשנו צודקות כאילו אנחנו ז'אן דארק"

נקודת ההתחלה המשמעותית של בנות-לילית התחוללה בקפולסקי שבקניון רב-חן בתלפיות. שתי בחורות צעירות ניגשו לבעל הקפה ושאלו אם אפשר לשכור את המקום לטובת אירוע. הרושם הראשוני והלא מזיק של שתי סטודנטיות מתקתקות בתחילת שנות ה-20 שלהן עשה את שלו, והן קיבלו אישור.

הוא לא דימיין שהסניף שלו יהפוך לרייב-טכנו עם 300 איש. הקהל שהגיע לאותו אירוע זכה לראות, בין היתר, פרפורמרית בשמלת כלה שמפזרת כסף ופרפורמרית בעגלת סופר עם טלוויזיה שפתוחה על ערוץ הקניות. הבוקר שאחרי הותיר דמיון קלוש בין בית-הקפה כפי שזכר אותו בעל הבית לבין מה שזימנה לו המציאות. "אני לא חושבת שהוא היה נותן לנו לעשות את זה שוב", מסכמת את האירוע אחת המארגנות, עדי לירז.

מאחורי השם "בנות לילית" עומדות רות גרון (אז סטודנטית בתיאטרון החזותי) ולירז (אז סטודנטית בבצלאל). הן הכירו באופן סימבולי כשעבדו יחד בקניון מלחה. אל השתיים הצטרפה לאחר זמן קצר קרן בת-אש, גם היא סטודנטית מבצלאל. את הפורמט של רייב הן הכירו דרך מסיבות המאה-מטר, אך הן פינטזו על גרסה משלהן.

בין 2000 ל-2003 אירגנו בנות-לילית שמונה אירועים, כמה מהם בחללים לא שגרתיים ואחרים במועדונים, כאשר לכל אחד מהם גובש קונספט שונה. הן שמו דגש על פרפורמנס, עיצוב חלל ותאורה. "המוזיקה נשארה הארדקור, אבל במעטפת היה משהו רך יותר ונשי. זה היה חיבור בין מוזיקה אגרסיבית לסביבה רכה. מתעשייתי לאינטימי. השאיפה היתה כל הזמן לייצר את שתי החוויות", מסבירה גרון.

בנות-לילית "נולדו" לתוך האינתיפאדה השנייה. הנושאים שהן בחרו לעסוק בהם היו תמיד בניחוח ביקורתי – הן מהבחינה החברתית והן מהבחינה הפוליטית. עם זאת, הן סובבו ועיקמו את המציאות כך שהחוויה תישאר אסקפיסטית-חלומית. מבחינה אבולוציונית, הן השכילו לעבוד בתוך המצב, והיה להן החוסן לפעול גם בימים שהאווירה ברחוב היתה שלילית.

ב-2002 הן הפיקו רייב תחת הכותרת "לנפוש ולכבוש – הבנות נקרעות לדגל", במלון דיפלומט שבשכונת ארנונה. האירוע התרחש במקביל למבצע "חומת מגן", והגיעו אליו מאות אנשים. עשרות אמנים מתחומים שונים לקחו בו חלק ויצרו אירוע שכולו בהשראת נושאים כמו טרור, פחד ומלחמה, כאשר המוזיקה והאמנות התפרשו על פני שלושה חללים שונים.

"הרייב היה על רקע המבצע", מסבירה גרון. "היו פיגועים נוראיים ואווירה לוחמנית ולאומנית. על הכל השתלטה אווירת נכאים. אנשים לא יצאו מהבית והרחובות היו שוממים. על רקע כל זה הרגשנו שאנחנו חייבות למצוא פורקן לרגשות. פיזרנו סיסמאות די פרובוקטיביות, והן עוררו תשומת לב. אבל הרגשנו כל-כך צודקות כאילו אנחנו ז'אן דארק שמובילה לוחמים אחריה לקרב. אז לא ראינו אף אחד ממטר".

כמו לא מעט התאגדויות בירושלים, גם כאן התנהל הסוף בכרוניקה הידועה – אחת לברלין (עדי לירז), אחת לתל-אביב (רות גרון), ואחת שמגלה את אלוהים (לא רלבנטי במקרה הזה). גרון, שסיימה את לימודיה בחזותי, לקחה חלק בפתיחה של מועדון הצופה בתל-אביב, ובו המשיכה את הקו של בנות-לילית. עדי לירז היגרה לברלין ונשארה שם לאחר שהפכה לאמא.

פאקוטק חוגגים יום הולדת 6, 2009

פאקוטק חוגגים יום הולדת 6, 2009

פאקוטק: "בהתחלה היו אומרים לנו, 'מה זה, תנו בראש'"

"הלחץ מהמשטרה, המחשבות על החשמל שיעבוד, ציוד שנשרף, לסחוב ארגזי בירה לכל מיני מקומות", נאנחת אנה הלטה. "הרייבים פשוט לקחו המון מהעניין המוזיקלי. תמיד היינו לפני הכל די-ג'יים. האמביציה לא היתה בלוקיישן מיוחד. גם כשקיבלנו פידבק טוב על הרייבים, רצינו שהדגש יהיה על המוזיקה".

עבור פאקוטק, שפעילים עד עצם היום הזה (בעיקר בתל-אביב), המחתרת היתה ברירת מחדל. כשהיה חלל שסיפק את הסחורה, אפילו באופן חלקי, הם פעלו בו. כשלא היה, הם יצאו החוצה לכל מקום שרק אפשר לעשות בו אירוע. החל מ-2003 הם חרשו את ירושלים לאורכה ולרוחבה בעשרות אירועים. הם היו הראשונים בתחום הרייבים של ירושלים שייבאו אמנים מחו"ל כמעט באופן קבוע ויצרו מארג שקושר בין סצינה בעיר למוקדים אחרים בעולם. הם הקימו אתר אינטרנט שבו התפרסמו מידע על אירועים, הפניה למוזיקה רלבנטית, גלריית תמונות, לינקים ועוד דברים שלא היו נפוצים בזירת הרייבים של אז.

למעשה, פאקוטק נולד מתוך "טכנו ירושלים", שנולד מתוך מאה-מטר. "טכנו ירושלים" היה שם גנרי לסדרת האירועים שהתקיימו בתקופת המעבר שבין השניים. החוליה המקשרת היא צחי סוזנה, שלקח חלק בגלגול המתקדם של מאה-מטר ולאחר מכן ב"טכנו ירושלים". את אנה, שהיתה אז סטודנטית בבצלאל, הוא פגש כשערכה עם חבריה ללימודים רייב מתחרה בחניון במועד זהה. לא עבר זמן רב עד ששתי הקבוצות החלו לשתף פעולה. "פאקוטק בעצם נולד כשכולם התעייפו ואני וצחי רצינו להמשיך", מסבירה הלטה.

שנות הרייבים העיקריות שלהם היו 2003–2006. הבולטים שבהם התרחשו במתחם משרד החוץ הישן (היום פרויקט המגורים המכוער "משכנות הלאום"); סדרת הרייבים בחניון שברחוב כורש; רייבים ביער קנדה ב"עיגול"; מסיבת יום העצמאות בבניין משרד התעשייה והמסחר הנטוש (היום המלון המשתפץ וולדורף-אסטוריה), שאליה הגיעו עם הציוד לילה לפני מחשש שהמשטרה תבחין בהכנות ביום האירוע, וישנו במקום; ואפילו מסיבה בים המלח בקיץ 2005, שנסגרה מהר על-ידי המשטרה.

לאירועים של פאקוטק הגיעו 200–500 איש. אפשר להגיד שהאירועים שלהם היו יותר אינטימיים באופיים. העיצוב תמיד היה מינימליסטי, ומקרני שקופיות היה חלק נכבד מסימן ההיכר שלהם. גם המוזיקה התאפיינה ברכות שלא היתה נהוגה עד אז. "אנשים צחקו עלינו בהתחלה, היו אומרים לנו, 'מה זה, תנו בראש'. הם היו רגילים לכאסח של הטכנו, אבל בסוף הם התרגלו לסאונד שלנו". אותו סאונד, שקיבל עם השנים את הכינוי "מינימל", הפך בסופו של דבר לאחד המונחים שהיו הכי מזוהים איתם.

2006 היתה שנת מפנה עבורם. הם התחילו לעשות אירועים בתדירות של פעם בחודש בצוללת-הצהובה. הסאונד המקצועי של המקום קנה אותם. במקביל החלה הזליגה לתל-אביב, בהתחלה ללבונטין ולאחר מכן למקומות נוספים, עד שב-2010 הם היו השתקעו שם באופן כמעט סופי. לאחרונה הם שיחררו תקליט ראשון במסגרת הלייבל שלהם, והם מופיעים מדי חודש בתל-אביב. לפעמים אפשר גם למצוא אותם בירושלים.

Raw: "רק שיהיה מגניב ולא חוקי"

"האירוע השלישי שלנו היה מתחת לליפתא במנהרה (היום כביש מס' 9, ג"ל). קראנו לאירוע 'Raw Under The Forest'" מספר אריאל לינדאור. "היה שם שומר ערבי, נתנו לו 2,000 שקל וסיכמנו איתו שנעשה חאפלה. הכביש לא היה סלול עדיין. הגיעו 700–800 איש. אחרי שעה, כשהיו כבר 300 רכבים למעלה, הגיע סיור של מג"ב, כי זה גם יושב על הגבול של ירושלים. אני הייתי בחוץ, הם מגיעים, יוצאים חיילים, אמרנו להם, 'בואו כנסו למסיבה'. הם נכנסו, רקדו וחילקו סטיקלייטים. אחרי כמה דקות הגיעו גם שוטרים בניידות שרצו לרדת לשטח מהכביש, והמג"בניקים פטרו אותם בטענה ש'הם מטפלים כבר בנושא'. זה היה נחמד מצדם".

Raw, שפעלו ממאי 2004 ועד אוגוסט 2005, מתחו את הגבולות של הרייב בכל אספקט אפשרי. הם התעקשו לרוב על חללים בלתי אפשריים ולעתים גם מסוכנים, בתהליכי בנייה, שיחדו שומרים באלפי שקלים, בדו עלילות שווא ("צילומים לסרט סטודנטים") כדי לקבל גישה למקומות אסורים, התנגשו עם המשטרה בכל פעם מחדש ויצרו לכל אירוע קונספט אמנותי ייחודי. בבסיס הקבוצה היו שמונה סטודנטים מתחומים שונים, כשבגרעין המניע היו נמרוד קמר ואריאל לינדאור. אף אחד מהשמונה לא היה ירושלמי.

לינדאור, שתיקלט באופן לא מקצועי, רצה לעשות "אירוע מגניב בירושלים", ושיתף את חברו קמר. בהשראת האירועים של פאקוטק הם הבינו שהדבר לא מסובך טכנית. הם חיפשו מקום נטוש ומצאו את חניון מע"צ שברחוב הנביאים. הם מאוד אהבו את ה-WWF על הגרוטסקיות שלו וחשבו שזה קונספט טוב כארט למסיבה. הם הפיצו את הבשורה בין חברים יוצרים ויצאו לדרך.

"בהתחלה היינו סקפטיים לגבי כל העניין, אבל אנשים נרתמו כי זה היה מגניב מצד אחד, אבל גם הביא לידי ביטוי את היכולות שלהם מצד שני", מסביר לינדאור. "איכשהו הצלחנו להתכוונן כולנו לראש דומה – מופרע וקצת אנרכיסטי. לא היתה לנו מטרה ברורה. רק שיהיה מגניב ולא חוקי ושיקרא תיגר על המערכת. המוזיקה היתה משנית. היא אמנם החזיקה הכל, אבל ההפקה והתהליך היו העניין. להיפגש, לחשוב, לבנות".

על הרציונל שמאחורי Raw הוא אומר: "עד אז היה מאה-מטר ופאקוטק וזה היה מאוד רציני, 'באים בשביל המוזיקה'. אצלנו היה משהו יותר חופשי, חיפשנו מקומות מעניינים, רצינו שכל אירוע יהיה חד-פעמי ונדיר. זה היה יותר דומה לבנות-לילית, אבל בשום פנים ואופן לא במועדון. שומרים על מודל מאוד אנרכיסטי. אירוע היה מתקיים רק בתנאי שיש חלל מגניב ומיוחד עם אמירה. הפעולה באה רק אחר-כך".

אל אותו ניסוי כלים ראשוני בחניון מע"צ הגיעו כ-250 איש, ולפנות בוקר צעדה החבורה לכיוון העיר העתיקה. בדרך הם עברו במנהרה שמתחת לכיכר צה"ל, שהיתה בתהליכי בנייה מתקדמים, ובעודם צועדים שם, החליטו שזה יהיה המוקד הבא לרייב שלהם.

המסיבה במנהרה של כיכר צה"ל לא יצאה לדרך לפני שהם שיחדו את השומר של אתר הבנייה ב-2,500 שקל. העובדה שתרגיל השוחד של Raw עבד יותר מפעם יכולה אולי ללמד דבר או שניים על תנאי ההעסקה של שומרים באתרי בנייה. כך או כך, הם ביקשו ממנו להזיז שתי משאיות ככה שיעמדו זו מול זו בצדי המנהרה. על אחת הם מיקמו עמדת תקלוט ועל אחרת עמדה לווי-ג'יי. כ-700 איש הגיעו לאותו אירוע. ב-04:30 לפנות בוקר הגיעה משטרה. הכסף הוחרם ושתי הקופאיות עוכבו לחקירה. העובדה שאף אחד מהמארגנים לא התייצב שם לצד הקופאיות גרמה ללא מעט אנשים בעיר להרים גבה על התפקוד שלהם.

"העניין עם הבנות לא קרה באופן מודע. זה היה כל-כך מהיר שלא הספקנו להתעסק עם זה. לא היתה לנו בעיה בהמשך. תמיד כשחיפשו את המארגנים הגענו. התחושה היתה שבתור סטודנטים מותר לנו יותר משאר האנשים. שהמשטרה קלה עם סטודנטים. זה היה שונה ממסיבות טראנס. בשביל המשטרה הקהל היה 'איכותי' והאווירה היתה משוחררת וסטודנטיאלית. היינו בטוחים שזה בסדר ושזה יעבור", מסביר לינדאור.

האירוע הרביעי שלהם התקיים בחניון ממילא, שהיה אז בתהליכי בנייה. תהליך ההפקה של האירוע נמשך כחודשיים. "זה היה אזור נורא מסוכן. היו שם בורות של 15 מטר והמון בטון וברזילים". הם איתרו את החברה שאחראית על הבנייה ופנו אליה כאשר הם מציגים את עצמם כסטודנטים שמבקשים לצלם סרט באתר וש"יבואו מלא אנשים לצילומים". הם קיבלו אישור עקרוני מהמזכירה של המנכ"ל, שרק ביקשה מהם לעמוד בתיאום עם הקב"ט מהמלון הסמוך, שהיה אחראי על האתר.

לרייב המיוחל הגיעו יותר מ-1,000 איש. הוא התקיים תחת השם "Raw Mass" והנושא היה דת ורוחניות. עבור לינדאור זה היה אירוע מפעים: "השגנו כמה מאות לפידים ומיקמנו אותם לאורך כל המסלול עד המסיבה. אתה יורד בספירלה חשוכה של לפידים ארבע קומות, ובסוף אתה מגיע למבנה שבראשו יושב אדם שעושה מדיטציה בגלימת נזיר. האירוע הזה מעלה בי המון תחושות. אפשר להפיק כוח אדיר מעבודה בקבוצה. אני תיקלטתי ראשון, והשיר האחרון ששמתי היה 'איזו מדינה' של אלי לוזון. באמצע השיר אני רואה לייזרים אדומים מכוונים אלי ויס"מניקים יורדים עם נשקים לכיוון שלנו. הם הגיעו וביקשו שנעצור את 'המסיבת אסיד הזאת'. הסברנו להם שיש לנו אישור לצלם שם סרט ושאנחנו סטודנטים. הלכנו למלון שממול בשביל למצוא את הקב"ט, הוא כמובן לא היה, חייגנו אליו. הוא מילמל משהו על סרט. בשלב הזה השוטר אמר לנו, 'עזבו, פזרו את האירוע'. כמוצא אחרון אמרנו לו, 'תן לנו שעה, כי המקום מסוכן ואנחנו לא רוצים לסגור בבהלה'. הם אישרו לנו שזה בסדר, ואז פשוט המשכנו לנגן עד הבוקר".

גם האירוע החמישי של Raw, הפעם בתחנת הרכבת במלחה (שהיתה אז בשלבי בנייה), לא נגמר בלי התערבות של המשטרה. למעשה הרעיון המקורי היה לקיים את האירוע על הגג של מגדל דונה המתהווה בגבעת-שאול. הקונספט של האירוע היה "הייטק", כאשר קוד הלבוש היה חליפות. הם הכינו סרטון סאטירי על תנופת ההייטק והתאגידים. השומר כבר שוחד (הפעם ב-10,000 שקל), והדרך לאירוע נראתה סלולה. יומיים לפני האירוע התקשר הבן של הקבלן שבאחריותו היה הבניין. הוא הכיר את סצינת הרייבים, שמע על האירוע, והודיע ללינדאור שהאירוע לא הולך להתקיים. בלית ברירה העתיקו המארגנים את האירוע לאתר הבנייה של תחנת הרכבת במלחה.

על מהלך הדברים מספר לינדאור: "אחרי שעה שכל הכביש היה פקוק, הגיע טרנזיט עם כמה בריונים בפנים שביקשו לדעת מה פשר ההתרחשות ומי אחראי. הבנתי שהם שוטרים. הבאתי תעודה. הם רשמו, עשו סיבוב ונסעו. אחרי שעה מגיעה ניידת נוספת, שואלת אותי אם אני אחראי, הכניסו אותי ועוד מארגן לניידת. לקחו אותנו לחניון שמאחורי טדי, חיכו שם ארבע ניידות. בזמן שאנחנו שם 50 שוטרים סמויים שמו כובעים והתחילו לעצור אנשים ולפוצץ את המסיבה. אנחנו שוחררנו בבוקר ולא עשו לנו כלום. חזרנו לנקות את המקום. וככה האירוע הזה נגמר".

עבור אחד הבליינים שהיה בלב הסערה עם השוטרים הסיפור נראה כך: "זה היה הרייב הכי פסיכי שראיתי בחיים שלי. כמות הלייזרים שהיו שם גרמו לזה להיראות כמו החלל החיצון. היו שם יותר מ-1,000 איש, אבל במקביל היתה גם תחושה שיש שם הרבה מאוד בלשים. ראית כל מיני אנשים קירחים עם הבעה שלא נראית כמו מסיבה. פתאום במקום מוזיקה שמעתי אנשים צועקים 'מדינת משטרה'. משום מקום שמונה בלשים קפצו עלי ועל חבר שלי. היינו על הרצפה, ופוצצו אותנו מכות. אנשים צילמו עם הטלפונים שלהם. חבר שצעק על השוטרים קיבל נגיחה לפרצוף. לחבר השני שעצרו דחפו אצבעות לפה בשביל לבדוק אם יש לו סמים. הם לא מצאו כלום. הם גררו אותנו החוצה. צעקתי לאנשים שיבואו כי רוצים לדפוק לנו מכות. כשהעניינים נרגעו השוטרים הבינו שכל האלימות שלהם צולמה ושהם בבעיה. אנשים באו ודרשו מהם להזדהות. השוטר שנגח בחבר שלנו נעלם מהשטח. בשלב מסוים ניגש שוטר בכיר כלשהו ודרש מהבלשים לשחרר את כולם. ארזנו את עצמנו ונעלמנו משם כי מאוד לא רצינו לבלות לילה במעצר. היינו מאוד מסוממים".

בליין אחר שהיה באותו אירוע מסביר: "הבעיה הכי גדולה במסיבות האלה לא היתה המשטרה, אנשים שהולכים לרייב מבינים שזה טבע הדברים. הבעיה העיקרית היתה הבטיחות. אנשים נפלו שם, חלק נפצעו, ובנס זה לא נגמר בפגיעה חמורה ובתביעה של המארגנים. אם אפשר לשים את זה בצד, אני חושב שמדובר בגיבורי תרבות. Raw עשו דברים יפים ומרגשים ואנשים הגיעו לפה מכל הארץ בשביל לחזות בדבר".

raw

האירוע השישי והאחרון של Raw התרחש לקראת סיום הלימודים של החבורה. הם שאפו לאקורד סיום שיגרום לכל שאר האירועים שלהם להתגמד. המטרה היתה רייב במתקן צבאי נטוש בבית-גוברין שמדמה כפר ערבי לאימוני צה"ל. הם לא היו אופטימיים בהתחלה, "כי זה מקום מסוכן בטחונית שממש צמוד לגדר ההפרדה, שאז לא היתה".

הם פנו לתיאום האזרחי של צה"ל, היות שהשטח עדיין היה בבעלותו, ובאופן מפתיע קיבלו אישור לקיים "אירוע אמנותי" ל-300 משתתפים, כאשר הדרישה עמדה על מאבטח לכל 30 איש. "ידענו שאין מצב שהמשטרה לא תגיע. זה היה אזור של מסיבות טראנס, וגם אי-אפשר להחביא את ה-3,000 איש שרצינו להביא", מסביר לינדאור. "זה היה קצת לפני ההתנתקות, וגילינו שהיא תיערך ביום ראשון [14.5.2005]. החלטנו ללכת על יום שישי שלפני, כי הנחנו שלא יהיו כוחות ביטחון באזור. הלכנו לבסיס המג"ב ליד בשביל להכיר אותם ולהבין מול מה אנחנו עומדים. הגענו לשם וביקשנו שייקראו למ"פ. פתאום אנחנו מגלים שזה בחור מהלימודים שלנו בגבעת-רם. הוא אמר לנו, 'תעשו מה שבא לכם, לא ראיתי לא שמעתי'. ברגע הזה אמרנו לעצמנו 'וואו, יש סיכוי שזה איכשהו באמת יסתדר'".

ברוח הדברים נבחר הקונספט לאירוע – "יהודים נגד ערבים". הם הקימו אתר אינטרנט שכולו משחק וידיאו של יריות של ערבים נגד יהודים כפרומו לאירוע; הפיקו את סרטון ה"פיתה נגד לחמנייה", ובו נראים לינדאור וקמר מחופשים לפיתה ולחמנייה ומתגוששים ברחובות גבעת-שאול סמוך לאזור המאפיות; ועיצבו שני לוגואים – אחד בסגנון יהודי (בסגנון הסמל של מג"ב) ואחד בסגנון ערבי, כאשר שני סוגים של פלאיירים שונים הודפסו.

ביום רביעי שלפני האירוע הם קיבלו הודעה מהצבא שאי-אפשר לקיים את ההפקה בשל אימונים במתקן עד שישי בצהריים. ההודעה הכניסה את כל העניין לסחרור. הם הבינו שהם צריכים להקים הפקה גרנדיוזית בתוך כמה שעות בלבד. "באנו בשישי עם מלא לחץ. אבל האירוע איכשהו כן המריא, למרות הקשיים. בנינו את העמדה של הדי.ג'יי על המסגד. היה שם עוד מבנה שעשינו עליו הופעות פאנק ורוק. אנשים באו בלבוש יהודי או ערבי. היתה מלחמה בין הצדדים שזרקו זה על זה פיתות ולחמניות – קנינו אלף. לכל צד היה שחקן בתפקיד גנרל שדירבן את המלחמה".

שמועה על הסתננות של מחבל לאחד היישובים הסמוכים הקפיצה את סיורי המג"ב באזור, מה שהוליד סיטואציה שבה מעל המסיבה מרחף מסוק צבאי. "זה היה לדעתי האירוע הכי מטורף שהייתי בו בארץ", מסכם לינדאור. "ידענו שאנחנו לא יכולים לעשות יותר מזה או למצוא לוקיישן יותר טוב מזה. סיימנו את הלימודים, ואז פשוט התפזרנו". חברי Raw מפוזרים כיום ברחבי העולם ופועלים במגוון תחומים: פוליטיקה, תקשורת, הייטק, אמנות ועוד. לצד לינדאור וקמר ניתן למנות את נמרוד רם, אבנר שילו, אורי לזר, טל רוז, לירון קורן ואוהד שם-טוב.

רב ערב 19.8.2014

$
0
0

מתוך עבודת הווידיאו "Nad Ned", חן צרפתי ודביר קרן

"וידיאו בתחתית" | תערוכה של עבודות וידיאו במרחב הציבורי, העיר התחתית, חיפה

19.8.14–23.9.14
בערבי שלישי, בשעות 20:00–23:00
פתיחה: שלישי, 19.8.14, מ-20:00

"וידיאו בתחתית" הוא פרויקט חדש שיזמו האמנים חן צרפתי ונריה שוחט, ובמסגרתו יתקיימו תערוכות וידיאו מתחלפות במרחב הציבורי בעיר התחתית בחיפה. התערוכה הראשונה, "טורניר מסך", כוללת עשרה מיצבי וידיאו שיוקרנו ברחוב שער פלמר על מבנים ציבוריים, מדרכות, עמודים, עצים וספסלים, וכן עבודות פרפורמנס ואינסטליישן בחללים ריקים ברחוב. התערוכה מייצרת חיבור בין ענפי הספורט הפופולריים לבין עולם התרבות והאמנות. כמו כן יוקרנו דיוקנאות זזים של אנשי העיר התחתית.במקביל יתקיימו בביסטרו וניה מסיבת די.ג'ייז, בגלריה האגף 21 האירוע "ברטניין וקולנוע" (21:00–24:00), וחנויות וגלריות מתחם 21 יהיו פתוחות לקהל.בפתיחה הציבור מוזמן להשתתף באימון Work Art: שיטוטים מודרכים בין העבודות לקהל בליווי משקה חלבון מרענן.

אמנים: איתמר שמשוני, זהר אלפנט, חן צרפתי, נריה שוחט, סמנטה אדלר-דה-אוליבירה, דביר קרן.

ראו: טיזר לתערוכה, מידע בעמוד הפייסבוק וכן באתר האינטרנט.

נקודת מגע 2013. צילום: ברק אהרון

"נקודת מגע" | סערה לילית של אמנות ואנשים במוזיאון ישראל 

חמישי, 28.8.14, מ-20:00 אל תוך הלילה
מנהלת אמנותית: רננה רז

פרויקט במסגרת עונת התרבות בירושלים. להקת רקדנים תזחל על רצפת המוזיאון, גל ברזילי יכין לכם מסכה לתהלוכה, מוזיקאים ינגנו בשכיבה על הגב, עידית הרמן ותיאטרון קליפה ינפחו פיל לבן ענק, מופע אימפרוביזציה בהשתתפות הקהל, מאחורי הקלעים של עולם האמנות עומדים למכירה פומבית, ומסיבת האוזניות המוכרת עד השעות הקטנות. בין הנקודות הבולטות השנה: חברי אוסקולה יתעדו זוגות לנשיקה אינטימית במצלמות אבטחה לסרטון שיוקרן סמוך לפסל הנשיקה של רודן; הכוריאוגרפית דנה רוטנברג תוביל אתכם לסיור ברוח תנועות הנוער בגן האמנות, ועוד.הסעות לרחבי הארץ במחיר מיוחד.

כרטיס: 45–60 שקל. לפרטים: כאן. לרכישת כרטיסים: 02-6535850 או באתר המוזיאון.

עבודה של תכלת רם בסטודיו הפתוח של שנה א' (צילום: גוני ריסקין)

המדרשה: ערב פתוח למתעניינים בתוכנית ללימודי המשך באמנות

גלריית המדרשה, רח' הירקון 19, תל-אביב
חמישי, 21.8.14, ב-19:30

הפקולטה לאמנות המדרשה, בית-ברל, תקיים ערב פתוח לבוגרי בתי-ספר גבוהים לאמנות המתעניינים בתכנית ללימודי המשך באמנות. במהלך הערב יספרו ראשת התוכנית ד"ר מירי סגל ומרכז הלימודים העיוניים אבי לובין על כמה מהפרויקטים והאורחים הצפויים בשנת הלימודים הקרובה. כמו כן ישתתפו מרצים נוספים בתוכנית, ביניהם האמן גיא בן-נר והאוצרים יעל מסר וגלעד רייך. במסגרת הערב יוצגו גם מלגות התוכנית לסטודנטים מצטיינים. אחת המלגות, מטעם מכון שפילמן לצילום, מיועדת לצלם (או אמן וידיאו). שלוש המלגות הנותרות פתוחות לאמנים מכל המדיומים.

לפרטים נוספים, כאן.

ארקדי זיידס, "תרגול תפיסה", 2014, מיצב וידיאו. צילום: מידד סוכובולסקי

שיח גלריה | "צעדים בוני אמון" הכוריאוגרף ארקדי זיידס והאוצרת דרורית גור-אריה

מוזיאון פתח-תקווה לאמנות, רח' ארלוזורוב 30
שבת, 23.8.14, ב-12:00 

יצירתו של הכוריאוגרף ארקדי זיידס, שנוצרה בהזמנת מוזיאון פתח-תקווה לתערוכה "צעדים בוני אמון", בוחנת את השפעות המרחב הפוליטי על הגוף. "תרגול תפיסה" הוא מיצב וידיאו דו-מסכי המשלב בין חומרים ארכיוניים לכוריאוגרפיה שיצר זיידס לתיעוד חזותי מתוך הפרויקט "חמושים במצלמות" של ארגון בצלם. השימוש המקורי בחומרים ארכיוניים ליצירת מעין היסטוריה סמיוטית של תנועות, כפי שעולה מתנועות המתעדים והמתועדים, ממקד שאלות על אופני השימוש של כוריאוגרפים בחומרי תיעוד חזותי, ובמקביל שופך אור על הפיכת הגוף האנושי עצמו לארכיון חי. הגוף הרוקד, הזוכר או הנזכר תדיר במראות, דימויים ומחשבות, ממחיש ללא מלים את אימת המשבר ואת הקושי והפחד שהם מנת חלקו של כל אדם החי במצב של קונפליקט מתמשך.הכניסה חופשית.

לאתר המוזיאון: כאן.

***

סטודיו גברא | נינו הרמן וגיורא שלמי: "התיעוד האנושי של נינו הרמן בהשתקפות לאורך השנים בתולדות הצילום"

שישי, 29.8.14, ב-11:30

נינו הרמן, צלם, יוצר וכותב, ליווה את תהליך השלום עם מצרים, את ראשי הממשלה בגין, שמיר ופרס בארץ ובעולם, הקים את סוכנות הצילום זום-77 ו-"24+", ומציג תערוכות יחיד בגלריות ומוזיאונים.

סטודיו גברא, בית-ספר לצילום, רח' חומה-ומגדל 26, תל-אביב. הכניסה ללא תשלום.
לאירוע בפייסבוק: כאן.
יש להירשם מראש. לפרטים: 03-5285105.

***

קורס אספנות וסיורי אמנות עכשווית עם נטע גל-עצמון

הסיורים מתקיימים אחת לחודש בימי שישי בבוקר

סדרת סיורים חדשה עם האוצרת נטע גל-עצמון מספקת התבוננות ייחודית על עולם האמנות. קורס האספנות יתמקד בשיקולי האספן בבניית אוסף אמנות פרטי. במסגרת הקורס נבחן את השפעתו של האספן על שדה האמנות ועל התפתחותם המקצועית של אמנים. נערוך היכרות עם אוספים פרטיים חשובים בארץ, נלמד מה מבחין בין האוספים השונים, נערוך ביקורים בתערוכות אמנות בגלריות ובמוזיאונים, נפגוש אמנים ותיקים וצעירים היוצרים במדיומים אמנותיים שונים, נבקר בתערוכות יחיד ובתערוכות נושא, וכן נשוחח על ציטוטים ומחוות מתולדות האמנות, על שיקולים אוצרותיים ושיקולים מסחריים.

סדרה נוספת: "במטבח האמנות", סדרת סיורי אמנות עכשווית בדגש על מפגשים עם אמנים בתערוכות ובסטודיו. יש אפשרות לפתוח קבוצה באמצע השבוע, וכן להזמין סיורים פרטיים לקבוצות.

לפרטים נוספים והרשמה: neta.office1@gmail.comwww.netagalazmon.com

 

***

המודעות ב"רב ערב" מתפרסמות בתשלום. מעוניינים/ות לפרסם בניוזלטר?
צרו קשר: raverev@gmail.com

קול קורא מתנועה-ציבורית ומוזיאון תל-אביב

$
0
0

תנועה-ציבורית היא גוף מחקר ופעולה המתמקד במפגש שבין פוליטיקה לאמנות במרחבים ציבוריים.
בספטמבר 2014 תפתח תנועה-ציבורית את שורותיה ותגייס פרפורמרים ומשתתפים חדשים לקראת תערוכה מוזיאלית, ראשונה מסוגה בישראל, המבוססת כולה על פרפורמנס חי.
תערוכת הפרפורמנס ״אוסף לאומי״ תתקיים במוזיאון תל-אביב לאמנות בחודשים מרץ-אפריל 2015, באוצרותה של רותי דירקטור.

התערוכה "אוסף לאומי" מתבססת על מחקר מעמיק שערכה תנועה-ציבורית על אודות ראשיתו של מוזיאון תל-אביב, בניית אוסף האמנות והירקמות מערכת היחסים בין המוזיאון לגוף המדיני.
במהלך חודשי התערוכה ינכחו לסירוגין שני צוותי פרפורמרים של תנועה-ציבורית בחלל המוזיאון במשך כל שעות הפתיחה, ויפעילו את התערוכה יחד עם ציבור המבקרים.

דרושים אנשים בעלי כושר גופני טוב, עניין בקונפליקטים, אוהבי שאלות ובעלי תודעה פוליטית ואזרחית.
על המשתתפים להיות בעלי ניסיון בפרפורמנס ועבודה בקבוצות, עם יכולת התמדה ורצון לקיים פרפורמנס המתמשך כמה שעות כל יום.

העבודה בתשלום.

תקופת החזרות לפעולות בתערוכה: 28.12.2014–4.3.2015 (23 שעות שבועיות).
תערוכה: 5.3.2015–30.4.2015 (24 שעות שבועיות)
סדנה מקדימה תתקיים ב-2-14.11.2014
מפגשי היכרות לפרפורמרים יתקיימו ב-15.9.2014, בשעות 16:00–20:00, באולם רקאנטי במוזיאון, רח' שאול המלך 27, תל-אביב, וב-16-17.9, בשעות 16:00-20:00, באולם אסיא במוזיאון תל-אביב.

אם אתם מעוניינים להגיע למפגש היכרות, שלחו קורות חיים ותיאור קצר של הדברים שמעניינים אתכם עכשיו למייל:  nationalcollection2015@gmail.com

למידע נוסף ניתן ליצור קשר עם עדי, 054-5230119

ללא כותרת

$
0
0
ללא כותרת 2011 דיו מגזרות וצבעי מים על נייר

ללא כותרת
2011
דיו מגזרות וצבעי מים על נייר

www.nimaktalav.com

***

נימה קטלב | אמנית אוגוסט בדימוי היומי | אוצרת: יעל רביד

קטלב יוצרת במגוון מדיומים: ציור, רישום, מגזרות נייר ופיסול. בעבודותיה היא משלבת בין חומרים וטכניקות של עבודות יד מסורתיות לבין עיבודים במחשב והדפסות של הדימוי המצויר, וזאת בקולאז'ים ובכמה מעבודות הרישום והציור. קטלב נעה במתח שנוצר בין הפעולה האינטימית של עבודת היד, פעולה המעידה על עולם הולך ונעלם ומכילה בתוכה כמיהה נוסטלגית וזכרונות עמומים, לבין פעולה חדשה הנגזרת מן הראשונה ומשכפלת את עצמה שוב ושוב. 

בעבודותיה חוקרת קטלב את הסמליות הדתית של עולם החי והצומח ואת הייצוג שלו באתוס הציוני. קטלב גם משתמשת בציור וברישום כבסיס לעבודה בצילומי דיוקנאות מבוימים היטב של מכרים וחברים קרובים. היא מתחקה אחר המכנה המשותף ביניהם ואחר התבניות הקולקטיביות והמסורתיות של מדיום הצילום, ומעלה שאלות בנוגע לזיכרון אמיתי או בדוי ואופני הבנייתו.

הצילום הופך לחומר גלם ואז מעובד בפעולה עמלנית לכדי דימוי רווי בפרטים, צבעוני באופן חריג, הנוגע לפעמים בסוריאליזם.

תרגילים סטריליים באסתטיקה ניו-אייג'ית

$
0
0

בערך באמצע 512 השעות שבהן נוכחת מרינה אברמוביץ' בגלריה סרפנטיין בלונדון, באחד מהמיצגים המדוברים של השנה אם לא של העשור (נעילה: 25.8.14), נתקלו הצופים המחכים בתור הארוך במראה מוזר: על המדשאות המוריקות של גני קנזינגטון שמחוץ לגלריה הוצבו שני כסאות. על אחד מהם ישב כלב פאג קטן, חובש פאה שחורה ולבוש שמלה אדומה. מאחוריו התנוסס השלט "Marina Abramopug: The Artist is Present".

הצופים הוזמנו לשבת בכיסא הריק ולהתבונן לתוך עיניו העגולות של הכלב. הקאונטר-פרפורמנס הזה – פארודיה ברורה על מיצגה המפורסם של אברמוביץ' מ-2010, "The Artist is Present", שבו ישבה שעות וימים לפני צופים נלהבים במומה בניו-יורק – הוא הערה צינית על הסטטוס האיקוני שרכשה לעצמה האמנית הסרבית בשנים האחרונות.

קאונטר-פרפורמנס מחוץ לגלריה סרפנטיין, לונדון. צילום: קרן גולדברג

קאונטר-פרפורמנס מחוץ לגלריה סרפנטיין, לונדון. צילום: קרן גולדברג

מלכת האמנות ההמשכית (durational art) משתמשת באבק הכוכבים שלה בדרך מתוחכמת במפגן הסיבולת הנוכחי שלה, שבו היא מופיעה במשך שמונה שעות ביום, 64 ימים. בכניסה לגלריה מתבקשים המבקרים להותיר בלוקרים תיקים, מעילים, פלאפונים ושעונים, בניסיון לגרום להם לאבד תחושת זמן, לוותר על הצורך לתעד, להתנתק מהיומיום התובעני ולהיכנס לגלריה "נקיים".

בתוך שלושת החללים הנעימים של הסרפנטיין ניגשים אל המבקרים הנקיים הללו אברמוביץ' עצמה או עוזריה הלבושים בשחור, לוקחים אותם ביד ומנחים אותם לבצע פעולות שונות. אלו משתנות במהלך ימי המופע: עמידה ללא ניע על במה מוגבהת, ישיבה על כסאות מול הקיר, שכיבה במיטות עם אוזניות מבודדות רעש, ספירת אורז או הליכה עקב בצד אגודל לאורכו של חדר ריק. כל הפעולות הללו הן תרגילים ב"שיטת מרינה אברמוביץ'", שיתורגלו בעתיד ב"מכון מרינה אברמוביץ'", שעומד להיפתח בניו-יורק.

במובן זה, המיצג נראה כגרסה מוקטנת, מעין טיזר, של המכון. המבקרים, לפחות בשלוש הפעמים שבהן ביקרתי במיצג אני, ממלאים אחר ההנחיות העדינות בצייתנות מוחלטת. הסיבה לכך אינה נעוצה דווקא באישיות המהפנטת של אברמוביץ' או בסמכותה האמהית. הרי כמעט בכל סיטואציה "אמנותית השתתפותית" ישמחו המבקרים לשתף פעולה באופן מלא. עם זאת, האווירה הדתית השולטת בחלל הלבן והשקט צורמת מעט.

אברמוביץ' טוענת כי במיצג הזה היא שואפת לצמצם את האקט הפרפורמטיבי למינימום, לאינטראקציה בין הפרפורמר לצופה ותו לא. אך יש כאן הרבה יותר. היא משתמשת במגוון אביזרים, כגון אוזניות, כסאות, מיטות, כיסויי עיניים ואורז – הכל כדי לעזור למבקרים להירגע ו"להיכנס לאווירה".

חדי העין יבחינו באביזר נוסף ומשונה, שאינו מיועד לרגיעה: לכל מקום שאליו אברמוביץ' הולכת עוקבים אחריה גבר אחד ולעתים שניים, לבושים בבגדים אזרחיים אך מהוקצעים – שומרי ראש. הנוכחות שלהם מפתיעה במיוחד, כאשר מטרתה לשמור על אמנית שבעברה הזמינה את הקהל לעשות בה ככל העולה על רוחו: באחד מהמיצגים היותר מפורסמים שלה (Rhythm 0" (1974", שתיעוד ושחזור חלקי שלו מוצגים כעת במוזיאון תל-אביב, היא עמדה דומם מאחורי שולחן שעליו 72 חפצים, וביניהם נוצה, איזמל, דבש, ורד, ואפילו אקדח וכדור. לאחר שש שעות שבהן השתמשו המבקרים באביזרים על האמנית כרצונם, נאלץ בעל הגלריה להתערב כאשר אחד מהם הניח את האקדח הטעון בידה של אברמוביץ' וכיוון אותו לראשה. בעבודות אחרות היא שיחקה עם אש, סכינים וסמים, ובמהלך מיצג אחר היא אף התעלפה והקהל נחלץ להצלתה. כיום היא זקוקה לשומרי ראש שיגנו עליה מפני מעריצים מטורפים.

היה לי העונג לחוש במגעה של מרינה. היא פנתה אלי, לקחה את ידי, הניחה אותה במרכז הפלטפורמה המוגבהת ולחשה באוזני: "אני אשים אותך במרכז מעגל האנרגיה, שם תחושי בהכי הרבה כוח". הרגשתי בכוח, אבל אולי שונה מזה שמרינה התכוונה אליו. הרגשתי את הכוח שבלהיות נצפית. ואכן, יש משהו אחד שלא ניתן לקחת מהסבתא של הפרפורמנס: במקדש הסרפנטיין הקטן שלה, היא השיגה מה שהרבה אמני מיצג רק כותבים עליו בטקסט המלווה את עבודתם: היא מוססה לחלוטין את הגבול בין הפרפורמר לצופה, והפכה את הקטיגוריות הללו לנזילות ומתחלפות. אך בדרך, ואולי ללא כוונה תחילה, בעודה מבקשת מהצופים שלה להתנסות בתרגילי זן שהיא בעצמה מתרגלת במשך שנים, היא הפכה אותם לאביזרים בהצגה, בדומה מאוד לכסאות ולמיטות שבחדרים.

מרינה אברמוביץ׳ בהדגמה לקהל. צילום: דבי לוזיה

מרינה אברמוביץ׳ בהדגמה לקהל. צילום: דבי לוזיה

הרבה ביקורת נמתחה על מעמדה האיקוני של אברמוביץ' ועל אורח החיים שלה, שנראה כסותר את הערכים שבבסיס הפרקטיקה שלה: שיתופי הפעולה עם ג'יימס פרנקו או ליידי גאגא, מלתחתה המעוצבת והמסחור והמיתוג שסביב דמותה. אך כל אלו הן ביקורות לא רלבנטיות בעליל לפועלה האמנותי. לא כלב הפאג שמחוץ לגלריה מסמל את השינוי לרעה בפרקטיקה של האמנית החשובה הזו, אלא דווקא שומרי הראש שבפנים.

ממיצגים קיצוניים ופורצי דרך, שבהם היא הגדירה מחדש את היחס שבין האמן לגופו ובכך גם את היחס שבין האמן לצופיו, הפכו תערוכותיה של אברמוביץ' לתרגילים סטריליים באסתטיקה ניו-אייג'ית. ממבקרת חריפה של החברה, בזמן שבו נושאים כגון ציות ורוע אנושי היו במרכז הדיון הציבורי לנוכח ממצאיהם של ניסויים מהפכניים בפסיכולוגיה חברתית כמו זה של מילגרם, היא הפכה להיות בעצמה דמות סמכותית, נביאה שתראה לך את האור, אם רק תסכים להירגע ולעקוב אחריה. במקום לפתוח שאליות חודרניות, עכשיו היא מכתיבה תשובות ברורות.

עוד בנושא:
ההווה המתמשך של מרינה אברמוביץ׳ – דבי לוזיה
דיוקן האמן כמאהב לשעבר – אופיר פלדמן


לא רק יין זול, 21.8.14

$
0
0

ספסל זה נס. בטח ספסל באמצע רחוב, מול צומת, מתחת לעץ מצל. כלומר, זה מה שהייתי אמורה לחשוב, זה מה שהייתי חושבת אולי, ליתר דיוק, זה מה שעבר במישור הרחוק מאוד של המחשבה, זנב שמחה חמק עוד לפני שהבחנתי בו, כלומר הבחנתי בו רק אחרי שחמק, שהספסל הופיע פתאום, אבל אי-אפשר היה לשמוח ממש, בשביל לשמוח ממש צריך איזו שלווה פזורת דעת, או מועקה מרוכזת ששמחה להתפוגג, ולא היה משתיהן, מה כן היה, מחשבה נוקשה, יצאת ואת ברחוב והשעה צהריים ואין חשש מוצדק, יש חשש לא מוצדק, ולכן יש להמשיך ולהישאר ברחוב, להתעקש על הרחוב, לדחות את תמונת עצמי שעלתה מול עיני נובחת, להתעקש ללכת ברחוב כאילו הוא גם שלי, למה לא, ראוי שישוב להיות שלי, ותכף נחליט מה עושים מכאן, והנה ספסל.

***

רוחות | אלכס קרמר | גלריה אלון שגב
פתיחה: חמישי, 28.8.14, ב-20:00
נעילה: שישי, 17.10.14, ב-13:00
בתערוכתו הראשונה של קרמר בגלריה אלון שגב יוצגו עבודות שמן על בד, גדולות ממדים, שצוירו בשנים האחרונות. כמה מציורי הנוף צוירו בניו-יורק וסביבתה ואחרים מתייחסים לנופים מקומיים.
גלריה אלון שגב, שדרות רוטשילד 6, תל-אביב.

אלכס קרמר, "גיא בן-הינום", 2005, שמן על בד, 180X93 ס"מ

אלכס קרמר, "גיא בן-הינום", 2005, שמן על בד, 180X93 ס"מ

ואם ספסל מיד עולה חשש לא מוצדק, כי הוא היה ריק, ראיתי מיד, ובכל זאת כאילו מישהו כבר ישב שם, וממילא ספסל ציבורי מועד להיות מיושב על-ידי זרים, כמעט שהחלטתי להימנע ממנו, עד שהתקרבתי וראיתי שמוטלים עליו בגדים כלשהם ושקית עם שאריות של ארוחה כלשהי, משמע מישהו כבר יושב שם, כלומר, ישב שם והשאיר משהו, ובמובן זה הספסל תפוס ולא תפוס, אולי לכן איש לא ישב עליו, כי הספסל היה מוכתם בסימן ההומלס, כי זה ללא ספק היה הומלס שישב שם, מי היה משאיר קרע חולצה ובדל מכנס מטונפים ועליהם שקית עם שארית לחם ואיזה תבשיל.

***

 Deady.Cate 2 | אנסמבל גיל קרלוס-הרוש | אולם סוזן דלל
ערב מחול ופרפורמנס
שני, 25.8.14, ב-21:00

אנסמבל גיל קרלוס-הרוש, יוצר מחול ואמנות בימתית, מורה למחול וסטודנט לפסיכותרפיה, יציג קטעים מתוך יצירותיו השונות, כמו גם קטע מתוך הסדנה "חשוף" לתלמידים מצטיינים, המתקיימת זו השנה השנייה בבית להקת המחול בת-שבע. רקדנים: עדי אקסנפלד, עדי פלד, שירלי ברבי, גפן ליברמן, אייל ויזנר, מיכה עמוס. שחקנית, זמרת: אלה פוקסבראונר. ייעוץ אמנותי: אברי אולשוונג. מלחין: נמרוד גורביץ'. במה: דני פישוף – מג'נטה, רוני שלזינגר. תלבושות: גיל קרלוס-הרוש, שקד דגן. כרטיסים: 60 שקל. לפרטים: 03-5105656.

אנסמבל גיל קרלוס-הרוש, "Deady.Cate 2"

אנסמבל גיל קרלוס-הרוש, "Deady.Cate 2"

ובכל מקרה, וכבר עמדתי סמוך לספסל, למה לשבת בדיוק, הרי כבר אין לי שום חשק להישאר ברחוב הזה, מה לי ולרחוב הזה, ומרוב שהתקמטתי התיישבתי, רק לרגע, לטלפן לב' שגר לא רחוק משם ומצטער לפעמים שאני לא מזדמנת במקרה לשכונה שלו, הוא אוהב שמזדמנים אליו, ובאמת שמח מאוד, את באה בדיוק בזמן, למה בזמן, כי אני באמצע סריקות, תבואי ותראי אותי סורק, תשבי איתי בזמן שאני סורק, זה מין הומור שלו, אבל גם התגלמות הדבר שהוא שמח בו, שאורח יבוא בדיוק כשהוא עושה את שלו, וכבר הוא נותן לי הנחיות, תפני שמאלה ואז תעלי לכיוון הים, ואני כבר ניחמת, אבל לא, עוד לא הביתה, ואם לא הביתה אז לאן.

***

צבעי קיץ | תערוכה קבוצתית | Art Market
פתיחה: שישי, 22.8.14, ב-11:00

נעילה: חמישי, 4.9.14

אייל רדבינוביץ, אילנה גל, נעמי ספיר ורועי יריב יוצרים באקריליק על גבי בד, עץ ואלומיניום. מרבית העבודות שטוחות ומקצתן פיסוליות. המכנה המשותף לארבעת האמנים הוא החשיבות שהם מעניקים לצבע ביצירותיהם, אך אצל כל אחד מהם הוא מגלם תכנים או רעיונות שונים.
Art Market, רח' התערוכה 3, בכניסה ליריד המזרח (סוף רחוב הירקון פינת רחוב דיזנגוף), תל-אביב.

אילנה גל, ללא כותרת (#224), אקריליק על בד, 160X130 ס"מ

אילנה גל, ללא כותרת (#224), אקריליק על בד, 160X130 ס"מ

מימין באה אשה עם מקל, גוררת עגלת קניות, כל צעד עולה לה בייסורים, לבושה ומאופרת מאוד אבל בנעלי בית בלויות, הלכה מהר, כמו לקצר את הסבל, והאטה לרגע ליד הספסל והביטה בי ובקרעים ובשאריות שלידי בהסתייגות גמורה, כאילו עשיתי מעשה מסגיר כשהתיישבתי ליד נשל הקבצן הזה, כאילו בכל רגע שהמשכתי לשבת הודיתי בדבר שאין להודות בו.

***

סטקטו | תערוכה קבוצתית | גלריה בנימין
פתיחה: חמישי, 28.8.14, ב-19:00

נעילה: 20.9.14
עבודות של חמישה בוגרים מהמחלקה לצילום בבית-הספר מוסררה, ירושלים: מיכל שעשוע, קארין שבתאי, טל פרץ, מרים נאה, אמנדה קתלין. סביבת עבודתם של הצלמים ביתית ולרוב דלת אמצעים, חומרי הגלם נגזרים מתוך ביוגרפיה, חיי היום-יום ופנטזיה. המצולמים עסוקים בתיעוד הפעולה ובפירוקה, ולא רק בתוצר הסופי, ועל כן התערוכה בוחנת ומטשטשת את הגבולות שבין צילום תיעודי למבוים, בין סטילס לווידיאו ובין פנים לחוץ. אוצרים: גסטון צבי איצקוביץ, קארין שבתאי.
גלריה בנימין, רחוב צ'לנוב 28, תל-אביב. שלישי, 16:00–19:00, רביעי, 11:00–14:00, 16:00–19:00, חמישי, 16:00–19:00, שישי-שבת, 11:00–14:00.

קארין שבתאי, ללא כותרת, 2014

קארין שבתאי, ללא כותרת, 2014

עצמתי עיניים, בטח שום מבט אין שם וזה רק השיגעון שהדביק אותו לפניה, ופקחתי והבטתי למקום אחר, חצה שם איש צעיר לעומתי והביט גם הוא במבט תמה, ואשה אחרת עברה על פני והשליכה בי אותו מבט בדיוק, כאילו היה מוסכם על כל עוברי הרחוב הזה שעל הספסל הזה אין יושבים, ושוב הבטתי בערימה שלצדי, שאריות של אדם אחר, מה בכך.

                                                                           ***

בצע | תהל פרוש | השקה | לבונטין 7, תל-אביב
שישי, 29.8.14, 16:00
תהל פרוש משיקה את ספרה "בצע", בהוצאת מוסד ביאליק, בסדרה "כבר". עורכת: ליאת קפלן. עיצוב עטיפה: תמיר להב-רדלמסר. מנחה: עפרי אילני. יקריאו מהספר: גל גבאי, דורי מנור, דורית רביניאן, יעל ברדה, נסים קלדרון, עודד וולקשטיין, רועי צ'יקי ארד, שהרה בלאו, שירה סתיו ושולמית אפפל. ינגנו: להקת ברק והמנהרות ושני הרכבים: אורי שרטר, אלכס משה, מאור שוורצברג ואדם יודפת; והצמד קרן אור קיצ'ס וצביקה פרוש. הספר יימכר בהנחה עם הקדשה. כניסה: 15 שקל.

תהל פרוש. צילום: צביקה פרוש

תהל פרוש. צילום: צביקה פרוש

"אפשרות יציאה", תהל פרוש

הָאִשָּׁה הֲכִי עֲשִׁירָה בְּיִשְׂרָאֵל יָשְׁבָה בַּצַּד
אָמְרוּ לִי שֶׁהִיא לוֹבֶשֶׁת מִכְנָסַיִם בְּצֶבַע יָרֹק בַּקְבּוּק
אֲבָל הֵם הָיוּ בְּצֶבַע קְרֶם
גַּם הַסִּנָּרִים שֶׁל הַמְּנַקִּים הָאֶתְיוֹפִּיִּים הָיוּ בְּצֶבַע קְרֶם.
זֹאת הָיְתָה הַמְּסִבָּה שֶׁלָּהּ
הַמְּסִבָּה שֶׁהִיא שִׁלְּמָה עָלֶיהָ
לְטוֹבַת הָאָמָּנוּת. כָּל הָאָמָּנִים הָיוּ יָפִים
וּבִמְיֻחָד יָאִיר וְעֵינָיו הַכֵּהוֹת,
הִגִּישׁוּ אֹכֶל אָכַלְנוּ פִּתּוֹת
קְטַנּוֹת רַכּוֹת מְמֻלָּאוֹת
חָתְכוּ לָנוּ פֵּרוֹת קָרִים
שָׁתִינוּ יַיִן וְשַׁמְפַּנְיָה, לַמְבְּרוּסְקוֹ
אָכַלְנוּ גַּם תַּפּוּחֵי אֲדָמָה.
סָפַרְתִּי עֶשְׂרִים אַנְשֵׁי בִּטָּחוֹן
שֶׁהִבִּיטוּ חָלוּל
רָאִיתִי אֵיךְ הַכֶּסֶף
מְצַפֶּה בְּנֵי אָדָם מִבִּפְנִים הַחוּצָה.
הָאִשָּׁה הֲכִי עֲשִׁירָה יָשְׁבָה בַּצַּד
הִסְתַּכַּלְתִּי בָּהּ וְלֹא אָמַרְתִּי לָהּ:
שָׁלוֹם, אֲנִי תָּהֵל, בּוֹאִי נְדַבֵּר
עַל חֲלֻקָּה מֵחָדָשׁ שֶׁל הַכֶּסֶף.
הָיִיתִי אֲמוּרָה לְהִתְפַּשֵּׁט וְלִצְרֹחַ
מִישֶׁהוּ הָיָה צָרִיךְ לִצְרֹחַ
אֲבָל הַפֶּה הָיָה עָסוּק בִּלְעִיסָה
וְאַף אֶחָד לֹא רָצָה לְהַקְרִיב
אֶת מַה שֶׁנִּרְאָה לְרֶגַע כְּמוֹ אֶפְשָׁרוּת יְצִיאָה מֵהָעֹנִי.

המדריך, 21–28 באגוסט 2014

$
0
0
* גרסת בטא
** המדריך נוצר בשיתוף עם המדור "גלריה" בעיתון "הארץ".
  1. תערוכות נפתחות
  2. תערוכות נסגרות
  3. אירועים
  4. מדריך גלריות ארצי

                                                        ***

נפתחות

יום חמישי (21.8)

מנשר לאמנות. תל-אביב (דוד חכמי 18). הערב תיפתח התערוכה "רחצה לילית" של האמן יונתן גולד, שתכלול ציורים חדשים גדולי ממדים שנעשו בפיגמנט, דבק ושעווה. אוצר: סשה סרבר.
גלריה המגדלור. יפו (המגדלור 13). התערוכה הקבוצתית "הרוח הדרומית" למען תושבי הדרום תיפתח בערב. אוצרים: רותי יעקובסון וסשה גנלין.
סינמטק תל-אביב. תל-אביב (שפרינצק 2). בתוכנית מס' 2 על הוליווד והאוונגרד יוקרנו בערב הסרט "עץ החיים" של הבמאי טרנס מאליק לצד סרטים מופשטים שהשפיעו על יצירתו. אוצר: חן שינברג.

יוני גולד, "רחצה לילית", מנשר

יוני גולד, "רחצה לילית", מנשר

יום שישי (22.8)

גלריה מיקה. תל-אביב (בן-יהודה 97). לראשונה בישראל תיפתח בצהריים תערוכת יחיד לצמד האמנים הניו-יורקים Faile.
גלריה בארי. קיבוץ בארי. בתערוכה הזוגית "הלך נפש" שתיפתח בערב יציג יוחנן דרוקר, חבר הקיבוץ, ציורים שנעשו מתוך התבוננות על מראות מהטבע בסביבה, ולצדו יציג דונדי שוורץ צילומים ועבודות וידיאו של נוף הנגב הצפוני.
גלריה גרוס. תל-אביב (בוגרשוב 86). שתי תערוכות יחיד באוצרות נעמי שלו יפתחו בצהריים: "רומנטיקה שחורה" של ג'ני רפלסון, המצלמת את משפחתה בעקבות משבר; והתערוכה "הצוענים של ישראל" של עדי גאון, הכוללת סדרת פורטרטים מטופלים של קבוצת צוענים החיה בישראל.
Art Market. תל-אביב (התערוכה 3). על הטווח שבין פיגורטיביות להפשטה, יציגו אייל רדבינוביץ, אילנה גל, נעמי ספיר ורועי יריב בתערוכה "צבעי קיץ" שתיפתח בצהריים.

                                                                              ***

נסגרות

אגריפס 12: רינה פלד, "חפירות". עד 26.8.
ארמנו טדסקי: ברברה נחמד, "עדן". עד 22.8.
גורדון: תערוכה קבוצתית. עד 25.8.
גלריה בנימין: "מלכוד ונעילה". עד 23.8.
גלריה חזי כהן: "Showroom". עד 23.8.
גלריית משונע: בועז סידס וג'ולי פיליפנקו, "כבשים שחורות". עד 22.8.
פינברג פרוג'קטס: "רשימת המתנה". עד 23.8.
Raw Art: אלישבע לוי, "וילה". עד 23.8.
גלריה לאמנות ישראלית, טבעון: "אש קטנה וחלב". עד 23.8.
הירקון 19 (המדרשה): אסף אבוטבול, "סי קומען?"; ערן נווה, "תראי אמא". עד 23.8.
עמליה ארבל: אדוארד אלמשי, " קליידוסקופ בלכה". עד 27.8.
מוזיאון תל-אביב לאמנות: אנה ים, "חלב ציפור". צילום. עד 23.8.

                                                 ***

אירועים

מוזיאון מאנה כץ: הדרכה בתערוכות המוזיאון. מדי שבת, 11:00.

מוזיאון ארץ ישראל: סיור בתערוכת "תמונות טבע 2" בהדרכת אנשי רשות הטבע והגנים. מדי שבת, 11:00, 12:30.

מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית: הדרכה בתערוכות המוזיאון. מדי שבת, 11:30.

מוזיאון פתח-תקווה לאמנות: מפגש עם ארקדי זיידס במסגרת התערוכה "צעדים בוני אמון". שבת, 23.8, 12:00.

מוזיאון תל-אביב לאמנות: "Forever/מעבר", תיאטרון קליפה בפרפרומנס על הקשר בין יופי לאלימות. א'–ב', 25.8-24.8, ד', 27.8, 20:30.

מוזיאון ישראל: "נקודת מגע". אמנות ואנשים במוזיאון, פתיחת עונת התרבות הירושלמית (מועד חדש, לאחר שהאירוע בוטל). 60 שקל. ה', 28.8, 03:00-20:00.

בית קנר: נעמי טנהאוזר, "העלמות בכחול (משתמשת בפיקסו לצרכי)". ציור. רוטשילד 7, ראשון-לציון. טל' 03-9470728. ב', ד'–שבת, 13:00-10:00. ג', 13:00-10:00, 18:30-16:30. פתיחה: שבת, 28.6, 20:00. עד 10.9.

מוזיאון אילנה גור: "מפגש+". פיסול, ציור, מיצב ווידיאו. ביום ו', 22.8, ב-12:00, ייערך שיח גלריה. א'–ו', 16:00-10:00. מוזיאון אילנה גור, מזל דגים, יפו. טל' 03-6837676. עד 30.9.

                                                             ***

מדריך גלריות ארצי

גלריות לאמנות

אגריפס 12
רינה פלד, "חפירות". עד 26.8.
אגריפס 12, ירושלים. טל' 077-5404897. ב'–ה', 19:30-16:30, ו'-שבת, 14:00-11:00.

אלון שגב
אלכס קרמר, "רוחות". עבודות שמן גדולות על בד. פתיחה: ה', 28.8, 20:00. עד 17.10.
שד' רוטשילד 6, תל-אביב. טל' 03-6090769. ב'–ה', 18:00-10:00, ו', 13:00-10:00.

אלפרד – מכון שיתופי לאמנות ולתרבות
חביב קפצון וליאור שור, "המכון: אמנות לצופה הבודד". פיסול ווידיאו. עד 30.8; בחצר: ורד אהרונוביץ', "המזרקה". מיצב פיסולי. ללא מועד סיום.
סמטת שלוש 5, תל-אביב. טל' 052-8014848. ג'–ה', 21:00-17:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-11:00.

ארמנו טדסקי
ברברה נחמד, "עדן". עד 22.8.
לילינבלום 3. טל' 5170344. א', 19:00-15:00, ב'–ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-11:00, או בתיאום מראש.

גבעון
"תזכורת*". תערוכה קבוצתית. ללא מועד סיום.
גורדון 35, תל-אביב. טל' 03-5225427. ב'–ו', 14:0-10:00 (שעות פתיחה עד סוף אוגוסט).

ג'ולי מ.
מרים כבסה, ציורים פנורמיים של שמן על נייר מדבקה, לאורך ולגובה קירות הגלריה. פתיחה: ה', 28.8. עד 2.10.
בצלאל יפה 10, תל-אביב. טל' 03-5607005. ב'–ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

גורדון
תערוכה קבוצתית. עד 25.8.
בן-יהודה 95, תל-אביב. טל' 03-5240323. א'–ו', 14:00-10:00 (שעות פתיחה בקיץ).

גלריה בנימין
"מלכוד ונעילה". תערוכה קבוצתית של אמנים מקומיים ובינלאומיים העוסקת באופן שבו עבודת האמנות מפתה ולוכדת את הצופה המתמסר. עד 23.8.
צ'לנוב 28, תל-אביב. ד', 14:00-11:00, ה', 19:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

גלריה זיסמן
כילי קורן/גיל דסיאנו-ביטון, תערוכת ציור. עד 12.9.
לבונטין 28, תל-אביב. טל' 5222325. ב'–ה', 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00.

גלריה חזי כהן
"Showroom". תערוכה קבוצתית. פיסול, רישום, ציור. עד 23.8.
וולפסון 54, תל-אביב. טל' 03-6398788. ב'–ה', 19:00-10:30, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

גלריה ליאונרדו
"מאוסף הגלריה". 16 אמנים מציגים עבודות אקריליק, אקוורל, שמן, פחם, רקמה, צילום. עד 22.9.
בית-הקיבוצים, ליאונרדו דה-וינצ'י 13, קומה 2-, תל-אביב. טל' 054-6747446. א'–ה', 20:00-08:00, ו', 13:00-08:00.

גלריה משרד בתל-אביב
אביבית סגל, "ים ליום". עד 29.8.
זמנהוף 6, תל-אביב. טל' 03-5254191. ב'–ה', 18:00-11:00; ו', 14:00-11:00.

גלריה P8
עדי שמעוני, "Eva". צילום. מערכת היחסים של האמן עם בת-זוגו לחיים, מרגע הפגישה הראשונה ועד להולדת בתם, תוך התבוננות במיניות ומגדר. פתיחה: ה', 28.8, 20:00. עד 27.9.
יהודה הלוי 79 (בחצר), תל-אביב. טל' 8616001־050. ג', 15:00-11:00, ד'–ה', 19:00-15:00; ו'-שבת, 15:00-11:00.

גלריית משונע
בועז סידס וג׳ולי פיליפנקו, "כבשים שחורות". עד 22.8.
הרצל 112, תל-אביב. ג', ה', 22:00-18:00, ו', 16:00-12:00.

גרשטיין
דוד גרשטיין – "Present Perfect". ללא מועד סיום.
בן-יהודה 101, תל-אביב. טל' 03-5293826. א'–ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00.

זומר
"Apparition". יחסי פעולה-אובייקט ותנועה בחומר. עד אמצע ספטמבר.
שד' רוטשילד 13, תל-אביב. טל' 03-5166400. ב'–ה', 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-11:00.

טובה אוסמן
הצצה אל קבוצת אמני שנות ה-70. עד 31.8.
בן-יהודה 100, תל-אביב. טל' 03-5227687. ג'–ה', 13:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-11:00.

יאיר
"מחילות לילה". תערוכה קבוצתית. ציור. עד 5.9.
אבן-גבירול 6, תל-אביב. טל' 03-6956927. ב'–ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00.

מקום לאמנות
"פורמט". אמני המרכז בתערוכה קבוצתית. עד 13.9.
שביל-המרץ 6, תל-אביב. טל' 03-6725124. ב'–ה', 19:00-12:00, ו'–שבת, 14:30-10:00.

נ&נ אמן (נלי אמן)
תערוכת קיץ. ללא מועד סיום.
גורדון 21, תל-אביב. טל' 03-5232003. ב'–ה', 14:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 14:00-11:00.

פינברג פרוג'קטס
"רשימת המתנה". ההמתנה כמצב סיזיפי. וידיאו, אינסטליישן וצילום. עד 23.8.
שביל-המפעל 3, בניין 5, קומה 2. טל' 077-3452115. ד'–ה', 18:00-12:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.

רוזנפלד
"Summer 2014". עד 30.8.
שביל-המפעל 1, בניין 6, קומה 1, תל-אביב. טל' 03-5229044. ג'–ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.

רוטשילד אמנות גלריה
הגלריה סגורה עד 1.9.
יהודה הלוי 48, תל-אביב. טל' 052-8729490. ב'–ה', 18:30-11:00, ו'–שבת, 14:00-11:00.

Contemporary by Golconda
"שני וארגמן". אמנים משתמשים בצבע אדום; דניאל צאל, "דריוס". צילום. עד 6.9.
הרצל 117, תל-אביב. טל' 03-6822777. ב'–ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

Raw Art
אלישבע לוי, "וילה". עד 23.8.
שביל המרץ 3, בניין 8, קומה 4, תל-אביב. טל' 03-6832559. ג'–ה', 18:00-12:00, ו'–שבת, 14:00-11:00.

חללי תצוגה

בית אוסף קופפרמן
"משה קופפרמן, תל-אביב 1984 : עשרה קבין של צבע". במלאת 30 שנה לפעילות חד פעמית של קופפרמן בסדנת ההדפס של יעקב הראל". עד 31.8; משה קופפרמן, עבודות. תערוכת קבע.
קיבוץ לוחמי הגטאות. טל' 04-9933792. ו'–שבת, 15:00-10:00.

בית בנימיני – המרכז לקרמיקה עכשווית
"המשתה". התערוכה השנתית של אגודת אמני קרמיקה בישראל, על הקשר בין קרמיקה, אוכל ואכילה. עד 6.9.
העמל 17, תל-אביב. טל' 03-5182257. ב'–ה', 19:00-11:00, ו'–שבת, 14:00-11:00.

בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי (תל-אביב)
"תאי הצצה". רגעים מתוך תהליך ההתגבשות האמנותי. תערוכה קבוצתית; לוסי אלקויטי, "תלויים". תערוכה העוסקת בסימנים פיזיים על הבד, סימני נוכחות כהוכחות קיום; דניאל ורטה, "קו המים". התבוננות צילומית מופשטת בקו המים; רמי ירושלמי, "להב- קיבוץ?". תהליך השינוי שעובר הקיבוץ כמטפורה לשינויים שעוברת החברה הישראלית; שרון בריל, "Insideout". מיצב פיסולי בשחור-לבן; רינת שניידובר, "Shapeless". צילום ווידיאו; ענת עופרי, "גרסת הצופה"; ורדי בוברוב, "נוף מברשות". רישום ואובייקט. עד 6.9.
אלחריזי 9, תל-אביב. טל' 03-5246685. ב'–ה', 13:00-10:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.

בית יגאל אלון
"מפגש האביב 2014, פרפר, פרח חי". מיצב פרפרים. מתאים לכל המשפחה. עד 31.8.
קיבוץ גינוסר. טל' 04-6727700. א'–ה', 16:00-08:30.

גלריה דוויק
חיה גרץ רן, "יזרעאליות". עד 18.10.
מרכז הכנסים ע"ש אדנאואר, משכנות-שאננים, ירושלים. טל' 02-6292220. כל השבוע, 20:00-10:00.

גלריה כברי
"קיץ חם 2". תערוכה קבוצתית. עד 6.9.
כברי. טל' 04-9952537. ה', 19:00-16:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 15:00-11:00.

גלריה לאמנות ישראלית – טבעון
"אש קטנה וחלב". מחווה לאד רושה. עד 23.8.
מרכז ההנצחה, רחוב המגדל 2, קריית-טבעון. טל' 04-9835506. א'–ה', 13:00-8:00, 19:00-16:00, ו', 11:30-09:00, שבת, 13:00-11:00.

גלריית החווה
"געגועי לנוריקו סאן". מחווה לספרי "ילדי העולם". עד 30.8.
הנחושת פינת המלאכה, אזור התעשייה חולון. טל' 03-5596590. ב', 16:00-13:00, ו'–שבת, 14:00-10:00.

גלריית עין-הוד
אריק פבלוצקי, "חיבור וחיבורים". פתיחה: שבת, 23.8. עד 13.9; "חופש". תערוכה קבוצתית. עד 6.9.
עין-הוד. טל' 04-9842548. א', ג', ד'–ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-11:00.

גרוס
ג'ני רפלסון, "רומנטיקה שחורה". האמנית מצלמת את משפחתה בעקבות משבר; עדי גאון, "הצוענים של ישראל". סדרת פורטרטים מטופלים ומעובדים במחשב של קבוצת צוענים. פתיחה: ו', 22.8, 12:00. עד 12.9.
בוגרשוב 86, קומה ב', תל-אביב. טל' 054-4549502. ב'-ג', ה'-ו', 13:00-11:00.

האגף השני
טליה קינן/רחל קיני, "הירח הוא פצע בשמים". גוף עבודות, רישום, ציור, קולאז', פיסול. ללא מועד סיום.
הנמל 67, חיפה. טל' 04-8669463. ב', 21:00-18:00, ג', 24:00-20:00, ה', 14:00-11:00, או בתיאום מראש.

הגלריה ע"ש גניה שרייבר ויד מישל קיקואין
מאשה זוסמן, "רוח צד". ציור; "שממה הורה". עבודות מאוסף יגאל אהובי, חלק 2. עד 17.10.
אוניברסיטת תל-אביב. טל' 03-6408860. א'–ד', 19:00-11:00, ה', 21:00-11:00, ו', 14:00-10:00.

הגלריה העירונית לאמנות עפולה
יהודה יציב, "אחרי הזמן"; איציק וינברג, "יש פרחים בגטו". עד 31.8.
חטיבה תשע 15, עפולה. טל' 04-6591677. ב', ג', ו'–שבת, 13:00-11:00, ד'–ה', 19:00-17:00.

הירקון 19 (המדרשה)
אסף אבוטבול, "סי קומען?". מראית גרפית קרה, מרחבים מנטליים טעונים; ערן נווה, "תראי אמא". הצבה במדיומים שונים: ציור, פיסול, מייצב, מיצג ווידיאו. עד 23.8.
הירקון 19, תל-אביב. טל' 03-6203129. ב'–ה', 20:00-13:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

החנות
רותי דה-פריס, "AH!". אובייקטים. מארז של הלוחמת AH! הכולל את דמותה והאביזרים הנלווים: החיה שעליה היא רוכבת, כלי הנשק שלה ובגד חלופי. עד 18.9.
העלייה 31. טל' 5341223־052. כל השבוע, 24 שעות (התצוגה בחלון הראווה).

המרכז לאמנות עכשווית
"ללקק את הלשון של עצמך". עבודות חדשות של דוויל כהן, לוסיאנה קפלון ואריכל רייכמן. מיצב, וידיאו, פיסול. עד 6.9.
קלישר 5 פינת צדוק הכהן 2, תל-אביב. טל' 03-5106111. ב'–ה', 19:00-14:00, ו'–שבת, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.

המשכן לאמנות בית-מאירוב
"בית חם". עבודות העוסקות באלימות במשפחה. עד 30.8.
הרצפלד 31, חולון. טל' 03-6516851. ג'–ה', 20:00-17:00; ו'–שבת, 13:00-10:00.

הצימר
מרתה פירר, "קטיושינקה". דימוי מרכזי של חדר/מעבדה לבניית קסאם מטפורי מחומרים יומיומיים. עד 4.9.
הגדוד-העברי 5, תל-אביב. ב'-שבת, 19:00-16:00. סדנת עבודה תהיה פתוחה בשעות 19:00-16:00.

זהזהזה
קבוצת Urbanica 2014 – צילומים. פתיחה: ה', 28.8, 20:00. עד 31.8.
מבנה 21, נמל תל-אביב. טל' 03-5444261. ב'–ה', 18:00-12:00, ו', 15:00-10:00, שבת, 19:00-12:00.

מיקה, אמנות ישראלית
Faile, עבודות של צמד האמנים מברוקלין, Patrick McNeil and Patrick Miller. פתיחה: ו', 22.8, 11:30. עד 17.10.
בן-יהודה 97, תל-אביב. טל' 03-9525830. א'–ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00.

מנשר
יוני גולד, "רחצה לילית". ציורים גדולי ממדים בפיגמנט, דבק ושעווה. עד 11.9.
דוד חכמי 18, תל-אביב. טל' 03-6887090. א'–ה', 19:00-11:00, ו'–שבת, 13:00-11:00.

מרכז באוהאוס תל-אביב
"באר-שבע: אדריכלות ברוטליסטית וניאו-ברוטליסטית". תערוכה והשקת ספרה של הדס שדר. צילומים: שי אפשטיין. עד 31.8.
דיזנגוף 99, תל-אביב. טל' 03-5220249. א'–ה', 19:30-10:00, ו', 14:30-10:00, שבת, 19:30-12:00.

מרכז גוטסמן לתחריט
"קירות פורחים". הדפסים. ללא מועד סיום.
קיבוץ כברי. טל' 04-9952713. א'–ה', 16:00-7:30 (מומלץ לתאם), שבת וחג, 15:00-10:30 או בתיאום מראש.

סדנת ההדפס ירושלים
אברהם אופק, "קר וחם אליהו". תצריבים, הדפסי אבן וחיתוכי לינוליאום; "התגלויות". תערוכה קבוצתית. במסגרת "מיתוס סדנה: ארבעה עשורים, פרק ב'". עד 25.9.
שבטי-ישראל 38, ירושלים. טל' 02-6288614. א'–ה', 15:00-8:00, או בתיאום מראש.

עמליה ארבל
אדוארד אלמשי, " קליידוסקופ בלכה". ציורי לכה על מזוניט. עד 27.8.
בן-יהודה 100, תל-אביב. טל' 03-5444399. ב'–ה', 19:00-11:00, ו', 13:00-11:00.

מוזיאונים לאמנות

בית העיר
"אימרסיה בבית העיר". הגיימינג כבחינת הטשטוש בין האמיתי לווירטואלי. ללא מועד סיום.
ביאליק 27, תל-אביב. טל' 03-7240311. ב'–ה', 17:00-9:00, ו'–שבת, 14:00-10:00, כניסה: 20 שקל.

בית התפוצות
"מזל וברכה". מיתוסים ואמונות תפלות באמנות ישראלית עכשווית. עד 31.12; "2,500 שנות חיים יהודיים בגולה". תצוגת קבע.
אוניברסיטת תל-אביב, רמת-אביב. טל' 03-7457800. א'–ג', 16:00-10:00; ד'–ה', 19:00-10:00; ו', 13:00-09:00. כניסה: 40 שקל לתצוגת קבע, 15 שקל לתערוכות מתחלפות.

בית טיכו
יחיא חייבי, "רגעים בצנעא, תצלומים 1944-1930". עד 13.9.
הרב קוק 7, ירושלים. א'–ב', ד'–ה', 17:00-10:00, ג', 22:00-10:00, ו', 14:00-10:00.

בית ראובן
ציורי ראובן מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע.
ביאליק 14. טל' 5255961. ב', ד'–ו', 15:00-10:00; ג', 20:00-10:00; שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לילדים, כניסה חופשית בימי שלישי, 20:00-16:00 (במסגרת שנת ראובן).

ביתן הלנה רובינשטיין
"שעת סיפור / היה או לא היה". שבעה מיצבי וידיאו. עד 1.11; "פורצלן מייסן"; "אירוסים, נרקיסים, פרפרים: כלי הזכוכית של אמיל גאלה". תצוגת קבע.
שד' תרס"ט 6, תל-אביב. טל' 03-5287146. ב', ד', שבת, 16:00-10:00; ג', ה', 22:00-10:00; ו', וערבי חג 14:00-10:00. כניסה חופשית.

המוזיאון הימי הלאומי
"מראות טבריה והכנרת באמנות ההדפס – מאות י"ז–י"ט". הדפס. עד 31.8.
דרך אלנבי 198, חיפה. טל' 04-8536622. א'–ה', שבת, 15:00-10:00, ו', 13:00-10:00.

המוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס
"פצעי בגרות". קומיקס בעברית, 1995-1975; "קריקטוריסט פובליציסט עברי"; "מה, למה, איפה ואיך". תצוגות קבע.
ויצמן 61, חולון. טל' 03-6521849. ב', ד', ו', 13:00-10:00, ג', ה', 20:00-17:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 10-5 שקלים.

המוזיאון הפתוח בעומר
אילן אורבוך, "השתקפויות". פסלים. עד 30.8.
עומר. טל' 08-9908121/5. ב'–ה', 16:00-9:00, שבת ראשונה בחודש, 15:00-10:00. כניסה: 10-20 שקל, כניסה חופשית לחיילים.

המוזיאון הפתוח בתפן
אלה אמיתי-סדובסקי, "חלקי חילוף". עד דצמבר; הרמן שטרוק, "אחרי מאה שנה". ליטוגרפיות, מסמכים, צילומים. עד 30.5.2015.
תפן. טל' 04-9109600. ב'–ה', 16:00-9:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 35-25 שקל.

המוזיאון הפתוח לצילום
פסי גירש, "עבודות 2014-1987". עד 28.10.
גן התעשייה תל-חי. טל' 04-6816702. ב'–ה', 16:00-8:00; שבת וחג, 16:00-10:00. כניסה: 20-11 שקל, כניסה חופשית לחיילים.

המוזיאון לאדריכלות ע"ש מוניו גיתאי וינרויב
"ללמוד מוורנקולר". ללא מועד סיום.
שד' הנשיא 135, חיפה. טל' 054-5831597. ד'–ה', 13:00-10:00, ו'–שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל.

המוזיאון לאמנות המזרח הרחוק
"סיירת החלל ימאטו". אנימציה יפנית. ללא מועד סיום.
חיבת-ציון 18, רמת-גן. טל' 6188243. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-9:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 15 שקל.

המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן
גיא קניגשטיין, "העובר כאן ישכח". סדרת חפצי הנצחה אינטראקטיביים. במסגרת הסדרה "שישי ראשון". עד 1.9; רוני סומק, "שריטה במרפק השירה". ציור; מרים גמבורד, "אמת בדויה". רישום; תמר הירשל, "עדות האיילים". ציורים ואובייקטים. עד אוגוסט; אלעזר גלעד, "בעיני המכחול". ציור; לאו ריי, "הציור הוא געגוע". ללא מועד סיום. עבודות מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע.
דרך אבא הלל סילבר 146, רמת-גן. טל' 7521876. ב', ד' 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-9:00; שבת, 15:00-9:00. כניסה: 20 שקל.

המוזיאון לאמנות רוסית ע"ש צטלין
משה ויבגניה גמבורד, ציורים ורישומים. ללא מועד סיום.
חיבת-ציון 18, רמת-גן. טל' 6188243. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-9:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20 שקל.

מוזיאון ארץ ישראל
"תערוכת העפיפונים הגדולה". בתשלום נוסף של 25 שקל (ילדים ומבוגרים). עד 5.11; מינדי וייזל, "חוצה קווים". אמנות בזכוכית. עד 31.12; "הגרסה המאוירת". איורים לתרבות ישראלית. עד 30.12; זאב הרץ, "פוטו מאסטר". תצלומים 1970-1950. עד 30.8; "טבע עולמי, טבע מקומי", התערוכה הבינלאומית "Wildlife Photograper of the Year", והתערוכה המקומית, "תמונות טבע #2". עד 30.8; "יודאיקה מקומית"; גן יעל; ביתן הזכוכית; ביתן הקרמיקה; ביתן קדמן למטבעות; ביתן אתנוגרפיה ופולקלור; ביתן נחושתן; כיפות היוצרים; חפירות תל קסילה; ביתן הדואר והבולאות; ארץ הברון; מרכז אדם ועמלו; והפלנטריום. תצוגות קבע.
חיים לבנון 2, רמת-אביב, תל-אביב. טל' 03-6415244. א'–ד', 16:00-10:00, ה', 20:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 48-24 שקל, כניסה חופשית עד גיל 18 (כניסה לפלנטריום בתוספת תשלום).

מוזיאון בר דוד לאמנות ויודאיקה
אבנר שר ודייוויד אייזקס, "ציפור על תיל". ללא מועד סיום; "ציור ואות". עד 30.11; "מעגלים". לכל המשפחה. עד אוגוסט; גן פסלים של יגאל תומרקין. תערוכת קבע; אוסף היודאיקה. תערוכת קבע.
קיבוץ ברעם. טל' 04-6988295. א'–ה', 16:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.

מוזיאון הכט
עבודות של סטודנטים מהחוג לאמנות בהשראת אוספי המוזיאון. תערוכות קבע: ציור צרפתי, אמנות יהודית (אמצע המאה ה-19 עד תחילת המאה ה-20), ארכיאולוגיה. ללא מועד סיום.
אוניברסיטת חיפה, שדרות אבא חושי 199, חיפה. טל' 04-8240308. א'–ב', ד'–ה', 16:00-10:00, ג', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-10:00.

מוזיאון הנגב לאמנות
"המדיום הוא המסר". הדפסי פופ מאוסף מוזיאון ישראל; "מצילום להדפס". הדפסים מאוסף המוזיאון. עד 6.9.
העצמאות 60, באר-שבע. טל' 08-6993535. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד' 19:00-12:00, ו'–שבת, 14:00-10:00.

מוזיאון העיצוב חולון
"קיפולים". עיצובים עכשוויים המשקפים מלאכות מסורתיות. עד 25.10.
פנחס אילון 8, חולון. טל' 073-2151500. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 18:00-10:00. כניסה: 35 שקל.

מוזיאון העיר חיפה
"מעמד אחד, מאבק אחד". על מעמד העובדים. עד 1.11.
שד' בן-גוריון 11, המושבה הגרמנית, חיפה. טל' 04-9115888. א'–ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-16:00, ו', 13:0-10:00, שבת, 15:00-10:00.

מוזיאון הרמן שטרוק
"אמנות ההדפס היום". מחווה להרמן שטרוק. עד 26.10; הרמן שטרוק, "רומנטיקן על הכרמל". ללא מועד סיום.
ארלוזורוב 23, חיפה. טל' 04-6359962. א'–ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00.

מוזיאון חיפה לאמנות
"הזוכים, 2013". תערוכת הזוכים בפרסי משרד התרבות לאמנות ולעיצוב. עד 18.10; במרכז האמנויות מוצגת התערוכה לכל המשפחה "חם-קר-נוזל-מוצק". עד 8.2.2015.
שבתאי לוי 26, חיפה. טל' 04-9115991. א'–ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל; מרכז האמנויות: שבתאי לוי 24. שבת וחג, 14:00-10:00. כניסה: 20 שקל למבוגר, 25 שקל לילד כולל סדנה.

מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
יאמאגוצ'י קארה ונישימוטו אקיאו, "מאניושו". בעקבות יפן הקדומה; טאמוזו, "תיבת אוצר החלומות". עיצוב; "קרוב ורחוק – פרספקטיבה יפנית". רישומים והדפסי עץ של אמנים יפנים מסוף המאה ה-18 עד תחילת המאה ה-20. עד 27.12.
שדרות הנשיא 89, חיפה. טל' 04-8383554. א'–ה', 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.

מוזיאון יפו
"מיני ארט". מיניאטורות. עד 31.1.
טיילת מפרד שלמה 10, יפו. א'–ה', שבת, 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00 (מספטמבר סגור בימי א'). 50 שקל למבוגר, 45 שקל לילד.

מוזיאון ינקו-דאדא
אמיר נוה, "שומקום"; עבודות קיר" מוחמד פדל, "GOLD"; ליאת קליין, "Second field no.2"; פבל צנחבט, "זרימת פלדה". עד סוף אוגוסט; מרסל ינקו, "חיות דמיוניות". ציור. עד אוגוסט.
כפר האמנים עין-הוד. טל' 04-9842350. א'–ה', 15:30-9:30, ו' וערבי חג, 14:00-09:30, שבת וחג, 16:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.

מוזיאון ישראל
"אי שקט" חדש באמנות העכשווית". עד 27.11; דאג ומייק סטארן, "Big Bambu". מיצב ענק מבמבוק. המיצג מואר בשעות הלילה. עד 1.10; איה-ליסה אטילה, "אופקי". דיוקן של עץ. עד 8.11; ג'יימס טורל, "מקום לאור". חקר האור כתופעה. עד 31.10; "מאחורי הפרגוד היפני". אוסף פרגודים של אמנים יפנים. עד 27.11; "חומר מכושף באמנות אפריקאית". ללא מועד סיום; "שפת הלבוש, ארון הבגדים היהודי". עד 25.10; "פנים אל פנים". מסכות. עד 13.9; ספריית האיור: "איזה עולם קטן". עד 30.9; באגף הנוער: "מסעות". ההתרגשות בגילוי ארץ לא נודעת. עד 7.2.
שדרות רופין 11, ירושלים. טל' 02-6708811. א'-ב', ד'–ה', 17:00-10:00, ג', 21:00-16:00, ו' וערב חג, 14:00-10:00, שבת, 17:00-10:00. מיוחד לקיץ (עד 31.8): ג'–ה', עד 21:00. כניסה: 50-25 שקל; כניסה חופשית לילדים בימים ג' ושבת ובאוגוסט.

מוזיאון מאנה כץ
"המאסטרים הגדולים: אמנות יהודית במאה ה-19 ומקורותיה". עד נובמבר.
שדרות יפה-נוף 89, חיפה. טל' 04-9119372. א'–ד', 16:00-10:00, 22:00-19:00, ה', 22:00-10:00, ו', 13:00-10:00, 22:00-19:00, שבת, 22:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.

מוזיאון משה שק
יצירות של משה שק. ללא מועד סיום.
קיבוץ בית-ניר. כל השבוע, 17:00-11:00, יש לתאם מראש בטל' 054-6874701 או 08-6874368.

מוזיאון נחום גוטמן לאמנות
עדה עובדיה, "לומינול". ציור. עד 8.11; "דיוקן עצמנו במבט לאחור"; "מלך, נווד וצייר עושים מה שהם רוצים". לכל המשפחה. ללא מועד סיום.
רוקח 21, נווה-צדק, תל-אביב. טל' 03-5161970. ב'–ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 24-12 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18, כניסה מוזלת בשישי).

מוזיאון על התפר
"הלוך הלכו העצים למשוח עליהם מלך". מוסד המנהיגות. ללא מועד סיום.
חיל הנדסה 4, ירושלים. טל' 02-6281278. א'–ב', ד'–ה', 17:00-10:00, ג', 21:00-14:00, ו', 14:00-10:00.

מוזיאון פתח-תקווה לאמנות
"ים, מפרשים, סירה". פניו של הקיץ הישראלי. עד 31.8; "צעדים בוני אמון". יחסים בין מחול לאמנות. עד 6.9.
ארלוזורוב 30, פתח-תקווה. טל' 03-9286300. ב', ד', ו'–שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 10 שקלים, בשבת, חינם.

מוזיאון ראלי
ולודמיר מקרנקו, "לחלום, לרחף"; אמנות לטינו אמריקאית עכשווית; ציורים מהמאות 18-16 בנושאים תנ"כיים. ללא מועד סיום.
שדרות רוטשילד, קיסריה. טל' 04-6261013. כניסה חופשית. ב'-ג', ה'-שבת, 15:00-10:30.

מוזיאון תל-אביב לאמנות
אלואיז ברייר, אל ליסיצקי, פרנק סטלה, "בתי-כנסת מעץ". עד 18.10; ראידה אדון, "אשה ללא בית". וידיאו. עד 29.11; "פרויקט שימור: ציורים של מארק שאגאל". עד 30.10; דוד ניפו, "שבתי וראה תחת-השמש". ציור. עד 26.10; מרינה אברמוביץ', "Rhythm 0, 1974". מיצב המשחזר את המיצג של אברמוביץ' בנאפולי. עד 14.2; דוד ריב, "300-60-48". ציור, וידיאו. עד 29.11; איוה כפרי, "Multiplanes". ציור. עד 27.9; "בשיחה". מבחר יצירות עכשוויות. ללא מועד סיום; "דלפט כחול-לבן". אריחי דלפט. עד 18.10; עתי חן, "בין לבין". בין תכשיט לאובייקט. עד 25.10; אנה ים, "חלב ציפור". צילום. עד 23.8; "אנדי וורהול: ציור של צעצוע". תערוכה לכל המשפחה. ללא מועד סיום; חדרים מיניאטוריים מאוסף הלנה רובינשטיין; אימפרסיוניזם, פוסט-אימפרסיוניזם ואסכולת פריז; אמנות המאה ה-20; אמנות עכשווית: מאוסף המוזיאון ושאילות. תצוגות קבע.
שד' שאול המלך 27, תל-אביב. טל' 03-6077020. ב', ד', שבת, 18:00-10:00; ג', ה', 21:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00. כניסה: 48-24 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18).

משכן לאמנות עין-חרוד
"שקוף כאקוורל". עבודות על נייר. עד 31.8; יונה לברי ישראלי וז'קלין ניקולס, "תוספות". עד 30.9; אוסף יודאיקה, הסטודיו לזכרו של דודו גבע, חדר העבודה של שמואל ביקלס, אדריכל המשכן לאמנות של עין-חרוד. תערוכות קבע.
עין-חרוד מאוחד. טל' 04-6485701. א'–ה', 16:30-9:00, ו' וערבי חג, 13:30-09:00, שבת וחג, 16:30-10:00. כניסה: 26-13 שקל.

אבישי

$
0
0
12

אבישי, 2014, דיו ועפרונות צבעוניים על נייר, 60X42 ס"מ

www.nimaktalav.com

***

נימה קטלב | אמנית אוגוסט בדימוי היומי | אוצרת: יעל רביד

קטלב יוצרת במגוון מדיומים: ציור, רישום, מגזרות נייר ופיסול. בעבודותיה היא משלבת בין חומרים וטכניקות של עבודות יד מסורתיות לבין עיבודים במחשב והדפסות של הדימוי המצויר, וזאת בקולאז'ים ובכמה מעבודות הרישום והציור. קטלב נעה במתח שנוצר בין הפעולה האינטימית של עבודת היד, פעולה המעידה על עולם הולך ונעלם ומכילה בתוכה כמיהה נוסטלגית וזכרונות עמומים, לבין פעולה חדשה הנגזרת מן הראשונה ומשכפלת את עצמה שוב ושוב. 

בעבודותיה חוקרת קטלב את הסמליות הדתית של עולם החי והצומח ואת הייצוג שלו באתוס הציוני. קטלב גם משתמשת בציור וברישום כבסיס לעבודה בצילומי דיוקנאות מבוימים היטב של מכרים וחברים קרובים. היא מתחקה אחר המכנה המשותף ביניהם ואחר התבניות הקולקטיביות והמסורתיות של מדיום הצילום, ומעלה שאלות בנוגע לזיכרון אמיתי או בדוי ואופני הבנייתו.

הצילום הופך לחומר גלם ואז מעובד בפעולה עמלנית לכדי דימוי רווי בפרטים, צבעוני באופן חריג, הנוגע לפעמים בסוריאליזם.

ניר

$
0
0
ניר 2014 צבעי מים על נייר 50X32 ס"מ

ניר
2014
צבעי מים על נייר
50X32 ס"מ

www.nimaktalav.com

***

נימה קטלב | אמנית אוגוסט בדימוי היומי | אוצרת: יעל רביד

קטלב יוצרת במגוון מדיומים: ציור, רישום, מגזרות נייר ופיסול. בעבודותיה היא משלבת בין חומרים וטכניקות של עבודות יד מסורתיות לבין עיבודים במחשב והדפסות של הדימוי המצויר, וזאת בקולאז'ים ובכמה מעבודות הרישום והציור. קטלב נעה במתח שנוצר בין הפעולה האינטימית של עבודת היד, פעולה המעידה על עולם הולך ונעלם ומכילה בתוכה כמיהה נוסטלגית וזכרונות עמומים, לבין פעולה חדשה הנגזרת מן הראשונה ומשכפלת את עצמה שוב ושוב. 

בעבודותיה חוקרת קטלב את הסמליות הדתית של עולם החי והצומח ואת הייצוג שלו באתוס הציוני. קטלב גם משתמשת בציור וברישום כבסיס לעבודה בצילומי דיוקנאות מבוימים היטב של מכרים וחברים קרובים. היא מתחקה אחר המכנה המשותף ביניהם ואחר התבניות הקולקטיביות והמסורתיות של מדיום הצילום, ומעלה שאלות בנוגע לזיכרון אמיתי או בדוי ואופני הבנייתו.

הצילום הופך לחומר גלם ואז מעובד בפעולה עמלנית לכדי דימוי רווי בפרטים, צבעוני באופן חריג, הנוגע לפעמים בסוריאליזם.

כשג׳וני רוטן הגיע לכנס השומרייה

$
0
0

ספרו של אבי פיטשון "ג'וני הרקוב ומלכת הצמרמורת – תרבות נגד בבריחה מהישראליות", סוקר את זירת התרבות המחתרתית בישראל של שנות ה-80, בדגש על פאנק ונגזרותיו המקומיות. מאות ספרים כבר נכתבו על פאנק. מה תרומתו של הספר הזה? ובכן, פאנק אמנם עומד בבסיסו הן כרקע והן כציר המניע את ההתרחשויות המתוארות בו, אולם יותר מאשר (עוד) ספר על פאנק, זהו ספר על ההתקבלות המקומית של הפאנק, על תרבות שנולדה במקום אחר לגמרי, עם מוזיקה ואופנה וסדר יום שעוצבו ע"י צעירים זועמים בני מעמד הפועלים בבריטניה הסגרירית, ועל חבלי קליטתה ברעננה הבורגנית-סוציאליסטית של האייטיז, על הלוק השלומיאלי, אווירת ימי התום המהולה באתוס צבאי, שידורי האירווויזיון והאקלים שלא מיטיב עם המבקשים ללבוש מכנסי עור שחורים באמצע הקיץ. מבחינה זו, לא פחות מאשר ספר על סגנון מוזיקלי ופוליטי מסויים, ספרו של פיטשון עוסק בסוגיות של התקבלות, מפגשי תרבויות, ותת-התרבויות הייחודיות הנוצרות ממפגשים כאלה. במקום שבו מסרים אנרכיסטיים נדונים במסגרת כנס השומרייה, ג'וני רוטן חייב להישמע קצת אחרת.

כריכת הספר

כריכת הספר

מי שהיו מספיק מבוגרים בתקופה הנדונה ומכירים את הדמויות והאירועים המתוארים עשויים לקרוא את הספר בנוסטלגיה. העובדה שאני צעיר בעשר שנים הפכה אותו – עבורי לפחות – למקור מידע היסטורי החורג מסיכום אישי של תקופה. הוא מציג דמויות שונות מתולדות תרבות הנגד והשמאל הרדיקלי המקומי כמו תומא שי״ק, ניר נאדר, ״בחור ישיבה ירושלמי״ בשם רונן אידלמן, ואף פעיל חד״ש צעיר ונמרץ בשם דב חנין, שהזמין משטרה כדי לטפל בחבורת הפנאקיסטים הקטנה שהתעקשה לצעוד בהפגנת ה-1 במאי מבלי לתאם מסרים וסגנון עם הנהגת המפלגה.

כמו רבים ממאמריו של פיטשון, הספר הוא טקסט אוטוביוגרפי שמסרב להבחין בין האישי לפוליטי בכל רזולוציה שתהיה, ממניפסטים מפלגתיים, עבור דרך טעם מוזיקלי וכלה ביחסים אינטימיים. הספר כתוב בפאתוס מהול באירוניה, ובגלל זה הוא גם מאד משעשע. כך, למשל, פיטשון מתאר בתחושת שליחות חלוצית את הקמת להקת הנוער הראשונה שלו ואת החזרה בקן השמו"צ המקומי. התיאור נבנה באקספוזיציה מותחת שמגיעה לשיאה במשפט "ואז התברר שיש לנו קהל. הדלת נפתחה בהיסוס ולחדר הציצה הקומונרית מרגי״.

את הקדושה המשולבת במבט ביקורתי ומשועשע אפשר למצוא גם ב"חרדה" שאחזה בכותב כשגילה שחבריו מאזינים ל"פינק פלויד" (הו, האימה!), ב"חינוך מחדש" שכפה עליהם באמצעות מגבר שניגן בעוצמה אימתנית קלטת של להקת "דיסצ'ארג'", וכן בעימות שיצר עם חברה לכיתה שהעזה לחרוג מקוד הלבוש המצופה והרכיבה משקפי שמש (להגנתה טענה הנערה שזה צורך רפואי. פיטשון סלח לה). בכלל, יחסיו של פיטשון עם בנות מפוקפקים לא פחות מאשר משעשעים. אמונתו האדוקה באידיאלים פוליטיים ותרבותיים, כמו גם העדפותיו המוזיקליות ללהקות שעוסקות בשואה גרעינית, עולמות דיסטופיים ומחאה תוך הפגנת בוז לעיסוק בפסיכולוגיה פרטית, יחסים רומנטיים וכיו״ב, מותירות את פיטשון הצעיר כשהוא חסר כלים להתמודדות עם התאהבות נעורים. נערות גורמות לו להתנגש בקירות, ובחלק גדול מהמקרים זהו שיאו הרומנטי של ה״קשר״.

אולם המפגש בין העקרוני לביזארי לא נותר כקוריוז ילדותי משעשע, אלא מורחב למחשבה על התנגדות אזרחית ועל מעמדה ותפקידה של אסתטיקה פוליטית בישראל. הפרק העוסק ביחסיו של פיטשון בן ה-18 עם הצבא – בתקופה בה החברה והממסד הצבאי היו עוד פחות סובלניים לגילוי סרבנות מכפי שהם כיום – והתגובה הגופנית ממש שחווה בעקבות ההתנגשות הכפוייה בין ערכים מסויימים לבין התכתיבים החוקיים והחברתיים בישראל, מהווה דוגמא לערבוב המקומי של אידיאלים, לחצים סביבתיים סותרים וחיפוש אחר פשרות שרק דוחות את הפיצוץ הבלתי-נמנע, ומאבק פנימי בין אמונה בעקרונות עד כדי אי-יכולת לפעול אחרת, לבין חרדה מדורסנותה של המערכת. הפרק – ולמעשה כל הספר – מסופר בגילוי לב שמעניק לו אמינות רבה. קל להזדהות איתו, ובמיוחד כשקוראים את הדברים בשעת מלחמה.

צד פוליטי נוסף שמטופל בהרחבה מופיע בחלק המוקדש להופעת מאיר כהנא ותנועת "כך" בציבוריות הישראלית באמצע שנות ה-80. פיטשון מתאר את התנועה בשילוב בין חלחלה והתנגדות לכל המסרים שייצגה, לבין היקסמות מן המראה שלה, שסיפק לו לראשונה "יריב פוליטי לכיד אסתטית". "המראה, הז'רגון, הסמלים והכוונות של כהנא (…) אפשרו לבנות אל מולו מיליטנטיות פנטסטית באותה מידה, שמיובאת מאנגליה", הוא כותב. ה"ייבוא" מתואר לא רק כפנטזיה על "מקום שבו אפילו הבעיות הפוליטיות נראות טוב מספיק כדי לעטר עטיפות תקליטים", אלא גם כמיקום עצמי דווקא פה, דווקא ברעננה, דווקא בישראל, כאישוש מחודש של המקום תוך חתירה יסודית תחתיו. או במילותיו של פיטשון: ״בקרביים של הצ׳רנוביל הרוחני שנפער בגראונד זירו של האוטופיה המודרניסטית האחרונה בהיסטוריה אפשר להבחין בניצנים של התנהלות שאיננה ציונות וגם איננה היפוך מראה הרואי-טרגי שלה״.

ג'וני הרקוב ומלכת הצמרמורת – תרבות נגד בבריחה מהישראליות
רסלינג, 290 ע"מ, 78 ש"ח

קול קורא מ״רוח חדשה״

$
0
0
״עושים שכונה״ – יוזמה משותפת ל״רוח חדשה״ ופרויקט ״עיר אקדמיה״ בירושלים, היא פלטפורמה ליישום מודלים פורצי דרך של פעולה אמנותית, תכנונית וחברתית במרחב העירוני, במטרה לייצר שינוי משמעותי במוקדים אסטרטגיים במרחב הציבורי הירושלמי. במסגרת התכנית יצאו לדרך במהלך 2015 תשעה פרויקטים עירוניים מקוריים, בלוקיישנים שונים ברחבי העיר.
מארגני היוזמה מחפשים אמנים ויוצרים ירושלמים שיקחו חלק בתכנית כמנטורים, ויובילו קבוצת סטודנטים/ בוגרים בתהליך של פעולה במרחב העירוני. במסגרת תהליך איתור המנטורים מוצע ליוצרים להגיש הצעות לפרויקטים מבוססי מקום.
למידע נוסף על התכנית, קווים מנחים להגשת מועמדות ורשימת הלוקיישנים ניתן להיכנס לאתר רוח חדשה:

קול קורא מ״מוזה פלוס״

$
0
0
מוזה פלוס – חלל לאמנות, מזמין אמנים שיוצרים בפרפורמנס, סאונד, ו/או וידאו-פרפורמנס, לשלוח הצעות לאירוע Inter ❯ Actions, אשר יתקיים בנובמבר 2014.
מועד אחרון להגשה: 20 לספטמבר, 2014

לפרטים נוספים: http://www.muzaplus.com/#!inter-actions/cv1a 

לשליחת הצעות:<muzaplusartspace@gmail.com>

 


ללא כותרת

$
0
0
ללא כותרת 2014 דיו ועפרונות צבעוניים על נייר 42X42 ס"מ

ללא כותרת
2014
דיו ועפרונות צבעוניים על נייר
42X42 ס"מ

www.nimaktalav.com

***

נימה קטלב | אמנית אוגוסט בדימוי היומי | אוצרת: יעל רביד

קטלב יוצרת במגוון מדיומים: ציור, רישום, מגזרות נייר ופיסול. בעבודותיה היא משלבת בין חומרים וטכניקות של עבודות יד מסורתיות לבין עיבודים במחשב והדפסות של הדימוי המצויר, וזאת בקולאז'ים ובכמה מעבודות הרישום והציור. קטלב נעה במתח שנוצר בין הפעולה האינטימית של עבודת היד, פעולה המעידה על עולם הולך ונעלם ומכילה בתוכה כמיהה נוסטלגית וזכרונות עמומים, לבין פעולה חדשה הנגזרת מן הראשונה ומשכפלת את עצמה שוב ושוב. 

בעבודותיה חוקרת קטלב את הסמליות הדתית של עולם החי והצומח ואת הייצוג שלו באתוס הציוני. קטלב גם משתמשת בציור וברישום כבסיס לעבודה בצילומי דיוקנאות מבוימים היטב של מכרים וחברים קרובים. היא מתחקה אחר המכנה המשותף ביניהם ואחר התבניות הקולקטיביות והמסורתיות של מדיום הצילום, ומעלה שאלות בנוגע לזיכרון אמיתי או בדוי ואופני הבנייתו.

הצילום הופך לחומר גלם ואז מעובד בפעולה עמלנית לכדי דימוי רווי בפרטים, צבעוני באופן חריג, הנוגע לפעמים בסוריאליזם.

The missing link

$
0
0
The missing link 2014 מגזרות נייר 43X51X2 ס"מ

The missing link
2014
מגזרות נייר
43X51X2 ס"מ

רב ערב 26.8.2014

$
0
0

Adam Sher, In The Gap, 0532, Still 5, 2014

"מעברים" | Becoming | בית הנסן

פתיחה: שבת, 6.9.14, ב- 20:00
אוצר: שרון תובלסיור מודרך על-ידי אוצר התערוכה והאמנים: שישי, 12.9.14, ב-12.00

בוודאי שאלתם את עצמכם בעת ביקור בתערוכת אמנות, מאיזה חומר עשויה היצירה? מהו המדיום שבו השתמש האמן? באיזה מהלך מדיומלי ניסה לתעתע בצופה? השאלות הללו אינן רלבנטיות יותר. המדיום כבר אינו מתקיים כחומר חיצוני לאמנות, אלא ככלי פרשני, פנימי לה. הוא נולד תוך כדי עשייה, מעצמו.

התערוכה "מעברים" חותרת לחקור את העולם שמעבר למדיום האמנותי ולברר אם יצירת האמנות מסוגלת לתת ביטוי פלסטי למהות שהיא עצמה מעבירה באמצעות המדיום.

האמנים החוקרים את התיזה של התערוכה מבקשים להשיל מהמדיום את קליפותיו החומריות כדי לחשוף את פנימיותו. מהם מתמקדים במרכיביו ואחרים בוחנים את אפשרות קיומו כחלל מעבר. העבודות בתערוכה הן חללים שונים ייחודיים לכל אמן, ויחד הן מרכיבות עולם אפשרי אחד. העבודות אינן מוצגות בתערוכה, אלא מתקיימות בה. האמנים אינם משתתפים בלבד, אלא משמשים חוקרים של הערך הפנימי של היצירה, מה שמעבר לחומר ולפיקסל. המחקר בתערוכה מנסה להגיע אל מעבר לסדק דמיוני הקיים במדיום עצמו, מחשבה פוסט-בארתיאנית של המאה ה-21.

בית הנסן, מרכז לעיצוב, מדיה וטכנולוגיה, רח' גדליהו אלון 14, ירושלים.

נקודת מגע 2013. צילום: ברק אהרון

עונת התרבות בירושלים | "נקודת מגע"
סערה לילית של אמנות ואנשים במוזיאון ישראל 

חמישי 28.8.14, מ-20:00 אל תוך הלילה

גם בשנתה החמישית של "נקודת מגע" אנחנו ממשיכים לאתגר את עצמנו ואת הצופה עם מפגשים מסקרנים ומעוררי מחשבה. השנה מרבית הנקודות לא ימתינו לכם באולמות התצוגה, אלא ינועו ברחבי המוזיאון וגן האמנות ויזמינו אתכם לקחת חלק פעיל במפגש הזוהר בלילה עם המוזיאון ועם יצירותיו.

להקת רקדנים תזחל על רצפת המוזיאון, גל ברזילי יכין לכם מסכה לתהלוכה, מוזיקאים ינגנו בשכיבה על הגב, עידית הרמן ותיאטרון קליפה ינפחו פיל לבן ענק, מופע אימפרוביזציה בהשתתפות הקהל, מאחורי הקלעים של עולם האמנות עומדים למכירה פומבית ומסיבת האוזניות המוכרת תיקח אתכם אל השעות הקטנות. וגם: גל גבאי, ריקי בליך, אלון נוימן ואיתי מאוטנר, הילה פלשקס, אמיר אגוזי, טל ניב, קבוצת אוסקולה, דנה רוטנברג, גיורא ישראל, דני דורצ'ין, בועז כהן ואחרים. מנהלת אמנותית: רננה רז.

הסעה תצא מרכבת מרכז (ארלוזורוב, תל-אביב) ב- 20:30וממוזיאון ישראל ב02:00-. כרטיסים: 60–45 שקל. לרכישה: 02-6535850. לפרטים נוספים, כאן וכאן.

"שלוש אצבעות מתחת לטבור". צילום: נואית זכאי

"שלוש אצבעות מתחת לטבור" | אנסמבל תיאטרון הידית

חמישי, 4.9.14, ב-20:00

האירוע התיאטרוני נוגע בתעוזה בנושאים של תשוקה, אפשור ויצריות. בשפת במה מלאת חיים, פיוטית וחזותית, נוצרות תמונות על הציר שבין תשוקה ומיניות כאפשרות של חיבור חובק – של אדם עם עצמו, טבעו, זולתו והסביבה שלו – אל מול מיניות כמקום שמתקיימים בו בושה, אשמה, ניכור ואלימות. ההצגה נוגעת בכמיהה לריפוי ולהתחדשות בנקודות אלו.

שלוש אצבעות מתחת לטבור הוא מיקומה של צ'קרת המין, המרכז המכיל את אנרגיית החיים.

איוונט בפייסבוק | טריילר ההצגה 

תיאטרון הידית, רח' החרושת1 , פרדס-חנה. כרטיסים 60 שקל. בהזמנה מראש: 70 שקל. להזמנות: 077-5301381, או כאן.

4 כרטיסים יוגרלו בין הקוראים הראשונים שיענו למייל raverev@gmail.com

 "הצגה כפולה: לרקוד לרקוד לרקוד", המרכז לאמנות עכשווית

הצגה כפולה | "לרקוד לרקוד לרקוד" | ערב במסגרת תערוכתה של לוסיאנה קפלון, "גילדה"

המרכז לאמנות עכשווית, תל-אביב
רביעי, 27.8.14, ב-19:00

מתי בפעם האחרונה רקדת עם המנקה שלך? הצטרפו למנקה שמככב ב"גילדה", איידרסון גונסלז ולנסיה, לשיעור ריקוד צעד-אחר-צעד מהסוג שנהוג בדרום אמריקה. מועבר על-ידי חובבים ומיועד לחובבים בכל הגילים והרמות. השיעור יתקיים באנגלית ולאחריו תיערך מסיבה.

הקרנת היפ-הופ ורגאטון שנוצרו על-ידי נערות מדרום תל-אביב

בשנה האחרונה עבדה לוסיאנה קפלון עם נערות בספריית לוינסקי ובאסקוליטה, שתי עמותות הפועלות בדרום תל-אביב, כחלק מהשתתפותה בפרויקט "אמן בקהילה". קבוצת הנערות תציג הקרנה של קליפי רגאטון והיפ-הופ שיצרו בעצמן. היפ-הופ ורגאטון הם סגנונות מוזיקה פופולריים עם שורשים פוליטיים וחברתיים שנוצרו במפגש של תרבות צפון אמריקאית עם אלה הדיאספוריות של אפריקה ודרום-אמריקה. המפגש קשור ישירות להעצמה ולביטוי העצמי של הנערות היוצרות ומככבות בקליפים.

הכניסה חופשית.
מלווה את תערוכתה של לוסיאנה קפלון, "גילדה".

המרכז לאמנות עכשווית, רח' צדוק הכהן 2, תל-אביב. לפרטים נוספים באתר המרכז לאמנות עכשווית. האירוע בפייסבוק

 

***
המודעות ב"רב ערב" מתפרסמות בתשלום. מעוניינים/ות לפרסם בניוזלטר?

צרו קשר: raverev@gmail.com

המדריך, 28.8.14 עד 4.9.14

$
0
0

 * גרסת בטא
** המדריך נוצר בשיתוף עם המדור "גלריה" בעיתון "הארץ"

  1. תערוכות נפתחות
  2. תערוכות נסגרות
  3. אירועים
  4. מדריך גלריות ארצי

                                                      ***

נפתחות

יום חמישי (28.8)

  • גלריה P8. תל-אביב (יהודה הלוי 79). תערוכת היחיד של עדי שמעוני, "Eva", העוסקת באמצעות הצילום במערכת היחסים של האמן עם בת-זוגו לחיים מרגע הפגישה הראשונה ועד להולדת בתם.
  • גלריה ג'ולי מ. תל-אביב (בצלאל יפה 10). תערוכת היחיד של מרים כבסה, ובה ציורים פנורמיים ללא התחלה וללא סוף שמגבלתם היחידה היא גודל החלל.
  • גלריה אלון שגב. תל-אביב (רוטשילד 6). אלכס קרמר מציג עבודות גדולות, שמן על בד, שצוירו בשנים האחרונות, בתערוכתו "רוחות".
  • גלריה בנימין. תל-אביב (צ'לנוב 28). בוגרים של מחלקת הצילום בבית-הספר מוסררה בירושלים יציגו בתערוכה הקבוצתית "סטקטו". אוצרים: גסטון צבי איצקוביץ וקארין שבת,אי.
  • גלריה זימאק. תל-אביב (ה' באייר 68). התערוכה "אחת שתיים שלוש", הכוללת עבודות של בוגרים טריים מבתי-הספר לאמנות. במקביל תתקיים מסיבת סוף הקיץ בגלריה.
  • גלריה משונע. תל-אביב (הרצל 112). מערכת היחסים בין הארכיטיפ, המיתוס וההיסטוריה תעמוד במרכז התערוכה המשולשת של אסתר כהן-סקין, יסמין ברגנר ואסי משולם. 
  • גלריה אגריפס 12. ירושלים (אגריפס 12). תערוכתם של האמנים סשה אוקון ורונן סימן-טוב, חתני הפרס על-שם מרדכי ושונה איש-שלום לשנת 2014. אוצרים: לנה ועודד זידל.
  • גלריית זהזהזה. תל-אביב (נמל תל-אביב, האנגר 21). בתערוכה רבת המשתתפים "קונפליקט" יציגו צלמי תעודה את הקונפליקטים המרכיבים את פני החברה הישראלית. אוצרים: סער ואיריס אביגור.
  • גלריה המגדלור. יפו (המגדלור 13). תערוכת הציור והפיסול "ברזל מחושל" של האמן דן רפפורט. אוצרת: יעל גולדמן.

יום שישי (29.8)

  • גלריה עמליה ארבל. תל-אביב (בן-יהודה 100). תערוכת הציור של האמן הוותיק משה אבני תיפתח בצהריים.

יום שבת (30.8)

  • בית האמנים. ירושלים (שמואל הנגיד 12). חמש תערוכות של אמנים בני דורות שונים ייפתחו בצהריים: רונן סימן-טוב יציג את תערוכת הציור "מודדים". אוצר: דן אורימיאן; ורדה כרמלי תציג את תערוכת הצילום "אני רואה זיכרון". אוצרת: מירי קרימולובסקי; שמעון פינטו יציג את תערוכת הציור שלו "ויהי היום". אוצר: אילן ויזגן; בתערוכה "הביתה" יוצגו עבודות הדפס של מילכה צ'יזיק המנוחה. אוצר: רון ברטוש; ובתערוכה "והגדת לבנך" יציג שחר בן-ישי מיצב הבוחן את הקשר הארכיטקטוני בין המרחב של הפיסול לזה של טכנולוגיות בנייה והנדסה. אוצר: דרור דאום.
  • המוזיאון הימי הלאומי. חיפה (דרך אלנבי 198). בתערוכה "אלים, אלות וגיבורים מהמיתולוגיה בפיסול היווני-רומי" יוצגו מבחר פסלים של דמויות מהמיתולוגיה היוונית-רומית. אוצר: אבשלום זמר.
  • גלריה טל. כפר-ורדים. לרגל 30 לכפר-ורדים, יציגו כמה אמנים בני היישוב עבודות בעקבות חוויות ילדותם בכפר בתערוכה "מתחת לקשת", שתיפתח בצהריים. אוצרת: עדי גרינפלד.
  • גלריה מרכז הנצחה לאמנות ישראלית עכשווית. קריית-טבעון. שתי תערוכות באוצרות טלי כהן-גרבוז תיפתחנה בצהריים: בחלל הגלריה יציגו ליבי קסל וטליה סיוון בתערוכה "חיות רחוב"; ובחלל המבואה תציג נעמה בן-יוסף את תערוכת היחיד "אנתולוגיה".

יום שלישי (2.9)

  • הבימה. תל-אביב (שדרות תרס"ט 2). הצייר הקולומביאני חואן ברנל יפתח אחר הצהריים את התערוכה "פלורה". אוצרת: ד"ר שירת-מרים שמיר.

יום רביעי (3.9)

  • גלריה ארמנו טדסקי. תל-אביב (לילינבלום 3). התערוכה הקבוצתית "אי האמנים", הכוללת אמנים ישראלים ובינלאומיים המשתפים פעולה עם הגלריה, תיפתח בערב.

    אסי משולם, גלריה משונע

    אסי משולם, גלריה משונע

                                                        ***

נסגרות

  • אלפרד, מכון שיתופי לאמנות ולתרבות: חביב קפצון וליאור שור, "המכון: אמנות לצופה הבודד". עד 30.8.
  • גלריה משרד בתל-אביב: אביבית סגל, "ים ליום". עד 29.8.
  • טובה אוסמן: הצצה אל קבוצת אמני שנות ה-70. עד 31.8.
  • רוזנפלד: "Summer 2014". עד 30.8.
  • בית אוסף קופפרמן: "משה קופפרמן, תל-אביב 1984: עשרה קבין של צבע". עד 31.8.
  • בית יגאל אלון: "מפגש האביב 2014, פרפר, פרח חי". עד 31.8.
  • גלריית החווה: "געגועי לנוריקו סאן". עד 30.8.
  • הגלריה העירונית לאמנות עפולה: יהודה יציב, "אחרי הזמן"; איציק וינברג, "יש פרחים בגטו". עד 31.8.
  • המשכן לאמנות בית מאירוב: "בית חם". עד 30.8.
  • הצימר: מרתה פירר, "קטיושינקה". עד 4.9.
  • זהזהזה: קבוצת Urbanica 2014, צילומים. עד 31.8.
  • מרכז באוהאוס תל-אביב: "באר-שבע: אדריכלות ברוטליסטית וניאו-ברוטליסטית". עד 31.8.
  • בית טיכו: יחיא חייבי, "רגעים בצנעא, תצלומים 1944-1930". עד 29.8.
  • המוזיאון הימי הלאומי: "מראות טבריה והכנרת באמנות ההדפס – מאות י"ז-י"ט". עד 31.8.
  • המוזיאון הפתוח בעומר: אילן אורבוך, "השתקפויות". עד 30.8.
  • המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן: גיא קניגשטיין, "העובר כאן ישכח". עד 1.9.
  • מוזיאון ארץ ישראל: זאב הרץ, "פוטו מאסטר". עד 30.8; "טבע עולמי, טבע מקומי", "Wildlife Photograper of The Year", "תמונות טבע #2". עד 30.8.
  • מוזיאון בר דוד לאמנות ויודאיקה: "מעגלים". לכל המשפחה. עד אוגוסט.
  • מוזיאון ינקו-דאדא: אמיר נוה, "שומקום"; עבודות קיר" מוחמד פדל, "Gold"; ליאת קליין, "Second field no.2"; פבל צנחבט, "זרימת פלדה". עד סוף אוגוסט; מרסל ינקו, "חיות דמיוניות". עד אוגוסט.
  • מוזיאון ישראל: "איזה עולם קטן". עד 29.8.
  • מוזיאון פתח-תקווה לאמנות: "ים, מפרשים, סירה". עד 31.8.
  • משכן לאמנות עין-חרוד: "שקוף כאקוורל". עד 31.8.

 ***

אירועים

  • מוזיאון מאנה כץ: הדרכה בתערוכות המוזיאון. מדי שבת,, 11:00.
  • מוזיאון ארץ ישראל: סיור בתערוכת "תמונות טבע 2" בהדרכת אנשי רשות הטבע והגנים. מדי שבת,, 11:00, 12:30.
  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית: הדרכה בתערוכות המוזיאון. מדי שבת, 11:30.
  • Contemporary by Golconda: שיח גלריה בתערוכה "שני וארגמן". שבת, 30.8, 12:00.
  • מוזיאון ישראל: מפגש במסגרת התערוכה "מאחורי הפרגוד היפני". ג', 2.8, 19:00.
  • בית קנר: נעמי טנהאוזר, "העלמות בכחול (משתמשת בפיקסו לצרכי)". ציור. רוטשילד 7, ראשון-לציון, טל' 03-9470728. ב', ד'-שבת, 13:00-10:00. ג', 13:00-10:00, 18:30-16:30. עד 10.9.
  • מוזיאון אילנה גור: "מפגש+". פיסול, ציור, מיצב ווידיאו. א'-ו', 16:00-10:00. מוזיאון אילנה גור, מזל דגים, יפו. טל' 03-6837676. עד 30.9.

 ***

גלריות לאמנות

אלון שגב
אלכס קרמר, "רוחות". עבודות שמן על בד גדולות ממדים. עד 17.10.
שד' רוטשילד 6, תל-אביב, טל' 03-6090769. ב'-ה', 18:00-10:00, ו', 13:00-10:00.

אלפרד, מכון שיתופי לאמנות ולתרבות
גידי סמילנסקי ורותם ריטוב, "אחרי הפרפרים". ציורי דמויות אנוש עירומות (סמילנסקי) ומיצב "נדידת המונרך" (ריטוב). פתיחה: ה', 4.9, 20:00. עד 3.10; חביב קפצון וליאור שור, "המכון: אמנות לצופה הבודד". פיסול ווידיאו. עד 30.8; בחצר: ורד אהרונוביץ', "המזרקה". מיצב פיסולי. ללא מועד סיום.
סמטת שלוש 5, תל-אביב, טל' 052-8014848. ג'-ה', 21:00-17:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-11:00.

ארמנו טדסקי
" אי האמנים e artist 2014". תערוכה קבוצתית של אמנים ישראלים ואיטלקים. פתיחה: ד', 3.9, 19:30. עד 24.10.
לילינבלום 3, טל' 5170344. א' 19:00-15:00, ב'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-11:00 או בתיאום מראש.

גבעון
"תל-אביב > פריז > תל-אביב". אוסף האמנות של שמואל ותמרה גבעון. פתיחה: ה', 4.9, 20:00. עד 1.11.
גורדון 35, תל-אביב, טל' 03-5225427. ב'-ו', 14:00-10:00 (שעות פתיחה עד סוף אוגוסט).

ג'ולי מ.
מרים כבסה, ציורים פנורמיים של שמן על נייר מדבקה, לאורך ולגובה קירות הגלריה. עד 2.10.
בצלאל יפה 10, תל-אביב, טל' 03-5607005. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

גלריה בנימין
"סטקטו". בוגרי המחלקה לצילום של בית-הספר מוסררה מתארחים בגלריה. עד 20.9.
צ'לנוב 28, תל-אביב. ג', ה', 19:00-16:00, ד', 14:00-11:00, 19:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

גלריה זיסמן
כילי קורן/גיל דסיאנו-ביטון, תערוכת ציור. עד 12.9.
לבונטין 28, טל' 5222325. ב'-ה', 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00.

גלריה חזי כהן
ויק מוניס, "תמונות כתבי עת 2". קולאז'ים. דימויים איקוניים מתולדות האמנות באמצעות דימויים וטקסטים שנתלשו מתוך ספרים וכתבי-עת; אייל וייזר ורמי מימון, "מרחב". פרויקט המשלב תיאטרון, וידיאו-ארט, קולנוע נסיוני ומיצג. פתיחה: ה', 4.9, 20:00. עד 25.10.
וולפסון 54, תל-אביב, טל' 03-6398788. ב'-ה', 19:00-10:30, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

גלריה ליאונרדו
"מאוסף הגלריה". 16 אמנים מציגים עבודות אקריליק, אקוורל, שמן, פחם, רקמה, צילום. עד 22.9.
בית-הקיבוצים, ליאונרדו דה-וינצ'י 13, קומה 2-, תל-אביב, טל' 054-6747446. א'-ה', 20:00-8:00, ו', 13:00-08:00.

גלריה משרד בתל-אביב
סוניה גורשטיין, "סימנים של זמן". עיבוד של צילומים משנות ה-40. פתיחה: ה', 4.9, 20:00. עד 23.10; אביבית סגל, "ים ליום". עד 29.8.
זמנהוף 6, תל-אביב, טל' 03-5254191. ב'-ה', 18:00-11:00; ו', 14:00-11:00.

גלריה P8
עדי שמעוני, "Eva". צילום. מערכת היחסים של האמן עם בת-זוגו לחיים, מרגע הפגישה הראשונה ועד להולדת בתם, תוך התבוננות במיניות ומגדר. עד 27.9.
יהודה הלוי 79 (בחצר), תל-אביב, טל' 8616001־050. ג', 15:00-11:00, ד'-ה', 19:00-15:00; ו'-שבת, 15:00-11:00.

גרשטיין
דוד גרשטיין, "Present Perfect". ללא מועד סיום.
בן-יהודה 101, תל-אביב, טל' 03-5293826. א'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00.

הקיבוץ
אורית ישי, "נורא יפה". תצלומי סטילס מטופלים בשחור-לבן ועבודת וידיאו של דימוי בתנועה; יעל בלבן, "יפה נורא". עבודות דיו, רפידוגרף ואקוורל על נייר. פתיחה: ה', 4.9, 20:00. עד 17.10.
דב הוז 25, תל-אביב, טל' 03-5232533. ב'-ה', 15:00-11:00, 18:00-16:00; ו', 14:00-11:00.

זומר
"Apparition". יחסי פעולה-אובייקט ותנועה בחומר. עד אמצע ספטמבר.
שד' רוטשילד 13, תל-אביב, טל' 03-5166400. ב'-ה', 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-11:00.

טובה אוסמן
הצצה אל קבוצת אמני שנות ה-70. עד 31.8.
בן-יהודה 100, תל-אביב, טל' 03-5227687. ג'-ה', 13:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-11:00.

יאיר
"מחילות לילה". תערוכה קבוצתית. ציור. עד 5.9.
אבן-גבירול 6, תל-אביב, טל' 03-6956927. ב'-ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00.

מקום לאמנות
"פורמט". אמני המרכז בתערוכה קבוצתית. עד 13.9.
שביל-המרץ 6, תל-אביב, טל' 03-6725124. ב'-ה', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:30-10:00.

נ&נ אמן (נלי אמן)
תערוכת קיץ. ללא מועד סיום.
גורדון 21, תל-אביב, טל' 03-5232003. ב'-ה', 14:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 14:00-11:00.

רוזנפלד
"כוח משיכה". תערוכה קבוצתית. האופן שבו מיניות מגיחה בחיי היומיום. פתיחה: ה', 4.9, 20:00. עד 25.10; "Summer 2014". עד 30.8.
שביל-המפעל 1, בניין 6, קומה 1, תל-אביב, טל' 03-5229044. ג'-ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.

רוטשילד אמנות גלריה
הגלריה סגורה עד 1.9.
יהודה לוי 48, תל-אביב, טל' 052-8729490. ב'-ה', 18:30-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

שלוש
סיגל פרימור, "לבנדה 56". סביבה פיסולית מרובדת סאונד. פתיחה: ה', 4.9, 20:00. עד 12.10.
מזא"ה 7, תל-אביב, טל' 03-6200068. ב'-ה', 19:00-11:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.

Contemporary by Golconda
"שני וארגמן". אמנים משתמשים בצבע אדום; דניאל צאל, "דריוס". צילום. עד 6.9.
הרצל 117, תל-אביב, טל' 03-6822777. ב'-ה', 19:00-11:00, ו' 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

Raw Art
יורם קופרמינץ, "גיהנום". שתי סדרות של צילומי מסך מטופלים המשלימות זו את זו. פתיחה: ה', 4.9, 20:00. עד 25.10.
שביל-המרץ 3, בניין 8, קומה 4, תל-אביב, טל' 03-6832559. ג'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

חללי תצוגה

בית אוסף קופפרמן
"משה קופפרמן, תל-אביב 1984 : עשרה קבין של צבע". במלאת 30 שנה לפעילות חד פעמית של קופפרמן בסדנת ההדפס של יעקב הראל". עד 31.8; משה קופפרמן, עבודות.
תערוכת קבע.
קיבוץ לוחמי-הגטאות, טל' 04-9933792. ו'-שבת, 15:00-10:00.

בית בנימיני – המרכז לקרמיקה עכשווית
"המשתה". התערוכה השנתית של אגודת אמני קרמיקה בישראל, על הקשר בין קרמיקה, אוכל ואכילה. עד 6.9.
העמל 17, תל-אביב, טל' 03-5182257. ב'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

בית האמנים ירושלים
רונן סימן-טוב, "מודדים". ציור תיאטרלי; ורדה כרמלי, "אני רואה זיכרון". צילומים ממסעות לברלין; שמעון פינטו, "ויהי היום". ציורי ילדות וציורים מחייו של אמן בעולם הדתי; מילכה צ'יזיק, "הביתה". הדפס. תערוכה לזכרה של האמנית (2011-1937); שחר בן-ישי, "והגדת לבנך". מיצב. פתיחה: ה', 30.8, 12:00. עד 18.10.
שמואל הנגיד 12, ירושלים, טל' 02-6253653. א'-ה', 13:00-10:00, 19:00-16:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי (תל-אביב)
"תאי הצצה". רגעים מתוך תהליך ההתגבשות האמנותי. תערוכה קבוצתית; לוסי אלקויטי, "תלויים". תערוכה העוסקת בסימנים פיזיים על הבד, סימני נוכחות כהוכחות קיום; דניאל ורטה, "קו המים". התבוננות צילומית מופשטת בקו המים; רמי ירושלמי, "להב- קיבוץ?". תהליך השינוי שעובר הקיבוץ כמטפורה לשינויים שעוברת החברה הישראלית; שרון בריל, "Insideout". מיצב פיסולי בשחור-לבן; רינת שניידובר, "Shapeless". צילום ווידיאו; ענת עופרי, "גרסת הצופה"; ורדי בוברוב, "נוף מברשות". רישום ואובייקט. עד 6.9.
אלחריזי 9, תל-אביב, טל' 03-5246685. ב'-ה', 13:00-10:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.

בית יגאל אלון
"מפגש האביב 2014, פרפר, פרח חי". מיצב פרפרים. מתאים לכל המשפחה. עד 31.8.
קיבוץ גנוסר, טל' 04-6727700. א'-ה', 16:00-08:30.

גלריה דוויק
חיה גרץ רן, "יזרעאליות". עד 18.10.
מרכז הכנסים ע"ש אדנאואר, משכנות-שאננים, ירושלים, טל' 02-6292220. כל השבוע, 20:00-10:00.

גלריה טל
עבודות של אמני כפר-ורדים. פתיחה: שבת, 30.8, 12:00. עד 8.11.
חצב 74, כפר-ורדים, טל' 054-7542699. ג', 19:00-17:00, שבת וחג, 14:00-11:00 ובתיאום מראש.

גלריה כברי
"קיץ חם 2". תערוכה קבוצתית. עד 6.9.
כברי, טל' 04-9952537. ה', 19:00-16:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 15:00-11:00.

גלריית בית-הספר מוסררה
זואי גרינדאה, "נמר חברבורות". צילום. עולם הנע בין ניגודים; קתז'ינה קוזירה, "מחפשים את ישו". וידיאו בהשראת סינדרום ירושלים; "עומד מלכת / דיאלוג עם מורל דרפלר". תערוכה קבוצתית. פתיחה: ה', 4.9, 20:00. עד 15.10.
הע"ח 9 מוסררה, ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.

גלריית החווה
"געגועי לנוריקו סאן". מחווה לספרי "ילדי העולם". עד 30.8.
הנחושת פינת המלאכה, אזור התעשייה חולון, טל' 03-5596590. ב', 16:00-13:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

גלריית עין-הוד
אריק פבלוצקי, "חיבור וחיבורים". עד 13.9; "חופש". תערוכה קבוצתית. עד 6.9.
עין-הוד, טל' 04-9842548. א', ג', ד'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-11:00.

גרוס
ג'ני רפלסון, "רומנטיקה שחורה". האמנית מצלמת את משפחתה בעקבות משבר; עדי גאון, "הצוענים של ישראל". סדרת פורטרטים מטופלים ומעובדים במחשב של קבוצת צוענים. עד 12.9.
בוגרשוב 86, קומה ב', תל-אביב, טל' 054-4549502. ב'-ג', ה'-ו', 13:00-11:00.

האגף השני
טליה קינן/רחל קיני, "הירח הוא פצע בשמים". גוף עבודות, רישום, ציור, קולאז', פיסול. ללא מועד סיום.
הנמל 67, חיפה, טל' 04-8669463. ב', 21:00-18:00, ג', 24:00-20:00, ה', 14:00-11:00 או בתיאום מראש.

הגלריה ע"ש גניה שרייבר ויד מישל קיקואין
מאשה זוסמן, "רוח צד". ציור; "שממה הורה". עבודות מאוסף יגאל אהובי, חלק 2. עד 17.10.
אוניברסיטת תל-אביב, טל' 03-6408860. א'-ד', 19:00-11:00, ה', 21:00-11:00, ו', 14:00-10:00.

הגלריה העירונית לאמנות עפולה
יהודה יציב, "אחרי הזמן"; איציק וינברג, "יש פרחים בגטו". עד 31.8.
חטיבה תשע 15, עפולה, טל' 04-6591677. ב', ג', ו'-שבת, 13:00-11:00, ד'-ה', 19:00-17:00.

החנות
רותי דה-פריס, "AH!". אובייקטים. מארז של הלוחמת AH! הכולל את דמותה והאביזרים הנלווים: החיה שעליה היא רוכבת, כלי הנשק שלה ובגד חלופי. עד 18.9.
העלייה 31, טל' 5341223־052. כל השבוע 24 שעות (התצוגה בחלון הראווה).

המרכז לאמנות עכשווית
"ללקק את הלשון של עצמך". עבודות חדשות של דוויל כהן, לוסיאנה קפלון ואריכל רייכמן. מיצב, וידיאו, פיסול. עד 6.9.
קלישר 5 פינת צדוק הכהן 2, תל-אביב, טל' 03-5106111. ב'-ה', 19:00-14:00, ו'-שבת, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.

המשכן לאמנות בית מאירוב
"בית חם". עבודות העוסקות באלימות במשפחה. עד 30.8.
הרצפלד 31, חולון, טל' 03-6516851. ג'-ה', 20:00-17:00; ו'-שבת, 13:00-10:00.

הצימר
מרתה פירר, "קטיושינקה". דימוי מרכזי של חדר/מעבדה לבניית קסאם מטפורי מחומרים יומיומיים. עד 4.9.
הגדוד העברי 5, תל-אביב. ב'-שבת, 19:00-16:00. סדנת עבודה תהיה פתוחה בשעות 19:00-16:00.

זהזהזה
קבוצת Urbanica 2014, צילומים. עד 31.8.
מבנה 21, נמל תל-אביב, טל' 03-5444261. ב'-ה', 18:00-12:00, ו', 15:00-10:00, שבת, 19:00-12:00.

מיקה, אמנות ישראלית
Faile, עבודות של צמד האמנים מברוקלין, Patrick McNeil and Patrick Miller. עד 17.10.
בן-יהודה 97, תל-אביב, טל' 03-9525830. א'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00.

מנשר
יוני גולד, "רחצה לילית". ציורים גדולי ממדים בפיגמנט, דבק ושעווה. עד 11.9.
דוד חכמי 18, תל-אביב, טל' 03-6887090. א'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 13:00-11:00.

מרכז באוהאוס תל-אביב
"באר-שבע: אדריכלות ברוטליסטית וניאו-ברוטליסטית". תערוכה והשקת ספרה של הדס שדר. צילומים: שי אפשטיין. עד 31.8.
דיזנגוף 99, תל-אביב, טל' 03-5220249. א'-ה', 19:30-10:00, ו', 14:30-10:00, שבת, 19:30-12:00.

מרכז גוטסמן לתחריט
"קירות פורחים". הדפסים. ללא מועד סיום.
קיבוץ כברי, טל' 04-9952713. א'-ה', 16:00-7:30 (מומלץ לתאם), שבת וחג, 15:00-10:30 או בתיאום מראש.

סדנת ההדפס ירושלים
אברהם אופק, "קר וחם אליהו". תצריבים, הדפסי אבן וחיתוכי לינוליאום; "התגלויות". תערוכה קבוצתית. במסגרת "מיתוס סדנה: ארבעה עשורים, פרק ב'". עד 25.9.
שבטי-ישראל 38, ירושלים, טל' 02-6288614. א'-ה', 15:00-08:00 או בתיאום מראש.

עמליה ארבל
משה אבני, "האדם אינו אלא תבנית נוף מולדתו". ציור. פתיחה: ו', 29.8, 12:30. עד 17.9.
בן-יהודה 100, תל-אביב, טל' 03-5444399. ב'-ה', 19:00-11:00, ו', 13:00-11:00.                

מוזיאונים לאמנות

בית העיר
"אימרסיה בבית העיר". הגיימינג כבחינת הטשטוש בין האמיתי לווירטואלי. ללא מועד סיום.
ביאליק 27, תל-אביב, טל' 03-7240311. ב'-ה', 17:00-09:00, ו'-שבת, 14:00-10:00, כניסה: 20 שקל.

בית התפוצות
"מזל וברכה". מיתוסים ואמונות תפלות באמנות ישראלית עכשווית. עד 31.12; "2,500 שנות חיים יהודיים בגולה". תצוגת קבע.
אוניברסיטת תל-אביב, רמת-אביב, טל' 03-7457800. א'-ג', 16:00-10:00; ד'-ה', 19:00-10:00; ו' 13:00-9:00. כניסה: 40 שקל לתצוגת קבע, 15 שקל לתערוכות מתחלפות.

בית טיכו
יחיא חייבי, "רגעים בצנעא, תצלומים 1944-1930". עד 29.8.
הרב קוק 7, ירושלים. א'-ב', ד'-ה', 17:00-10:00, ג', 22:00-10:00, ו', 14:00-10:00.

בית ראובן
ציורי ראובן מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע.
ביאליק 14, טל' 5255961. ב', ד'-ו', 15:00-10:00; ג', 20:00-10:00; שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לילדים, כניסה חופשית בימי שלישי, 20:00-16:00 (במסגרת שנת ראובן).

ביתן הלנה רובינשטיין
"שעת סיפור / היה או לא היה". שבעה מיצבי וידיאו. עד 1.11; "פורצלן מייסן"; "אירוסים, נרקיסים, פרפרים: כלי הזכוכית של אמיל גאלה". תצוגת קבע.
שד', תרס"ט 6, תל-אביב, טל' 03-5287146. ב', ד', שבת, 16:00-10:00; ג', ה', 22:00-10:00; ו' וערבי חג 14:00-10:00. כניסה חופשית.

המוזיאון הימי הלאומי
"אלים, אלות וגיבורים מהמיתולוגיה: בפיסול היווני-רומי". פתיחה: א' 31.8. עד 1.5; "מראות טבריה והכנרת באמנות ההדפס – מאות י"ז-י"ט". הדפס. עד 31.8.
דרך אלנבי 198, חיפה, טל' 04-8536622. א'-ה', שבת, 15:00-10:00, ו', 13:00-10:00.

המוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס
"פצעי בגרות". קומיקס בעברית 1995-1975; "קריקטוריסט פובליציסט עברי"; "מה, למה, איפה ואיך". תצוגות קבע.
ויצמן 61, חולון, טל' 03-6521849. ב', ד', ו', 13:00-10:00, ג', ה', 20:00-17:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 10-5 שקלים.

המוזיאון הפתוח בעומר
"זמן הדפס". סדנת ההדפס בירושלים ומרכז גוטסמן לתחריט בקיבוץ כברי מציגים. עד פברואר 2015; אילן אורבוך – "השתקפויות". פסלים. עד 30.8.
עומר, טל' 08-9908121/5. ב'-ה', 16:00-9:00, שבת ראשונה בחודש, 15:00-10:00. כניסה: 10-20 שקל, כניסה חופשית לחיילים.

המוזיאון הפתוח בתפן
אלה אמיתי-סדובסקי, "חלקי חילוף". עד דצמבר; הרמן שטרוק, "אחרי מאה שנה". ליטוגרפיות, מסמכים, צילומים. עד 30.5.15.
תפן, טל' 04-9109600. ב'-ה', 16:00-09:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 35-25 שקל.

המוזיאון הפתוח לצילום
פסי גירש, "עבודות 2014-1987". עד 28.10.
גן התעשייה תל-חי, טל' 04-6816702. ב'-ה', 16:00-8:00; שבת וחג, 16:00-10:00. כניסה: 20-11 שקל, כניסה חופשית לחיילים.

המוזיאון לאדריכלות ע"ש מוניו גיתאי וינרויב
"ללמוד מוורנקולר". ללא מועד סיום.
שד', הנשיא 135, חיפה, טל' 054-5831597. ד'-ה', 13:00-10:00, ו'-שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל.

המוזיאון לאמנות המזרח הרחוק
"סיירת החלל ימאטו". אנימציה יפנית. ללא מועד סיום.
חיבת ציון 18, רמת-גן, טל' 6188243. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו' 13:00-09:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 15 שקל.

המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן
גיא קניגשטיין, "העובר כאן ישכח". סדרת חפצי הנצחה אינטראקטיביים. במסגרת הסדרה "שישי ראשון". עד 1.9; רוני סומק, "שריטה במרפק השירה". ציור; מרים גמבורד, "אמת בדויה". רישום; תמר הירשל, "עדות האיילים". ציורים ואובייקטים. עד אוגוסט; אלעזר גלעד, "בעיני המכחול". ציור; לאו ריי, "הציור הוא געגוע". ללא מועד סיום. עבודות מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע.
דרך אבא הלל סילבר 146, רמת-גן, טל' 7521876. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-09:00. כניסה: 20 שקל.

המוזיאון לאמנות רוסית על-שם צטלין
משה ויבגניה גמבורד, ציורים ורישומים. ללא מועד סיום.
חיבת-ציון 18, רמת-גן, טל' 6188243. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20 שקל.

מוזיאון ארץ ישראל
מירי דוידוביץ, "רוק בשחור". צילום. תרבות המועדונים בשנות ה-80. פתיחה: ה', 4.9. עד 28.2; "תערוכת העפיפונים הגדולה". בתשלום נוסף של 25 שקל (ילדים ומבוגרים). עד 5.11; מינדי וייזל, "חוצה קווים". אמנות בזכוכית. עד 31.12; "הגרסה המאוירת". איורים לתרבות ישראלית. עד 30.12; זאב הרץ – "פוטו מאסטר". תצלומים 1970-1950. עד 30.8; "טבע עולמי, טבע מקומי", התערוכה הבינלאומית "Wildlife Photograper of the Year", והתערוכה המקומית, "תמונות טבע #2". עד 30.8; "יודאיקה מקומית"; גן יעל; ביתן הזכוכית; ביתן הקרמיקה; ביתן קדמן למטבעות; ביתן אתנוגרפיה ופולקלור; ביתן נחושתן; כיפות היוצרים; חפירות תל קסילה; ביתן הדואר והבולאות; ארץ הברון; מרכז אדם ועמלו; והפלנטריום. תצוגות קבע.
חיים לבנון 2, רמת-אביב, תל-אביב, טל' 03-6415244. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 20:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 48-24 שקל, כניסה חופשית עד גיל 18 (כניסה לפלנטריום בתוספת תשלום).

מוזיאון אשדוד לאמנות
"עד שתצא מקולי". עבודות המשלבות בין דפוסים מערביים לזיקה פרטית למקורות תרבותיים שנזנחו/נשכחו/הודרו/נמחקו תחת מנגנוני "כור ההיתוך" הישראלי. עד דצמבר 2014.
דרך-ארץ 8, אשדוד, טל' 08-8545180/1. א', ג', ד'-ה', 16:00-9:00, ב', 20:00-09:00, ו'-שבת, 13:30-10:30. כניסה: 30-15 שקל.

מוזיאון בר דוד לאמנות ויודאיקה
אבנר שר ודייוויד אייזקס, "ציפור על תיל". ללא מועד סיום; "ציור ואות". עד 30.11; "מעגלים". לכל המשפחה. עד אוגוסט; גן פסלים של יגאל תומרקין. תערוכת קבע; אוסף היודאיקה. תערוכת קבע.קיבוץ ברעם, טל' 04-6988295. א'-ה', 16:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.

מוזיאון הנגב לאמנות
"המדיום הוא המסר". הדפסי פופ מאוסף מוזיאון ישראל; "מצילום להדפס". הדפסים מאוסף המוזיאון. עד 6.9.
העצמאות 60, באר שבע, טל' 08-6993535. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

מוזיאון העיצוב חולון
"קיפולים". עיצובים עכשוויים המשקפים מלאכות מסורתיות. עד 25.10.
פנחס אילון 8, חולון. טל' 2151500 ־073. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו' 14:00-10:00; שבת, 18:00-10:00. כניסה: 35 שקל.

מוזיאון העיר חיפה
"מעמד אחד, מאבק אחד". על מעמד העובדים. עד 1.11.
שד', בן גוריון 11, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-9115888. א'-ד',16:00-10:00, ה', 19:00-16:00, ו', 13:0-10:00, שבת, 15:00-10:00.

מוזיאון הרמן שטרוק
"אמנות ההדפס היום". מחווה להרמן שטרוק. עד 26.10; הרמן שטרוק – "רומנטיקן על הכרמל". ללא מועד סיום.
ארלוזורוב 23, חיפה, טל' 04-6359962. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו' 13:00-10:00.

מוזיאון חיפה לאמנות
"הזוכים, 2013". תערוכת הזוכים בפרסי משרד התרבות לאמנות ולעיצוב. עד 18.10; במרכז האמנויות מוצגת התערוכה לכל המשפחה "חם-קר-נוזל-מוצק". עד 8.2.15.
שבתאי לוי 26, חיפה, טל' 04-9115991. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל; מרכז האמנויות: שבתאי לוי 24. שבת וחג, 14:00-10:00. כניסה: 20 שקל למבוגר, 25 שקל לילד כולל סדנה.

מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
יאמאגוצ'י קארה ונישימוטו אקיאו, "מאניושו". בעקבות יפן הקדומה; טאמוזו, "תיבת אוצר החלומות". עיצוב; "קרוב ורחוק – פרספקטיבה יפנית". רישומים והדפסי עץ של אמנים יפנים מסוף המאה ה-18 עד תחילת המאה ה-20. עד 27.12.
שדרות הנשיא 89, חיפה, טל' 04-8383554. א'-ה', 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.

מוזיאון יפו
"מיני ארט". מיניאטורות. עד 31.1.
טיילת מפרד שלמה 10, יפו. א'-ה', שבת, 18:00-10:00, ו', 14:00-10:0 (מספטמבר סגור בימי א'). 50 שקל למבוגר, 45 שקל לילד.

מוזיאון ינקו-דאדא
אמיר נוה, "שומקום"; עבודות קיר" מוחמד פדל, "GOLD"; ליאת קליין, "Second field no.2"; פבל צנחבט, "זרימת פלדה". עד סוף אוגוסט; מרסל ינקו, "חיות דמיוניות". ציור. עד אוגוסט.
כפר האמנים עין-הוד, טל' 04-9842350. א'-ה', 15:30-9:30, ו' וערבי חג, 14:00-09:30, שבת וחג, 16:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.

מוזיאון ישראל
"אי שקט" חדש באמנות העכשווית". עד 27.11; דאג ומייק סטארן, "Big Bambu". מיצב ענק מבמבוק. המיצג מואר בשעות הלילה. עד 1.10; איה-ליסה אטילה, "אופקי". דיוקן של עץ. עד 8.11; ג',יימס טורל, "מקום לאור". חקר האור כתופעה. עד 31.10; "מאחורי הפרגוד היפני". אוסף פרגודים של אמנים יפנים. עד 27.11; "חומר מכושף באמנות אפריקאית". ללא מועד סיום; "שפת הלבוש, ארון הבגדים היהודי". עד 25.10; "פנים אל פנים". מסכות. עד 13.9; ספריית האיור: "איזה עולם קטן". עד 29.8; באגף הנוער: "מסעות". ההתרגשות בגילוי ארץ לא נודעת. עד 7.2.
שדרות רופין 11, ירושלים, טל' 02-6708811. א'-ב', ד'-ה', 17:00-10:00, ג', 21:00-16:00, ו' וערב חג, 14:00-10:00, שבת, 17:00-10:00. מיוחד לקיץ (עד 31.8): ג'-ה', עד 21:00. כניסה: 50-25 שקל; כניסה חופשית לילדים בימים ג' ושבת ובאוגוסט.

מוזיאון מאנה כץ
"המאסטרים הגדולים: אמנות יהודית במאה ה-19 ומקורותיה". עד נובמבר.
שדרות יפה-נוף 89, חיפה, טל' 04-9119372. א'-ד', 16:00-10:00, 22:00-19:00, ה', 22:00-10:00, ו', 13:00-10:00, 22:00-19:00, שבת, 22:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.

מוזיאון משה שק
יצירות של משה שק. ללא מועד סיום.
קיבוץ בית ניר. כל השבוע 17:00-11:00, יש לתאם מראש בטל' 054-6874701 או 08-6874368.

מוזיאון נחום גוטמן לאמנות
עדה עובדיה, "לומינול". ציור. עד 8.11; "דיוקן עצמנו במבט לאחור"; "מלך, נווד וצייר עושים מה שהם רוצים". לכל המשפחה. ללא מועד סיום.
רוקח 21, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-5161970. ב'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 24-12 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18, כניסה מוזלת בשישי).

מוזיאון על התפר
"הלוך הלכו העצים למשוח עליהם מלך". מוסד המנהיגות. ללא מועד סיום.
חיל הנדסה 4, טל' 02-6281278. א'-ב', ד'-ה', 17:00-10:00, ג', 21:00-14:00, ו', 14:00-10:00.

מוזיאון פתח-תקווה לאמנות
"ים, מפרשים, סירה". פניו של הקיץ הישראלי. עד 31.8; "צעדים בוני אמון". יחסים בין מחול לאמנות. עד 6.9.
ארלוזורוב 30, פתח-תקווה, טל' 03-9286300. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 10 שקלים, בשבת, חינם.

מוזיאון ראלי
ולודמיר מקרנקו, "לחלום, לרחף"; אמנות לטינו אמריקאית עכשווית; ציורים מהמאות 18-16 בנושאים תנ"כיים. ללא מועד סיום.
שדרות רוטשילד, קיסריה, טל' 04-6261013. כניסה חופשית. ב'-ג', ה'-שבת, 15:00-10:3.

מוזיאון תל-אביב לאמנות
אלואיז ברייר, אל ליסיצקי, פרנק סטלה,"בתי כנסת מעץ". עד 18.10; ראידה אדון, "אשה ללא בית". וידיאו. עד 29.11; "פרויקט שימור: ציורים של מארק שאגאל". עד 30.10; דוד ניפו, "שבת,י וראה תחת-השמש". ציור. עד 26.10; מרינה אברמוביץ', "Rhythm 0, 1974". מיצב המשחזר את המיצג של אברמוביץ' בנאפולי. עד 14.2; דוד ריב, "300-60-48". ציור, וידיאו. עד 29.11; איוה כפרי, "Multiplane(s)". ציור. עד 27.9; "בשיחה". מבחר יצירות עכשוויות. ללא מועד סיום; "דלפט כחול-לבן". אריחי דלפט. עד 18.10; עתי חן, "בין לבין". בין תכשיט לאובייקט. עד 25.10; "אנדי וורהול: ציור של צעצוע". תערוכה לכל המשפחה. ללא מועד סיום; חדרים מיניאטוריים מאוסף הלנה רובינשטיין; אימפרסיוניזם, פוסט-אימפרסיוניזם ואסכולת פריז; אמנות המאה ה-20; אמנות עכשווית: מאוסף המוזיאון ושאילות. תצוגות קבע.
שד', שאול המלך 27, תל-אביב, טל' 03-6077020. ב', ד', שבת, 18:00-10:00; ג', ה', 21:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00. כניסה: 48-24 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18).

משכן לאמנות עין-חרוד
"שקוף כאקוורל". עבודות על נייר. עד 31.8; יונה לברי ישראלי וז'קלין ניקולס, "תוספות". עד 30.9; אוסף יודאיקה, הסטודיו לזכרו של דודו גבע, חדר העבודה של שמואל ביקלס, אדריכל המשכן לאמנות של עין-חרוד. תערוכות קבע.
עין-חרוד מאוחד, טל' 04-6485701. א'-ה', 16:30-09:00, ו' וערבי חג, 13:30-09:00, שבת וחג, 16:30-10:00. כניסה: 26-13 שקל.

לא רק יין זול, 28.8.14

$
0
0

סליחה, חם מוות. המאוורר זוחל את המסלול הקבוע שלו משמאל לימין, מפזר את האוויר, והאוויר עצמו רווי מים, ויוצא שהמאוורר הזה מיואש כמו נרקיסוס מעל האגם, עושה עם הפה מדי כמה רגעים ככה בתקווה שיקרה משהו, וכלום, שוב ושוב המים מסתבכים לרגע, נפרמים ומחזירים לו את דיוקן עצמו המוכר.

"פורטרט עצמי כנקר", עדי שמעוני. "אווה", תערוכת יחיד בגלריה P8, יהודה הלוי 79, תל-אביב. פתיחה: 28.8.14

"פורטרט עצמי כנקר", עדי שמעוני. "אווה", תערוכת יחיד בגלריה P8, יהודה הלוי 79, תל-אביב. פתיחה: 28.8.14

כל אורח טורח להזכיר לי את קיומו של מזגן, החוצפנים שביניהם מציעים לקנות לי אחד, כשנחה עלי הרוח (איזה ביטוי מופרך) אני מסבירה בסבלנות שאוויר מזגנים מרעיל אותי, בדוק, כשלא נחה אני מזעיפה פנים עד שהיועץ התורן ממלמל לעצמו.

בועז ארד, "הבשורה", 2006. "כוח  משיכה", תערוכה קבוצתית בגלריה רוזנפלד. פתיחה: 4.9.14, 20:00

בועז ארד, "הבשורה", 2006. "כוח משיכה", תערוכה קבוצתית בגלריה רוזנפלד. פתיחה: 4.9.14, 20:00

וכמו ההלימה הכפייתית בין תוכן לצורה, ביום נטול נשימה כזה יוצא שמהבוקר כל מחשבה שעולה קורעת מעליה מהר את כל הבגדים ונשארת רק עם הפרדוקס הפנימי שלה, כלומר עם השלד המילולי שלה, מה לה ולמשמעויות, לאפשרויות, כלום, השפה משתברת על גדות עצמה, אה, איזה דימוי, אה.

חיים דעואל לוסקי, "צילום ממצלמת פיתה, מחסום קלנדיה", 2006. "צילום בזמנים אפלים", תערוכת יחיד במוזיאון בת-ים, 18.9.14, 20:00

חיים דעואל לוסקי, "צילום ממצלמת פיתה, מחסום קלנדיה", 2006. "צילום בזמנים אפלים", תערוכת יחיד במוזיאון בת-ים, 18.9.14, 20:00

אפילו את המשפט הראשון הייתי צריכה לרצוח לפני שכתבתי אותו: סליחה, חם מוות. מה סליחה? למי סליחה? לדיבור הגדול? למקום הקדוש? או שזו סליחה בהפוך על הפוך, כמו זה שעוקף אותך בפקק או בתור ואומר, סליחה, גם נדחף וגם סוגר את בסטת המשא-ומתן עם שורה תחתונה.

מגדלנה דפנר, ללא כותרת. מתוך "עומד מלכת, דיאלוג עם מורל דרפלר", תערוכה קבוצתית בבית-הספר לאמנות מוסררה, ירושלים. נעילה: 15.10.14

מגדלנה דפנר, ללא כותרת. מתוך "עומד מלכת, דיאלוג עם מורל דרפלר", תערוכה קבוצתית בבית-הספר לאמנות מוסררה, ירושלים. נעילה: 15.10.14

ומה זה חם מוות? מה נדחף המוות בשביל לתאר חום קיצוני, או בכלל כל דבר קיצוני? אולי הוא שארית משיחה שהיתה לי בצהריים, עם א' שמחכה לתוצאות של האם.אר.איי, שאמרה, אני לא רוצה למות, תגידי מי רוצה למות. וסיפרתי לה על הבוקר שהיה לי, מול הראי, שהסתכלתי ממושכות בשערות לבנות שנהיו לי וחשבתי, איזה מלך הזמן, איך לפני עשרים שנה המחשבה על שערות לבנות היתה מחרידה אותי, והנה עכשיו אני מתבוננת בהן בעניין.

סיגל פרימור, "לבנדה 56". תערוכת יחיד בגלריה שלוש, תל-אביב. פתיחה: 4.9.14, 20:00

סיגל פרימור, "לבנדה 56". תערוכת יחיד בגלריה שלוש, תל-אביב. פתיחה: 4.9.14, 20:00

ואז חשבתי, אה, אבל המוות, אליו לא התרגלת! ופתאום הבנתי שגם זה יבוא, שמה שנראה לי עכשיו לא סביר ולא צודק, המוות, לא הגיוני בכלל, אם לא אמות בחטף, לפני שיהיה לי זמן להתרגל, אז גם המוות יהיה קרוב, ידיד, נטול הבעתה שמכסה אותו עכשיו. וא' אמרה, כן, ובכל זאת רק תגידי ואני קונה לך מזגן. ואמרתי, החום כמו המוות, א', מה לו ולסבל, תעברי שנייה לצד שלו ותראי.

ורדה כרמלי, "אני רואה זיכרון", תערוכת יחיד בבית-האמנים, ירושלים. מפגש גלריה: 13.9.14, 12:00

ורדה כרמלי, "אני רואה זיכרון", תערוכת יחיד בבית-האמנים, ירושלים. מפגש גלריה: 13.9.14, 12:00

מה שאני כן עושה מבצבץ כמו ראשי איים זעירים בנהר של מה שלא עשיתי, ומעל המים תקתוקו קצר הרוח: זה חייב להיגמר! יש לשוב בהקדם לזמן הקצוב, המציית, של המעשים, זמן עוגנים, זמן היענות. אלא שלתקתוק חיים משלו והזמן אדיש אליו וצץ רפה מרוב שנסמך רק על מנוע עצמו, ובאמצעו מתנשא איש חסר שיניים נושא על גבו תמונת נוף מחוקה שגודלה קיר דירת שיכון קטנה, ושר: תתביישו! תתביישו!

רונן סימן-טוב, "המדענית", תערוכת יחיד בבית-האמנים, ירושלים. מפגש גלריה: 18.9.14, 17:00

רונן סימן-טוב, "המדענית", תערוכת יחיד בבית-האמנים, ירושלים. מפגש גלריה: 18.9.14, 17:00

אני מתכננת עליו כבר חודשים. אתמול הגעתי כשעמד בפתח החנות, בדיוק נועל, לצדו שתי מזוודות ענקיות, מה לעשות, להמשיך ללכת ולוותר או לברר אם יסכים לפתוח שוב, הוא חדל מסיבוב המנעול, הסתכל עלי ואמר, אני סגור כבר שלושת רבעי שעה!

מילכה צ'יזיק, תחריט, 1964. "הביתה, 1937–2011", תערוכת יחיד בבית-האמנים, ירושלים

מילכה צ'יזיק, תחריט, 1964. "הביתה, 1937–2011", תערוכת יחיד בבית-האמנים, ירושלים

עוד לא הימהמתי והוא כבר פתח מחדש באנחה, נעמד בפתח הקטן ששתי המזוודות הצרו אותו עוד יותר וסימן לי עם היד להיכנס. אמרתי, כנס אתה קודם, הוא סילסל את כף ידו באוויר שוב, הפעם במחווה מלכותית מלווה בקידה. נדחקתי ונכנסתי.

מרתה פירר, "קטיושינקה", מעבדה לבניית קסאמים בגלריית הצימר, תל-אביב. כל ימי השבוע מלבד ראשון, 12:00–20:00. סדנת עבודה: 19:00–16:00. נעילה: 4.9.14

מרתה פירר, "קטיושינקה", מעבדה לבניית קסאמים בגלריית הצימר, תל-אביב. כל ימי השבוע מלבד ראשון, 12:00–20:00. סדנת עבודה: 19:00–16:00. נעילה: 4.9.14

בפנים חושך של חנות סגורה ואוויר מעופש של מזגן שנכבה ומחילות מדפים מלאות בדברים הקטנטנים שמוכרים בחנויות האלה, סרקתי את החלל מהר, מסמנת עמדות קלות למנוסה, והוא בינתיים גרר פנימה את המזוודות אבל השאיר את הדלת פתוחה.

אבישי סיוון, ללא כותרת, 2008. "אחיזה", תערוכה קבוצתית בגלריית החללית, תל-אביב. פתיחה: 6.9.14, 20:00

אבישי סיוון, ללא כותרת, 2008. "אחיזה", תערוכה קבוצתית בגלריית החללית, תל-אביב. פתיחה: 6.9.14, 20:00

אמרתי מהר מה אני צריכה ושוב ושוב הוא עבר ככה שהייתי חייבת להיצמד למדפים, על פניו היתה הבעה חתומה לגמרי, הוא כולה שירת אותי, כמו שאומרים, והחנות בנויה ככה שאין פינה לעמוד בה בלי להסתכן בחיכוך, ואני אומרת, קרסים, אני אומרת, מחטים, חוטים, ויש לו ואין לו ושוב ושוב הוא נדחק מצדדי, מאחורי.

מיכל סעדון, "הולדינג", טכניקה מעורבת על נייר, 2013. "אחיזה", תערוכה קבוצתית בגלריית החללית, תל-אביב. פתיחה: 6.9.14, 20:00

מיכל סעדון, "הולדינג", טכניקה מעורבת על נייר, 2013. "אחיזה", תערוכה קבוצתית בגלריית החללית, תל-אביב. פתיחה: 6.9.14, 20:00

מה לעשות, פשוט לצאת, והרי הוא עושה לי ג'סטה, פתח במיוחד כשכבר היה בדרך הביתה, והאפלולית כבר התפזרה אל הרחוב, האוויר עדיין עומד, ובסוף כשאני כבר משלמת והוא כבר עומד ומונה מטבעות עודף הוא אומר פתאום: אולי את רוצה משחיל מחטים?

יורם קופרמינץ, "גיהנום", 2014. תערוכת יחיד בגלריית רו-ארט, תל-אביב. פתיחה: 4.9.14, 20:00

יורם קופרמינץ, "גיהנום", 2014. תערוכת יחיד בגלריית רו-ארט, תל-אביב. פתיחה: 4.9.14, 20:00

אני מתבלבלת, זה נשמע נהדר, משחיל מחטים, מתה לראות איך נראה משחיל מחטים, אבל מה אני צריכה משחיל מחטים, וממילא זה אומר ששוב יעבור ויתחכך, ועד שאני עונה הוא כבר מתקרב, אני כמעט מפילה את קיר המדפים שמאחורי, אלא שהפעם הוא עובר בלי לגעת, ושולף מין לוחית עגולה זעירה שיוצא ממנה משולש מתכת דקיק, לסבתא שלי היה כזה, מעולם לא הבנתי איך משתמשים בו. והוא אומר, את רואה טוב? כן, אני כמעט צועקת, אני רואה מצוין, אז לא צריך, הוא מודיע לי כמו רופא שפוטר חולה שבבת אחת התברר שהוא בריא.

Viewing all 4031 articles
Browse latest View live