Quantcast
Channel: ערב רב Erev Rav
Viewing all 4031 articles
Browse latest View live

המסע של ליאוניד בלקלב אל הישראליות

$
0
0

התערוכה "ליאוניד בלקלב: חוקר דיוקנאות אובססיבי", המוצגת הקיץ במוזיאון תל-אביב, מכילה את דיוקנאות האמן עצמו, דיוקנאות בני משפחתו ודיוקנאות ידידיו, מכריו ואנשים שהזמינו אצלו את דיוקנם. היצירות צוירו כולן אחרי עלייתו של בלקלב לישראל ב-1990. בפורטרטים העצמיים מתקופה זו ניכר חיפוש המלווה בתהייה. "מי אני?", שואלות העיניים העצובות והספקניות, הנראות לא פעם כמביטות בדמות שבראי כבאדם זר.

"אני צייר", משיבה קבוצת תמונות גדולה. "יש בי כוח לברוא על גבי הבד הלבן דמות, את דמותי שלי, ויש בכוחי למחוק אותה בצבע הגרונד הלבן. כאשר אני מצייר את עצמי, איני מצייר רק בחור מרושל העוסק בציור, אלא אני בורא את עצמי כאדם יוצר, חושב ומרגיש. אני נותן בכך ביטוי לא רק להיותי אדם שנברא בצלם, אלא גם למאמץ המתמיד שלי להיות אדם המגשים את הכישרון שבו התברכתי, וכך אני חושף את היכולות הרוחניות הטמונות בי כאמן".

ליאוניד בלקלב - דיוקן עצמי לובש ציצית, 2001

ליאוניד בלקלב – דיוקן עצמי לובש ציצית, 2001

הצורך שיש לאדם להגדיר את זהותו הוא צורך אוניברסלי. אם האדם הוא צייר, הוא עושה זאת על-ידי ציורי דיוקן. כך עשו אמנים רבים, וביניהם רמברנדט, ולאסקז והצייר האוקראיני החשוב איליה רפין – מכולם למד בלקלב. לגבי יהודי מברית-המועצות הקומוניסטית שהיגר למולדת הישראלית-יהודית, הצורך להגדיר זהות מובהק יותר, וגם קשה יותר. המולדת החדשה קרובה, אך זרה מבחינה תרבותית. אוקראינה, האם החורגת, מוכרת ואף אהובה מבחינה תרבותית, אך מתנכרת לאמן היהודי. אחד הדיוקנאות העצמיים המרשימים ביותר של בלקלב, "דיוקן עצמי לבוש ציצית" (2001), שנוצר 11 שנה אחרי עלותו ארצה, מבטא את המהלך הזה באופן המרתק ביותר.

בתמונה זו מתייצב האמן מול הצופה במלוא גופו, חשוף חזה, לבוש ציצית. אין הוא מוסתר על-ידי התמונה שהוא מצייר או על-ידי רהיט מזדמן. זהו דיוקנו האמיתי, מעין "ורה אייקון" ("הדימוי האמיתי", כינויה של הצורה שהוטבעה על מגבת שניתנה לישו בדרכו לגולגולתא), שבו הוא מכריז על עצמו כיהודי שומר מסורת. לקומפוזיציה, כמו למשיחות המכחול וסוג התאורה, חשיבות רבה בהבעת התמונה.

ברבים מן הדיוקנאות העצמיים של בלקלב הקווים המגדירים את הדמות או את הבגד סוערים מאוד. בתמונות אחרות הם זורמים ברכות. תמונות רבות טובלות באור בהיר וחם, לפעמים אפילו אור ירושלמי אדמדם עז, הגורם לדמויות להיספג לתוך סביבתן. כולן, בדרכים שונות, מנסות לספר את סיפורן של הדמויות בהן.

ליאוניד בלקלב - דיוקן פולינה, אשת האמן, 1996

ליאוניד בלקלב – דיוקן פולינה, אשת האמן, 1996

בלקלב מרבה לצייר את פולינה אשתו, עד שאנו לומדים להכירה גם כאשר היא מנמנמת רפויה, או משעינה את סנטרה בנחישות על כף ידה, פעם בכובע חדש ואלגנטי, מעיינת בכתב-עת, ופעם בהריון, מודאגת מעט. הוא מצייר אותה לבדה, וגם עם אמה. הוא מתבונן בה מאחורי כן הציור כאשר היא מוזגת מרק לכל המשפחה המסבה לשולחן האוכל, שולחן גדול ורחב, שיש בו מקום לילדים אחדים, לסבתא זקנה וגם לחתולים הרובצים על אדן החלון ואורבים לרגע שאחד הילדים יכבד גם אותם בשאריות המזון.

בלקלב לא הספיק ליהנות מבית הוריו שנים רבות. כשהיה בן 14 עזב את ביתו שבכפר מולדבי קטן ונסע לבדו לקייב, העיר הגדולה, כדי ללמוד ציור. עכשיו, משהתגשם החלום, הוא יכול ליהנות גם מהיותו "פטר פמיליאס", אב למשפחה שהוא מסוגל לפרנס. "אם יש לך ילדים, אתה יודע שצריך גם להתפרנס", אומר בלקלב לשעיה יריב, בעל הגלריה המייצגת אותו. היות אב למשפחה חשוב בעיניו לא פחות מהיות צייר. הוא מצייר ללא הרף משפחות לשולחן האוכל, עד שנראה כי אין דבר שלם ויפה יותר בעיניו מלראות את ילדיו אוכלים לשובעה.

ליאוניד בלקלב - דיוקן עצמי, 2014

ליאוניד בלקלב – דיוקן עצמי, 2014

משפחה, שלושה דורות המסבים יחד סביב לשולחן, היא משפחה שזכתה בחסד, והחסד מתבטא באור המאיר את התמונה. גם בני משפחת קורץ, ידידי האמן, זוכים לשבת שוב ושוב סביב שולחן האוכל, כי האכילה בכלל והאכילה בצוותא בפרט אינם דבר טריוויאלי, אלא רגע של התעלות הנפש, אולי אפילו רגע מקודש, וכדאי להזכיר שבתפיסה היהודית יש לישיבת כל המשפחה סביב שולחנה משמעות ריטואלית מקודשת.

בלקלב מצייר את ילדיו שוב ושוב. הילדים בתמונותיו מתפתחים וגדלים. הנה יוסי הקטן כבר נער לפני הגיוס ופניו דומים לפני אביו כאשר היה נער. דוד הילד גבה-קומה מאוד, ומוריה נעשתה כמעט עלמה. אפילו דביר הקטן עומד על רגליו בתוך הלול, ואפשר לחוש מעין אושר שליו השורה על הבית.

עולמו של אדם אינו רק בתוך משפחתו, הוא גם בין בני-אדם רבים המקיפים אותו. חדר שלם בין חדרי התערוכה מוקדש לדיוקנאות של אנשים שאינם בני משפחת האמן. יש ביניהם ידידים מן השכונה, מבית-הכנסת, ידידים שאפשר לדבר איתם על אמנות וגם כמה אנשים המוכרים לכולנו כאנשי ציבור. דומה שהאמן משתדל לומר לנו משהו על פנימיותם. את רמי פרסוב הוא מתאר כ"מתבונן", את טדי קולק כאיש שהתעייף מן העשייה ונשען במרפקו על מסעד הכיסא, פיו קפוץ ועיניו ריקות ממבע. את גדעון עפרת, חוקר האמנות, הוא מצייר בעדינות כשהוא טובל באור רך, עיניו מביטות מעל זגוגיות המשקפיים במבט בוחן, אולי אפילו מאוהב במה שרואות עיניו – אולי האמן, אולי יצירתו.

ליאוניד בלקלב - דיוקן משה, 2011

ליאוניד בלקלב – דיוקן משה, 2011

בלקלב, כאמור, נולד בברית-המועצות ושם קיבל את השכלתו האמנותית. בעלותו ארצה ב-1990 פגש מרחב אמנותי שאופיין בזלזול באמנות "ריאליסטית" ו"אקדמית", שנחשבה למיותרת ונחותה אחרי המצאת הצילום. ציוריו של בלקלב לא הידהדו את הזרם המרכזי בישראל, אבל הם היו כל-כך מלאי הבעה, כל-כך כנים ועשויים בכישרון כה רב, שאפילו הכוהנים הגדולים של ה"מודרנה" והמופשט התאהבו בהם ובאמן. בייחוד תמכו בו בני מולדתו הקודמת, שעלו ארצה עוד בשנות ה-20 של המאה הקודמת – יחזקאל שטרייכמן ואשתו צילה, דב פייגין, אהרון גלעדי, יאן ראוכוונגר (עולה קצת יותר ותיק מבלקלב עצמו) וגם הגלריסט הישראלי שעיה יריב.

השנה זכה בלקלב בפרס שיף, המוענק ליוצרי אמנות פיגורטיבית-ריאליסטית. הפרס כולל תערוכה במוזיאון תל-אביב, וזו מוצגת שם בקיץ זה. המבקר בה יוכל לעקוב אחר תהליך התפתחותו של האמן מאז עלותו לישראל לפני 25 שנה. הוא יוכל לראות כיצד התמודד הצייר עם סביבתו החדשה, עם עצמו כאדם זר לתרבות הישראלית, וכיצד אימץ אותה. המתבונן ביצירתו יוכל לראות את ההפנמה של יסודות האבסטרקט הישראלי ושילובם בציור הפיגורטיבי-ריאליסטי. הוא יראה גם כיצד האור הירושלמי הבהיר מאיר את הדמויות לא רק כדי שתיראנה לעיני הצופה, אלא בעיקר כביטוי לתהליך נפשי עמוק שעבר האמן עם עלייתו לארץ – תהליך שבו הפך ממהגר לעולה.

כאשר אמן שואל את עצמו בציוריו: מי אני? הוא שואל גם את הסביבה שאליה הוא פונה: כיצד אני נראה בעינייך? וכאשר הוא מזהה את עצמו בציוריו כיהודי ששב לארצו ולעמו ומצא בה את זהותו כיהודי, שאותה לא הכיר במולדתו, הוא אומר לחברה שאליה הגיע לא רק כיצד הוא רוצה שיראו אותו, אלא גם כיצד היה רוצה שהיא תראה את עצמה וכיצד תקבל את העלייה הבאה אליה. וזהו המסר החשוב של התערוכה היפהפייה ועמוקת ההגות של בלקלב לעצמו, לעולים מברית-המועצות ולחברה הישראלית כולה, הן מבחינת קליטת העלייה והן מבחינת ציפיותינו מעצמנו.

בשיחה עם האוצרת גליה בר-אור אומר בלקלב: "בכל תקופה בחיים צריך לעשות ציור, לא תמיד יוצא ציור, החיים משתנים, הציורים משתנים. אני אדם פשוט. אני צריך לעבוד, לגדל ילדים, אני מאוד במקום שלי בירושלים, בסטודיו שלי… אני חושב שצייר צריך לחיות הרבה שנים בשביל לעשות משהו". אני מקווה שליאוניד בלקלב יזכה לשנים ארוכות ובריאות טובה וימשיך לזכות אותנו בפרי יצירתו.

הפוסט המסע של ליאוניד בלקלב אל הישראליות הופיע ראשון בערב רב Erev Rav


גלריה זומר מחפשת מפיק/ה

$
0
0

התפקיד כולל, בין היתר, הפקת תערוכות בארץ וירידים בחו"ל, עבודה מול ספקים, משלוחים וניהול אדמניסטרטיבי של הגלריה.

דרישות התפקיד:
ניסיון קודם בהפקה – יתרון

זיקה לעולם האמנות – יתרון

אנגלית ברמה גבוהה מאוד – חובה

זמינות למשרה מלאה (כולל סופ"ש)

תחילת עבודה – מיידית

נא להשלוח קורות חיים לכתובת chenli@sommergallery.com

רק פניות מתאימות יענו

הפוסט גלריה זומר מחפשת מפיק/ה הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

מיומנה של מאסטר-פרינטר

$
0
0

אפשר לדבר על ההדפס מכיוונים רבים. אני בחרתי להתמקד בהיבט של Master Printer, או בתרגום לעברית – דפס-אמן. כשבחרתי להרצאה את שמה, התלבטתי אם לקרוא לה אמן-דפס או דפס-אמן. התרגום המילולי של Master Printer הוא דפס-אמן, אך אני מצויה במקום מיוחד שבו גם אני אמנית וגם דפסית, Master Printer שמחליפה בין התפקידים בתוך המרחב של הסדנה. במהלך השנים התלבטתי רבות כיצד להגדיר את עצמי. ואולם, בהרצאה זו החלטתי להתמקד במקצוע הזה, שהוא מאוד מורכב בעיני ומזמן מחקר מעמיק.

שרון פוליאקין - "גשם ורוח", שמן על בד, 200X300 ס"מ, 2008, אוסף אמון יריב

שרון פוליאקין – "גשם ורוח", שמן על בד, 200X300 ס"מ, 2008, אוסף אמון יריב

הדימוי שבחרתי להרצאה הוא ציור שציירתי בהשראת תחריט אנונימי, שבו מתואר הדפס תוך כדי פעולה בסדנתו. אני מאוד מזדהה עם הדמות.

לפני כמה שנים ביקרתי בתערוכה "האמא של דירר", שהוצגה בברלין. דירר, אמן בן המאה ה-16, יצר הדפסים רבים בטכניקה של Engraving, שקדמה לטכניקת התחריט ללא הצריבה; כלומר, חריטה על הלוח בלבד.

התערוכה כללה עבודות שונות. בחרתי רישום בפחם משנת 1514, של אמו, שהיתה אז בת 63 וסבלה מאוד במהלך חייה הקשיים. ברישום זה הוא מתאר אותה על ערש דווי. מה שהדהים אותי ברישום היה בחירתו של דירר לתעד את אמו תוך ויתור על אידיאל היופי. דירר מבין את החשיבות שבתיעוד אמו רגע לפני שהיא נעלמת מהעולם. הוא גם מציין את גילה בחלק הימני העליון של הגיליון.

אלברכט דירר, "מלנכוליה", 1514, תחריט נחושת, 31X 21ס"מ

אלברכט דירר, "מלנכוליה", 1514, תחריט נחושת, 31X 21ס"מ. מקור: וויקיפדיה

באותה שנה בדיוק דירר יצר את ההדפס "מלנכוליה", עבודה ידועה וחשובה שלו, שהיתה השראה לאמנים רבים אחרים. גם היא הוצגה בתערוכה זו. פתאום, כשהרישום עמד סמוך להדפס, הבנתי כי רוב עבודות ההדפס של דירר שאנו מכירים לא נוצרו על-ידיו, אלא על-ידי הדפס מסדנת ההדפס שאיתה עבד. דירר הכין בדרך כלל את הרישומים (כגון זה של אמו), שמתאפיינים בקו רך ובתנועת יד קלה, אבל בתחרטיו הקווים סדורים באופן שונה, הטכניקה נדמית מדוקדקת יותר. משמע, הטכניקה בוצעה על-ידי בעלי המקצוע, הדפסים שלו. דירר יצר את הרישום על נייר שהודבק על הלוח, ולאחר מכן היו חורטים בו באמצעות Engraving. כאן היכתה בי ההכרה בחשיבות תפקידו של הדפס הנסתר ביצירה, בעיקר בתקופות קדומות יותר.

אלברכט דירר, "אם האמן", 1514, רישום. אוסף המוזיאון להדפס ורישום, ברלין

אלברכט דירר, "אם האמן", 1514, רישום. אוסף המוזיאון להדפסים ורישומים, ברלין. מקור: וויקיפדיה

זו למעשה הקדמה הממחישה את חשיבותה של סדנת ההדפס מאז ומעולם, ובכלל זה של הדפסים שעובדים בה.

הערה על המצאת הדפוס באמצע המאה ה-15: יוהאן גוטנברג המציא את האפשרות לצקת אותיות בודדות שסודרו ויצרו טקסטים. ההמצאה העיקרית היתה יציקת האותיות. מי שהיתה אחראית על עיצוב האות, הגופן שלה, היתה סדנת ההדפס. מנהל הסדנה היה גם זה שבחר אילו טקסטים יועברו לדפוס. הדברים הללו ממחישים שוב את חלקם המשמעותי של סדנת ההדפס והדפס במהפכת הדפוס.

ידוע שטכניקת ה-Engraving התפתחה בסדנאות הצורפים כצורך לתעד את עיצוביהם. דירר לדוגמה גדל בסביבה של צורפים; אביו היה צורף ועבד עבור צורף מאסטר בשם הירונימוס. בתו של הירונימוס היתה אמו של דירר, וגם היא היתה צורפת. כלומר, דירר גדל בסביבה של מאסטרים שמהם למד את הטכניקה, ולמעשה גדל בתוך סדנת הדפס.

אני למדתי את המקצוע הזה כשהתמחתי בתחריט. הגעתי לסדנת ההדפס, ומיד התחלתי לעבוד עם אריק קילמניק וסידון רוטנברג, ואף למדתי מהאמנים שעבדתי איתם. בבצלאל למדתי עיצוב גראפי, אך כניסתי לעולם האמנות היתה דרך סדנת ההדפס והמפגש עם האמנים שאיתם עבדתי.

ההדפס מחייב סדר במחשבה, בתהליך. אנסה לחלק את התפקיד של ה-Master Printer לשלבים: השלב הראשון הוא שלב ההיכרות עם האמן. המפגש הראשון עם האמן כולל לעתים ביקור בסטודיו ולעתים שיחה ראשונית בסדנה. מתוך היכרות זו צומח הרצון להתחיל לעבוד. חושבים על נושא, בוחרים את הפורמט, הטכניקה, ויוצאים למסע.

המסע כולל הרבה עליות ומורדות. האמן רגיל לעבוד לבד בסטודיו, שם תהליך היצירה מתרחש בדרך כלל בינו לבין עצמו. כשהוא מגיע לסדנה הכל צריך "לצאת החוצה". במובן מסוים, הדפס הוא סוג של מראה לאמן, מראה פעילה, של המחשבות שעולות לאמן והתלבטויותיו הפנימיות, דבר המצריך מהאמן חשיפה לא פשוטה. דפס חייב למצוא את הדרך לאפשר לאמן לחשוף את התלבטויותיו ומחשבותיו הפנימיות בחופשיות.

לכבוד ההרצאה הכנתי גרף של המסע. "אחריות" היא מלה חשובה במהלך מסע כזה; אחריות הן מצד האמן והן מצד הדפס. האמן חייב לעשות עבודת אמנות מצוינת, ולדפס יש אחריות טכנית מאוד גבוהה והוא צריך לייעץ בזמן, להנחות באופן נכון ולהתאים עצמו לכל אמן ואמן. כל אמן עובד באופן שונה. יש קשת מאוד רחבה של יחסים והתערבות של הדפס בתהליך העבודה של האמן. בסופו של דבר העבודה היא עבודה של האמן. האחריות האמנותית היא שלו. אין זה משנה כמה הדפס היה מעורב בעבודה. בסופו של דבר האמן גם מאשר את התוצאה הסופית שמקובלת עליו על-ידי החתימה B.A.T (בצרפתית, מוכן להדפסה). זהו למעשה השלב השני – תהליך העבודה, המורכב מהתחלה, אמצע וסוף. עבודה מאוד מורכבת, מאוד אמוציונלית עבור האמן, ועל הדפס להיות קשוב מאוד לתהליך העבודה.

בשנים שעבדתי בסדנה הייתי משכימה קום ומגיעה לעבוד על הדפסים שלי שעתיים לפני פתיחת הסדנה. בשמונה הייתי מתחילה לעבוד כמאסטר-פרינטר, מחליפה תפקידים. לא פעם התגלגלו גילויים שלי בחומר להדפסים של אמנים אחרים. מבחינתי השיתוף והנדיבות הם תנאים הכרחיים כשעוסקים בהדפס. השיתוף הוא לטובת הרוחב של הטכניקה ושל האמנות בכלל.

במהלך העבודה על הפאלטה נוצרות פעולות שונות של חריטה, צריבה, הדפסה ועוד, מה שמצריך מהאמן ומהדפס לנוע במרחב הסדנה עצמה. בתוך החלל הזה הדפס מבצע מעין מיצגים של פעולות, בדומה לתיאטרון. אחת לזמן מדפיסים הדפסת ניסיון, ובהתייחס אליה ממשיכים להדפיס הדפסות נוספות. כשמרוצים ממה שיצא, מגיעים לעותק הסופי. משלב זה הדפס עובד לבד. יש לו את הפאלטה, הניירות שהכין, ועליו להתחיל להדפיס. ההדפסה הזו היא למעשה ההיכרות העמוקה של הדפס עם ההדפס ועם הפאלטה. על הדפס ליצור הדפסים זהים, ובו בזמן להוציא מהפאלטה את האיכויות הכי טובות שלה.

כך קורה שהדפס עשוי לשקוע בעבודת ההדפסה במהלך כמה חודשים שבהם הוא נקשר טכנית ואמוציונלית לעבודה. הקשר נוצר בינו לבין הפאלטה, הצבע והמכבש. כאן נוצרים רגעים קונפליקטואליים, במאמץ להוציא מלוח העבודה את המיטב. מצד אחד צריך להתרכז בכל הדפסה ולהתייחס אליה כאילו היא האחת והיחידה. מצד שני, הפעולה החזרתית מתישה ומתסכלת בדומה לעבודתו של פועל ייצור. כך למדתי ופיתחתי שיטות נוספות לשכלול קצב העבודה ואיכותה, למשל דיוק ותמצות של הפעולות הגופניות שלי, ובעיקר למדתי על סבלנות ועל אורך רוח.

השלב האחרון הוא שלב החתימה. ההדפסים מוכנים, האמן מוזמן לחתום עליהם. סדרה של 12 הדפסים, למשל, כוללת גם שני ארטיסט-פרופ (Artist’s Proof) ופריטנר-פרופ (Printer’s Proof), שנשאר בסדנה או שהדפס מקבל. העמדה נקייה. שלושה עפרונות מחודדים והצ'ופ של הסדנה שמטביעים בניירות. בשלב זה תפקידו של הדפס הוא להעביר את הניירות ולאפשר לאמן לחתום בנחת. יש בפעולה זו מין עבודת קודש.

פעולת ההדפס היא קצת כימיה פרי-סטייל; אנחנו עובדים עם חומצות ועם חומרים שמשתנים בטמפרטורות שונות. אפילו בתנאי מעבדה התוצאות יכולות להיות שונות, כל שכן בסדנת הדפס. כל דפס יוציא תוצאה אחרת. החומצות שמתעייפות, טמפרטורה שמשתנה – אלו ועוד משפיעים על התוצאה. כאן למעשה נכנסת ה"הרגשה", "תחושת הבטן", שלמעשה מחפה על חוסר היכולת וחוסר הרצון להיכנס למדידות מדויקות.

מאז השנים שבהן עבדתי בסדנת ההדפס, לקחתי על עצמי להתרכז גם בהיבט החינוכי שבתהליך ובטכניקה. היום אני מרגישה צורך, תפקיד, משימה להעביר לסטודנטים את המסר שניתן ליצור בטכניקת ההדפס המסורתית עבודות עכשוויות רעננות ורלבנטיות.

חשוב לי להדגיש את ההבדל בין רפרודוקציה להדפס. הדפס הוא יצירה שאתה בוחר לעשות בהדפס כי הטכניקה תואמת את כוונותיך, כי אתה אוהב את השפה של ההדפס. לא בגלל השכפול. לי ולאמנים אחרים חשוב ההדפס עצמו, ופעמים רבות אנחנו מסתפקים בהדפס הראשון. מבחינתנו הצורך בסדרה הוא עניין אחר. ג'ספר ג'ונס נשאל בראיון איזו טכניקה עדיפה עליו. הוא ענה שזה בכלל לא קשור למה שהוא מעדיף או אוהב, אלא לצורך שלו בעבודת אמנות מסוימת להתייצג בטכניקה זו או אחרת.

הרבה אמנים הם גם דפסים ומבצעים את ההדפסים של עצמם. חשוב לי להדגיש את ההבדלים בינם לבין המאסטר-פרינטר. האחרון צריך להיות מסוגל להכיל הרבה מאוד אמנים שונים. הוא צריך לייצר הזדהות מוחלטת עם האמן ויצירתו, בלי קשר לטעם או לנטייה האישית שלו, ללא שיקולים זרים. להבדיל, כמובן, מאמן שמייצר את ההדפסים של עצמו לפי טעמו וגישתו. צורך זה, הטבוע בתפקיד הדפס, לימד אותי, לאחר שנים של עבודה בסדנה, להיות קשובה ולהתאים את היחס שלי גם כמורה לסטודנטים שלי, שגם הם שונים זה מזה.

המאמר מבוסס על הרצאה שהושמעה במסגרת השקת הספר "100 שנות אמנות הדפס בישראל", שהתקיימה בבית לאמנות ישראלית, 17.7.15

הפוסט מיומנה של מאסטר-פרינטר הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

ללא כותרת

$
0
0
נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן – ״מבעד לחלון״ – פרויקט מיוחד ל״דימוי היומי״. אוצרת: יעל רביד.

קיום רגעי.

בעוד רגע יתרגש כאן דבר-מה אחר.

המראֵה יתחלף במראֵה אחר.

כמו זכרון תעתועים.

עדשת המצלמה של נינו פותחת צוהר מבעד לחלון תודעתו.

ברגישותו לפרטים הוא חושף את מעמקי נפשו.

קישור אל הבלוג של נינו הרמן

קישור אל נינו הרמן בפייסבוק

הפוסט ללא כותרת הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

סוג אחר של ניהול טעם

$
0
0

בספטמבר 2015 (2-19) ייערך פסטיבל "צוללן" השני, שיתפרש הפעם על אולמות שונים ברחבי תל-אביב ויפו: תיאטרון סוזן דלל, סטודיו ורדה (בית להקת בת-שבע), תיאטרון תמונע, מחסן2 ומוזיאון תל-אביב. אם בשנה שעברה היה נדמה שזהו פסטיבל אזוטרי כמעט, השנה הוא ממוצב כקול מרכזי בשדה המקומי. המנהלים האמנותיים, משה שכטר-אבשלום ועדו פדר, אצרו תוכנית המציגה טעם מובחן אסתטית ויצירות מיינסטרים לצד יצירות שוליים.

זה לא מפתיע שהמוסדות רוצים להתהדר בהצגת מופעים שנחשבים פורצי דרך או חתרניים, זה חלק מהיחסים שמתקיימים בין מרכז לשוליים, שמהם צומחת החדשנות שהופכת למיינסטרים. איך הייתם רוצים להתמקם בתוך המערכת הזאת?

"אולי חשוב להזכיר את זה שתמיד אמרנו ב'צוללן' שאנחנו לא משחקים את המשחק של שוליים ומרכז, אין אצלנו הבחנה כזאת. התוכנית שאנחנו אוצרים מורכבת מעבודות שהן מוקד העשייה האמנותית בעינינו, חוד החנית. לכן, אם יש מישהו כמו ריימונד הוג, שמתאים לסוזן דלל, והוא הולם את הטעם שלנו – אז אנחנו נכניס את זה. חשוב לציין שהיוזמה לשיתוף הפעולה עם הגופים האלה היא שלהם, ואנחנו שמחנו להיענות לה. אנחנו שומרים על המיתוג שלנו, משתדלים לא להיות מזוהים רק עם תמונע או עם המחסן למשל. אנחנו תופסים את עצמנו כסוכנים עצמאיים, קול נוסף בשדה שעושה ארגון מחדש של הדברים. זה סוג אחר של ניהול טעם – זה הפסטיבל היחיד כמעט שהוא לא אאוטלט של ארגון אחד, אלא הוא מתפרש על כל העיר ומציג בכל המוסדות. למשל סוזן דלל ומוזיאון תל-אביב מציגים דברים שמישהו אחר אצר עבורם. זה חדש".

tsilelan2015

מה מנחה את האוצרות השנה?

"אנחנו לא פסטיבל תימה, אבל אנחנו תמיד מחלצים איזה מושג. בשנה שעברה זה היה 'הפוליטיות של המחול', בניגוד למחול פוליטי, והשנה אנחנו נעבוד עם המושג Ex-Spectacle. אני מפתח את המחשבה על ובאמצעות המושג הזה עם שיר חכם, אנחנו מביטים ביצירות ומחלצים מחשבה משותפת – להבדיל מהנחיה ליוצרים ליצור לפי המושג. יהיו שני אירועים שיעסקו ב-Ex-Spectacle, והם יתקיימו במוזיאון תל-אביב. בראשון נציג את המושג ותהיה שיחה עם יסמין גודר ומיכאל גטמן, והשני הוא אירוע הסיום של הפסטיבל, שבו יוצגו שלוש עבודות של יוצרים ישראלים (לא בכורות), ולאחריהן שיר ואני נתרגם את המושג הזה באמצעותן.

"דבר נוסף שמנחה את הבחירות שלנו השנה הוא שחשוב לנו להיות צינור, כלומר אנחנו מקפידים להביא אמנים ישראלים שעובדים בין ישראל לאירופה. הפסטיבל שומר איתם על קשר ומציג את העבודות שלהם, כי חשוב להביא ידע חדש כל הזמן. תכלס זה כמעט אקט ציוני, השם ישמור, כי זה מחזיר אותם במובן מסוים, הם פה בגלל זה. היוצרות לי מאיר ומאי זרחי הן דוגמה כזאת.

"מאי זרחי מגיעה לכאן אחרי הצלחה גדולה בעבודתה עם הקולקטיב Mamaza, ויחד עם אמנית הקול יעל אופנהיים היא תציג עבודה של סאונד ותנועה במוזיאון. זאת יצירה מינימליסטית ומתוחכמת, אבל מאד וירטואוזית, ומעניין לפצח למה. לי מאיר עובדת בעיקר בברלין, והשנה היא תציג דואט בשיתוף עם מיטל רז, שיעלה בתמונע. הוא נקרא 'פליי דד', ועוסק בשאלה מה זה פרפורמינג. מאיר ורז מגיעות מדיסציפלינות שונות, והעבודה היא מאוד תיאטרלית ואקספרסיבית, וגם מאד וירטואוזית. היצירה הזאת היא חלק ממה שאני קורא לו 'הניאו-וירטואוזיות' – חזרה לווירטואוזיות, אבל אחרי המהפכה הקונספטואלית, המינימליסטית. וזה מעלה את השאלה: מה זה וירטואוזיות עכשיו? מה זה ספקטקל עכשיו?".

מאי זרחי. דימוי: דיוד רוזנברג

מאי זרחי. דימוי: דיוד רוזנברג

בטקסט הקצר שפותח את התוכנייה אתם מתייחסים לשפה החדשה הזאת כאל התפתחות או תגובה לאימוץ של המחול את "צו הצניעות", כפי שאתה מכנה אותו.

"במושג Ex-Spactacle האקס מסמן את המבט מבחוץ, זה סוג של ספקטקל רפלקסיבי, סוג של רוויה ואפילו כעס על מה שאני קורא הפוריטניות הפוליטית, צו הצניעות של הפוליטי. יש המון דיבור על רצון של אמנות, ואני מבין ויכול אפילו להתחבר אליו, שאמנות תפסיק להיות התמכרות לאסתטי, אבל הכיוון הזה הוביל לסוג של צניעות, פוריטניות, שמוביל לדברים מעניינים אמנם, אבל גם לריקנות או אימפוטנציה ודיכוי כמעט, ולכן אני קורא לזה 'צו הצניעות'. אני חושב שהיום חוזרים לעשות ספקטקל באופן אחר, יש חזרה לתיאטרון דווקא, כמקום פוליטי שהיתה יציאה ממנו קודם, ויש דווקא חזרה לבעלות (authorship). מתוך הכאוס של העולם האינטרנטי והפוסט-מודרנה, פתאום מישהו אומר: יש לי משהו להגיד – זה סופר פוליטי. ויותר מזה, אומר בקול ומעביר אותך חוויה שהיא בלתי אמצעית, שהיא חיה, ושהיא עדיין מתייחסת אל עצמה מבחוץ, לא מאבדת את הביקורתיות, את הפוליטיות שלה.

"למשל ריימונד הוג, שיציג גרסה שלו ל'פולחן האביב', ואחר-כך תהיה הרצאה שלו. הוא ביקש לקרוא לאירוע 'לכתוב עם מלים וגופים', כי הוא מעניק מעמד שקול לכתיבה ולתנועה. יוצרים שיש להם גישה גם למלים – זה דבר שמעניין את 'צוללן'. אם נחזור למה שדיברנו עליו בהתחלה, אז המופע והסדנה של הוג במסגרת 'צוללן' הם פרי של שיתוף פעולה עם פרויקט Moves without Borders של ארקדי זיידס ומכון גתה, יחד עם סוזן דלל. הפסטיבל יתפרש על פני שלושה סופי-שבוע, והתוכנית מציעה הזדמנות ייחודית למחשבה על מחול עכשווי מהארץ ומחו"ל".

פסטיבל "צוללן". 2-19 ספטמבר 2015

ניהול אמנותי: עדו פדר ומשה שכטר-אבשלום | יוזמה וניהול: משה שכטר-אבשלום | אוצרות אירועי שיח: עדו פדר | הפקה בפועל: שירן שואקה | יחסי-ציבור: מירה בינארט | עיצוב גרפי: אודי גולדשטיין | ניהול טכני: יואב בראל ועומרי ברזילי | דימוי הפסטיבל: דניאל צאל

ריימונד הוג. צילום: רוזה פראנק

ריימונד הוג. צילום: רוזה פראנק

הפוסט סוג אחר של ניהול טעם הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

ללא כותרת

$
0
0
נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן – ״מבעד לחלון״ – פרויקט מיוחד ל״דימוי היומי״. אוצרת: יעל רביד.

 

קיום רגעי.

בעוד רגע יתרגש כאן דבר-מה אחר.

המראֵה יתחלף במראֵה אחר.

כמו זכרון תעתועים.

עדשת המצלמה של נינו פותחת צוהר מבעד לחלון תודעתו.

ברגישותו לפרטים הוא חושף את מעמקי נפשו.

קישור אל הבלוג של נינו הרמן

קישור אל נינו הרמן בפייסבוק

הפוסט ללא כותרת הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

פרסים חדשים במוזיאון ת״א לבן הגרי ורמי מימון

$
0
0

 

מוזיאון תל אביב לאמנות ומוזיאון רוז לאמנות, באוניברסיטת ברנדייס במסצ'וסטס, ארה"ב יעניקו בפעם הראשונה את פרס חמי פרוכטר לאמן וידאו ישראלי בתחילת דרכו. האמן בן הגרי הוא הזוכה הראשון בפרס לשנת 2015. הגרי, יליד 1981, הוא בעל תואר ראשון מהמדרשה לאמנות, מכללת בית ברל ותואר שני באמנות מאוניברסיטת קולומביה, ניו יורק. בשנים 2009-2012 שימש ראש תחום הוידאו במדרשה לאמנות, מכללת בית ברל.

פרס חמי פרוכטר לאמן וידאו ישראלי בתחילת דרכו, שיזם אספן האמנות לזר פרוכטר בשיתוף עם מוזיאון תל אביב לאמנות ומוזיאון רוז לאמנות באוניברסיטת ברנדייס במסצ'וסטס, ארה"ב, יוענק אחת לשנתיים לאמנ/ית וידאו ישראלי/ת. הפרס כולל מענק כספי של 10,000 דולר ותערוכת יחיד במוזיאון תל אביב לאמנות ובמוזיאון רוז לאמנות, אשר תוצג בו זמנית. התערוכות ילוו בקטלוג משותף. תערוכתו של הגרי תיפתח בחודש פברואר 2016. זוכה הפרס יתרום עבודת וידאו שתהיה משותפת לאוספי האמנות של שני המוזיאונים.

בועדת השיפוט של הפרס ישבו סוזן לנדאו, מנכ"לית ואוצרת ראשית, מוזיאון תל אביב לאמנות. כריסטופר בדפורד, מנהל מוזיאון רוז לאמנות, אוניברסיטת ברנדייס, מסצ'וסטס. אלן גינתון, אוצרת בכירה לאמנות ישראלית, מוזיאון תל אביב לאמנות. רבקה סאקר, יו"ר ומייסדת ארטיס. ביל הוריגן, אוצר בכיר, מרכז וקסנר לאמנויות, קולומבוס, אוהיו. מרק דיון, אמן.

בנימוקי הבחירה נכתב כי "בסרטיו ובמיצבי הוידאו הקומי-טרגיים מתגלמות סביבות אבסורדיות המעלות שאלות על זהות וטריטוריה. דמות האמן הלכודה בסביבת העבודה, מתחפשת ומופיעה במצבים מוזרים שנכפו עליה על ידי מנגנון הדימוי הנע. בעבודותיו של הגרי ניכרות השפעות מעולם התיאטרון והקולנוע: החל מבניית התפאורה, עבור באיפור ואביזרים המשמשים ליצירת עולם בעל הגיון אידיוסינקרטי, אשר אותו רוקם הגרי כשפה, ומלמד את הצופים לדבר אותה. בעבודותיו מערפל הגרי את הגבול בין הבמה לאחורי הקלעים וחושב מחדש את היחסים בין האוביקט ליוצרו, לרב תוך היפוך תפקידים ומצבי צבירה. לדוגמא בעבודה 'אינברט'- המציגה יום בעולם ביתי בעל הגיון הפוך הנשלט ע"י חוקי הצלולויד בצבעים משלימים ובאור וצל. דמות האמן, עם עיניים עצומות, אטומה מאיפור מנסה ללמד את התוכי האילם לדבר. בסרטו החדש 'פרש', עולם החי, הצומח והדומם מתלכדים יחדיו בסביבת חממה היפוטתית, שהיא הכלאה בין הטבעי לתרבותי. מכוסה כולו בירקות, דמותו פוגשת בעלי מקצוע שונים אשר ניזונים ממנו עד כדי היעלמותו. הסרט מדלג בין סוגות שונות של וידאו וסאונד: מהתיעודי, דרך מדע בדיוני לסיום מוזיקלי מפתיע. הדימוי הנע שיוצר הגרי חושב מחדש את גבולות החלל והזמן כמעשה קסם על ידי אפקטיים חזותיים, הזרה וחיקוי, תוך שהוא מאמת אותנו עם רגע ההיווצרות-הקימה לתחייה.

בן הגרי - Potter's Will, 2015

בן הגרי – Potter's Will, 2015

בנוסף הוכרז אמש כי האמן רמי מימון הוא הזוכה הראשון בפרס לורן ומיטשל פרסר לצלם ישראלי צעיר, מוזיאון תל אביב לאמנות.

פרס לורן ומיטשל פרסר לצלם ישראלי צעיר, מוזיאון תל אביב לאמנות, הוא פרס שנתי חדש, פתוח להגשת פרויקטים של אמנים ישראלים בני 40-25, בעלי תואר באמנות או בצילום.

מימון, יליד 1976, בוגר תואר ראשון ושני, האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל והקופר יוניון, ניו-יורק. מימון הציג תערוכות יחיד והשתתף בתערוכות קבוצתיות רבות בגלריות ובמוזיאונים בארץ ובעולם. זכה בפרס אמן צעיר מטעם משרד התרבות, קרן רבינוביץ, מפעל הפיס, מלגת IAAB שוויץ ופסטיבל Radical Jung מינכן. השתתף בתכניות שהות אמן בגרמניה, פולין, ארה"ב ושוויץ. עבודותיו נמצאות באוספים מוזיאליים מרכזיים ובאוספים פרטיים חשובים בארץ ובעולם, ופורסמו בכתבי עת ומגזינים מקומיים ובינלאומיים. מימון מלמד באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל ובמדרשה לאמנות, בית ברל.

צוות השופטים בועדת הפרס כולל את סוזן לנדאו, מנכ"לית ואוצרת ראשית, מוזיאון תל אביב לאמנות, נילי גורן, אוצרת לצילום במוזיאון תל אביב לאמנות ושופט אורח – מומחה בין־לאומי לאמנות וצילום. השנה התארח בצוות השופטים ולטר מוזר, אוצר ראשי לצילום, מוזיאון אלברטינה, וינה, אוסטריה. הפרס כולל מענק כספי של 5,000 דולר ותערוכה או קטלוג ואירוע או כל תצוגה הולמת של הפרויקט הנבחר, במוזיאון תל אביב לאמנות.

בנימוקי הבחירה נכתב כי "הצילום של רמי מימון עוסק בבחינה של ייצוגים ומוסכמותיהם בתרבות ובאמנות. עבודתו מתאפיינת בחיבור מקורי ועדין בין עבודות צילום לבין הצבות חומריות מורכבות ועוסקת בחקירה מעמיקה ומסועפת של מדיום הצילום ומעמדו המשתנה לאורך השנים, של התצלום כאובייקט, כסימן וכסמל. מהתייחסותו למנגנוני הייצור והשליטה הנחשפים מתוך הקשרים לתולדות הצילום ולשדה האמנות והתרבות, מתעוררות שאלות של זהות ומהות הנטענות בהיבטים פסיכולוגיים, רגשיים, אישיים וקולקטיביים ונקשרות למושגים של מקור, שעתוק ואופני ניסוח והפצה של דימויים. מימון עוסק בחיבור בין צילום ופיסול ובהצבותיו משולבים אמצעי תצוגה מעולם העיצוב והאדריכלות".

רמי מימון - ללא כותרת, וינה, 2008

רמי מימון – ללא כותרת, וינה, 2008

הסדרה "קריאה נוספת", אותה יציג מימון בתערוכה במוזיאון תל אביב לאמנות, לרגל זכייתו בפרס, היא מעין ארכיב צילומי שמתגבש מאז 2007 מתוך מהלך המכיר בחוסר הוודאות של המקור הצילומי, מטיל בו ספק וחותר תחת סמכותו התיעודית/עדותית של המדיום. בדומה לביטוי המסמן הפניית הקורא לעיון בתכנים חיצוניים בנוסף לטקסט המרכזי, כך מבקשת הסדרה להטעין טקסט חזותי קיים, בעולמות תוכן נוספים. הקריאה הנוספת, מרחיבה את הדיון ממבט בדימויים ובמעמדם בעולם התרבות, אל עיון בתהליכי העבודה. מימון בוחן דימויים מתוך ספרי צילום ותולדות האמנות ופורס את הדיון במרחב שבין הבחירה במקור (באמן או בדימוי המיוחס לו) לבין נוכחותו החומרית-פיסולית של ההעתק (ספר האמנות, מאגר הרפרודוקציות) ויצירת מקור חדש מנוכס. קריאת ההיסטוריה של האמנות, מתוך התבוננות ברפרודוקציות, שנועדו לתיעוד ולשימור מורשת העבר, מתווכת כתוצר צילומי תמים אך מתבררת בתור כוח פוליטי המכונן קריאה מגמתית ומייצר משמעות חדשה ביחס לאובייקט המקורי.

הפוסט פרסים חדשים במוזיאון ת״א לבן הגרי ורמי מימון הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

תומס גאלהר הוא זוכה פרס בצלאל לצילום

$
0
0

פרס בצלאל לצילום יוענק השנה לאמן תומס גאלהר (Thomas Galler). הפרס, המוענק השנה זו הפעם הראשונה, נועד לתמוך בעשייה חדשנית בשדה הצילום ולקדמה. הוא כולל מענק כספי בסך 12,000 ₪ והפקה של תערוכת יחיד בגלריה לצילום בבצלאל במהלך השנה הקרובה.

תומס גאלהר נולד ב-1970 בבאדן, שוויץ, וכיום הוא חי ופועל בציריך. עבודתו בוחנת שאלות העוסקות בייצוג המציאות ובפרשנותה. תערוכותיו כוללות תצוגה של דימויים מ"יד שנייה", אותם האמן עורך לרצף חדש. דימויים אלו כוללים תצלומים שנעשו במקור על ידי צלמים חובבים ומקצועיים כאחד, מסמכים מצולמים, חומרים של צלמי עיתונות וטלוויזיה וכן חומרים של צלמי וידיאו שנלקחו ממאגרי מידע ומדיה שונים המאוחסנים ברשת. כאשר בוחנים את מארג החומרים שגאלהר מציג, נפרשׂ בפני הצופה עולם של דימויים ממקומות שונים בעולם – בעיקר מאזורי משבר במזרח התיכון. הדימויים שהוא בוחר מאזורים אלו הם על פי רוב דימויים באנליים, אשר רק מבט מעמיק בהם ומידע באשר להקשר יצירתם מסגירים את מקורם.

תומאס גאלהר - כוח אווירי מעל הפירמידות שבגיזה, מתוך סדרת הגלויות "כוכב מזהיר" שחולקו בקהיר בשנת 2010.

תומאס גאלהר – כוח אווירי מעל הפירמידות שבגיזה, מתוך סדרת הגלויות "כוכב מזהיר" שחולקו בקהיר בשנת 2010.

ועדת הפרס, שבחנה 45 תיקי עבודות של מועמדים/ות, כללה את האוצרת גלית אילת, האמנית ובוגרת המחלקה לצילום יעל ברתנא, והאוצרת הדס מאור. בעמדת משקיף עמד ד"ר דור גז, ראש המחלקה לצילום.

בנימוקי הבחירה נכתב כי ״יצירתו של גאלהר, המציעה מסע אל נבכי עולמות דימויים שאנשים מצלמים במקומות שונים ברחבי העולם, אינה עוסקת במחקר אנתרופולוגי במובן המקובל של המילה ואינה מבקשת לחקור את התרבויות השונות. היא מתמקדת בתוצרי המדיה שחיילים או אזרחים מייצרים ומעלים לרשת האינטרנט. רוב החומרים נדגמים מן המסך, והאמן נמנע מיצירתם של דימויים מקוריים חדשים. עבודותיו חוקרות את תרבות המדיה ("יד שנייה") הגלובלית ואת האופן שבו מיוצג העולם בין מפיצי הדימויים הדיגיטליים. יצירתו של גאלהר משקפת במידה רבה מגמות עכשוויות בשדה הצילום העכשווי וזכתה להכרה ולהערכה בינלאומיות בעשור האחרון. אנו גאים להוקיר יצירה ייחודית זו ולעודד את המשכה״.

הפוסט תומס גאלהר הוא זוכה פרס בצלאל לצילום הופיע ראשון בערב רב Erev Rav


ללא כותרת

$
0
0
נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן – ״מבעד לחלון״ – פרויקט מיוחד ל״דימוי היומי״. אוצרת: יעל רביד.

 

קיום רגעי.

בעוד רגע יתרגש כאן דבר-מה אחר.

המראֵה יתחלף במראֵה אחר.

כמו זכרון תעתועים.

עדשת המצלמה של נינו פותחת צוהר מבעד לחלון תודעתו.

ברגישותו לפרטים הוא חושף את מעמקי נפשו.

קישור אל הבלוג של נינו הרמן

קישור אל נינו הרמן בפייסבוק

הפוסט ללא כותרת הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

גלריה שלוש מחפשת עוזר/ת אדמיניסטרטיבי ועוזר/ת הפקה

$
0
0

מדובר בתפקיד מעניין ומאתגר לתקופה ארוכה. התפקיד כולל תפעול אדמינסטרטיבי של הגלריה, תפעול שוטף של מאגר נתונים ושיווק הגלריה בפלטפורמת האינטרנט (אתר האינטרנט, פייסבוק, ניוזלטר וכו'). עזרה בהפקת והקמת תערוכות ופרויקטים שונים, כולל עבודה שוטפת מול אנשי מקצוע.

דרישות התפקיד: זיקה לאמנות, ניסיון קודם בעבודה בגלריה/מוזיאון – יתרון, עברית ואנגלית כשפת אם, שפה נוספת – יתרון, כושר ניסוח בכתב ובעל פה ברמה גבוהה, שליטה ביישומי אופיס ואוריינטציה טובה לסביבת עבודה ממוחשבת (שליטה בפוטושופ – יתרון), ניסיון בקידום ברשתות חברתיות (פייסבוק, אינסטגראם וכו') ובאינטרנט – יתרון, אסרטיביות, מקצוענות, יכולת למידה עצמית גבוהה, דיוק, סדר ויחסי אנוש מצוינים.

קורות חיים ניתן לשלוח ל: nirai@zahav.net.il

הפוסט גלריה שלוש מחפשת עוזר/ת אדמיניסטרטיבי ועוזר/ת הפקה הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

ללא כותרת

$
0
0
נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן – ״מבעד לחלון״ – פרויקט מיוחד ל״דימוי היומי״. אוצרת: יעל רביד.

 

קיום רגעי.

בעוד רגע יתרגש כאן דבר-מה אחר.

המראֵה יתחלף במראֵה אחר.

כמו זכרון תעתועים.

עדשת המצלמה של נינו פותחת צוהר מבעד לחלון תודעתו.

ברגישותו לפרטים הוא חושף את מעמקי נפשו.

קישור אל הבלוג של נינו הרמן

קישור אל נינו הרמן בפייסבוק

הפוסט ללא כותרת הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

קול קורא להשתתפות בעבודה של אוהד מרומי

$
0
0

קול קורא להשתתפות ב"נופשון" – חלל עבודה למחזה לימודי שיצר האמן אוהד מרומי.

המרכז לאמנות עכשווית ואוהד מרומי פונים לקבוצות תנועה ותיאטרון, חובבים ובעלי ניסיון, קולקטיבים, יוצרים, כיתות ובעלי עניין מכל תחום המוזמנים להשתמש בסביבת העבודה שיצר האמן ולפעול בה לפי הבנתם.

הגלריה שבקומת הקרקע של המרכז לאמנות עכשווית תהפוך לחלל לפעילות. בגלריה שבקומה השנייה יוצגו מודלים ארכיטקטוניים של חמישה אתרים: מעבורת, מעבר גבול, חדר במלון, חוף ים ואתר ארכיאולוגי, אשר בהשראתם ובהשראת מחזה שכתב מרומי מתבקשים המשתתפים לקיים תהליך עבודה משלהם.

הקבוצות המעוניינות תקיימנה את עבודתם במתכונת של חזרה פתוחה לקהל, המוזמן לצפות בסט הארכיטקטוני ובשלבים השונים של תהליכי היצירה של הקבוצות השונות. מוזמנים בחום גם יחידים המעוניינים בעבודה בהשתתפות קהל.

ניתן להשתמש בחלל בשעות הפעילות של המרכז בין התאריכים 15 באוקטובר – 12 בדצמבר 2015:
ימים ב'-ה' בשעות 14:00-19:00
שישי-שבת מ10:00-14:00

השימוש בחלל ללא תשלום. להרשמה אנא צרו קשר עם המרכז לאמנות עכשווית או הרשמו באתר.

להרשמה | לקריאת המחזה

הפוסט קול קורא להשתתפות בעבודה של אוהד מרומי הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

רב ערב 29.8.2015

$
0
0

הרשמה לניוזלטר

אבנר שר, "כינים", טכניקה מעורבת על שעם מוצמד לעץ, 2015

שיח גלריה במסגרת התערוכה "סימני דרך" של אבנר שר
בית-האמנים, תל-אביב

שישי, 28.8.15, ב-11:00
משתתפים: אוצר התערוכה, אריה ברקוביץ, אוצרת וחוקרת האמנות ד"ר סמדר שפי והאמן
הכניסה חופשית
"המרחב שיוצר אבנר שר ביצירתו חובק זמנים ותרבויות, והוא מעין שפה שניתן לתארה כאספרנטו חזותי. העבודות המרובדות חובקות דימויים של הבעות ורגשות, של גוף ובית, וכל אלה מועברים בשפה היולית, ההופכת אותם לנהירים לאנשים באשר הם. רבדים נוספים, מוצפנים יותר, נוגעים להיותו של שר יוצר בישראל, בלב אזור שבעבר נודע כסהר הפורה, ערש התרבות, מקום שאינו חדל להוות זירת מפגש והתנגשות בין תרבויות המזרח והמערב.
שר עובד בשעם, הוא קליפתו החיצונית של עץ אלון השעם (cork oak), המקולפת מן הגזע בדרך כלל אחת לתשע שנים. העצים, הסובלים טראומה חוזרת ונשנית, מצויים למעשה בתהליך מתמיד של שיקום ושל צמיחה. הבחירה בשעם היא העדפה אסתטית המתייחסת למהות החומר כבעל היסטוריה ובעיקר כבעל יכולת התחדשות" (מתוך מאמר של סמדר שפי לקטלוג התערוכה).

*מסכת "ברכות", פרק ט, דף סב, א.

קול קורא מעלמא: "תורה היא וללמוד אני צריך"*
עלמא מציעה שתי תוכניות לימוד בשנת הלימודים תשע"ו

תוכנית העמיתים – שיח על תרבות בשנת לימודים חינם
התוכנית מיועדת לאמנים יוצרים, פעילים חברתיים, אנשי תרבות ורוח, בוגרי תואר ראשון או תעודה מקבילה. בואו להרחיב ולהעמיק את היכרותכם עם מקורות התרבות העברית לרבדיה ועם אוצרות התרבות היהודיים.

תוכנית ההסבה להוראה בשיתוף סמינר הקיבוצים
תוכנית ייחודית להכשרת אקדמאים להוראה בתחומי מקרא וספרות לבית-הספר העל-יסודי. חוויית לימוד ייחודית בהוראת התרבות העברית לאנשים הצמאים לדעת, בעלי חזון, הנכונים להוביל שינוי במערכת החינוך.

עלמא, בית לתרבות עברית, רח' שד"ל 6, תל-אביב.

"מערבולת", ליסה גרוס, בית-האמנים, תל-אביב, צילום: עודד לבל

"מערבולת", ליסה גרוס
בית-האמנים, תל-אביב

נעילה: 11.9.15
אוצרת: ד"ר סמדר שפי

המיצב של ליסה גרוס הוא מקום שנע, שנמצא, שמתפרק, שמתלכד, שעוצר את המבט. עשרות מתחלים של דקל כמו מרחפים באוויר, קשורים בחוטים דקיקים לרשת היורדת מהתקרה. מַתְחָל הוא תרמיל קשיח, עצי, העוטף את התפרחת במיני דקלים שונים. תפקיד המתחלים מסתיים לאחר ההאבקה ושלבי ההתפתחות הראשוניים של התמרים. המתחלים הם כסירות זיכרון הנושאות מטען נביטה וצמיחה, התייבשות וקמילה. העבודה מפעילה שרשרת אסוציאציות – ממחולות צעיפים ועד ציפורים או להקת דגים. החלקים האורגניים שמהם עשויה העבודה הם כמשיחות דיו באוויר, מעלים על הדעת קליגרפיה יפנית או אסלאמית, חומר שמנכיח תנועה. גרוס ניסחה היגד פיוטי על מעגלי מציאות, תנועה שאפשר לחשוב עליה כהנכחה של אסוציאציות. המבט משוטט בתוך מעגלי המתחלים בחיפוש אחר מרכז, מקום של שקט. גרוס לא יצרה מקום שכזה, והמבט אינו מוצא מנוח.

בית האמנים, רח' אלחריזי 9, תל-אביב. שני עד חמישי, 10:00–13:00, 17:00–19:00, שישי, 10:00–13:00, שבת, 11:00–14:00.

מנאל מחמיד, "אבן פינה", 2015, חביות ברזל, קולאז', רישום והדפס על בד ופרספקס, אור, סאונד

"קירות בהפרעה", جدران مضطربة, "Walls, Interrupted"
החורבה, סדנאות אמנים, עיר תחתית חיפה

פתיחה: חמישי, 27.8.15, ב-20:00
אוצרת: רווית הררי
משתתפים: דוד בהר פרחיה, חמודי ג'נאם, ניר דבוראי, הדס וייס, ויק יעקובסון-פריד, ניצן סט, אורית סימן-טוב, מנאל מחמיד, יובל פייגלין

התערוכה מסכמת תקופה של כשנתיים שבהן פעלה קבוצת אמנים חיפאים בסדנאות אמנים החורבה באזור הנמל. נראה כי היצירה במרחבים אדריכליים משתנים, בנוף העירוני הנהרס ונבנה, חילחלה והשפיעה על העבודות, שמתייחסות כל אחת בדרכה להפרעות במרחבים אדריכליים. כמה מהעבודות בוחנות את מערכות היחסים בין חללים אישיים ואינטימיים לבין המרחב הציבורי כזירה שבה פועלים אסטרטגיות ומנגנוני כוח שונים. אחרות מתייחסות למרכיבים אדריכליים במרחב העירוני ולאופן שבו הם משקפים שינויים חברתיים ופוליטיים לאורך השנים. כל העבודות מתאפיינות בהקשר מקומי מובהק ומתייחסות ישירות לעיר חיפה, על המטענים ההיסטוריים והפוליטיים הטמונים בקירות בתיה ובשכונותיה, ועל תהליכי ההתחדשות העירונית המשנים כיום את פניה.

גלריה בית הגפן, מרכז תרבות ערבי-יהודי, רח' הגפן 2, חיפה.

פסטיבל ירושלים למוזיקה מקודשת, עונת התרבות ירושלים

פסטיבל ירושלים למוזיקה מקודשת, עונת התרבות ירושלים
30.8.15–4.9.15

פסטיבל ירושלים למוזיקה מקודשת הוא קריאה ברורה לכל האמונות, הדתות והלאומים לבוא ולחגוג את עצמם בחגיגה חוצת גבולות ואמונות. מתחילים ביום ראשון במעגלי שירה, ומסיימים בשישי בחגיגת סיום ענקית וצבעונית. כרטיסים אחרונים בהחלט באתר הפסטיבל.

***
המודעות ב"רב ערב" מתפרסמות בתשלום. מעוניינים/ות לפרסם בניוזלטר?

צרו קשר: raverev@gmail.com

הפוסט רב ערב 29.8.2015 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

ללא כותרת

$
0
0
נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן – ״מבעד לחלון״ – פרויקט מיוחד ל״דימוי היומי״. אוצרת: יעל רביד.

 

קיום רגעי.

בעוד רגע יתרגש כאן דבר-מה אחר.

המראֵה יתחלף במראֵה אחר.

כמו זכרון תעתועים.

עדשת המצלמה של נינו פותחת צוהר מבעד לחלון תודעתו.

ברגישותו לפרטים הוא חושף את מעמקי נפשו.

קישור אל הבלוג של נינו הרמן

קישור אל נינו הרמן בפייסבוק

הפוסט ללא כותרת הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

המדריך, 27.8–2.9

$
0
0

* גרסת בטא
** המדריך נוצר בשיתוף עם המדור "גלריה" בעיתון "הארץ"

***

  • המלצה

"ליד כד", 57 קדרים בבית בנימיני
פתיחה: חמישי, 27.8.15, ב-19:30
נעילה: 10.10.15, ב-14:00
אוצרת: תרצה ילון-קולטון
עיצוב תערוכה: איתי אהלי

כדים הם נפחים המכילים תרבות. על אף שרובם כבר אינם משמשים לאחסון, הם לא נעלמו ממרחב המחיה שלנו, ונוכחותם יוצרת עומק רב שנים של חפץ השזור בדי.אן.איי של התרבות האנושית. כדים שימשו בעבר לאגירת מזון (חיטה, שמן) ומים, וסימלו את מקור החיים, אך גם את סיומם – כמכילים את אפרם של המתים כפי שנהוג בתרבויות שונות. עבור יוצרים קרמיים כד הוא מעין קנבס – משטח גנרי מעוגל שעליו ניתן להתבטא באופן חומרי, ציורי וצבעוני. הכד שימש וממשיך לשמש ליצירת שפה חזותית וחומרית, ביטוי אישי, הבעת עמדה, יופי וביקורת. לכד מעמד של "אנושי"; הוא גוף. לפיכך ניתנו לו שמות של גוף: רגל, אגן ובטן, כתף, צוואר, אוזניים ושפה או שפתיים. הקשר בין המתבונן לכד מרחיב את הקשר שבין המתבונן ליצירת אמנות. מתקיימים בו הזרה וקרבה בו בזמן. הוא מזמין להתבוננות ממרחק, אך גם למגע ולקרבה חושניים. תפיסת הקשר בין הגוף/צופה לכד היא שהובילה להצבה הייחודית של התערוכה. הצופים בתערוכה אינם מתבוננים בכד כחפץ מנוכר, אלא מוזמנים לשבת לידו, לגעת, לשהות. בכך מוטענת התערוכה בחשיבה מחודשת על יחסי צופה/אובייקט/חלל.
בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית, רח' העמל 17, תל-אביב. טל' 03-5182257. שני עד חמישי, 11:00–19:00, שישי ושבת, 11:00–14:00.

***

נפתחות, 27.8–29.8

יום חמישי (27.8)

  • מוזיאון פרטי פרסלר. תל-אביב (וולפסון 54). עבודות משל האמן יוסף הלוי (1923-2009) מהתקופה בה יצר באמסטרדם יוצגו בתערוכה "משנה סודית" שתיפתח הערב. אוצרת: שולמית גורצקי-פדרמן.
  • מוזיאון תל-אביב. תל-אביב (שאול המלך 27). דניאל לנדאו יקיים הערב את הפרפורמנס "Cave Study". אוצרת: חגית ורנר.
  • בית בנימיני. תל-אביב (העמל 17). התערוכה רבת המשתתפים "ליד כד", שתיפתח הערב, היא תערוכת מחווה לכדים שנוצרו על-ידי יוצרים קרמיים בישראל. אוצרת: תרצה ילון-קולטון.
  • גלריה המגדלור. יפו (המגדלור 13). "פרחים של העולם", תערוכה של חברי התאחדות האמנים המקצועיים בישראל, תיפתח הערב. אוצר: אנדריאן ז'ודרו.
יוסף הלוי, ללא כותרת, שנות ה-90. מוזיאון פרטי פרסלר, תל-אביב (וולפסון 54)

יוסף הלוי, ללא כותרת, שנות ה-90. מוזיאון פרטי פרסלר, תל-אביב (וולפסון 54)

יום שישי (28.8)

  • בית יפו קריאטיב. יפו (שבטי-ישראל 33). התערוכה "Depixt" של טליה בן-אבו, המתרכזת באי-סדר ויזואלי, תיפתח בצהריים.
  • גלריה עמליה ארבל. תל-אביב (בן-יהודה 100). עמנואל בר-קדמא, אמנון לוי ואיציק מור יציגו בתערוכה משולשת שתיפתח בצהריים.
  • גלריה על הצוק. נתניה (המעפילים 19). בצהריים תיפתח התערוכה הקבוצתית "עונות", התערוכה השנתית של עמותת אמני נתניה.

***

ילדים

  • יום העטלף – נחל מערות

מפגש עטלפי לציון יום העטלף הבינלאומי וסיום החופש הגדול. בתפריט: הרצאה קצרה על היונק המעופף וסיור בעקבותיו במערות, תוך התייחסות לאדם הקדמון ולמאובנים. לקינוח: פעילות יצירה בהשראת העטלף.

שבת, 28.8. הרשמה מראש בטל' 3639*. שמורת נחל מערות (צפון), טל' 04-9841750/2. 64 שקל למבוגר, 38 שקל לילד, כולל כניסה לאתר.

  • גלישת חולות

הפינאלה ההרפתקנית לחופש הגדול – גלישת חולות בדיונות. תוך כדי גלישה אפשר ללמוד כיצד נוצרת דיונה, ומה ההבדלים בין החול במדבר לחול שבחוף הים. משך הפעילות כ-90 דקות. במסגרת אירועי קיץ 2015 בהר הנגב.

הפעילות בצומת טללים, בתיאום מראש בטל' 053-7892251, 054-3046054. 550 שקל לשישה אנשים.

  • ריקוד המכונה 2

תערוכה של הקברט המכני – צעצועים נעים ומסתובבים שאתם יכולים להפעיל בלחיצת כפתור. את הצעצועים יצרו אמנים-אומנים העובדים בטכניקות מסורתיות המשלבות נגרות, עיצוב, דמיון וחוש טכני. צמוד לתערוכה פועלת סדנה.

מוזיאון ארץ ישראל, טל' 03-6415244. שעות פתיחה באוגוסט: א'-ד', 20:00-10:00, ה', 22:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 20:00-10:00. עד 15.10. 50 שקל לילד (כולל סדנה וצעצוע אישי), 52 שקל למבוגר (כניסה למוזיאון).

  • נקודת אור

הצגה על ילדותו של לואיס ברייל, ממציא כתב הברייל לעיוורים. ברייל התעוור בגיל שלוש, ופיתח את עולמו בעזרת צלילים ומגע. כשהבין שבספרים טמון ידע עצום שאינו נגיש לו, ובזכות תשוקתו לידע, הוא פיתח את הכתב המיוחד לעיוורים. ההצגה משלבת חומרים מעולם הספר (נייר, דיו, עפרונות), תאורה, צלילים ודימויים. לבני 6 ומעלה.

א', 30.8, 11:00, 17:00. תיאטרון הקרון, גן הפעמון, ירושלים, טל' 02-5618514. 42 שקל.

***

נסגרות

  • אלון שגב: טוני נבוק ואיתן בן-משה, "לשחרר פרפר". עד 28.8.
  • גלריה בנימין: "בק 2 קריפטונייט". עד 29.8.
  • גלריה ג'ינא לאמנות נאיבית: "אמנות נאיבית: חגיגת קיץ 2015, חלק א'". עד 28.8.
  • זומר: "In Search of Lost Time"; אריאל רייכמן, "Conservation". עד 29.8.
  • מקום לאמנות: איילת ריזה, "1759"; דניאל פלדהקר, אנה פרומצ'נקו, "חפץ.לב". עד 29.8.
  • נגא: "Summerset". עד 28.8.
  • עינגע: "Twilight Zone". עד 29.8.
  • רוזנפלד: קבוצת הברביזון החדש, עבודות על נייר. עד 29.8.
  • Tempo Rubato: "עשרים ושתיים". עד 3.9.
  • ארטפורט: "נונפינטו". עד 29.8.
  • בית האמנים ע"ש שאגאל (חיפה): דבורה ספז, "ציפור גן העדן"; "אמני חיפה חוזרים מבאר-שבע". עד 29.8.
  • גלריה כברי: עידן ארז, "יחסים דיפלומטיים". עד 29.8.
  • הגלריה בתמונע: רונית פורת, "קינספרה". עד 31.8.
  • הגלריה העירונית הרצליה, בית האמנים: "בין חלום ומציאות". עד 30.8.
  • החנות: ליאור שחר, "Sumer Is Icumen In". עד 31.8.
  • הלובי: "משוטטות". עד 2.9.
  • זהזהזה: "הפרמטר האנושי. אדריכלות ישראלית פרמטרית". עד 28.8.
  • מרחב לאמנות: יאנה רישה, "האלים של פלורנטין". עד 31.8.
  • המוזיאון הפתוח לצילום: "רחוק מהעין". עד 30.8.
  • המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן: ורד קורן, "witchקראפט". עד 31.8.
  • המוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח: "קשרים". עד 29.8.
  • מוזיאון בר דוד לאמנות ויודאיקה: "עולמות מופלאים". עד 30.8.
  • מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית: תערוכות "שהות אמן" . עד 29.8.
  • מוזיאון יפו העתיקה: תערוכת אמנות נייר בינלאומית. עד 30.8.
  • מוזיאון ישראל: "רמברנדט מאמסטרדם ומירושלים". עד 29.8; "ים של זהב: האוצר". עד 1.9; "1965, היום". עד 29.8; שישה פרויקטים של שישה אמנים. עד 29.8;
  • מוזיאון תל-אביב לאמנות: עבודות וידיאו מאוסף יוליה שטושק. עד 29.8.

***

אירועים

  • הגלריה העירונית לאמנות ראשון-לציון: שיח על ייצוגי זיכרון בעקבות התערוכה של חיים מאור, "ממו". ו', 28.8, 10:30.
  • בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי (תל-אביב): שיח גלריה בתערוכה של אבנר שר, "סימני דרך". ו', 28.8, 11:00.
  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית: הדרכה בתערוכות המוזיאון. ו', 28.8, 11:00.
  • גלריה דואק: שיח גלריה בתערוכה של דן בירנבוים, " אינדקס". ו', 28.8., 11:30.
  • משכן לאמנות עין-חרוד: שיח גלריה בתערוכות. מדי ו', 11:30, שבת, 13:15.
  • מוזיאון חיפה לאמנות: הדרכה בתערוכה "דברים שרואים משם". מדי שבת, 10:00, 11:30.
  • בית האמנים ע"ש שאגאל (חיפה): רב שיח על "נופים ונופי נפש" במסגרת התערוכה "אמני חיפה חוזרים מבאר-שבע". שבת, 29.8, 11:00.
  • המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן: שיח גלריה בתערוכה של רוני בן-ארי, "המסע בעקבות הציגנקה". שבת, 29.8, 12:00.
  • המוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח: סיור מודרך בתערוכות. מדי שבת, 12:00.
  • מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית: סיור מודרך בתערוכת "שהות אמן". מדי שבת, 12:00.
  • מוזיאון פתח-תקווה לאמנות: שיח גלריה בתערוכה "ארמון הבדולח והמקדש הארור". שבת, 29.8, 12:00.
  • מוזיאון העיר חיפה: שיח גלריה בתערוכה "פורצלן: הזהב הלבן של אירופה". שבת, 29.8, 12:00.
  • המוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח: מפגש לסיום התערוכה "קשרים". א', 30.8, 19:00.
  • זהזהזה: ערב דיון במסגרת התערוכה "הפרמטר האנושי. אדריכלות ישראלית פרמטרית". ג', 1.9, 19:00; הרצאה על הקשר בין יצירתיות ואוכל. ה', 3.9, 19:00.
  • מוזיאון ישראל: שיח גלריה בתערוכה "כל שנה וברכותיה". ג', 1.9, 19:00; שיח גלריה באנגלית בתערוכה "יומולדת". ד', 2.9, 12:00; "חכמים בלילה". ערב של לימוד ויצירה עם אמנים, אוצרים ומרצים (הרצאות בזק). ה', 3.9, 19:00.
  • סדנת ההדפס ירושלים: הרצאה במסגרת התערוכה "100 שנות הדפס, הסדרות הגדולות". ד', 2.9, 19:00.
  • יד-ושם, ביתן התערוכות: "ילדות בשואה, כוכבים בלי שמים". סטודנטים מהמחלקה לעיצוב תקשורת חזותית ב-HIT מכון טכנולוגי חולון ומהמחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל מציגים סרטונים על ילדים בשואה. הר הזיכרון, ירושלים. א'-ד', 17:00-09:00, ה', 20:00-09:00, ו', 14:00-09:00. ללא מועד סיום.
  • תלתן: בוגרי עיצוב ותקשורת חזותית. העצמאות 65, קמפוס הנמל, חיפה. א'-ה', 20:00-09:00, ו', 13:30-09:00. עד 1.10.

***

גלריות לאמנות

  • אינדי, גלריה שיתופית לצילום

בועז לניר, "אנשים בקיבוץ 2013-1983". עד 5.9.

שביל-המרץ 5, בניין 7, קומה 3, תל-אביב. ג'-ה', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • אלון שגב

טוני נבוק ואיתן בן-משה, "לשחרר פרפר". קולאז'ים, רישומים, עבודת קיר (נבוק); פסלי גבס וזכוכית (בן-משה). עד 28.8.

שדרות רוטשילד 6, תל-אביב, 03-6090769. ב'-ה', 18:00-10:00, ו', 13:00-10:00.

  • אלפרד

"קרשנדו". אנשי המחלקה לתקשורת חזותית בשנקר מציגים איורים נעים. במסגרת שבוע האיור. פתיחה: ה', 3.9, 20:00. עד 12.9.

בן-עטר 19, תל-אביב. ג'-ה', 21:00-17:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-11:00.

  • גבעון

"תמצית". תערוכה קבוצתית. עד 3.10.

גורדון 35, תל-אביב, טל' 03-5225427. ב'-ה', 16:00-11:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 14:00-11:00.

  • גורדון

אמיר שפט, " כוכבלבפרפרקשת". ציורי שמן. פתיחה: ה', 3.9, 19:30. עד 3.10.

בן-יהודה 95, טל' 03-5240323. ב'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-10:00. גלריה גורדון 2 תיפתח בתיאום מראש בטל' 03-5290011.

  • גלריה 32

ג'ון אנדרו פרלו, "Walking to the Sun". ציור. עד 24.9.

צ'לנוב 28, תל-אביב. ד', 14:00-11:00, ה', 19:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • גלריה בנימין

"בק 2 קריפטונייט". ציור, פיסול, וידיאו-ארט. פתיחה: עד 29.8.

צ'לנוב 28, תל-אביב. ד', 14:00-11:00, ה', 19:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • גלריה ג'ינא לאמנות נאיבית

"בבת-עין, תפוחים ויין". פתיחה: ה', 3.9, 2015. עד 13.11; "אמנות נאיבית: חגיגת קיץ 2015, חלק א'". עד 28.8.

דיזנגוף 255, תל-אביב, טל' 03-5444150. ב'-ה', 21:00-12:00, ו' וערבי חג, 14:00-10:00.

  • דביר

"שיבולת". תערוכה קבוצתית. עד 5.9.

ראשית-חוכמה 14, תל-אביב. ג'-ה', 18:00-11:00. ו'-שבת, 13:00-10:00.

  • גלריה צדיק

"נגיעות של רגש". עד 1.9.

שמעון הצדיק 16, יפו, טל' 054-5956981. ב'-ה', 17:00-10:00, ו', 14:00-10:00.

  • זומר

טל ר., "The Drawing Class". ציור ורישום. פתיחה: ה', 3.9, 20:00. עד 24.10; "In Search of Lost Time". תערוכה קבוצתית; בחדר הפרויקטים: אריאל רייכמן, "Conservation". עד 29.8.

שדרות רוטשילד 13, תל-אביב, טל' 03-5166400. ב'-ה', 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-11:00.

  • יאיר

תערוכה לקראת מכירה פומבית. עד 29.8.

אבן-גבירול 6, תל-אביב, טל' 03-6956927. ו', 28.8, 14:00-10:00, שבת, 29.8, 14:00-11:00.

  • מקום לאמנות

איילת ריזה, "1759". ציורים; דניאל פלדהקר, אנה פרומצ'נקו, "חפץ.לב". עד 29.8.

שביל-המרץ 6, תל-אביב, טל' 03-6725124. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-10:30.

  • נגא

"Summerset". תערוכת קיץ. עד 28.8.

אחד העם 60, תל-אביב, טל' 03-5660123. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • נ&נ אמן (נלי אמן)

תערוכת קיץ. עד ספטמבר.

גורדון 21, תל-אביב, טל' 03-5232003; ו', 14:00-11:00.

  • עינגע

"Twilight Zone". עד 29.8.

בר יוחאי 7, תל-אביב, טל' 03-5181812. ג'-ה', 20:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • פינברג פרוג'קטס

הילה בן-ארי ושפי בלייר, "פינפוינט". וידיאו, הצבה, צילום. פתיחה: ה', 3.9, 20:00. עד 24.10.

שביל-המפעל 3, בניין 5, קומה 2, טל' 077-3452115. ד'-ה', 18:00-12:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.

  • רוזנפלד

קבוצת הברביזון החדש, עבודות על נייר. עד 29.8.

שביל-המפעל 1, בניין 6, קומה 1, תל-אביב, טל' 03-5229044. ג'-ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.

  • רוטשילד אמנות

אביטל בורג, נעמה ברקוביץ', אלינור ריי, "לא ביום אחד". מודלים, ציור. פתיחה: ה', 3.9, 20:00. עד 10.10.

יהודה לוי 48, תל-אביב, טל' 052-8729490. ב'-ה', 18:30-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • שלוש

תום פניני, " The Light Fantastic Toe". וידיאו, צילומים מטופלים. עד 26.9.

מזא"ה 7, תל-אביב, טל' 03-6200068. ב'-ה', 19:00-11:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.

  • Contemporary by Golconda

"תליית קיץ". מאוסף הגלריה. עד 30.9; "יהודים". ללא מועד סיום.

הרצל 117, תל-אביב, טל' 03-6822777. ב'-ה', 19:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • Raw Art

"Signal to Noise". וידיאו-ארט, צילום, מיצב. עד 19.9.

שביל-המרץ 3, בניין 8, קומה 4, תל-אביב, טל' 03-6832559. ג'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • Tempo Rubato

"עשרים ושתיים". תערוכה קבוצתית. עד 3.9.

סגולה 9, תל-אביב, טל' 2150302־072. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

 ***

חללי תצוגה

  • אטליה שמי

עפרי כנעני, "עסק משפחתי". ללא מועד סיום.

כברי, טל' 04-9952709. ג'-ד', שבת, 15:00-11:00 או בתיאום מראש בטל' 052-8840215. הגלריה סגורה עד 28.8 כולל.

  • אטליה code2hope

עפר שרנקה אלוני, "צופן התקווה, כי אדם בלי תקווה חשוב למת". ספר, ציור וקולנוע. ללא מועד סיום.

בוסתנאי 22, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 052-8576401​. א'-ו', 18:00-10:00, שבת, 11:00-18:00.

  • ארטפורט

"נונפינטו". תערוכת המחזור השלישי בארטפורט. עד 29.8.

דרך בן-צבי 55, תל-אביב, טל' 03-5182599. ה', 20:00-12:00, ו'-שבת, 16:00-11:00, או בתיאום מראש.

  • בית אוסף קופפרמן

"כיסויים". פיסול, ציור, צילום, וידיאו. עד דצמבר; משה קופפרמן, עבודות. תערוכת קבע.

קיבוץ לוחמי-הגטאות, טל' 04-9933792. ו'-שבת, 15:00-10:00.

  • בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית

"ליד הכד". מחווה לכדים של יוצרים קרמיים וקדרים בישראל. עד 10.10.

העמל 17, תל-אביב, טל' 03-5182257. ב'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים ירושלים

"חברים חדשים 2015": נועה ברזנר, צילום; הדסה גולדויכט, מיצב וידיאו; נתנאל מורן, ציור; ימימה ארגז, "אסדות, משחקי שולחן". מיצב; נעמי טדסקי בלנקט, "שורשים". רישום ותחריט; עודד יעקב, השירות של ג'וקלוק". מיצב בסדרה "נדבך 19". פתיחה: שבת, 29.8, 12:00. עד 24.10.

שמואל הנגיד 12, ירושלים, טל' 02-6253653. א'-ה', 13:00-10:00, 19:00-16:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי (תל-אביב)

"החיים עצמם". תערוכה קבוצתית; אסתר כהן, "פרחים בכחול שחור"; תמר כץ, "רגעים"; אמנון ברקוביץ, ציורים; אלי עינת, "מסעותי עם עט ועיפרון על הנייר". עד 12.9 ; ליסה גרוס, "מערבולת". מיצב. עד 12.9 ; אבנר שר, "סימני דרך". ציור. עד 5.9.

אלחריזי 9, תל-אביב, טל' 03-5246685. ב'-ה', 13:00-10:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.

  • בית האמנים ע"ש שאגאל (חיפה)

דבורה ספז, "ציפור גן העדן". ציור; "אמני חיפה חוזרים מבאר-שבע". תערוכה קבוצתית. עד 29.8.

שדרות הציונות 24, חיפה. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 13:00-10:00, 19:00-16:00, ו'-שבת, 13:00-10:00.

  • בית הגפן

אמני החורבה, סדנאות האמנים = "קירות בהפרעה". פתיחה: ו', 28.8. עד 31.10.

הגפן 2, חיפה, טל' 04-8525252. א'-ה', 15:00-10:00. ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • גלריה דואק

דן בירנבוים, " אינדקס". ציור ורישום. עד 30.9.

משכנות שאננים, ימין משה, ירושלים, טל' 02-6292200. כל השבוע 20:00-10:00.

  • גלריה טל

"ציוני דרך". לציון 13 שנה לגלריה. עד 17.10.

חצב 74, כפר ורדים, טל' 054-7542699. ג', 19:00-17:00, שבת וחג, 14:00-11:00 ובתיאום מראש.

  • גלריה כברי

עידן ארז, "יחסים דיפלומטיים". ציור. עד 29.8.

כברי, טל' 04-9952252. ד', 20:00-19:00, ה', 18:00-16:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 15:00-11:00.

  • גלריה לאמנות אום-אלפחם

אסד עזי, רטרוספקטיבה. ציור. עד 6.10.

אום-אלפחם. א'-ה', שבת, 16:00-09:00.

  • גלריה משרד בתל-אביב

מתי פישר, "האוויר צונן ואפל". עד 10.9.

זמנהוף 6, תל-אביב, טל' 03-5254191. ב'-ה', 18:00-11:00; ו', 14:00-11:00.

  • גלריה STA

דניה ויינר ושירי טרקו, "Photo-maki". ללא מועד סיום.

העלייה 25, תל-אביב, טל' 054-2397979. ג'-ה', 20:00-16:00, ו', 15:00-11:00.

  • גלריית עין-הוד

"טפו, טפו, טפו". עד 6.9.

עין-הוד, טל' 04-9842548. א', ג'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-11:00.

  • גםגלריה

כרמל גורני ותמר פייקס, "זמן שטיח". שטיחים מטקסטילים ממוחזרים. עד 21.9

מאפו 27, תל-אביב, טל' 03-5229250. א', 20:00-16:00, ג', 15:00-10:00, ד'-ה', 12:30-10:30, 18:30-16:30, ו', 12:00-10:00.

  • הגלריה בתמונע

רונית פורת, "קינספרה". מיצב צילומי. עד 31.8.

שונצינו 8, תל-אביב, טל' 03-5611211. א'-ו', 20:00-10:00.

  • הגלריה העירונית הרצליה, בית האמנים

"מחווה ל-ואן גוך". פתיחה: ה', 3.9, 19:30. עד 27.9; "בין חלום ומציאות". תשוקות, מחשבות וחלומות של האמנים. עד 30.8.

בן גוריון 7, הרצליה, טל' 09-9589986. א', ג'-ה', 13:00-10:00, 19:00-13:00, ו', 13:00-10:00.

  • הגלריה העירונית לאמנות ראשון-לציון

חיים מאור, "ממו". עד 20.10.

רוטשילד 7, ראשון-לציון. ב'-שבת, 13:00-10:00, ג', 18:30-16:30.

החנות

ליאור שחר, "Sumer Is Icumen In". מיצב. עד 31.8.

העלייה 31, טל' 5341223־052. כל השבוע 24 שעות (התצוגה בחלון הראווה).

  • הירקון 19 (המדרשה)

מרגו עובדיה, "מיגונית". מיצב; ורד נסים, "מדבר בתוך יער,. וידיאו; רותם רוזנבוים –"יוד". ציור. עד 30.9.

הירקון 19, תל-אביב, טל' 03-6203129. א'-ה', 20:00-13:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.

  • הלובי

"משוטטות". צילום. עד 2.9.

ארלוזורוב 6, תל-אביב, טל' 052-8330675. ו'-שבת, 14:00-11:00 או בתיאום מראש.

  • המרכז האקדמי ויצו חיפה

"חדר עבודה". תערוכת סוף שנה, לימודי חוץ. פתיחה: ה', 3.9, 18:00. עד 9.9.

הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-8562555. א'-ה', 18:00-12:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 22:00-10:00.

  • המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית

איליה רבינוביץ', "מוזיאוטופיה". חקירה צילומית של מוזיאונים צבאיים בישראל. ללא מועד סיום.

האמוראים 4, חולון, טל' 03-5568792. ג'-ד', 20:00-16:00, ה', 14:00-10:00, ו'-שבת, 15:00-10:00.

  • המרכז לאמנות עכשווית

מעין אמיר ורותי סלע, "מצור על דימויים". וידיאו. עד 26.9.

קלישר 5 פינת צדוק הכהן 2, תל-אביב, טל' 03-5106111. ב'-ה', 19:00-14:00, ו'-שבת, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.

  • הסדנה ברמת-אליהו

גיל יפמן, "חזון העצמות היבשות", מיצב פיסולי; שי עיד אלוני, "קו גבול מגרש". מיצב פיסולי; אורי לוין, וידיאו ומיצב (בחלון הגלריה); דני מיכאל, "איך אדע". וידיאו; "הגלריה של כל הדברים". עבודות פיסול ומיצב של חיים גולדנברג, דרורה הד וד"ר הרמן ריייך. עד 31.10.

שאול המלך 5, ראשון-לציון. א'-ד', 14:00-09:00.

  • זהזהזה

"הפרמטר האנושי. אדריכלות ישראלית פרמטרית". עד 28.8.

מבנה 21, נמל תל-אביב, טל' 03-5444261. ב'-ה', 18:00-12:00, ו', 15:00-10:00, שבת, 19:00-12:00.

  • חנינא

"האגף לציפורים משונות". שבעה דיאלוגים מאוירים. במסגרת שבוע האיור. פתיחה: ה', 3.9, 20:00. עד 3.10.

שביל-המפעל 3, קומה 1, קרית המלאכה, תל-אביב. ד'-ה', 18:00-15:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.

  • מחסן 2, נמל יפו

"אני אוהב לשבור לאנשים את הפרצוף". עבודות של סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית בויצו חיפה עם מירב שחם. מחווה לספריו של דניאיל חארמס. במסגרת שבוע האיור. פתיחה: ה', 3.9, 18:00. עד 12.9.

נמל יפו. א'-ה', 21:00-16:00, ו', 17:00-10:00, שבת, 20:00-10:00.

  • מנשר

אסף בן-ארוש, "סנדלים באורגון". במסגרת שבוע האיור. עד 31.10.

דוד חכמי 18, תל-אביב, טל' 03-6887090. א'-ה', 19:00-11:00.

  • מרחב לאמנות

יאנה רישה, "האלים של פלורנטין". ציור. עד 31.8.

כיכר קדומים 8, יפו, טל' 2353898־052. א'-ה', 18:00-10:00.

  • מרכז באוהאוס תל-אביב

"שימור והתחדשות: בנייני באוהאוס והסגנון הבינלאומי בתל-אביב". ללא מועד סיום.

דיזנגוף 99, תל-אביב, טל' 03-5220249. א'-ה', 19:30-10:00, ו', 14:30-10:00, שבת, 19:30-12:00.

  • מרכז גוטסמן לתחריט

"נופי תחריט". עד ספטמבר.

קיבוץ כברי, טל' 04-9952713. א'-ה', 16:00-07:30 (מומלץ לתאם), שבת וחג, 15:00-10:30 או בתיאום מראש.

  • מרכז לאמנות ומדיה מעמותה

פיל סולומון, "ארכיאולוגיה ברוורס". מיצבי וידיאו. ללא מועד סיום.

בית הנסן, גדליהו אלון 14, ירושלים, טל' 02-5793702. ב'-ג', 15:00-10:00, ד', 21:00-17:00, ו', 14:00-10:00.

  • סדנאות האמנים, גלריה ת(א)עשייה

"נעלמים". התבוננות במושגי ההיעלמות והטשטוש. עד 2.10.

האומן 26, קומה 4, אזור תעשייה תלפיות, ירושלים, טל' 02-6797508. ב', 14:00-10:00, ה', 20:00-16:00, ו', 14:00-11:00 ובתיאום מראש.

  • סדנת ההדפס ירושלים

"100 שנות הדפס, הסדרות הגדולות". ללא מועד סיום.

שבטי ישראל 38, ירושלים, טל' 02-6288614. א'-ה', 15:00-08:00 או בתיאום מראש.

  • עמליה ארבל

עמנואל בר קדמה, אמנון לוי ואיציק מור, תערוכה משותפת. פתיחה: ו', 28.8, 12:00. עד 9.9.

בן-יהודה 100, תל-אביב, טל' 03-5444399. ב'-ה', 19:00-11:00, ו', 13:00-11:00.

***

מוזיאונים לאמנות

  • בית העיר

"החולצה שלי נושמת". אופנה וטכנולוגיה. ללא מועד סיום.

ביאליק 27, תל-אביב, טל' 03-7240311. ב'-ה', 17:00-09:00, ו'-שבת, 14:00-10:00, כניסה: 20 שקל.

  • בית התפוצות

אליהו אריק בוקובזה, "United Colors of Judaica". מבט על זהות יהודית מפוצלת. מיצב, ציור. עד ינואר; "2,500 שנות חיים יהודיים בגולה". תצוגת קבע.

אוניברסיטת תל-אביב, רמת-אביב, טל' 03-7457800. א'-ג' 16:00-10:00; ד'-ה', 19:00-10:00; ו', 13:00-09:00. כניסה: 40 שקל לתצוגת קבע, 15 שקל לתערוכות מתחלפות.

  • בית ראובן

ציורי ראובן מאוסף המוזיאון, תצוגה ביוגרפית. תצוגת קבע.

ביאליק 14, טל' 03-5255961. ב', ד'-ו', 15:00-10:00; ג', 20:00-10:00; שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לילדים.

  • ביתן הלנה רובינשטיין

"סביבות עבודה". ייבוא מקום עבודה לחלל המוזיאון. עד 31.10; "פורצלן מייסן"; "אירוסים, נרקיסים, פרפרים: כלי הזכוכית של אמיל גאלה". תצוגת קבע.

שדרות תרס"ט 6, תל-אביב, טל' 03-5287146. ב', ד', שבת, 16:00-10:00; ג', ה', 22:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.

  • המוזיאון הימי הלאומי

"דגמי אניות, דגמים מספרים". ללא מועד סיום.

דרך אלנבי 198, חיפה, טל' 04-8536622. א'-ה', שבת, 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00.

  • המוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס

"נשות חיל וסופר גיבורים". סיפורים מהתנ"ך בקומיקס; "התנ"ך של זאב". סיפורי התנ"ך בעבודות של זאב (יעקב פרקש); "מבול של איורים: פירושים חזותיים לילדים של סיפור תיבת נח". ארבעה מאיירים מתמודדים עם הטקסט התנ"כי. עד ינואר. "פצעי בגרות". קומיקס בעברית 1995-1975; "קריקטוריסט פובליציסט עברי"; "מה, למה, איפה ואיך". תצוגות קבע.

ויצמן 61, חולון, טל' 03-6521849. ב', ד', ו', 13:00-10:00, ג', ה', 20:00-17:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 15 שקל.

  • המוזיאון הפתוח בעומר

"נוף ישראלי". צילום. עד 30.10.

עומר, טל' 08-9908121/5. ב'-ה', 16:00-09:00, שבת, ראשונה בחודש 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לחיילים.

  • המוזיאון הפתוח בתפן

ורדה יתום, "הכי רחוק מתל-אביב". פיסול. עד אוקטובר.

תפן, טל' 04-9109600. ב'-ה', 16:00-09:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 35-25 שקל.

  • המוזיאון הפתוח לצילום

"רחוק מהעין". חברי מועדון צילום גליל בתוך מלבן. עד 30.8; דוד עדיקא, "אור אחרון". עד יוני 2016.

גן התעשייה תל חי, טל' 04-6816702. ב'-ה', 16:00-08:00; שבת וחג, 16:00-10:00. כניסה: 22-13 שקל, כניסה חופשית לחיילים.

  • המוזיאון לאדריכלות ע"ש מוניו גיתאי וינרויב

"אדוות אקולוגיות". פרויקטים אדריכליים אקולוגיים. ללא מועד סיום.

שדרות הנשיא 135, חיפה. ד'-ה', 13:00-10:00, ו'-שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל.

  • המוזיאון לאמנות האסלאם

"טראז". רקמה מקומית. עד 20.2. תערוכות קבע: אמנות האסלאם, שעונים עתיקים.

הפלמ"ח 2, ירושלים, טל' 02-5661291. א'-ד', 15:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן

"שישי ראשון, אחרי". עבודות של אמנים שהציגו בסדרה בשנים 2014-2013". ללא מועד סיום; ורד קורן, "witchקראפט". קולאז' של דימויים. עד 31.8; נורה סטנשו, "מאיאסטרה". דיוקנאות עצמיים, טבע דומם ודימויים של ציפור; רוני בן-ארי, "המסע בעקבות הציגנקה". צילום. עד אוגוסט; רוני סומק, "שריטה במרפק השירה". ציור; עבודות מאוסף המוזיאון, עבודות של אוזיאש הופשטטר וליאון אנגלסברג. ללא מועד סיום.

דרך אבא הלל סילבר 146, רמת-גן, טל' 03-7521876. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-09:00. כניסה: 20 שקל.

  • המוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח

"קשרים". שטיחים מאיראן, תורכיה וקווקז; ממצאים ארכיאולוגיים בחצר. עד 29.8.

העצמאות 60, באר-שבע, טל' 08-6993535. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • מובי מוזיאוני בת-ים

"מיני גולף בת-ים". המוזיאון כמסלול מיני גולף בשילוב מיצבי פיסול אינטראקטיביים. כניסה חופשית לתערוכה, השכרת ציוד למיני גולף, 10 שקלים; עד 10.10; "הסצינה בת-ימית: חיים קיוה/יעקב אפשטיין". מאוסף המוזיאון. ללא מועד סיום.

סטרומה 6, בת-ים, טל' 03-6591140. ג', ה', 20:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.

  • מוזיאון אילנה גור

"מפגש +II, 2015". עד 6.10.

מזל דגים 4, יפו העתיקה, טל' 03-6837676. א'-ו', 16:00-10:00, ערבי חג, 14:00-10:00, שבת וחג, 18:00-10:00.

  • מוזיאון ארץ ישראל

"שבתות וחגים". עד אוקטובר; "ריקוד המכונה". צעצועים מכניים המופעלים בלחיצת כפתור". עד 20.10; "אלנבי ומוגרבי, היו זמנים בקולנוע". כרזות סרטים, 1959-1931. עד 28.2; "מדליות מלחמה". מדליות מלחמת העולם הראשונה מאוסף פרנקנהויז. ללא מועד סיום; "רואים שקוף". צילומי זכוכית של חלוצי הצילום בישראל. עד 15.10; "הבנק של ולירו". עד דצמבר.

חיים לבנון 2, רמת-אביב, תל-אביב, טל' 03-6415244. א'-ד', 20:00-10:00, ה', 22:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 20:00-10:00. כניסה: 52-26 שקל, כניסה חופשית עד גיל 18 (כניסה לפלנטריום בתוספת תשלום).

  • מוזיאון אשדוד לאמנות

"הים האחרון". הים באמנות הישראלית. עד 13.10.

דרך-ארץ 8, אשדוד, טל' 08-8545180/1. א', ג', ד'-ה', 16:00-09:00, ב', 20:00-09:00, ו'-שבת, 13:30-10:30.

  • מוזיאון בר דוד לאמנות ויודאיקה

עדי נס, "כאן ועכשיו". צילום. עד 31.10; באגף הנוער: "עולמות מופלאים. עד 30.8; גן פסלים של יגאל תומרקין. תערוכת קבע; אוסף היודאיקה. תערוכת קבע.

קיבוץ ברעם, טל' 04-6988295. א'-ה', 16:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.

  • מוזיאון הכט

תערוכות קבע: ציור צרפתי, אמנות יהודית (אמצע המאה ה-19 עד תחילת המאה ה-20), ארכיאולוגיה.

אוניברסיטת חיפה, שדרות אבא חושי 199, חיפה, טל' 04-8240308. א'-ב', ד'-ה', 16:00-10:00, ג', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-10:00. כניסה חופשית.

  • מוזיאון הנגב לאמנות

"קווים לדמותו: הדימוי האנושי ביצירת מרסל ינקו". בשיתוף מוזיאון ינקו דאדא ולציון 120 שנה להולדתו של האמן. עד 22.8; "סיפור על נייר". אמנות נייר בינלאומית. עד 22.8.

העצמאות 60, באר-שבע, טל' 08-6993535. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00. כניסה: 20 שקל למבוגר, 10 שקלים לילד.

  • מוזיאון העיצוב חולון

"צל ועכשיו!". מצילים את המרחב הציבורי. ללא מועד סיום.

פנחס אילון 8, חולון. טל' 2151500 ־073. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 18:00-10:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 18:00-10:00. כניסה: 35 שקל.

  • מוזיאון העיר חיפה

"אנשי התחתית: חמודי ג'נאם". מקומות ואנשים שאינם נראים. צילום. עד 1.4; "פורצלן: הזהב הלבן של אירופה". עד 6.10.

שדרות בן-גוריון 11, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-9115888. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-16:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00.

  • מוזיאון הרמן שטרוק

"בצלאל החדש: ההשפעה הגרמנית על האמנות הישראלית". ללא מועד סיום.

ארלוזורוב 23, חיפה, טל' 04-6359962. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00.

  • מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית

תערוכות "שהות אמן", "מעבר זמני"; גדעון רובין, "הזיכרון מרחיק לכל עד לבוקר זה"; "The Gift". משתתפי תכנית המרכז לאמנות חזותית, ירושלים. עד 29.8.

הבנים 4, הרצליה, טל' 09-9551011. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 20 שקל.

  • מוזיאון חיפה לאמנות

"דברים שרואים משם". אשכול של שמונה תערוכות יחיד ושתי תערוכות קבוצתיות. עד 18.10; במרכז האמנויות: "מטרופוליס/החוויה העירונית". לכל המשפחה. העיר כגוף מורכב. ללא מועד סיום.

שבתאי לוי 26, חיפה, טל' 04-9115991. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל; מרכז האמנויות: שבתאי לוי 24. שבת וחג, 14:00-10:00. כניסה: 20 שקל למבוגר, 25 שקל לילד כולל סדנה.

  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית

"האראג'וקו סטייל". אופנת רחוב יפנית בצילומים של קילט דואיטס; "דמות האשה באמנות היפנית". עד 26.12.

שדרות הנשיא 89, חיפה, טל' 04-8383554. א'-ה', 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.

  • מוזיאון ינקו-דאדא

סניה קאוזו מרטל, "Angry Rabbit". עבודת וידיאו; מחווה ל"הים האדום", 37 אמנים בעקבות יצירתו של מרסל ינקו; "קווים לדמותו". דימוי אנושי ביצירותיו של ינקו. עד סוף נובמבר.

כפר האמנים עין-הוד, טל' 04-9842350. א'-ה', 15:00-10:00, ו' וערבי חג, 14:00-10:00, שבת וחג, 15:30-10:00. כניסה: 24-12 שקל.

  • מוזיאון יפו העתיקה

תערוכת אמנות נייר בינלאומית. עד 30.8.

טיילת מפרץ שלמה 10, יפו. ה', שבת וחג, 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00. סגור בערבי חג. כניסה: 35-35 שקל.

  • מוזיאון ישראל

"כל שנה וברכותיה: 100 שנות איגרות 'שנה טובה'". ללא מועד סיום; "לנווט בעקבות התנ"ך". מפות עתיקות. ללא מועד סיום; "רמברנדט מאמסטרדם ומירושלים". עד 29.8; "ים של זהב: האוצר". עד 1.9; "טעם אריסטוקרטי". אמנות עתיקה מאוסף בלפר. עד 26.12; "סלון צרפתי". ציורים מאוסף אלכסיס גרגורי. עד 26.12; "יד ביד". שני כרכי משנה תורה לרמב"ם מספריית הוותיקן וממוזיאון ישראל. עד 20.9; "תערוכה בקופסה". 50 שנה לתערוכות באגף הנוער. עד 26.12; "יומולדת". לכל המשפחה. עד 26.12; "קיצור תולדות האנושות". מסע להיסטוריה של המין האנושי בהשראת ספרו של יובל נח הררי. עד 2.1; רלי אברהמי, "יומן". צילום. עד 12.4; "ויהי ננו, התנ"ך הזעיר בעולם". עד 31.12.16; "1965, היום". תערוכה לציון חגיגות היובל של מוזיאון ישראל. עד 29.8; "אמנות ישראלית". תערוכת קבע.

שדרות רופין 11, ירושלים, טל' 02-6708811. א'-ב', ה', 17:00-10:00, ג', 21:00-16:00, ד', 21:00-10:00, ו' וערבי חג, 14:00-10:00, שבת, 17:00-10:00. מיוחד לקיץ (עד 31.8): ג'-ד', עד 21:00; כניסה: 50-25 שקל. כניסה חופשית לילדים ביוני-יולי מ-16:00, ובמהלך אוגוסט.

  • מוזיאון משה שק

יצירות של משה שק. ללא מועד סיום.

קיבוץ בית ניר. כל השבוע 17:00-11:00, יש לתאם מראש בטל' 054-6874701 או 08-6874368.

  • מוזיאון נחום גוטמן לאמנות

גילי אבישר, "לוויתן". דמויות מבד. עד ספטמבר; "מעשה בגמד, בענק ובנסיכה". תערוכה פעילה לכל המשפחה. ללא מועד סיום.

רוקח 21, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-5161970. ב'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 24-12 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18, כניסה מוזלת בשישי).

  • מוזיאון פתח-תקווה לאמנות

"ארמון הבדולח והמקדש הארור". המציאות והמרחב העירוני; "אגדה אורבנית". מאוסף המוזיאון. עד 31.10.

ארלוזורוב 30, פתח-תקווה, טל' 03-9286300. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 10 שקלים, בשבת, חינם.

  • מוזיאון תל-אביב לאמנות

אוטה וליש, "פני עם וארץ". כרזות. עד 5.10; חגית לאלו, "ציירת המתחילה מהסוף". ציור מופשט אקספרסיבי. עד 5.10; ליאוניד בלקלב, "חוקר דיוקנאות". עד 5.10; דיוויד הוקני, "מילים ותמונות". הדפס. עד 5.10; ורד קמינסקי, "אבנים מלאכותיות". צורפות. עד 28.11; אן ליסלגארד, "מרחבים מקבילים". מרחב מדומה בעזרת קישורים שונים. עד 19.9; ר"ה קוויטמן, "פרק 29: חקק". ציור על לוחות עץ. עד 5.9; אורי קצנשטיין, "Backyard". פיסול, וידיאו-ארט, סאונד ורובוטיקה. עד 5.10; "Turn On". עבודות וידיאו מאוסף יוליה שטושק. עד 29.8; רוברט קאפה, "צלם של החיים". צילום. עד 10.10; אתל גוטמן, "גידולי פרא, 2014". פיסול סביבתי. ללא מועד סיום; "המוזיאון מציג את עצמו 2". אמנות ישראלית מאוסף המוזיאון. ללא מועד סיום; "בשיחה". מבחר יצירות עכשוויות. ללא מועד סיום; "על קווי דמיון". תערוכה לכל המשפחה. ללא מועד סיום.

שדרות שאול המלך 27, תל-אביב, טל' 03-6077020. ב', ד', שבת, 18:00-10:00; ג', ה', 21:00-10:00; ו', 14:00-10:00. כניסה: 50-25 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18).

  • משכן לאמנות עין-חרוד

ז'אק גרינברג, "ציורים". עד 29.9; אסד עזי, "פרש בודד"; רינה קימחי, "בין חימר לחרס". עד 30.9; שרון גלזברג, "משכן"; ללא מועד סיום; הסטודיו לזכרו של דודו גבע. תערוכת קבע.

עין-חרוד מאוחד, טל' 04-6485701. א'-ה', 16:30-09:00, ו' וערבי חג, 13:30-09:00, שבת וחג, 16:30-10:00. כניסה: 26-13 שקל.

  • Amoca, המוזיאון הערבי לאמנות עכשווית

"Hiwar, חיוואר". שיח חזותי ותוכני. ללא מועד סיום.

דוחא 100, סחנין, טל' 04-8235789. א'-ה', 16:00-10:00 (במהלך הרמדאן 20.7-18.6 המוזיאון פתוח עד 14:00).

הפוסט המדריך, 27.8–2.9 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav


ללא כותרת

$
0
0
נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן – ״מבעד לחלון״ – פרויקט מיוחד ל״דימוי היומי״. אוצרת: יעל רביד.

 

קיום רגעי.

בעוד רגע יתרגש כאן דבר-מה אחר.

המראֵה יתחלף במראֵה אחר.

כמו זכרון תעתועים.

עדשת המצלמה של נינו פותחת צוהר מבעד לחלון תודעתו.

ברגישותו לפרטים הוא חושף את מעמקי נפשו.

קישור אל הבלוג של נינו הרמן

קישור אל נינו הרמן בפייסבוק

הפוסט ללא כותרת הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

ללא כותרת

$
0
0
נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן – ״מבעד לחלון״ – פרויקט מיוחד ל״דימוי היומי״. אוצרת: יעל רביד.

 

קיום רגעי.

בעוד רגע יתרגש כאן דבר-מה אחר.

המראֵה יתחלף במראֵה אחר.

כמו זכרון תעתועים.

עדשת המצלמה של נינו פותחת צוהר מבעד לחלון תודעתו.

ברגישותו לפרטים הוא חושף את מעמקי נפשו.

קישור אל הבלוג של נינו הרמן

קישור אל נינו הרמן בפייסבוק

הפוסט ללא כותרת הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

ללא כותרת

$
0
0
נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן, ללא כותרת, 2015

נינו הרמן – ״מבעד לחלון״ – פרויקט מיוחד ל״דימוי היומי״. אוצרת: יעל רביד.

 

קיום רגעי.

בעוד רגע יתרגש כאן דבר-מה אחר.

המראֵה יתחלף במראֵה אחר.

כמו זכרון תעתועים.

עדשת המצלמה של נינו פותחת צוהר מבעד לחלון תודעתו.

ברגישותו לפרטים הוא חושף את מעמקי נפשו.

קישור אל הבלוג של נינו הרמן

קישור אל נינו הרמן בפייסבוק

הפוסט ללא כותרת הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

קול קורא לסטודיו לאמן

$
0
0

אמנים/ות מתחומי האמנות החזותית המתגוררים/ות בירושלים מוזמנים להגיש בקשה לסטודיו מסובסד במתחם הסדנאות בתלפיות,

לכניסה ב: 1 בינואר 2016
מועד אחרון להגשה: 01.10.2015

השיקולים המרכזיים לבחירת האמנים, כפי שנוסחו על ידי הוועדה האמנותית:
איכות העבודות
נכונות האמנ/ית לתרום לסדנאות האמנים כסביבה פעילה ומעורבת
מידת החשיבות של חלל הסטודיו לעשייה של האמן

שיקולים נוספים שייתכן ויילקחו בחשבון:
מידת ההשפעה והנוכחות של האמנ/ית בשדה האמנות המקומי
שמירה על גיוון בקרב קבוצת האמנים הפועלת בסדנאות

חומרי הגשה
קורות חיים – עד 600 מילה
מכתב הכולל הצהרת אמן והסיבות לבקשה – עד 600 מילה
תיק עבודות בפורמט PDF / WORD המכיל עד 15 דימויים וכותרות של עבודות מהשנים האחרונות (3-5 שנים)

את החומרים ניתן להגיש באמצעות טופס מקוון באתר האינטרנט artiststudiosjlm.org בלבד.
יש להשלים במלואם את כל השדות בעברית ובאנגלית על מנת לשלוח את הטופס.
הצעות שלא יכללו את כל המרכיבים בטופס לא יתקבלו.
חומרים נוספים שיישלחו, מעבר לחומרים שצוינו לעיל, לא ייבחנו, אלא אם תמצא סיבה מוצדקת לבחינתם, בהתבסס על מכתב המוטיבציה לוועדה האמנותית.

מועמדים שמוכנים לעבור להתגורר בירושלים עם בחירתם ייבחנו בנפרד בסוף השלב הראשון תהליך הבחירה. מועמדים אלה מתבקשים לצרף הצהרת כוונות כתובה כחלק מתיק העבודות.

חברי הוועדה האמנותית של סדנאות האמנים בירושלים הם:
מעין שלף (יו”ר), יגאל צלמונה, גילי קרז’בסקי, עמנואל ויצטום, טל יחס ושופטת אורחת לשנה – נטלי איינגלס

הפוסט קול קורא לסטודיו לאמן הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

קול קורא ל 6 רקדנים מסדנאות האמנים בירושלים

$
0
0

האמנית סלין באומגרטנר תגיע לתוכנית שהות אמן בסדנאות האמנים בירושלים. במסגרתה היא תכין עבודת מחול, שתוצג בצורת מיצב וידיאו ומופע (הפתיחה במסגרת פסטיבל מנופים, 15 באוקטובר 2015, המופע יתקיים ב-16 באוקטובר בסדנאות האמנים). עבודת המחול תתבסס על סיפורים אישיים של ירושלמים.
במסגרת הפרויקט תתקיים סדנא לרקדנים בה יתורגמו הסיפורים לתנועות, תוך שימוש במבנה ובקונספט של המשחק ״טלפון שבור״, ואלה יצולמו לעבודת הוידיאו ויהפכו למופע. הסדנא תתחלק לסדנא מקדימה עם שישה רקדנים בכירים,  ולאחר מכן סדנת המשך אליה יצטרפו עוד כעשרה רקדנים. הרקדנים הבכירים יקחו חלק בתהליך ובהפיכת הסיפורים לכוריאוגרפיה. במהלך הסדנא יחקרו הגבולות שבין היחיד לקבוצה ויוצבו שאלות על מבנים של זהות והיסטוריה אישית וקולקטיבית.

זהו קול קורא לששת הרקדנים שיקחו חלק בתהליך כולו.
חשוב שהרקדנים יהיו בעלי רקע מקצועי, עם יכולת טכנית גבוהה, גמישים ומגוונים בטכניקות וביכולות שלהם, מהירי תפיסה, ובעלי עניין בתהליכים שיתופיים, באלתור ובחקירה של רעיונות נסיוניים.

למעוניינים, אנא שלחו קורות חיים, צילום, ובמידת האפשר גם קטע וידיאו בו  artiststudiosjlm@gmail.com רואים אתכם רוקדים למייל
עד לתאריך ה-03 בספטמבר. תשובות יתקבלו עד ה-14 בספטמבר.
במידה ואתם מגישים, חשוב שתוכלו ותתחייבו להשתתף בכל ימי הסדנא, בצילומים ובמופע.

כל רקדן מהשישה יקבל שכר של 2000 ש״ח שכוללים גם את ימי הסדנא, החזרות, את הצילום לעבודת האמנות ואת המופע.
במקרה הצורך ינתן מענה לנסיעות בימי שבת וחג ( רכבים משותפים מערים אחרות, החזרי מוניות בתוך ירושלים).

סדנא מקדימה לשישה רקדנים שותפים יוצרים:
13:00-19:00 25.9
10:00-18:00 26.9

סדנת המשך וחזרות (שימו לב שחלקה תתקיים במהלך חג הסוכות):
13:00-18:00 27.9
10:00-18:00 28.9
17:00-23:00 29.9

צילומים (שישי – שבת)
14.00-18.00 2.10
10.00-18.00 3.10

חזרה גנרלית ומופע: צהריים, 16 באוקטובר

עוד על האמנית :
www.selinebaumgartner.com

הפוסט קול קורא ל 6 רקדנים מסדנאות האמנים בירושלים הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

Viewing all 4031 articles
Browse latest View live